Dodaj do ulubionych

Jesteście Charlie?

• purchawkapuknieta Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:23
      W dupie mam Charlie. Drugi rysunek wali w chrześcijaństwo. Jak w tym dowcipie z pointą "po palach, idioto, po palach".
      • aankaa Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:27
        dobrze, że przypomniałaś ten dowcip big_grin
        druga strona europejskiego chrześcijaństwa wink
      • aszlan Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:30
        Zwazywszy na to co spotyka chrzescijan w Syrii drugi rysunek jest wyjatkowo niesmaczny
        • aszlan Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:37
          Natomiast Pierwszy rysunek odbieram jako ostra satyrę na tzw.Europę a nie imigrantow
          I nie bylam
          i nie jestem charlie

• anorektycznazdzira Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:27
      Tobie się wydaje, że to jest kpina Z TEGO DZIECKA???
      OJP...
      • ingryd Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 22:40
        No a jakze moglaby dopuscic do siebie ze to wlasnie kpina z niej i jej podobnych ???
        Chyba cie bog opuscil ze przypuszczasz iz moze sie zrodzic w tej glowie choc krzta chrzescijanskiej refleksji uncertain
    • kolter uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 22:40
      www.facebook.com/327886427311584/photos/a.328153790618181.60300.327886427311584/732100253556864/?type=1
      • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 22:44
        O zeszzzzz, ale z ciebie kamikaze, zaraz skonczysz jak wolinski & co za niegodziwe zarty z narodowych januszow smile
        • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 22:50
          ingryd napisała:

> O zeszzzzz, ale z ciebie kamikaze, zaraz skonczysz jak wolinski & co za niegodziwe zarty z narodowych januszow smile\

to stado tchórzy ,boją się o cnoty swoich córek ale w nocy śnią o jakimś śniadym jurnym byczku z murzyńskim....
        • katnip Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 22:51
          Kim jest narodowy janusz? Twój mąż? Brat? Ojciec?
          • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:22
            Nieeeee, zaraz ci forumki dopowiedza ze moj maz, brat, ojciec to ahmedy smile
          • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 09:36
            Na pewno ktoś kto nie utnie Ci łba bo jesteś innej wiary lub niewierząca i na pewno ktoś kto nie wsadzi bomby do metra czy samolotu. Najwyżej założy skarpety do sandałów i rozłoży długi parawan na plaży.
            • kolter Brevik ?? 15.09.15, 19:55
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Na pewno ktoś kto nie utnie Ci łba bo jesteś innej wiary lub niewierząca i na pewno ktoś kto nie wsadzi bomby do metra czy samolotu. Najwyżej założy skarpety
              > do sandałów i rozłoży długi parawan na plaży.
              • kaz_nodzieja Re: Brevik ?? 15.09.15, 20:00
                Brevik nie był Polakiem ani pochodzenia polskiego. Zrobił coś o czym w skrytości marzy wielu Szwedów.
                • kolter Re: Brevik ?? 15.09.15, 20:03
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Brevik nie był Polakiem ani pochodzenia polskiego. Zrobił coś o czym w skrytośc i marzy wielu Szwedów.

Ale to Norweg suspiciousa poza tym dla niego Polska mimo iż katolicka to przedmurze tzw chrześcijaństwa ...
        • katnip Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:20
          To jest ten narodowy janusz?
          No pięknie, ingryd, pięknie.
          To teraz ci powiem. Narodowym januszem był brat mojej babci. Umarł zapewne w podobnej pozycji, po zapiciu się.
          Jako siedemnastoletni chłopak był torturowany przez gestapo, do końca życia się jąkał. Cudem wykupiony (szedł już na rozstrzelanie), stracił wszystkich swoich kolegów. Podczas Powstania Warszawskiego rozdzielony z rodziną, przez wiele miesięcy nie wiedział, czy żyje jego ojciec, siostry, matka (wywiezieni do Niemiec). Po zakończeniu wojny ożenił się, miał jedno dziecko. Trzymał się bardzo długo, ale w latach osiemdziesiątych jego ukochana córka i wnuczka zginęły w wypadku samochodowym. Zapił się po tym na śmierć. Narodowy janusz.
          No ale nie był imigrantem, muzułmaninem. Tylko takim Polakiem zwykłym, narodowym januszem. Ha ha. Hahaha.
          • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:39
            katnip napisała:

> Jako siedemnastoletni chłopak był torturowany przez gestapo, do końca życia się
            > jąkał. Cudem wykupiony (szedł już na rozstrzelanie), stracił wszystkich swoich
            > kolegów. Podczas Powstania Warszawskiego rozdzielony z rodziną, przez wiele mi esięcy nie wiedział, czy żyje jego ojciec, siostry, matka (wywiezieni do Niemiec). Po zakończeniu wojny ożenił się, miał jedno dziecko. Trzymał się bardzo dłu
            > go, ale w latach osiemdziesiątych jego ukochana córka i wnuczka zginęły w wypad
            > ku samochodowym. Zapił się po tym na śmierć.

no popatrza ja miałem kilku kumpli z dawnych lat których SS nie rozstrzeliwało ,żon nie mieli a chlali bo byli po prostu zasranymi durniami i dziś ich juz nie ma

no a mój dziadek który miał przedwojenną maturę ale miał pecha i był w AK za co czerwoni nigdy nie pozwolili pracować w swoim fachu, pił okrutnie niszcząc życie wszystkim w około
            dlatego jakoś mnie nie wzruszają opowieści takie jak tu przedstawiasz bo ja też nie ma 3 lat i wiem co to życie
            • katnip Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:45
              Taaa
              Już zakończ, wstydu sobie oszczędź.
              Przepięknie razem z ingryd obnażyliście się w tym wątku. Wstyd.
              • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 00:05
                Hmmmmm....
                No fakt, z tymi argumentami trudno bedzie dyskutowac.
              • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 00:05
                katnip napisała:

> Taaa
                > Już zakończ, wstydu sobie oszczędź.
                > Przepięknie razem z ingryd obnażyliście się w tym wątku. Wstyd.

ty nawet możesz mu z pyska rzygowiny powycierać ,ale nie pieprz mi tu ze mam nad jakimś nachlanym pajacem się użalać.
                no i warto zebyś zapoznała się z definicją koalkoholizmu
          • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 10:40
            O nieeeeee, wlasnie tak dzialaja stereotypy moja droga :
            Uchodzca = dzikus, gwalciciel, len, morderca, pasozyt
            a wiec :
            janusz = pijus, zlodziej, obszczymur, degenerat

no widzisz, to dziala w dwie strony, i boli i jest krzywdzace, n'est-ce pas ?
            • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 11:17
              Problem w tym, że my nic od nich nie chcemy, nie jeździmy do ich krajów żądając budowania kościołów ani po zasiłki, nie wysadzamy bomb w ich meczetach lub ich środkach komunikacji miejskiej i w związku z tym żądamy od nich tego samego, poszanowania naszej kultury i naszych "niewiernych" na naszym terenie bo zwyczajnie nie wtryniamy się im na ich teren.
              • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 13:14
                Jak mantra :
                Oni wlasnie uciekaja od tych ktorych opisujesz,
                od 30 lat mieszkam w "kolorowym miescie" i nikt nic mi nie narzucal,
                burki sa zabronione przez prawo
                zakrywanie glow chustami w szkolach i urzedach idem

Nie wiem île razy mozna powtarzac to samo
                • aankaa Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:29
                  Oni wlasnie uciekaja od tych ktorych opisujesz

poczytaj trochę - uciekają ci, których na to stać i wprost mówią, że chcą do Niemiec
                  naprawdę potrzebujący zostali w tym piekle
                  • mama303 Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:45
                    To im czegos ujmuje? bo zebrali całe swoje oszczędnosci i całej swojej bliższej i dalszej rodziny żeby znaleźc lepsze życie?
                    • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:20
                      Zostawiając swoje kobiety, swoje matki, swoje dzieci w kraju wojny, dżentelmeni.
                      • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:28
                        kaz_nodzieja napisał(a):
                        Zostawiając swoje kobiety, swoje matki, swoje dzieci w kraju wojny, dżentelmeni .

nie, w obozach dla uchodźców nie rób z nich demonów nie kochających swoich rodzin
                    • aankaa Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:29
                      zebrali całe swoje oszczędnosci i całej swojej bliższej i dalszej rodziny żeby znaleźc lepsze życie

ano zebrali, zapłacili za miejsce na jakiejś łajbie i ruszyli piechotą po to lepsze życie
                      tylko dlaczego większość z nich to chłopy młode, wyglądające na zdrowych ?

tylko nie pisz, że jak się osiedlą to ściągną rodzinę

bo to dopiero byłby dramat. W tej chwili jest ich kilkaset tysięcy, znając płodność azjatów i umiłowanie bliższej i dalszej rodziny moglibyśmy spodziewać się kilku milionów wyznawców wcale nie pokojowej (jak nam media wmawiają) religii
                  • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:23
                    aankaa napisała:

> Oni wlasnie uciekaja od tych ktorych opisujesz
                    >
                    > poczytaj trochę - uciekają ci, których na to stać i wprost mówią, że chcą do Niemiec
                    > naprawdę potrzebujący zostali w tym piekle

no a ci bardziej przedsiębiorczy z tego piekła uciekli ....
                    • aankaa Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:31
                      prawdziwi uchodźcy wink
        • ruda.anka2 Re: uchodźcy już w Polsce 16.09.15, 09:15
          > O zeszzzzz, ale z ciebie kamikaze, zaraz skonczysz jak wolinski & co za niegodz
          > iwe zarty z narodowych januszow smile
          Sobie znalazłaś sojusznika. Poczytaj co nick ten pisze, zanim się ucieszysz z "dobrego" towarzystwa.
          • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 16.09.15, 09:43
            ruda.anka2 napisała:

> > O zeszzzzz, ale z ciebie kamikaze, zaraz skonczysz jak wolinski & co za niegodzwe zarty z narodowych januszow smile
            > Sobie znalazłaś sojusznika. Poczytaj co nick ten pisze, zanim się ucieszysz z "
            > dobrego" towarzystwa.

przychodzisz szczuć czy prowadzić konstruktywna dyskusję ??
      • katnip Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:01
        Zabawne?
        Naprawdę?
        Może ten człowiek został wyrzucony na śmietnik jako noworodek. Cudem ocalony, trafił do domu dziecka. Z powodu FAS - nigdy nie został adoptowany, jednak FAS nie przeszkadzał opiekunom-pedofilom dręczyć go co noc. W wieku 18 lat wyrzucono go na ulicę.
        A ty się teraz z niego nabijasz. No cóż. Gdyby był z takiego Bagdadu...
        • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:04
          katnip napisała:

> Zabawne?
          > Naprawdę?
          > Może ten człowiek został wyrzucony na śmietnik jako noworodek. Cudem ocalony, t rafił do domu dziecka. Z powodu FAS - nigdy nie został adoptowany, jednak FAS n ie przeszkadzał opiekunom-pedofilom dręczyć go co noc. W wieku 18 lat wyrzucono
          > go na ulicę.
          > A ty się teraz z niego nabijasz. No cóż. Gdyby był z takiego Bagdadu...

no i powodu swojej wybujałem wyobraźni musisz być taką nudziarą i nie masz ochoty pośmiać się z pijusa ??
          • katnip Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:07
            Nie wiesz, kim jest ten pijus. Nie masz zielonego pojęcia. Może ktoś zgwałcił i brutalnie zabił jego malutką córeczkę. Nudne, tak?
            Łatwo współczuć tym, którzy są kilkaset lub kilka tysięcy kilometrów od nas. Gorzej z tymi, których mijamy na co dzień.
            • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:28
              O nieeeeee, wlasnie tak dzialaja stereotypy moja droga :
              Uchodzca = dzikus, gwalciciel, len, morderca, pasozyt
              a wiec :
              janusz = pijus, zlodziej, obszczymur, degenerat

no widzisz, to dziala w dwie strony, i boli i jest krzywdzace, n'est-ce pas ?
            • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 14.09.15, 23:29
              katnip napisała:

> Nie wiesz, kim jest ten pijus. Nie masz zielonego pojęcia. Może ktoś zgwałcił i
              > brutalnie zabił jego malutką córeczkę. Nudne, tak?

no i dlatego musi teraz w rynsztoku leżeć ??

> Łatwo współczuć tym, którzy są kilkaset lub kilka tysięcy kilometrów od nas. Gorzej z tymi, których mijamy na co dzień.

może on lubi pochlać i co mam pijaczury żałować i wnikać w to czemu chleje ? ogarnij się samarytanko
            • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 09:43
              Dla nich nikt poza ahmedami nie zasługuje na współczucie ani szacunek, żadne białe, nie daj boże katolickie i polskie ścierwo. Z Polaków można się bezkarnie śmiać i wyszydzać, można operować uogólnieniami typu "tylko w polsce", to nie rasizm, Rasizm jest jak po drugiej stronie nie stoi Polak tylko ahmed. Prawda smutna acz prawdziwa jest taka, że europejczycy, także we francji mają dość imigrantów. miesiąc temu rozmawiał ze mną pewien rodowity francuz, nie podejmuję zwykle mało znanymi osobami wymiany poglądów politycznych, ale on sam zaczął o imigrantach, nie zachęcany w ogóle przeze mnie. jego poglądy nie były przyjazne muzułmańskim imigrantom, on to ma codziennie u siebie, ma dosyć. francuski rasista?
              • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 10:46
                O widzisz, w koncu cos zrozumiales, i wlasnie w tym celu uzylam figury retorycznej januszow,
                tak masz absolutnie racje krzywdzace jest operowanie uogolnieniami typu :
                "Tylko w polsce"
                Ale rowniez
                "Ahmedy gwalca, bija, ucinaja glowy"
                Dumna jestem z ciebie, gratulacje smile
                • iskierka3 Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 11:08
                  Szybka orientacja i zgrabny unikwink
                • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 11:19
                  Problem w tym, że "Janusz" tylko pogrozi paluszkiem, a ahmedy realnie zabijają i planują realne zamachy, tylko dlatego, że według nich jesteśmy niewierni. W Polsce nie ma organizacji które słyną z zabijania ludzi tylko dlatego, że nie są katolikami. Jeżeli będziemy kiedyś mieli w Polsce taki problem będziemy się stawiać w równym rzędzie z ahmedami.
                • ewa_mama_jasia Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 12:10
                  Janusz wypije za swoje, zarobione albo otrzymane zgodnie z prawem. Może się poawanturuje, może komus obije twarz. Może polezy do wytrzeźwienia na ulicy. Nie ma w tym nic godnego pochwały. Ale nikomu krzywdy poważnej nie robi. Nawet jak przejdzie do rękoczynów, co owszem, naganne i karalne powinno być, nie wysadzi pociągu sam albo nie pośle w tym celu zony czy dziecka.
                  I nie, nie uważam że każdy migrant to gwałciciel czy terrorysta. Ale nie uważam, ze należy machnąć ręką na całą wypracowaną przez setki lat kulturę i tradycję zachodu tylko po to, żeby trzymać się ślepo politpoprawności i multikulti.
                  Smutno mi czytać Twoje posty, bo wyrażają straszną pogardę dla wszystkich myślących inaczej niż Ty.
                  • ingryd Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 13:32
                    Smutno mi ze jest ci smutno,
                    Zauwaz jednak ze ja zyje wsrod tych ludzi od 30 lat, jestem tak jak oni przybledom ktora przygarnieto na lono, wiec w odroznieniu od ciebie ja wiem o czym i o Kim pisze, ty piszesz o swoim wyobrazeniu i lekach wywodzacych sie z opowiesci o mchu i paproci.
                    Gdybys miala za sasiadke fatime a twoj syn kolege raszida to rowniez bolaloby cie gdyby ktos ich wrzucal do jednego wora z bandytami i oszolomami i zapewniam cie ze nie balabys sie INNEGO, a wrecz odwrotnie widzialabys jak fajnie jest sie wymieniac z innym jego tradycjami i kultura (a propos, dzisiaj konczy sie Rosz Haszana, nowy rok zydowski, sasiadka naznosila nam pelno slodkosci by zyczyc nam by ten 5776 rok byl slodki i urodzajny, i znowu przytyje z 2kg, ale zemszcze sie na BN i opcham ja sernikiem i makowcem wink , acha i jako ze mamy chorobe w domu to poprosila mnie by ich rabin przyszedl zadac w rog u nas w domu, moze pomoze uncertain )
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 13:41
                      Odniesiesz się w końcu na temat konferencji muzułmanów we Francji dotyczącej m.in. bicia żon czy będziesz nadal udawać, że nie zauważyłaś?
                      • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 16:38
                        O co chodzi, przecież lepiej jak ustalą humanitarną grubość kija jakim można bić kobietę niż pozwalać bić wszystkim co wpadnie rękę, to humanitarna religia. Myślą o dobru kobiet, jak trochę przyłożyć ale nie połamać na amen, czy to nie wspaniała kultura?
                        • kota_marcowa Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 17:59
                          Przecież grubość kija już dawno mają ustaloną.
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 13:43
                      Więc powinno być ci bardzo smutno, gdy tuż po zamachu na Ch. Hebdo wszystkie szkoły żydowskie we Francji zostały objęte opieką policji.
                    • ruda.anka2 Re: uchodźcy już w Polsce 16.09.15, 09:17
                      Ingryd chorujesz na pogardę, którą wytykasz innym.
                      • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 16.09.15, 15:46
                        ruda.anka2 napisała:

> Ingryd chorujesz na pogardę, którą wytykasz innym.

napisał ruda anka ktora pełna pogardy obdarza mnie nie mianem nick smile)

Poczytaj co nick ten pisze,
                  • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:10
                    ewa_mama_jasia napisała:

> Janusz wypije za swoje, zarobione albo otrzymane zgodnie z prawem.

czasem przechleje pieniądze na obiad dla dzieci przeznaczone ...'

>Może się poawanturuje, może komus obije twarz. Może polezy do wytrzeźwienia na ulicy.

z żoną i dziećmi i to oni na ulicy noce spędzają jak janusz ma kaca i nerw złapał z tego powodu

> Nie ma w tym nic godnego pochwały. Ale nikomu krzywdy poważnej nie robi.

no tak poza często fizyczna a najczesciej to duchowa dzieciom swoim..

Nawet jak p rzejdzie do rękoczynów, co owszem, naganne i karalne powinno być, nie wysadzi pociągu sam albo nie pośle w tym celu zony czy dziecka.
                    > I nie, nie uważam że każdy migrant to gwałciciel czy terrorysta. Ale nie uważam
                    > , ze należy machnąć ręką na całą wypracowaną przez setki lat kulturę i tradycję
                    > zachodu tylko po to, żeby trzymać się ślepo politpoprawności i multikulti.
                    > Smutno mi czytać Twoje posty, bo wyrażają straszną pogardę dla wszystkich myślących inaczej niż Ty.

amen ...
              • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:01
                kaz_nodzieja napisał(a):

.Prawda smutna acz prawdziwa jest taka, że europejczycy, także we francji mają dość imigrantów. miesiąc temu rozmawiał ze mną pewien rodowity francuz, nie podejmuję zwyke mało znanymi osobami wymiany poglądów politycznych, ale on sam zaczął o imigrantach, nie zachęcany w ogóle przeze mnie. jego poglądy nie były przyjazne muułmańskim imigrantom, on to ma codziennie u siebie, ma dosyć. francuski rasista ?

przez wiele lat uwazalem Niemców /Hiszpanów za pieprzonych samolubnych /zadufanych w sobie durni ,do czasu kiedy zacząłem regularnie do Marsylii jeździć , od tej pory uważam francuzów za arcy rasistów tak ze hitlera tam na nauki posłać .... i wcale nie mam na myśli tego ze nie lubią kolorowych
                nie ma w europie bardziej zakochanej w sobie nacji od nich !!!
                • kaz_nodzieja Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:07
                  Bo rasiści są wszędzie, nie tylko w Polsce co chce nam się uparcie wmówić.
                  • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:13
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Bo rasiści są wszędzie, nie tylko w Polsce co chce nam się uparcie wmówić.

ja tego nie mowie ... prymitywnymi postawami pani bozia równo obdarzyła całą nacje ludzką
                • aankaa Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 20:34
                  nie ma w europie bardziej zakochanej w sobie nacji od nich !!!

do dziś uważają, że francuski powinien być językiem światowym big_grin
                  • kolter Re: uchodźcy już w Polsce 15.09.15, 21:25
                    aankaa napisała:

> nie ma w europie bardziej zakochanej w sobie nacji od nich !!!
                    >
                    > do dziś uważają, że francuski powinien być językiem światowym big_grin

tak ja i Hiszpanie... Niemcy są butni ale mają kompleks ameryki
    • edelstein Re: Jesteście Charlie? 14.09.15, 23:02
      Nie jestem Charlie i nie bede.Wykorzystywanie zwlok tego chlopca zarowno przez jedna jak i druga strone uwazam za obrzydliwe.
    • rhysmeyers22 Marzeka 14.09.15, 23:31
      Przykro sie tak wyrażać o innych ale jesteś tlumokiem.mimo iż rzekomo "łapiesz satyrę".mysle ze jakbyś zrozumiała o czym mowa choćby w 1/10 nie popełnilabys swojego posta.oni sie nie naśmiewają z tego dziecka,mała wskazówka.owszem to kontrowersyjny sposób na dotarcie do ludu i mozna sie spierać czy rzeczywiście moralnie słuszny ale na pewno celny.i bolesny dla wielu.muslimy i sprawni inaczej bedą to oczywiscie interpretować tak jak ty.
      Osobiscie jestem charlie,maja jaja ,zwłaszcza po tym co sie zdarzyło 7 stycznia.
      • wioskowy_glupek Re: Marzeka 15.09.15, 00:30
        Nie, nie jestem ani nie byłam Charlie to jest po prostu żenujące i niesmaczne.
      • marzeka1 Re: Marzeka 15.09.15, 15:12
        Jakoś przeżyję Twoje widzenie mnie jako tłuka, ale nie pisałam o naśmiewaniu się z dziecka, pisałam o takim wykorzystaniu zdjęcia dziecka, jaki oni mieli. Podobnie jak obrzydliwe jest wykorzystywanie tragedii tego dziecka przez drugą stronę.

Jakoś inaczej jednak rozumiemy słowa "mieć jaja".
    • atena12345 Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 08:10
      w sensie, że sprzeciwiam się strzelaniu do ludzi o odmiennych poglądach lub odmiennym poczuciu humoru ? Tak - w tym sensie nadal jestem Charlie
    • terazkasia Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 09:39
      To nie jest szydera z dziecka / jego śmierci, tylko szydera z obrzydliwej manipulacji ową śmiercią przez media.
    • kozica111 Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 09:40
      Wystarczy zadać sobie pytanie, czy chciałabym/chciałbym by moje dziecko/krewny/bliski był tematem choćby pośrednim takiej satyry do "wyższych celów"...nie nie chciałabym, bez względu na cele...
    • ewa_mama_jasia Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 13:28
      Nie, nie jestem Charlie. I nie byłam. Pomimo współczucia kiedy wymordowano im pracowników, nie rozumiem tego poczucia humoru, które wyśmiewa pewne tematy. Tak samo jak nie rozumiem poczucia humoru Urbana, jak nie rozumiem wyśmiewania procesów fizjologicznych (obojętnie czyich), tak samo nie rozumiem wyśmiewania kwestii religijnych, śmierci (obojętnie czyjej), ubóstwa, przemocy, bezrobocia i innych takich.
      Wiem, ograniczona jestem.
    • d.o.s.i.a Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 13:40
      Bycie Charlie to bronienie wolnosci slowa, bez wzgledu na cene. Moge sie nie zgadzac z niektorymi zartami, uwazac, ze sa niesmaczne itp. ale bede bronic prawa do ich wyrazania do upadlego. I dlatego jestem Charlie.
    • mama303 Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 18:41
      to jest szydera z konsumpcyjnej Europy a nie z tego biednego chłopczyka. Zdaje się że nie zrozumiałaś, podobnie jak drugiego rysunku, na którym Chrześcijanie chodzą po wodzie a dzieci islamskie toną.
      • aankaa Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 20:38
        niektórym kobietom, jak widzą zdjęcie "biednego dziecka" włącza się zupełnie inny tryb myślenia/postrzegania
        i bezsensem jest wtedy jakakolwiek dyskusja
        • kaz_nodzieja Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 21:18
          I dlatego małe dzieci są wdzięcznym obiektem do manipulacji. Wręcz idealnym modelowo.
    • panirogalik Re: Jesteście Charlie? 15.09.15, 20:47
      Obrzydliwe. Nie zamierzam się zastanawiać co autor miał na myśli skoro przedstawił to w tak ohydny sposób. Tak samo, gdyby ktoś postanowił zrobić rzeźbę z kupy, nie zamierzam przyglądać się i podziwiać kunszt rzemieślnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka