Dodaj do ulubionych

Postęp technologiczny - niech go szlag trafi

31.08.15, 22:13
No emamy pomocy, od tygodni szukam slabej zarowki dla lampki nocnej dla dziecka, zeby dawala naprawde slabiutkie swiatlo. a tu wszystko teraz ledowe i moc 5w daje 30 swiecenia
ja chce max 5w swiecenia. gdzie w tym nowoczesnym swiecie dostane taka zarowke?
albo jak inaczej rozwiaca kwestie nocnego oswietlenia?
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:18
      Może coś takiego kup :
      www.google.pl/search?q=lampka+do+kontaktu&hl=pl-PL&source=android-browser-suggest&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI2sDR2J7UxwIVp5lyCh3v9gaH#hl=pl-PL&tbm=isch&q=lampka+do+kontaktu+led
      • annakate Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:26
        Albo ściemniacz kup
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067967/
    • kota_marcowa Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:27
      Nie za bardzo pomogę, bo mam ten sam problem smile
      W końcu się poddałam i kupiłam takie badziewko do kontaktu.
    • klamkas Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:28
      Wtyk do kontaktu (nie mam pojęcia jak się to nazywa), albo regulator jasności do oświetlenia (pierwsze lepsze, bo świeci dużo mniej i nie razi).
    • dariamax Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:35
      Poszukaj żarówki do lodówki albo maszyny do szycia, tylko sprawdź gwint.
    • hemp_plant Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:38
      ale normalne czy ledowe?
      jak normalne- to kupuje się zarówki do lodówki smile
    • peonka Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:43
      Może coś w ten desen:
      m.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=Led+hedgehog+light+children&isNewKw=1&mfs=GOCLK&acimp=0&_trksid=undefined.TR0.TRC0.Xled+hedgehog+light+children&sqp=led+hedgehog+light+children
      Jeż to przykład, są przeróżne kształty, i światło jest raczej przygaszone. Widziałam takie ostatnio w sklepie Tiger, kosztuje grosze, pewnie i na allegro znajdziesz.
    • mruwa9 Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:46
      slabo szukasz:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70312084/ z duzym gwintem

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60312230/ z malym gwintem

a tu masz nawet jeszcze slabsze, 0.9W.:
      www.jula.pl/catalog/elektryka-i-oswietlenie/zarowki/?f.category.code=C-030900&sort.by=price&sort.order=asc

Znalezienie tych produktow zajelo mi 30 sekund.
      • marcowa_aprilla Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 01.09.15, 16:12
        mruwa ale ile one maja mocy swiecenia? bo to jest ten problem ze niby 1w a swieci jak dawne

a reszcie dziekuje, zapomnialam o takim wynalazku jak sciemniacz smile
        • mruwa9 Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 03.09.15, 17:41
          nie wiem, ale ja mam takie slabeusze w lampkach nocnych. Przy 1.8 W ciezko sie czyta, bo za ciemno. Moje dziecko ma zarowke 2W (LED), specjalnie poszlam sprawdzic. Mozna przyiemnic to jeszcze ciemniejszym abazurem.
          Ja bym nie instalowla zarowek piekarnikowych itp, bo one maja po 15W. I sie nagrzewaja mocno, w przeciwienstwie do LED.
    • kamunyak Re: Postęp technologiczny - niech go szlag trafi 31.08.15, 23:48
      kup zwykłą żarówkę, o mocy 25 W, lub cos okolo.
      Ja mam lampki nocne/biurkowe z regulacją mocy (świecenia) i te wszystkie "nowoczesne" żarówki to akurat psu na budę... musze mieć zwykła zarówkę.
      Mozna je kupic w marketach, jak najbardziej, z grubym gwintem i wąskim, jak potrzebujesz.
      No, ale jeśli chcesz koniecznie led to szukaj, powodzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka