Dodaj do ulubionych

Chcę na weekend na wschód!

07.09.15, 23:01
Prognozy na weekend miłe (pogoda kanaryjska) i marzy nam się jakiś fajny wypad na wschód. Ale takie max 2,5h w jedną stronę od Warszawy, może Biała Podlaska? Janów? A morze do Brześcia pojechać?
Warunek: z dwójką małych dzieci, więc niezbyt intensywne zwiedzanie.
Polećcie mi coś ematkismile
Obserwuj wątek
    • izabella1991 Re: Chcę na weekend na wschód! 07.09.15, 23:13
      Moze byc np.Lublin albo Kazimierz Dolny? Choc ten ostatni to juz wiecej niz 2,5 godziny drogi...
      Jeszcze moglby byc Ciechanowiec na Podlasiu ( nie mylic prosze z Ciechanowem). Byl Tam daaaawno temu m.inn. w Muzeum Wsi I Rolnictwa I zakochalam sie w tej okolicy. O...jeszcze Drohiczyn NAD Bugiem- cudowne cudo-)))
      • ofelia1982 Re: Chcę na weekend na wschód! 07.09.15, 23:23
        dzieki. lece zobaczyć co tam jestsmile
      • daisy Re: Chcę na weekend na wschód! 08.09.15, 00:00
        Ciechanowiec (skansen z pałacem i fantastyczne lody na rynku), Drohiczyn (klimat bardzo swoisty, piękne świątynie i widoki na Bug), Mielnik (kopalnia kredy i małe, prywatne, ale niezapomniane muzeum geologiczne), a może Grabarka?
        Grabarka to wspaniałe miejsce, prawdziwe miejsce mocy.
        W ogóle tam jest pięknie.
        • daisy Re: Chcę na weekend na wschód! 08.09.15, 00:02
          I przy drodze z Wwy na Drohiczyn, parę km za Drohiczynem jest Klekotowo, a w nim stara drewniana szkoła, w niej sklep z wikliną, piękne koszyki i inne różności, ale takie wiejskie "prawdziwe", nie żadne udawane.
        • daisy Re: Chcę na weekend na wschód! 08.09.15, 00:11
          Aha, w pałacu w Ciechanowcu dostępne są noclegi, o ile mi wiadomo.
          Gdybyście tam byli, to zerknijcie na ogródek księdza Kluka przy muzeum weterynarii, chociaż w tym roku trochę zmaltretowała go susza.
          Poza tym na rynku jest doskonały punkt informacji turystycznej, można się dużo dowiedzieć i dostać fajne mapy i przewodniki po okolicy.
    • klamkas Re: Chcę na weekend na wschód! 07.09.15, 23:35
      Nas by zachwycił Janów, ale u nas 2/3 to koniary, a mężowi wystarczy czytnik wink. A może po prostu Puszcza Białowieska, nie wiem jak jest odległość od W-wy, ale chyba nie więcej. Tylko na wycieczkę po "prawdziwej" puszczy trzeba mieć rezerwację... Ale z maluchami mogą wystarczyć wam trasy spacerowe/bryczki. No i muzeum (mojej córce się bardzo podobało, ale byliśmy dość dawno temu).
    • rosapulchra-0 Re: Chcę na weekend na wschód! 08.09.15, 04:03
      Podejrzewam, że wszystkich zmyliłaś tytułem wink
      Do Królowego Mostu się wybierz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka