Dodaj do ulubionych

Tysiaka na dzieciaka

06.08.15, 11:34
Ja wiem, że to już było międlone parę razy, ale zdziwiło mnie, że w mediach zupełna cisza o tym, że były prezydent zdążył jeszcze podpisać ustawę o świadczeniach rodzinnych.
www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wszystkie/swiadczenia-rodzinne/art,7332,swiadczenie-rodzicielskie-kolejny-krok-wsparcia-rodzicow.html
Dla niektórych niezły biznes.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 11:57
      Ale to sie trzeba zarejestrowac jako bezrobotny? Ktos wie?
      • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:12
        ichi51e napisała:

> Ale to sie trzeba zarejestrowac jako bezrobotny? Ktos wie?

Socjalizm szaleje w najlepsze na odchodne.... Ciekawe, kto na to wszystko zarobi?!
      • premeda Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:22
        E tam ważniejsze jest czy na etacie też się dostanie. Bo inaczej przewiduję wysyp bezrobotnych wink
        • rasowa_sowa Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:27
          Na etacie dostaje się macierzyński
    • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:19
      > Dla niektórych niezły biznes.
      Mozesz wyjasnic, na czym polega ten bisnes?
      • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:25
        baltycki napisał:

> > Dla niektórych niezły biznes.
        > Mozesz wyjasnic, na czym polega ten bisnes?

Robisz dzieciaki na potęgę, najlepiej piątkę lub więcej, i nieźle z tego żyjesz... Nie mów mi, że się dzieciaka za 100 miesięcznie nie utrzyma przy życiu na jakiś ziemniakach i marchewce z cebulą?!
        • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:28
          A co robisz po roku z tymi dzieciakami?
          No dobrze, po 10 latach, skoro 100zl/mies wystarcza, to 12.000 wystarczy na 10 lat.
          • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:32
            baltycki napisał:

> A co robisz po roku z tymi dzieciakami?

A dalej próbujesz na nie ciągnąć jakieś zasiłki z mopsu, dodatki mieszkaniowe z gminy, deputaty węglowe, żeby było ciepło itp

Masz tego z dziesiątkę, warunki lokalowe tragiczne, nie pracujesz to się przecież należy jak psu micha?!

A dzieciaki jak dzieciaki, Bóg dał, Bóg wychowa i się zatroszczy...

Natomiast myślę, że wymagając planowania na dłużej niż rok oczekujesz jednak zbyt wiele od niektórych....
            • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:52
              > A dalej próbujesz na nie ciągnąć jakieś zasiłki z mopsu, dodatki mieszkaniowe z gminy,
              > deputaty węglowe, żeby było ciepło itp

Skoro mowimy o tej grupie, to wyobraz sobie, ze MOPS wlicza ten podarowany tysiac do dochodu, co skutkuje automatycznie obnizeniem pomocy dokladnie o taki sam tysiac i rodzina nadal zyje na poziomie minimum.

Powtorze pytanie, gdzie ten bisnes? smile
              • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:56
                baltycki napisał:

> > A dalej próbujesz na nie ciągnąć jakieś zasiłki z mopsu, dodatki mieszkan
                > iowe z gminy,
                > > deputaty węglowe, żeby było ciepło itp
                >
                > Skoro mowimy o tej grupie, to wyobraz sobie, ze MOPS wlicza ten podarowany tysi
                > ac do dochodu, co skutkuje automatycznie obnizeniem pomocy dokladnie o taki sam
                > tysiac i rodzina nadal zyje na poziomie minimum.
                >
                > Powtorze pytanie, gdzie ten bisnes? smile

Ale ja Ci odpowiedziałem co się robi jak się już ten tysiąc skończy... Nie równolegle!
                • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 13:03
                  > Ale ja Ci odpowiedziałem co się robi jak się już ten tysiąc skończy...
                  A ja Ci przedstawilem, ze zadnego tysiaca zysku nie bedzie, wiec co ma sie skonczyc?..
                  Malo:
                  "Zasiłek rodzinny w wysokości 1000 złotych miesięcznie jest jednak jednocześnie pułapką. Osoby, które się o niego zwrócą mogą utracić inne świadczenia: zasiłek dla bezrobotnych, stypendium socjalne czy w przypadku ubezpieczonych w KRUS - zasiłek macierzyński."

> Nie równolegle..
                  Owszem smile

"Robisz dzieciaki na potęgę, najlepiej piątkę lub więcej, i nieźle z tego żyjesz... Nie mów mi, że się dzieciaka za 100 miesięcznie nie utrzyma przy życiu na jakiś ziemniakach i marchewce z cebulą?!"

Nadal nie widze bisnesu smile
                  • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 14:02
                    baltycki napisał:

> Nadal nie widze bisnesu smile

Myślę, że należysz do tej grupy społecznej, która nie dostrzeże biznesu. Ale, ale - musisz uwierzyć mi na słowo - na pewno są tacy co zobaczą!
    • rasowa_sowa Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:19
      Do wyborów już nic w kasie nie zostanie.. Ale co tam, po nas choćby potop. Wróci się za 5 lat z pieśnią oszczędzania na ustach.
      • araceli Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:27
        Następcy proponują jeszcze większe rozdawnictwo więc ten 'potop' to trochę na wyrost wink
        • triss_merigold6 Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:39
          Jeśli na stymulowanie przyrostu naturalnego to bardzo dobrze, słuszny kierunek wydatków.
          • araceli Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:41
            Sugerujesz, że ludzie będą się rozmnażać dla zasiłku? I to ma być słuszne?
        • rasowa_sowa Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:45
          araceli napisała:

> Następcy proponują jeszcze większe rozdawnictwo więc ten 'potop' to trochę na w
          > yrost wink
          >

A to nawet sprytnie rozdać wszystko teraz, żeby następcy już nie mieli z czego. A wykonanie i tak przypadnie na następną kadencję, więc za 5 lat będzie można wrócić z odkurzonymi hasłami liberalnymi, bo przecież trzeba będzie naprawić skutki tego rozdawnictwa i ratować budżet.
          • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:48
            rasowa_sowa napisała:

> A to nawet sprytnie rozdać wszystko teraz, żeby następcy już nie mieli z czego.
            > A wykonanie i tak przypadnie na następną kadencję, więc za 5 lat będzie można
            > wrócić z odkurzonymi hasłami liberalnymi, bo przecież trzeba będzie naprawić sk
            > utki tego rozdawnictwa i ratować budżet.

Mówisz, że projekt Ryszarda Swetru to jest przygotowany na za pięć lat? Nie dotrwa...
            • rasowa_sowa Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:54
              dyzurny_troll_forum napisała:

> rasowa_sowa napisała:
              >
              > > A to nawet sprytnie rozdać wszystko teraz, żeby następcy już nie mieli z
              > czego.
              > > A wykonanie i tak przypadnie na następną kadencję, więc za 5 lat będzie
              > można
              > > wrócić z odkurzonymi hasłami liberalnymi, bo przecież trzeba będzie napra
              > wić sk
              > > utki tego rozdawnictwa i ratować budżet.
              >
              > Mówisz, że projekt Ryszarda Swetru to jest przygotowany na za pięć lat? Nie dot
              > rwa...

Przecież nie trzeba nic przygotowywać, wyciągnie się stare, dobre 3x15% i ludzie łykną.
              • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:57
                rasowa_sowa napisała:

> Przecież nie trzeba nic przygotowywać, wyciągnie się stare, dobre 3x15% i ludzi
                > e łykną.

Oraz likwidację podatku Belki!

Ja chcę, ja się domagam, żeby mi znowu obiecali likwidację tego podatku!!!

W sumie już dawno mi nikt tego nie obiecywał....
          • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:58
            > A to nawet sprytnie rozdać wszystko teraz, żeby następcy już nie mieli z czego.
            Pomysl nie zrodzil sie po wygraniu wyborow przez Dude.
            • dyzurny_troll_forum Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 13:00
              baltycki napisał:

> > A to nawet sprytnie rozdać wszystko teraz, żeby następcy już nie mieli z
              > czego.
              > Pomysl nie zrodzil sie po wygraniu wyborow przez Dude.

Ale naprawdę wierzysz, że oni są tacy głupi, że liczyli na trzecią kadencję?
              • baltycki Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 13:42
                Wierze, ze Duda znal plany rzadu skladajac swoje finansowe obietnice.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Tysiaka na dzieciaka 06.08.15, 12:37
      Będzie co rok to prorok u patologii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka