Dodaj do ulubionych

Co się stało z gazeciarzem?

30.08.15, 13:27
gazeta_mi_placi - nick udzielający się od lat w niemal każdym wątku, walczący z otyłością i niektórymi forumkami. Ogłaszający hucznie odejście z emamy, po czym po cichu powracający. I nagle cisza w eterze.

Czy ematka wie, co się stało? A może coś przegapiłam?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 13:32
      Zaszył się w kącie i leczy smuteczki po przegranej Bronka.
    • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 13:39
      Zmienił nicka prawdopodobnie, bo starego zlikwidował:
      ludzie.gazeta.pl/gazeta_mi_placi/0,0.html
      • annajustyna Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 14:14
        Doigral sie i go zablokoeali..
    • baltycki Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 13:47
      Gazeta przestala placic.
    • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 14:05
      Mnie zastanawia jedna rzecz... dlaczego wszelkie wątki na ten temat błyskawicznie znikają?
      • antyideal Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 14:13
        Wszystkie wątki personalne sa kasowane.
        • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 14:26
          A, ok.
          • kira02 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 15:00
            Ciekawe, czy i ten zniknie?
            • zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 15:31
              Skoro gazeciarz sam już nie może odpowiedzieć, to zostawię jeden dla wiedzy tęskniących.

W zwykłym trybie prywata jest usuwana, z zaleceniem kontaktowania się na priv.
              • wioskowy_glupek Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 15:58
                Szkoda tyle lat się tu udzielał ten nick, chociaż tego poprzedniego gazeciarza bardziej lubiłam.
                • zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 16:42
                  No, szkoda.
                  Też żałuję, że się tu przez tyle lat udzielał.
                  • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 17:07
                    Mnie do pewnego momentu bawił (bo odkąd pamiętam, był na forum gazety), ale ci ostatnio zatrudnieni bywali zwyczajnie chamscy. Ostatnio zdarzyło im się wiele niepotrzebnych, przykrych tekstów.
                    Dlatego nie żałuję, że zniknął.
                    Nie mam nic przeciwko takim postaciom, niech sobie mają zdecydowane poglądy, ale nawet radykalne opinie można wygłaszać inteligentnie i z szacunkiem dla odbiorcy. Tego ostatnio brakowało.
                    • fragles78 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 17:39
                      A co się stało z guderianką?Bardzo lubiłam jej posty...sad
                    • zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 17:42
                      > ostatnio zatrudnieni bywali zwyczajnie chamscy.

Naprawdę myślisz, że Gazeta.pl zatrudniała kogoś takiego?

> nawet radykalne opinie można wygłaszać inteligentnie i z szacunkiem dla odbiorcy. Tego ostatnio brakowało.

Otóż to.
                      Wymęczony dowcip z pogranicza chamstwa to nie to samo co nawet złośliwość, ale lekka i inteligentna.
                      • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 17:52
                        "> ostatnio zatrudnieni bywali zwyczajnie chamscy.

Naprawdę myślisz, że Gazeta.pl zatrudniała kogoś takiego?"

Nie zdziwiłabym się. Może niekoniecznie Gazeta, ale nie jest tajemnicą, że istnieją opłacani trolle. Gazeciarz "gubił się w zeznaniach", niby miał jakiś tam profil (był przeciw emigrantom, nie lubił dzieci), o ile pisanie raz "byłam", raz "byłem" a innym razem "byłam/em" mogę uznać za celowe, tak częste zmiany stylu wypowiedzi byłyby atrybutem trolla doskonałego. A w to nie wierzę.
                        Może troll podzielił się kontem ze znajomymi i ktoś mu wyciął brzydki numer i skasował konto....

Jedno jest godne podziwu w dzisiejszych czasach: żadne wcielenie "gazety" nie robiło błędów ortograficznych wink
                        • zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 18:03
                          Pewnie istnieją, ale na emamie mamy tyle własnych barwnych osobowości, że płatne, dodatkowo głupawe, trolle nie są potrzebne smile

Gazeciarz się nie gubił w zeznaniach, tylko raz pisał on, a raz jego pani - ona taka sobie, spokojna, on silący się na cięte riposty, przekraczające często granice dobrego smaku, chamskie.
                          Z biegiem lat coraz bardziej wysilone dowcipy w żaden sposób nie zdołały mnie do nich zachęcić, wręcz przeciwnie. Nudni byli i tyle, szczególnie on, bo ona ostatecznie jak przeciętna ematka, gdyby nie wspólny z nim nick, nie do zapamiętania. A ten coś tam usiłował.

> Jedno jest godne podziwu w dzisiejszych czasach: żadne wcielenie "gazety" nie robiło błędów ortograficznych

Tak, to rzeczywiście zaleta smile
                          • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 18:12
                            "Gazeciarz się nie gubił w zeznaniach, tylko raz pisał on, a raz jego pani - ona taka sobie, spokojna, on silący się na cięte riposty, przekraczające często granice dobrego smaku, chamskie.
                            Z biegiem lat coraz bardziej wysilone dowcipy w żaden sposób nie zdołały mnie do nich zachęcić, wręcz przeciwnie. Nudni byli i tyle, szczególnie on, bo ona ostatecznie jak przeciętna ematka, gdyby nie wspólny z nim nick, nie do zapamiętania. A ten coś tam usiłował."

Acha, tego nie zdołałam załapać. Dziwiła mnie ich (?) intensywna obecność w weekeny, za to popołudniami i wieczorami jakby mniej. Dlatego kojarzyło mi się z pracą na etat w jakimś wydawnictwie.

A'propos "treści i formy" - był kiedyś na Onecie, zanim jeszcze "wszyscy" zdobyli dostęp do internetu i zaczęli komentować, niejaki Jasiu Śmietana. Ech, ten to miał koncept wink Dorobił się nawet artykułu w Nonsensopedii wink
                            nonsensopedia.wikia.com/wiki/Jasiu_%C5%9Amietana
                            • burina Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 19:34
                              A propos kultowych trolli:
                              fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,33412482,33585449.html
                              • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 19:36
                                Nie zapominajmy o wiekopomnym ślubie zia.... cyfr w nicku sobie niestety nie przypomnę wink
                                • kira02 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 07:48
                                  Zia86, aczkolwiek to nie troll, tylko autentyk - jak dla mnie fenomen, wątki po 1000 postów leciały jeden za drugim.
                                  • leann32 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 09:35
                                    Zia była autentyczna, zresztą potem zasypała sieć filmami i zdjęciami z tego ślubu i wesela. Ładna, rudo marchewkowa dziewczyna.
                                    tu można ją zobaczyć www.youtube.com/watch?v=fNdzeY9M1_Q i tylko czekać aż zdecyduje się na dziecko - bój się internecie.
                                    • hemp_plant Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:33
                                      zia to był PROJEKT- panna się uczyla generowac wejścia, generowała wizerunek od początku- i odniosla sukces. później we własnych materiałach reklamowych odnosiła się do tej kampanii i z tego ona zyje big_grin
                              • ludborka Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:21
                                burina- dzieki big_grin
                                ja nie rozumię w czym rzecz bynajmniej zdanie- majstersztyk z polecanej przez Ciebie autorki, leżę i kwiczę big_grin, boję się czytać dalej big_grin
                                • burina Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 08:12
                                  Najlepsze jest to, że jej wątki są ilustrowane. Lektury z obrazkami - to lubimy najbardziej!
                          • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:41
                            zona_mi napisała:

> Pewnie istnieją, ale na emamie mamy tyle własnych barwnych osobowości, że płatn
                            > e, dodatkowo głupawe, trolle nie są potrzebne smile'

Aha, czyli na przykład twoja ulubienica rosa produkuje się tutaj za darmo, tak?

• zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 23:11
                              Ja bym jej tu na pewno nie zatrudniła.
                              • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 23:48
                                Ja też big_grin
                                Niemniej, trudno mi uwierzyć w to, że forumki z czołówki rankingu ematkowej frekwencji nie mają z tego żadnych finansowych profitów.
                                • zona_mi Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 09:56
                                  Coś muszą z tego mieć, każdy tu sobie załatwia jakieś sprawy - rozrywka, towarzystwo, możliwość odreagowania - różne.
                              • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 00:11
                                Tak powstają legendy big_grin
                  • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 20:33
                    zona_mi napisała:

> No, szkoda.
                    > Też żałuję, że się tu przez tyle lat udzielał.
                    >

smile
    • kozica111 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 18:24
      Nowa odsłona gazety to kurdesz wg mnie.
      • memphis90 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 20:59
        Oj nie wiem, Gazeciarz bywał zabawny, tego nowego zablokowałam sobie pierwszego dnia jego bytności na forum. Mimo wszystko zupełnie inny styl, zupełnie inny poziom.
        • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 21:59
          To prawda, gazeciarzowi nie dorasta do podpiętka.
    • kkalipso Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 18:47
      Jestem fanką gazety - nie lubię ciepłych kluchów ani pań co o tylko ą i ę , już czuć jego nieobecność, nudy.
      • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:27
        już czuć jego nieobecność, nudy.

No, dokładnie smile
    • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 18:56
      Nie wiem ale mam nadzieję, że jeszcze powróci. Bardzo ją/jego lubię
      • chocolate_cake Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 19:01
        Ja myślałam że to jakaś forumka ma ochotę zmienić nick i pisać jako gazeciarz wink
    • kropkacom Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 19:44
      Gazety im brak big_grin Hłe, hłe... big_grin
      • kropkacom Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 19:58
        Muszę gazecie jednak przyznać, że doskonale wiedział w jakim temacie wywołać nawalnkę big_grin I robił to non stop. Wiedział jakie poglądy warto mieć. Dlatego też bawi mnie jak ktoś się z jego poglądami identyfikuje. A nawalanki ciągle są na tym forum. Nie ma za czym tęsknić... Zresztą on próbuje się reaktywować pod innym nickiem.
        • kurdesz35 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 20:33
          kropkacom napisała:
          Zresztą on próbuje się reaktywować pod inny
          > m nickiem.

Pod którym?
          • angeika89 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:05
            smile
        • aka10 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:15
          kropkacom napisała:

Zresztą on próbuje się reaktywować pod inny
          > m nickiem.
          Jasna sprawa wink
          • bergamotka77 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 22:35
            Ja tez bardzo tesknie za gazetka. Lubilam go, bawil mnie, rozbrajal wykladaniem "kawy na lawe". Lubie niebanalne postaci, barwne, nietuzinkowe, Gazeciarz taki był smile

Gazeto WRÓĆ!!!!!
            • kremka2014 Re: Co się stało z gazeciarzem? 30.08.15, 23:22
              Ja też postuluję o powrot Gazety! ☹
              • azja-od-kuchni Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 03:52
                Obawiam się, ze gazeta wyemigrował i już go nie zobaczymy.
            • atena12345 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 10:20
              bergamotka77 napisała:

> Ja tez bardzo tesknie za gazetka. Lubilam go, bawil mnie, rozbrajal wykladaniem
              > "kawy na lawe". Lubie niebanalne postaci, barwne, nietuzinkowe, Gazeciarz taki
              > był smile
              >
              > Gazeto WRÓĆ!!!!!
              >

boszzzzz....uncertain
              • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 12:16
                Ty też jesteś zadziwiona tymi zachwytami nad gazeciarzem? Jest to fenomen, którego nie jestem w stanie pojąć.
                • atena12345 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 12:18
                  morgen_stern napisała:

> Ty też jesteś zadziwiona tymi zachwytami nad gazeciarzem? Jest to fenomen, któr
                  > ego nie jestem w stanie pojąć.

nie tylko jestem zadziwiona, ale też zniesmaczona
                  • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 12:25
                    No, trochę to przygnębiające, ale cóż, na Tymińskiego też ktoś kiedyś głosował tongue_out
                    • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 12:46
                      Eh, ta forumowa zawiść między stałymi rezydentami tongue_out

• morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:05
                        Zawiść? O gazeciarza? big_grin Nigdy nie pretendowałam do roli forumowego trolla, ale rozumiem, że teraz nie podarujesz sobie żadnej okazji, żeby się do mnie przyp... Rozumiem, jest to dość spójne z twoim forumowym wizerunkiem, baw się dobrze.
                        • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:31
                          Nie chowam urazy zbyt długo, już ci wybaczyłam twoją "prawie pewność", że jestem facetem, ale ty jak widać nie odpuszczasz big_grin
                          Wyluzuj, pozwól lubić innym Gazetę, nie obrażaj ich.
                          • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:52
                            Wybacz, ale ty jako forumowa dobra dusza broniąca innych przed obrażaniem to jakiś kabaret. Kojarzę się z wyjątkowo złośliwych, wrednych, czasem podłych komentarzy, to twoja główna forumowa działalność, więc daruj sobie i przestań błaznować.
                            • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 14:27
                              Jeszcze niedawno kojarzyłaś mnie z facetem, więc wybacz, ale mało dla mnie znaczące są twoje skojarzenia z "moją osobą". I nie wiem w sumie, o co się tak napinasz; sama sprowokowałaś mini-nawalenkę i dziwujesz się, że ktoś zareagował.
                              Ale spadam już, bo nie mam czasu na pierdoły. Pa.
                              • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 14:33
                                Przecież to ty się pode mną podpisałaś z dopier...nką smile i to już kolejny raz. Ogarnij się.
                            • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:08
                              morgen_stern napisała:

> Wybacz, ale ty jako forumowa dobra dusza broniąca innych przed obrażaniem to ja
                              > kiś kabaret. Kojarzę się z wyjątkowo złośliwych, wrednych, czasem podłych komen
                              > tarzy, to twoja główna forumowa działalność, więc daruj sobie i przestań błazno
                              > wać.
                              >

100/100!

A ja bardzo rzadko zgadzam się z morgen.
                              • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:17
                                A ja bardzo rzadko zgadzam się z morgen.'

To z powodu rywalizacji - pisałam o tym wyżej.
                                W gruncie rzeczy jesteście do siebie bardzo podobne.
                                • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:38
                                  Nie ubliżaj mi.
                                  • menodo Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 22:16
                                    big_grin
                    • sniyg Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:35
                      morgen_stern napisała:

> No, trochę to przygnębiające, ale cóż, na Tymińskiego też ktoś kiedyś głosował
                      > tongue_out

Jedni wolą gazetę, inni zachwycają się krejzi. Jednym słowem - przyganiał kocioł garnkowi.
                      • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:37
                        Może i tak wink jednakowoż krejzi pisze z takim jajem, że naprawdę trudno go brać na serio no i nie obraża nikogo w perfidny sposób, jak to wielokrotnie robił gazeciarz.
                    • lady-z-gaga Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:09
                      morgen_stern napisała:

> No, trochę to przygnębiające, ale cóż, na Tymińskiego też ktoś kiedyś głosował
                      > tongue_out

Twoim problemem jest to, że traktujesz forum zbyt poważnie. Prawie jak rodzinę. Rosa Ci nie przeszkadza, bo jest "swoja", a gazeciarz Cię bulwersował, bo śmiał obrażać, a nie miał wieloletniego stażu i był obcy, czyli nie wiadomo kto właściwie. Zdajesz sobie sprawę, że system kastowy na emamie jest śmieszny?
                      • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:23
                        Teraz to ty podchodzisz do tematu zbyt poważnie i strzelasz ze zbyt wielkiej armaty. Piszę tu od 10 lat i naprawdę trudno nie mieć swoich sympatii i antypatii. Oraz spostrzeżeń. To ciekawe miejsce, co chyba potwierdza spory ruch.
                        Śmieszy mnie zawsze to zapewnianie mocno udzielających się forumowiczek, jak to na luzie podchodzą do tutejszych dyskusji, w ogóle nie są zaangażowane i nawet za dobrze uczestników nie kojarzą, a jak się zaperzą to gardłują na kilkaset postów.
                        I nie wiem dlaczego zakładasz, że rosa mi nie przeszkadza tongue_out
                        • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:50
                          Tak na serio pytam - Rosa to napis na majtkach? Co to w ogóle za argument? Ty lubisz Rosę, a ktoś inny nie. Wypominanie tego komukolwiek jest infantylne i po prostu prostackie. OJP.
                          • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:05
                            rosapulchra-0 napisała:
                            Ty
                            > lubisz Rosę, a ktoś inny nie. Wypominanie tego komukolwiek jest infantylne i po
                            > prostu prostackie. OJP.

hmm.. to samo dotyczy gazety, serio serio. wypominanie,że ktoś lubi gazetę jest infantylne i prostackie
                            • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:39
                              Nowy nick gazeciarza?
                              • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:42
                                rosapulchra-0 napisała:

> Nowy nick gazeciarza?

Buahaha!
                                dobresmile
                      • iwoniaw Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 18:56
                        To, że komuś przeszkadza ewidentnie trollujący świr, to takie dziwne? (BTW, gazeciarz, niestety, miał wieloletni staż, stanowczo zbyt długi jak na mój gust) Podobnie sympatie i antypatie - to, że ktoś je ma, to takie dziwne?
                        A tak w ogóle to zastanawiające, że niektórzy mają potrzebę diagnozowania cudzych "problemów z forum" - wszak coś podobnego nie powinno nawet zaświtać w głowie osobie, która sama ma dystans. Kto więc jest tu właściwie śmieszny?
                        • tereska.z.bombaju Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 19:12
                          iwoniaw napisała:

>
                          > odobnie sympatie i antypatie - to, że ktoś je ma, to takie dziwne?
                          >
                          >

no właśnie. czemu więc sympatia do gazety budzi takie zdziwienie? gusty nie podlegają dyskusji- jeden lubi ser a inny czekoladę.
                          • iwoniaw Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 19:23
                            Jakby ci to powiedzieć: są sympatie i upodobania, których istnienia nikt nie neguje, ale przyznawanie się do nich nie świadczy o zaletach umysłowych.
                            • tereska.z.bombaju Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:00
                              iwoniaw napisała:

> Jakby ci to powiedzieć: są sympatie i upodobania, których istnienia nikt nie ne
                              > guje, ale przyznawanie się do nich nie świadczy o zaletach umysłowych.
                              >

i tylko na tej podstawie stawiasz mi diagnozę? nisko, bardzo nisko.
                              nie znasz mnie, nie masz o mnie bladego pojęcia, nie wiesz kim jestem , co robię w życiu ale wiesz na pewno,że mam nie teges pod czaszką bo lubię kreację forumową p.t. gazeta_mi_placi
                              • iwoniaw Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:20
                                Cóż, zaprzeczysz, że nasze upodobania o nas świadczą?
                            • menodo Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:05
                              są sympatie i upodobania, których istnienia nikt nie neguje, ale przyznawanie się do nich nie świadczy o zaletach umysłowych.'

Mogłabyś - jako moderatorka bądź co bądź - podać jakieś przykłady sympatii, do których przyznawanie się nie świadczy o zaletach umysłowych sympatyzującego?
                              Mam na myśli przede wszystkim sympatie forumowe, ale mogą być też te z reala.
                              • iwoniaw Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:14
                                Moderatorzy stali się dla ciebie nagle pożądanym źródłem wskazówek życiowych w kwestii kształtowania gustu?
                                • menodo Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:30
                                  Nie, chciałabym po prostu lepiej poznać gust moderacji big_grin

Swoją drogą, to trochę nie teges, że moderacja tak obnosi się ze swoimi emocjami w stosunku do różnych użytkowników i wartościuje cudze sympatie wg swoich subiektywnych kryteriów.
                                  • iwoniaw Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:41
                                    Dlaczego nie teges? Moderacja pisując na czarno jest użytkownikiem jak każdy, ma prawo do sympatii i wartościowania nie mniejsze niż ty czy ktokolwiek inny.
                                    • menodo Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 20:59
                                      Aha, nie wiedziałam, wydawało mi się, że moderacja powinna pilnować przede wszystkim przestrzegania netykiety na forum, a do tego potrzeba jednak dystansu i obiektywizmu.
                                      Zaangażowanie emocjonalne moderacji w relacje z poszczególnymi użytkownikami, jej sympatie i antypatie utrudniają moim zdaniem rzetelne wypełnianie tych zadań, co zresztą - niestety - na tym forum widać sad
                                      • iwoniaw Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:06
                                        Moderacja stara się być obiektywna przy moderowaniu.
                                        Jeśli ktoś widzi zachowania nieobiektywne, nie powinien się krępować - ma pełne prawo protestować klikaniem w kosz lub pisaniem w tej sprawie maila (do moderacji lub bezpośrednio do administracji). Natomiast zgodnie z regulaminem dyskusje na ten temat na forum są kasowane z zasady (niekoniecznie przez moderację, której to dotyczy) - ten wątek Zona zostawiła dla tęskniących za gazeta_mi_placi wyjątkowo, więc trochę więcej w nim zostaje, ale generalnie takie offtopy też są wycinane - nie z powodu emocjonalnego stosunku do kogokolwiek z dyskutantów, zapewniam.
                                        • asmarabis Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:13
                                          iwoniaw napisała:

> Moderacja stara się być obiektywna przy moderowaniu.

Nie czytalam calosci watku ale wtrace swoje trzy grosze.

Co jakis czas pojawiaja sie na forum jakies paniusie, ktore nie rozumieja do czego sluzy forum i dowartosciowuja sie kompulsywnym klikaniem do kosza niewygodnych dla nich wypowiedzi. Po jakims czasie znikaja. Moderacja usuwa takie klikniete posty- wcale nie sprzeczne z regulaminem forum ale jedynie irytujace dana paniusie- z predkoscia swiatla.
                                          To ma byc obiektywne i sprawiedliwe ????? Tak ma wygladac wedlug moderacji dyskusja na publicznym forum??????
                                          Ja protestuje!!!
                                          • nanuk24 Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:18
                                            Kolejna nierozumiejaca. Nie rozumiesz, ze to nie do moderacji przychodza klikniecia w kosz, tylko do administracji, pozniewaz moderacja nie ma takich uprawnien?
                                          • zona_mi asmarabis 31.08.15, 21:24
                                            Kliknięcia w kosz zgłaszane są administracji zawodowej, nie moderatorom.

Jeśli są co najmniej dwa, taki wpis jest sprawdzany przez admina i usuwany/cenzurowany lub nie - to nie zależy od liczby kliknięć, tylko od tego, czy łamie zasady, czy też nie.
                                            • nanuk24 Re: asmarabis 31.08.15, 21:31
                                              Obawiam sie, ze do konca zycia forum bedzie trzeba to wyjasniac, bo ludziom w melonie nie faluje, a i tak moderatorzy beda obrywac.
                                              • asmarabis Re: asmarabis 31.08.15, 22:23
                                                anuk24 napisała:

> Obawiam sie, ze do konca zycia forum bedzie trzeba to wyjasniac, bo ludziom w m
                                                > elonie nie faluje, a i tak moderatorzy beda obrywac.

Nie ma usuwania postow zgloszonych przez tymczasowe, obrazalskie paniusie= nie ma obrywania...
                                                • iwoniaw Re: asmarabis 31.08.15, 22:24
                                                  Nie ma postów obraźliwych, nie ma ich usuwania. Takie to proste big_grin
                                                  • asmarabis Re: asmarabis 31.08.15, 22:31

> Nie ma postów obraźliwych, nie ma ich usuwania. Takie to proste big_grin

No widzisz, obrazalska paniusia juz by twoj post zglosila do kosza, o to ci chodzi?
                                                  • rosapulchra-0 Re: asmarabis 31.08.15, 23:09
                                                    Obrażalska? To znaczy, że wolno obrażać do woli inne osoby? A potem się obraża na moderację, że wycinają obrażające innych posty? Ciekawa logika.
                                                  • iwoniaw Ile razy trzeba jeszcze napisać, że 31.08.15, 23:13
                                                    kliknięcie w kosz przez 1 osobę (obrażalską czy nie) nie powoduje skasowania posta bez weryfikacji przez admina, czy rzeczywiście zgłoszony post łamie regulamin?
                                        • menodo Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:34
                                          Ale to ty tworzysz tu jakiś offtop, unikając odpowiedzi na moją prośbę o doprecyzowanie twojej własnej tezy o zależności miedzy stopniem sympatii do użytkowników forum a poziomem intelektu sympatyzującego.

Rozumiem, że lubienie gazety świadczy o niskim intelekcie lubiącego, ale może jakieś pozytywne przykłady?
                                          • kkalipso Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:55
                                            Rozumiem, że lubienie gazety świadczy o niskim intelekcie lubiącego, ale może j
                                            > akieś pozytywne przykłady?

Najwyraźniej dokładnie to próbują dać do zrozumienia, mnie tylko jedno dziwi dlaczego zieją nienawiścią forumowicze jego pokroju a ci normalni/mądrzy/inteligentni pewnie śmieją się z tego wątku. Nie każdy traktuje forum z powagą a taki czarny humor jak gazety jak dla mnie jeszcze nikomu nie zaszkodził- wręcz przeciwnie czasem można było (i mam nadzieję, że będzie) płakać ze śmiechu.
                                      • nanuk24 Re: Jaki system kastowy, zlituj się 31.08.15, 21:12
                                        Moderowanie nie jest kara, a moderator nie jest duchem swietym, a zwyklym uczestnikiem forum; forum zas nie jest trybunalem sprawiedliwosci tylko zwyklym portalem rozrywkowym.
                • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:44
                  morgen_stern napisała:

> Ty też jesteś zadziwiona tymi zachwytami nad gazeciarzem? Jest to fenomen, któr
                  > ego nie jestem w stanie pojąć.

są tacy co i ciebie lubią. też niezrozumiałe.
                  a teraz się odszczeknij.
                  • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:48
                    A właśnie że nie tongue_out
                    Kolejny nowy nick nie wiadomo skąd, schodzi to forum na psy...
                    • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:58
                      morgen_stern napisała:

> A właśnie że nie tongue_out
                      > Kolejny nowy nick nie wiadomo skąd, schodzi to forum na psy...
                      >

a to forum jest tylko dla stałych bywalczyń?
                      i skąd pewność,że jestem nowa? póki co regulamin nie zabrania zmian nicków.
                      • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:01
                        Nie napisałam, że jesteś nowa, tylko że to nowy nick, przecież wiem, że to stara wyjadaczka z nowym nickiem. Zazwyczaj te są najbardziej zjadliwe i mają zadziwiająco dobrą pamięć. Bardzo wygodne, kiedy atakowany nie może się zrewanżować, bardzo wink
                        • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:03
                          morgen_stern napisała:

> Nie napisałam, że jesteś nowa, tylko że to nowy nick,
                          >

nie bardzo rozumiem dlaczego ci to tak przeszkadza i razi ten mój nowy nick
                          ( a właściwie sam fakt jego zmiany}.
                          • iwoniaw Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:59
                            Dlaczego zaraz "razi"? To w sumie śmieszne, gdy ktoś pisuje pod kilkoma nickami, zwłaszcza gdy pod jednym pisuje przez filtr "co ludzie powiedzą", a pod innymi pokazuje swoje prawdziwe skłonności big_grin
                            • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 19:10
                              iwoniaw napisała:

To w sumie śmieszne, gdy ktoś pisuje pod kilkoma nickami
                              > , zwłaszcza gdy pod jednym pisuje przez filtr "co ludzie powiedzą", a pod innym
                              > i pokazuje swoje prawdziwe skłonności big_grin
                              >

mam jeden nick. nowy ale jeden.
                              • iwoniaw Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 19:24
                                Nowy zaiste masz jeden, czy ktoś twierdzi inaczej? big_grin
                                • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:07
                                  iwoniaw napisała:

> Nowy zaiste masz jeden, czy ktoś twierdzi inaczej? big_grin
                                  >

ździebko wyżej sugerujesz,że piszę pod kilkoma nickami.
                                  • iwoniaw Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:11
                                    Sama wiesz, pod iloma pisujesz i chyba jeszcze pamiętasz, co napisałaś kilka postów wyżej?
                                    • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:33
                                      iwoniaw napisała:

> Sama wiesz, pod iloma pisujesz i chyba jeszcze pamiętasz, co napisałaś kilka po
                                      > stów wyżej?
                                      >

Po co zatem głupawe sugestie?
                                      • iwoniaw Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:39
                                        Jedyne głupawe sugestie w tym wątku czynisz ty.
                                        Nie brnij, zanim zabrniesz za daleko.
                                        • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:40
                                          iwoniaw napisała:

> Jedyne głupawe sugestie w tym wątku czynisz ty.
                                          > Nie brnij, zanim zabrniesz za daleko.
                                          >

Zacytuj te moje głupawe sugestie proszę.
    • basia_400 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 12:15
      Mnie bardziej ciekawi, co się stało z verdana, wydaje mi się, że od dwóch miesięcy jej wypowiedzi nie widziałam, chyba, że cos przegapiłam.
      A gazeta - już chyba kiedys tez tak było, że tajemniczo zamilkł, i potem znowu wrócił.
      • hermenegilda_zenia Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:35
        Verdana bardziej na życiu rodzinnym się udziela, a ja zauważyłam zniknięcie guderianki - nie żeby mnie jej szczególnie brakowało, ale wyróżniała się tym, że była jedną z tych osób tutaj, które muszą w absolutnie każdym wątku zabrać głos.
    • demonii.larua Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:18
      Poszedł i dobrze.
    • lilly_about Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:25
      Kurde, nie zauważyłam, ze go nie ma.
    • redheadfreaq Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 13:35
      Komuś naprawdę go brakuje? O_o
      • bialeem Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 17:43
        Ja przyznam iż tęsknię. Gazeciak mógłby zostać, a np rosa się znudzić.
    • kosheen4 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:19
      osoby tęskniące cierpią chyba na coś w rodzaju syndromu sztokholmskiego.
      • morgen_stern Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:24
        Lepiej w to nie brnij, mnie wielbicielki gazety tu prawie zagryzły.
        • iwoniaw Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:34
          Ano, na żywo za to można zobaczyć ilustrację powiedzenia "każda potwora znajdzie swego amatora" wink
    • nanuk24 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:39
      Po pierwsze, on zawsze znikla w okresie wakacyjnym (ogorkobranie w Hiszapani).
      Po drugie, zastanawia mnie, kim sa ludzie wielbiacy tego osla.
      • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:49
        nanuk24 napisała:

> Po pierwsze, on zawsze znikla w okresie wakacyjnym (ogorkobranie w Hiszapani).
        > Po drugie, zastanawia mnie, kim sa ludzie wielbiacy tego osla.
        >

a kimże są osoby lubiące edel, lipcową, morgen, rosę,lilkę, triss? no nazwij rzecz po imieniu tongue_out
        wartościować ludzi na podstawie sympatii forumowych- to trzeba mieć dopiero nierówno pod kopułą..
        • cauliflowerpl Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 19:21
          Serio, jest ktoś, kto lubi lipcową?
          • evolene Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:01
            Haha, tak jest - Lipcowawink
          • tereska.z.bombaju Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:02
            cauliflowerpl napisała:

> Serio, jest ktoś, kto lubi lipcową?
            >

wiem,może ktoś lubi. tak samo jak ktoś tam lubi iwoniaw, andabę, kkalipso i ze sto innych nicków.
      • kkalipso Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:52
        Po drugie, zastanawia mnie, kim sa ludzie wielbiacy tego osla.

Oślice.
    • triismegistos Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 18:56
      Nie chce mi się wierzyć, że ktoś może tęsknić za tym trolliszczem...
      • aka10 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:05
        Wg. mnie to byl prymitywny twor. "Na szczescie" nagle kolejny zaczal pisac...Dziwny zbieg okolicznosci.
      • rosapulchra-0 Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:54
        Wlazł kiedyś na zamknięte forum, na którym ja również byłam. A potem wszystkie informacje stamtąd wyciągnął tutaj. Nie lubię go i mam do tego prawo. I naprawdę nadziwić się nie mogę, że ktoś tak fałszywy może wzbudzać sympatię.
    • edelstein Re: Co się stało z gazeciarzem? 31.08.15, 20:23
      Masakra,jak mozna tesknic za tym troliszczem.Komus brakuje metoda zdartej plyty i dowcip zjechany jak kosa po sianokosach?wow.obrady sejmu sa ciekawsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka