Dodaj do ulubionych

the voice...

05.09.15, 21:24
Oglądacie? smile

Jak nie lubię talent show, tak ten program mnie zachwyca. Bo to chyba jedyny o talent, a nie o show. Pełen pięknych wzruszających wykonań (wiele wykonań dla mnie dużo bardziej poruszających niż oryginały, np. Agnieszka Twardowska i jej "Run to you"). Bez chamstwa i obrażania ludzi. Lubię bardzo smile.
Obserwuj wątek
    • pade Re: the voice... 05.09.15, 21:38
      Uwielbiamsmile
      I dziękuję za info. Gdyby nie Ty, przegapiłabym.
      • klamkas Re: the voice... 05.09.15, 21:51
        To pełnego emocji słuchania przez kolejne tygodnie smile.
        • pade Re: the voice... 05.09.15, 22:12
          Wzajemniesmile
    • aagnes Re: the voice... 05.09.15, 22:06
      Lubie, nie denerwuja mnie jurorzy, nawet egzaltowana Edyta, a niektorzy uczestnicy faktycznie fajnie spiewają.
    • tryggia Re: the voice... 05.09.15, 23:17
      Zawsze oglądam!
      P.S. - czy ten koleś, który opowiadał o śmierci dziewczyny nie jest przypadkiem weteranem talentshow (kilkanaście lat chyba już).
      • misterni Re: the voice... 05.09.15, 23:23
        Jest, zresztą nawet dość znanym w artystycznym świecie.
    • misterni Re: the voice... 05.09.15, 23:26
      Lubię, oglądam od pierwszej edycji.
      Poprzednią edycję uważam za najsłabszą ze wszystkich dotąd, ta się zapowiada nieźle, mam nadzieję, że poziom się podniesie.
    • piepe Re: the voice... 05.09.15, 23:46
      W życiu nie widziałam, nawet na YT, gdzie słucham muzyki.
      Moze zapodaj coś ciekawego.
      • gosiablo Re: the voice... 05.09.15, 23:58
        www.youtube.com/watch?v=oOMC9dWiQCI
        • agni71 Re: the voice... 06.09.15, 00:03
          ha ha, chciałam własnie to samo zaproponować smile

dzisiaj świetny był pierwszy facet z Wake Me Up Before You Go-Go - bardzo fajna wersja smile

www.youtube.com/watch?v=05k4QJswnsA
          • agni71 Re: the voice... 06.09.15, 00:04
            Nie oglądam innych programów tego typu, więc może tam jest jeszcze gorzej, ale Górniak dobija mnie.
            • aquella Re: the voice... 13.09.15, 12:30
              chłopa szuka wśród uczestników czy jak?
          • paszewa Re: the voice... 06.09.15, 09:40
            tam zaspiewał chłopak z długimi włosami. z Majorki wrócił czy innych Hawajów. Pięknie zaspiewał... i go nie wybrali uncertain
            • tryggia Re: the voice... 06.09.15, 20:40
              Bo zaśpiewał poprawnie, ale nijak. Jakbyś go nie widziała, też byś się nie odwróciła.
              • paszewa Re: the voice... 06.09.15, 21:17
                ale go widziałam i chciałam oglądac dalej tongue_out
                • aquella Re: the voice... 13.09.15, 12:20
                  ale voice się słucha
            • misterni Ładnie śpiewać, to za mało 06.09.15, 23:25
              W tym programie trzeba dużo więcej, żeby się przebić.
          • piepe Re: the voice... 11.09.15, 23:56
            Poprzedniego posta nie komentuję - utwór beznadziejny, ale duet widać pro. Bardzo zle dobrana piosenka.
            Co do wake me up - ciekawa interpetacja rasta, ale dupy nie urywa. Sam program tez, skoro wykonanie utworu to jakaś 1/5 samego show. Aczkolwiek na plus, że podczas tych 40 sekund nie puszczali reklam.
            Kiedyś to były showy, choćby taka Brodka i jej Blue Velvet, miała wtedy chyba z 17 lat
            niestety tylko głos, nomen omen:
            www.youtube.com/watch?v=tWfH3AX5o8s
    • maslova Re: the voice... 06.09.15, 00:46
      Ja zdecydowanie wolę Must Be The Music. W tym programie szuka się nie tylko świetnych głosów czy osobowości, ale promuje się artystów (w tym również zespoły!), wykonujących własne utwory.
      • aqua48 Re: the voice... 06.09.15, 09:38
        Też lubię voice i oglądam z przyjemnością, bo to program na poziomie, bez chamstwa, ciepły. No i piękne głosy, lubię posłuchać jak utalentowaną mamy młodzież. Jak jestem za granicą i jest tam akurat w tv ichniejsza wersja voice zawsze oglądam.
      • lady-z-gaga Re: the voice... 07.09.15, 09:24
        Must be the music to kpina z widza, ten program szoruje po dnie. Owszem, trafiają się tam prawdziwe perełki, wygrywają dobrzy wykonawcy. Co z tego, kiedy dobre występy są jak rodzynki w paskudnym, niestrawnym torcie składającym się z ustawek, kompromitujących wykonań i jeszcze bardziej kompromitujących opinii jury.
    • black.sally Re: the voice... 06.09.15, 23:20
      nie znoszę.
    • lady-z-gaga Re: the voice... 07.09.15, 09:26
      Chwilami wkurzający, jak wszystkie tego typu programy. Jednak poziom wokalistów zdecydowanie najlepszy.
    • afro.ninja Re: the voice... 07.09.15, 10:53
      Niestety, ale format mnie juz znudzil. Poza tym wciaz te same twarze, wrocil nudny, mega nudny Piasek. Barony, bosmany- litosci, ci faceci sa w ogole jakims autorytetem w szol biznesie? Ile sprzedali plyt? Marysia Sadowska- irytujaca, a biedna Edyta zazdrosna o Marysie jeszcze bardziej. Jurorzy powinni byc nowi, tym samym mozna by program odswiezyc, a tak to odgrzewane kotlety, a uczestnicy, sa jedynie spiewajacym tlem.
      • aqua48 Re: the voice... 07.09.15, 13:14
        Tak, Piasek na razie nijaki kompletnie, ciekawe czy się rozkręci w dalszych odcinkach. Chłopaków z Afro lubię, choć ich muzyka jest dla mnie niestawna. a Marysia jest profesjonalistką. Edyta czasami denerwuje, czasami śmieszy, nadaje trochę pieprzu programowi. Będę oglądać. Dla uczestników głównie.
        • misterni Re: the voice... 09.09.15, 10:28
          Piasek nudny? To bardzo inteligetny facet o wysublimowanym poczuciu humoru. W tym odcinku faktycznie jeszcze się nie rozkręcil, mam wrażenie że on potrzebuje kogoś w rodzaju Nergala, żeby w pełni błyszczeć. Tomson i Baron to Afromental, znany zespół składający się z profesjonalistów, z sporym dorobku płytowym. To, że Ty kogoś nie kojarzysz, nie oznacza, że ten ktoś się nie liczy smile . Maria podobnie. Edzia bywa irytująca, ale jest świetną trenerka.
          • tak_to_nowy_nick Re: the voice... 09.09.15, 12:16
            > Tomson i Baron to Afromental,
            > znany zespół składający się z profesjonalistów, z sporym dorobku płytowym. To,
            > że Ty kogoś nie kojarzysz, nie oznacza, że ten ktoś się nie liczy

A po co ta manipulacja? aqua napisała:
            "Chłopaków z Afro lubię, choć ich muzyka jest dla mnie niestawna"
            czyli doskonale kojarzy Tomsona i Barona, tyle że nie jest fanką tworzonej przez nich muzyki. A ty stawiasz ją w pozycji ignorantki, która nie wie kto zacz i na tej podstawie ocenia negatywnie - nie mając do tego żadnej podstawy w jej wypowiedzi. Czyżby twoi idole potrzebowali każdej, nawet tak rozpaczliwej i nieudolnej obrony?
            • misterni Wyluzuj kobieto, po pierwsze 09.09.15, 13:52
              twoja reakcja jest histeryczna i nadmiarowa, po drugie, mój post nie odnosił się do postu którego fragment cytujesz, a poprzedniego.
    • koza_w_rajtuzach Re: the voice... 09.09.15, 14:30
      Oglądam i bardzo lubię smile
      • lady-z-gaga Re: Krzysztof Iwaneczko, geniusz na miarę Zauchy 12.09.15, 22:41
        Oglądałam i zgadzam się smile
        • pade Re: Krzysztof Iwaneczko, geniusz na miarę Zauchy 13.09.15, 11:07
          ja też, ciarki miałam, łzy w oczach, nie poryczałam się jak Edzia, ale było bliskobig_grin
      • thank_you Re: Krzysztof Iwaneczko, geniusz na miarę Zauchy 13.09.15, 11:25
        Wow, świetny.
        • misterni Re: Krzysztof Iwaneczko, geniusz na miarę Zauchy 13.09.15, 13:27
          Co tu dużo gadać - program mógłby się w tym momencie skończyć. Nie miałam takiego odczucia nawet po genialnych występach Natalii Sikory, czy Mateusza Ziółko.
          • aqua48 Re: Krzysztof Iwaneczko, geniusz na miarę Zauchy 13.09.15, 17:31
            A mnie się jeszcze podobało rodzeństwo...Bardzo inteligentna interpretacja. Ale Krzysztof pozamiatał..
    • bbuziaczekk Re: the voice... 13.09.15, 17:38
      klamkas napisała:

> Oglądacie? smile
      >
      > Jak nie lubię talent show, tak ten program mnie zachwyca. Bo to chyba jedyny o
      > talent, a nie o show. Pełen pięknych wzruszających wykonań (wiele wykonań dla m
      > nie dużo bardziej poruszających niż oryginały, np. Agnieszka Twardowska i jej "
      > Run to you"). Bez chamstwa i obrażania ludzi. Lubię bardzo smile.

Tez lubie i tez oglądam. Tylko ten program z muzycznych. Bardzo lubie.
      Ogladam tez z ciekawości i pośmiania się smile rolnika który szuka zony i kto poślubi mojego syna smile
      • enatealie Re: the voice... 25.09.15, 02:03
        Dla mnie sobotnio-niedzielny program polskiej TV jest nieznośny. Nie lubię programów muzycznych, bo w mojej opinii bardziej służą nachalnemu promowaniu jurorów, niż młodych talentów.
        Rolnika... nie komentuję, bo nie oglądałam w całości. Widziałam tylko fragmenty dość dawno i cóż- mnie to trąca przerysowanym obrazem wsi.
    • pade Re: the voice... 25.09.15, 00:21
      gdyby Wam polskiego głosu było za mało:
      www.youtube.com/watch?v=AMgZ0SBEL5I
      www.youtube.com/watch?v=u14MXrgAAh4
    • misterni Re: the voice... 08.11.15, 01:45
      Bardzo mnie dzisiejszy odcinek usatysfakcjonował smile
      • jasnoklarowna Re: the voice... 08.11.15, 14:30
        dla mnie i tak nic nie przebije interpretacji niech żyje bal, śpiewała Osińska i Dereń. Obie genialnie
        www.youtube.com/watch?v=5Qm-zyiy7aU
        ze 3 edycje temu to było
        wogóle Osińska to było dla mnie odkrycie, szkoda że nie wygrała wtedy
        • misterni Re: the voice... 08.11.15, 21:30
          Mnie Osińska zaczęła denerwować mniej więcej od 2 odcinka na żywo.
    • klamkas Re: the voice... 21.11.15, 22:24
      Co myślicie o finalistach?

O ile ostatni odcinek mnie zdenerwował (odstrzeliłabym rodzeństwo, Maćka, Julkę), o tyle dzisiaj było widać ile uczestnicy się nauczyli - szczególnie Ana, rodzeństwo. Piękny muzycznie odcinek. Strach się bać co będzie w finale... i znowu żal - po dzisiejszym odcinku głównie rodzeństwa.
      • claudel6 Re: the voice... 21.11.15, 22:45
        ja uważam, ze Tobiasz jest przereklamowany. zostawiłabym rodzeństwo.
        • misterni Re: the voice... 22.11.15, 02:35
          Tobiasz nie jest przereklamowany, tylko bardziej nośny, o czym świadczą wyniki głosowania widzów - nawet jeśli smok dwugłowy przyznałby mu mniej punktów niż rodzeństwu i tak przeszedłby do finału. Rodzeństwo jest bardziej niszowe, przez co mniej popularne. Poza tym mieli więcej wpadek niż Tobiasz.
          • claudel6 Re: the voice... 22.11.15, 02:48
            no dobra - nie zachwycam się. irytuje mnie ta jego maniera. taka manierycznośc powinna tak naprawde zamykać droge do finału. ale to moja opinia (jak widać)
            • misterni Re: the voice... 22.11.15, 03:13
              Drogę do finału powinna też zamykać (i zamknęła) nadmierna i irytująca gestykulacja oraz mimika siostry. Oraz fałsze, które niestety pojawiały się w ich pierwszym numerze dzisiaj.
              Naprawdę, żadne z nich dzisiaj w solowych numerach nie sięgnęło gwiazd, aczkolwiek Tobiasz przynajmniej śpiewał czysto.
              Natomiast wspólny występ był świetny i gdybym tylko tego słuchała, nie potrafiłabym wybrać.
      • misterni Re: the voice... 22.11.15, 02:54
        Też mi ich żal, no ale nie było innej możliwości, podobnie jak w drużynie Marii.
        Natomiast u Edi duża kontrowersja - gdyby nie zróżnicowała tak w punktacji swoich uczestniczek, głosami widzów przeszłaby mała Julka.
        Co do Piaska - jestem obrażona od ostatniego odcinka, w którym głosami widzów przeszedł Maciek Grenda, którego uwielbiam za numer w przesłuchaniach w ciemno smile I dobrze, choć przyznam, że zaskakująco.
        Ale jeszcze bardziej zaskoczyła mnie decyzja Piaska, żeby zabrać ze sobą Willima, a nie Piotra, który jest o niebo lepszy.
        Według mnie w finale powinien znaleźć się Piotr Tłustochowicz, Krzysztof Iwaneczko, Tobiasz Staniszewski. Co do "klasy" Edyty nie mam zdania, po tym jak pozbyła się najlepszych uczestników w nokautach i pierwszym livie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka