oqoq74 28.08.15, 13:55 Jak myślicie, kto pierwszy tam dotrze? Państwo czy poszukiwacze? Zakres poszukiwań skurczył się bardzo, a amatorów adrenaliny pewnie nie brakuje. Nie zdziwię się, jeśli wkrótce usłyszymy o wybuchu w Wałbrzychu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oqoq74 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 13:56 A może, jak to gdzieś czytałam, już nad tym pracują, a potem ogłoszą, że nic tam takiego nie było, poza sprzętem wojskowym? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 13:58 Pociąg prawdopodobnie jest zaminowany, więc nie wróżę dobrze poszukiwaczom, którzy tam dotrą. Historia pociągu niesamowita, w sam raz na scenariusz filmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kurdesz35 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 14:07 Tytuł wątku powinien brzmieć "Sezon ogórkowy" albo "Kaczka dziennikarska" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 15:15 kurdesz35 napisał(a): > Tytuł wątku powinien brzmieć "Sezon ogórkowy" albo "Kaczka dziennikarska" Pożyjemy obaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 15:18 Skoro przedstawiciel ministerstwa mówi, że na 99% to ten zaginiony pociąg ciężko mówić o kaczce dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Złoty pociąg 28.08.15, 15:26 Niesamowita historia, jestem ogromnie ciekawa, jak się skończy. Osoby zajmujące się tą sprawą muszą przeżywać niezwykłe emocje, bo sprawa jest rodem z "Pana Samochodzika i Templariuszy" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Złoty pociąg 28.08.15, 15:29 Nawet niekoniecznie templariuszy. Jedna z późniejszych części Pana Samochodzika dokładnie mówi o poszukiwaniu złotego pociągu. I nawet go znajdują Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Złoty pociąg 28.08.15, 22:03 eeee... która?! (niedawno odświeżyłam sobie Pana Samochodzika, a pociągu nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Złoty pociąg 03.09.15, 13:31 klamkas napisała: > eeee... która?! (niedawno odświeżyłam sobie Pana Samochodzika, a pociągu nie pa > miętam). Bo to nie była oryginalna książka Nienackiego: lubimyczytac.pl/ksiazka/9989/pan-samochodzik-i-zaginiony-pociag Bardzo bym chciała, żeby tam rzeczywiście coś było. Najlepiej zrabowane z Polski dzieła sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Złoty pociąg 03.09.15, 13:44 Dokładnie. Najbardziej wzruszyło mnie zakończenie, spotkanie z prezydentem i przeznaczenie tego złota na "czarną godzinę" Odpowiedz Link Zgłoś
kamea_chateau 35 lat temu 28.08.15, 21:10 słyszłam jak małe dziecko. Też zgłosił sie do władz mężczyzna, że wie. Chyba nawet siedział chwilke, jak go wypuścili to znikł. Teraz sprawa wypłynęła, ciekawe jak to sie skończy. Fajnie gdyby odnalazł sie obraz Rafalea "Portret Młodzienca". Odpowiedz Link Zgłoś
ledumpalustre Re: 35 lat temu 28.08.15, 21:38 Przecież się znalazł. Na Kalatówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 21:53 bardzo ciekawe.....to byłoby coś-byc świadkiem niekoniecznie naocznym znalezienia tego pociągu...no i bursztynowa komnata... czekam z niecierpliwością....też ktoś mówił, ze pociąg jeżeli istnieje to jest napewno zaminowany a poszukiwaczy korci, już nawet odwierty robili gdzieś przy drodze.. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Złoty pociąg 28.08.15, 22:15 Są różne komentarze. Niektóre mówią o tym, że mogła tam być przewożona też broń. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Złoty pociąg 28.08.15, 23:32 oqoq74 napisał(a): > Zakres poszukiwań skurczył się bardzo, zakres się wcale nie skurczył, bo ta lokalizacja jest znana od lat; jedyne co się zmieniło to rozdmuchanie sprawy już prawie na cały świat i to może nadać sprawie bieg.... btw - mam nadzieję, że zasięg ewentualnych ładunków wybuchowych nie zmiecie mi chałupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Złoty pociąg 03.09.15, 13:50 w sumie w przyrodzie nic nie ginie, jesli pociąg istniał i go ukryto to gdzieś jest i tylko kwestia czasu kiedy sie odnajdzie...za rok ,5..10 ...100 lat Odpowiedz Link Zgłoś