Dodaj do ulubionych

GW też zauważa samotne 30+

22.09.15, 14:00
kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,18863484,roszczeniowe-trzydziestki-jakie-sa-i-czego-chca.html#BoxLSImg
www.facebook.com/Roszczeniowe-Trzydziestki-800985806604537/timeline/
Voila, dzisiejsze z głównej. Bardzo fajny profil na fb, taki autoironicznie szczery.
Obserwuj wątek
    • araceli Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:03
      Tak bardzo chcesz usprawiedliwić Twoje zadowolenie się byle czym? wink
      • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:17
        Nie, tym razem chciałam wskazać, że nie jestem jedyną wspominającą o singielkach - tym razem dostały ogólnokrajową reklamę.
      • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:23
        Generalnie obecnie ten przedział kobiet w wieku rozrodczym jest powiedziałabym wyjatkowo specyficzny,dziewczyny zajmują sie głownie własna D fitnessami, dietami i strojeniem i nad kawa z sieciowki Planuja gora jedno dziecko i to w okolicach lat 40 kiedy to juz beda miały dom samochod a wcześniej złapią rycerza który ma perspektywy.
        • mynia_pynia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:29
          Ależ te dziewczyny odpowiadają na potrzeby rynku mężczyzn, którzy to pracują całymi dniami a wieczorem umawiają się na potkania dla odprężenia, na kolację, na wyjście do klubu na drinka, do kina czy też siłownię.
          Co robi wolny trzydziestokilkulatek, myśli żeby założyć rodzinę ;P? Ci co im się spieszyło przepadli na studiach i zaraz po, a reszta - ta niewielka - miewa się dobrze żyjąc bardzo podobnie do opisywanych tu kobiet.

• riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:07
            Tylko ci mężczyźni mają jeszcze hektolitry czasu, żeby założyc rodzinę. A one nie.

Poza tym "wolny trzydziestokilkulatek" nie spotyka się ze swoją rówieśniczką.
            • obrus_w_paski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:10
              Znam całe mnostwo par pod 40tke ktore sie spiknelo kilka lat wczesniej i obydwoje byli wolni i bezdzietni, no ale karuzela sie kręci, dobra podpucha to zawsze cos fajnego po dwutygodniowym ataku trolli na forum

• riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:19
                Też znam takie pary równolatków, ale one spiknęły się gdy oboje mieli w okolicy trzydziestki. Gdzieś tak do 32-33 jeszcze obie płcie idą równo, ale potem strasznie szybko zaczyna się to rozjeżdżac. Bo facet 35+ już nie łowi wśród swoich rówieśniczek (chyba, że amator, albo odgrzewa jakieś swoje prywatne stare kotlety z przeszłości).
          • dobrochna00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:16
            Większość moich kolegów mniej więcej w przedziale 27-32 stworzyła stałe związki.
        • dobrochna00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:14
          Ale Ty tak z doświadczenia czy z TVN? Bo jakoś tego typu okazy to tylko w serialach widziałam. Na żywo nigdy.
    • nowel1 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:18
      Zdecyduj się, pasuje Ci opcja, że są roszczeniowe, czy też sugerujesz że biorą co się napatoczy? W wątku o panu "nie generującym przychodów" wyrażałaś zdziwienie, że to nie samotna 30 za niego się wzięła.
      • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:27
        A muszę być konsekwentna?
        Ja tego profilu na fb nie wymyśliłam i nie wrzuciłam na pierwszą stronę gazety.
        • nowel1 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:32
          Nie musisz, ale dziwi Twoje zaangażowanie smile
          • semihora Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:50
            Prawda? Ja to już zaczynam posądzać ją o obsesyjkę.
      • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:28
        Tylko ze takich z perspektywami i dobra pensja w młodym wieku to jest odsetek, reszta to zwyczajni faceci żyjący w takich a nie innych warunkach, bo nasz kraj jest specyficzny i zarabia sie tu mało.
        • broceliande Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:31
          I przechwycą ich brzydsze, głupsze i po przejściach. I biedniejsze.
          • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:38
            Mam złe wieści dla wszystkich księżniczek milionerów nie starczy, nawet tych z pensja powyzej średniej niestety.
            • dyzurny_troll_forum Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:55
              kariwitch00 napisała:

> Mam złe wieści dla wszystkich księżniczek milionerów nie starczy, nawet tych z
              > pensja powyzej średniej niestety.

Dla prawdziwych księżniczek może starczy...

Problem w tym, że co drugi Pokemon uważa się za księżniczkę...
      • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:33
        nowel1 napisała:

> Zdecyduj się, pasuje Ci opcja, że są roszczeniowe, czy też sugerujesz że biorą co się napatoczy?

Ojtamojtam - czepiasz się głupio. Przecież wiadomo, że jak coś jest żałosne, to na pewno singielka 30+ się na to łapie, co tu w ogóle dociekać?
    • broceliande Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:29
      Przypomina mi się Joanna Chmielewska z "Romansu wszechczasów", Wymyśliła sobie ideał faceta i faktycznie go spotkała. Z tym, że już była po rozwodzie i z dziećmi.

Czemu te trzydziestolatki nie jadą na dojazdówce?
      Dziewczyna przez życie nie może iść całkiem sama...
    • inguszetia_2006 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:32
      Witam
      GW to GW;-P Żeby odciążyć uchodźców, rzucili na żer "roszczeniowe singielki". To ja pytam, a roszczeniowi imigranci? No tak - rasizm, kołtuneria i uj wie, co jeszcze. Co za wstrętna, obłudna gazeta.
      Pzdr.
      Ing
      • lauren6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:18
        Gazeta czyta ematke i wyciaga wnioski!

Jest tylko jeden temat, który ma szansę odwrócić uwagę jematek od emigrantow.
    • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:36
      Nzapisze wiecej, uwazam ze ich postawa przyczynia sie do obecnych problemow jakie mamy, np z demografia.
      • lauren6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:13
        Może islamskie byczki z Iraku nam demografie poprawią.
        • obrus_w_paski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:43
          lauren w muzulmanskim cugu od kilku dni
    • potworski Hehe= 22.09.15, 14:43
      Kiedyś przypadkiem słyszałem fragment kłótni dwóch kobiet na podwórku pod jakąś średnio atrakcyjną kamienicą. Pamiętam, że jedna z nich - chyba z braku argumentów wykrzyczała tej drugiej "Ja przynajmniej męża mam!". To jest właśnie to zaściankowe myślenie co poniektórych kobiet, które złapawszy jakieś portki od razu czują się lepsze od singielek. Niektóre z was nawet nie muszą tego wprost pisać=to widać w wielu postach na tym forum.
      • kariwitch00 Re: Hehe= 22.09.15, 14:50
        Nie potworski, poprosił u nas w Polsce jest wyścig szczurów na śmietniku,juz nawet laski ktore maja 2500 brutto sa po studiach jeżdżą do Egiptu głownie stroją sie i chodzą na fitness maja wizje we łbie ze z byle kim to one nie, bo one sa cos lepszego a facetów z perspektywami w tym kraju jest odsetek przy czym wiekszosc to juz wiekowi panowie a nie młodzieńcy.Te same chrzania o tym jak to zle ze otwieramy sie na migrantow, bo nawet jak któraś ma faceta ogarniętego jak na te warunki to czeka aż dobija do 50 taki i dom bedzie, dobre auto i koniecznie wczasy.
        • kariwitch00 Re: Hehe= 22.09.15, 14:53
          Mialo być czekają z decyzja o posiadaniu oczywiscie jednego dziecka do momentu kiedy beda miały lat 40
      • prophetess.pl Re: Hehe= 22.09.15, 21:26
        Akurat w tym temacie nikt nikomu nie jest dluzny.

W twoim przypadku mamy do czynienia w niezasciankowym insynowaniem jakoby te panie, ktore wypowiedaja sie niezbyt pochlebnie o singielkach same partenera zawdzieczaja godnej pogardy akcji "lapania" go, a do tego jest to typ pierwszy lepszy z brzegu. Cool.
    • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:43
      Triss, obsesje się leczy, serio.
      A tak w temacie, swojego obecnego poznałam jak byłam już po tej straszliwej, mitycznej trzydziestce, więc jakiś czas mieściłam sie w kategorii przeterminowanych singielek.
      I z przykrością zawiadamiam, że nie byłam nieszczęśliwa, samotna, ani zdesperowana. Nie utrzymywałam alimenciarzy, nie szlochałam nad żonatymi, nie płakałam na widok dziecięcych wózeczków, nie wybuchałam płaczem na widok męskich gaci.
      Przyznaję jednak, że byłam obrzydliwe roszczeniowa i miała wygórowane oczekiwania. W dodatku bezczelnie spotkałam faceta, który je spełnił. No skandal po prostu.
      Pociesz się, że nie osiągnęłam pełni satyfakcji życiowej, bo jak wiadomo ta objawia się bieganiem po forach dla rozwodników i kopaniem babek, którym życie osobiste ułożyło się jeszcze gorzej. No, ale to szczęście dostępne tylko wybrankom, więc jakoś z tym żyję.
      • dyzurny_troll_forum Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:58
        triismegistos napisała:

> Przyznaję jednak, że byłam obrzydliwe roszczeniowa i miała wygórowane oczekiwan
        > ia. W dodatku bezczelnie spotkałam faceta, który je spełnił. No skandal po pros
        > tu.

Pewnie taka sama prawda jak to, że Franz miał strzelać do papieża!
        • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:06
          Niestety, taki poziom satysfakcji życiowej, który nakazuje negować istnienie facetów forumowiczek będzie dla mnie nieosiągalny jeszcze przez długie lata.
        • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:37
          Znalazła pewnie w tym klubie swingersów, do którego chwaliła się, że regularnie chadza.
          • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:46
            To smutne, ale mój poziom satysfakcji życiowej jest wiąż zbyt niski by pasjonować się życiem seksualnym forumowiczów. Ale kto wie, może na starość mi się uda?
      • catroux Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:02
        big_grin
        Chyba najlepsze podsumowanie tego ubogacającego tematu.
      • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:42
        "Triss, obsesje się leczy, serio."

big_grin
    • lady-z-gaga Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 14:54
      Nie bardzo rozumiem, co jest dziwnego (złego?) w tym, że z wiekiem wymagania rosną.
      To chyba normalne, że 30latka zakocha się w kimś innym, niż 18latka i gorszyłabym się, gdyby było inaczej. Ktoś, kto nie nabiera z wiekiem rozumu i kogo zawodzi instynkt samozachowawczy, prędzej zasługuje na krytykę, niż osoba nie mająca chęci inwestować czasu i emocji w związki bez przyszłości.
      A ten profil fejsbukowy jest bardzo fajny smile
      • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:05
        Ale jest cos w tym ze co druga Polka uwaza sie za księżniczkę bo po studiach, wystrojona juz od rana,ogarnięta.W tych warunkach jakie mamy mało który zasługuje bo zarabia sie tu mało, stroić faceci w równym stopniu jak polki sie nie lubia,z ogarnięciem sa problemy powiedziałabym systemowe itd itd
        • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:17
          To jak to te panie robią, że skończyły studia, przyzwoicie zarabiają, są umysłowo ogarnięte i potrafią nawet ładnie się ubrać?
          Faceci jacyś ułomni, czy co, że nie są w stanie tego minimum osiągnąć?
          Dopiero co jedna forumka pisała tu o wielodzietnym alimenciarzu z monstrualnym zadłużeniem alimentacyjnym,. który ma wszelkie możliwości, żeby zarobić/dorobić. a ciągle coś nie pasuje? I mając fajny zawód żyje na minimum?
          Nie znam matki dzieciom, która nie wykorzystałaby nasuwających się możliwości, żeby polepszyć byt rodzinie. Dlaczego to nie działa w drugą stronę?
      • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:05
        Myślisz, że facetom te wymagania nie rosną?
        • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:08
          I co, łazisz za nimi i pouczasz ich, że to nie wypada?
        • lady-z-gaga Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:09
          Otóż to! Facetom tez rosną, ale nie oni są negatywnymi bohaterami wszelkich społecznych pseudo analiz.
          • lauren6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:15
            Bo ci faceci z wyśrubowanymi wymaganiami znajdą sobie 20 latkę, która tym wymaganiom sprosta. W drugą stronę to tak nie działa.
            Samotni są za to niewykształceni, prości i biedni faceci z prowincji. Tacy, którzy są mało wdzięcznym tematem na jedynkę.
          • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:34
            Facetom owszem, rosną wymagania, ale spełnienia tychże szukają wśród młodych dziewczyn. Niezależnie od własnego wieku.

A singielka w latach ląduje w toksycznych aktywach, którymi nikt nie jest zainteresowany. Bo wszyscy łowią w łowisku z młodymi rybkami.

Był kiedyś taki dowcip, że kobieta w pewnym wieku jest jak Rosja - wszyscy wiedzą, gdzie to jest, ale nikt nie chce tam pojechac big_grin
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:40
              I przylazł łysy. big_grin Antysingielkowa trupa w komplecie. big_grin
              • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:47
                Widząc ten jad, coraz mniej wierzę w męża-strażaka.
                • obrus_w_paski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:49
                  Czytając ciebie, nikt nie wierzy w doświadczenie z kobietami, ktore sugerujesz.
                  No, moze jedynie w młoda kochankę z trypem
                  • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:04
                    O tryprze nigdy nie pisałem. Musisz się bardziej postarac.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:50
                  Szkoda, że mnie to nie interesuje. big_grin
                • rosapulchra-0 Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 20:54
                  riki_i napisał:

> Widząc ten jad, coraz mniej wierzę w męża-strażaka.

Riki, ja nie wierzę w niego od samego początku jej kłamstw na forum big_grin
            • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:19
              > A singielka w latach ląduje w toksycznych aktywach, którymi nikt nie jest zaint
              > eresowany. Bo wszyscy łowią w łowisku z młodymi rybkami.
              >

No już widzę jak to młode łowisko rzuca się na starą zwiotczałą glistę pod 50 tkę.

Owszem zdarza się, trzeba być celebrytą z grubym portfelem, żeby młoda rybka udawała, że ma orgazmy ze staruchem (staruch wtedy ma zagwozdkę, czy ona zamyka oczy z rozkoszy, czy ze wstrętu) Owszem, młoda rybka zdarza się też całkiem zwykłym facetom, ale najczęściej wtedy ta rybka, niestety ma jakieś deficyty, które odstraszają od niej absztyfikantów w jej wieku. Także więc, hmmm, smacznego.
              • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:34
                Masz oczywiście na mysli najnowsze małżeństwo Antoniny Turnau z Kondratem.
                • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:45
                  Nie tylko. Zdumiewa mnie arogancja podstarzałych facetów i ich pewność, że mają branie wśród młódek. To są jakieś mity, mądra, młoda, ładna dziewczyna nie jest zainteresowana panem w wieku jej ojca czy dziadka.
                  • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:55
                    Dokładnie. A jeśli nawet jest młoda, inteligentna i ładna, to jest zazwyczaj kompletnie emocjonalnie popaprana, żeby brać sobie pana w wieku tatusia i powyżej.
                    Kompleks ojca w pierwszym rzędzie się kłania.
                    • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:01
                      Wiesz, póki nie łapie regularnych odjazdów z chlaniem, cpaniem, pieprzeniem się z kim popadnie, rzyganiem/odmawianiem żarcia, epizodami euforii na przemian z depresją, okresową utratą kontroli nad wydawaniem kasy itp. itd. , to takiego pana tatusia chu...steczkę to obchodzi.

A taka, która ma w pakiecie to co wymieniłem jest nieakceptowalna dla zdecydowanej większosci męzczyzn, bez względu na to, w jakim są wieku.
                      • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:19
                        Ale mnie naprawdę nie interesuje, co obchodzi, a co nie obchodzi podstarzałego lowelasa.
                        Po prostu ubolewam nad kondycją emocjonalną i psychiczną młodej, atrakcyjnej i pozornie ogarniętej kobiety, szukającej w swoim - starym w porównaniu - partnerze tak naprawdę ojca. W drugą stronę jest to równie smutne (młody facet, starsza babka), widać, że młodej osobie w życiu rodzinnym czegoś zabrakło i rozpaczliwie tego szuka.
                        • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:26
                          Cóż, ile znam związków babka 20 czy 20+ i facet przynajmniej kilkanaście lat starszy, to jeśli nie szło o jakieś emocjonalne kwestie (laska potrzebuje opieki, drugiego ojca, ma mega kompleksy), to szło o kasę, rozumianą szerzej jako życiowe ustawienie i zapewnienie bytu.
                          • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:29
                            A to jest ten drugi wariant wink.
                            • zuleyka.z.talgaru Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 10:13
                              A właściwie co w tym złego, jeśli pasuje obu stronom? A zapewne pasuje, bo "tatusie" chyba wiedzą co robią...
                    • mynia_pynia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:41
                      Nie jestem popaprana a podobaja mi sie tatusiowie, od zawsze. Inna bajka ze nie chcialabym miec dzieci z takim egzemplarzem.
                      • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:00
                        Ale tacy 30, 40 lat starsi od ciebie? Serio?
                        O fuj!
                        • zuleyka.z.talgaru Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 10:15
                          Mi tam się swego czasu podobał jeden typ, który był 22 lata ode mnie starszy, czyli właściwie w wieku mojego ojca...tyle, że miałam lat 20 wówczas a typ nie wyglądał na swój wiek.
                • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:05
                  Antonina Turnau przed Kondratem była ze swoim równolatkiem-miliarderem (młody Likus).
              • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:03
                Starym facetem bez pieniędzy, ze zrypanym zdrowiem i narowami wieku późnej dojrzałości nikt nie jest zainteresowany, stara rybka także.

Nie każdy facet pod 50 tkę jest zwiotczałą glistą - taki Piotr Rubik na przykład, może i nietwarzowy i z przebytą wieloletnią otyłością, ale starym zwiotczalcem to on nie jest.

Generalnie - facet który coś sobą reprezentuje, zazwyczaj się prędko nie rozpada. Kobiet też to dotyczy.
              • dobrochna00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:22
                Jasne, bo jak między ludźmi jest różnica wieku to po prostu nie może być normalnie, dobrze i z uczuciem?
    • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:14
      Ale że co?
      Że zadbana, ogarnięta i niebiedna kobieta chciałaby faceta spełniającego podobne standardy?
      Im człowiek starszy, tym więcej wymaga od siebie i od otoczenia.
      • kariwitch00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:20
        Jest cos w tym uwazam ze wIekszosc kobiet w okolicach 30 setki jest ogarnięta jak na nasze warunki a wiec stać ja na zare,karnet na fitness jakas wycieczkę last minut i kawę na mieście ale ogarnięcie faceta na podobnym zwykłym poziomie nie wystarczy bo one sa księżniczki.
        • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:26
          Nie znam takich.
          Nie w tym wieku, kiedy każda już ileś czasu popracowała i widzi, jak trudno jest zarobić te swoje .... tysiące.
          Za to nieogarniętych facetów, wyniunianych przez żony jak małe bobasy, nie podejmujących żadnej inicjatywy w kierunku polepszenia własnej sytuacji życiowej, niestety widuję.
        • ina_nova Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:41
          >>ale ogarnięcie faceta na podobnym zwykłym poziomie nie wystarczy bo one sa księżniczki.

Chciało by się rzec: co ty pitolisz? Skąd takie wnioski? Gdzie takie dane?
        • oli-321 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:57
          kariwitch00 napisała:

> ale ogarnięcie faceta na podobnym zwykłym poziomie
          > nie wystarczy bo one sa księżniczki.

A bo to tak to już jest. Samice ssaków są hypergamiczne (wybierają osobników o co najmniej równym statusie społecznym z b. silną preferencją na wyższy). Wielu biednych misiów jest nawet zdania, że samice homo sapiens są super-hypergamiczne. Ma się to objawiać stowaniem rożnych skal dla siebie i kandydatów. One chcą tylko "lepszych" od siebie i nawet tego nie zauważają smile
          • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:13
            No i zapewne jest to niegłupie, bo wybrany samiec alfa (czytaj: zdrowy, operatywny, zamożny, z klasą wink) zapewni godziwe przetrwanie potomstwu jakby co, jakby matka nieszczęśliwie zeszła z tego świata, zanim je odchowa. Facet łajza migający się od pracy na pewno tego nie zapewni wink.
            To jest tok rozumowania wpisany w nasz ssaczy kod genetyczny.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:45
      OJP, matki, kobiety w związkach znów o singielkach...
      • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 15:47
        Triss znowu podpuszcza wink
        • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:04
          Straszne to jakie deficyty życiowe musi mieć ta kobieta, że z taką zaciętością je sobie rekompensuje na forach.
          • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:14
            Biorąc pod uwagę sytuację życiową Triss, którą zresztą sama chętnie opisuje, to ja się wcale nie dziwię kompleksom na punkcie singielek. Coś jak kanapowiec z 30 kg nadwagi, określający mianem "szkielet" każdego, kto uprawia sport i nosi rozmiar 36.
            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:31
              Czekaj, to ja się uskarżam na beznadziejnych facetów, którzy nie chcą się wiązać i w ogóle są nie tacy w rozlicznych blogach, listach do redakcji, reportażach czy innych rzewnych felietonach oraz podczas spotkań z koleżankami/rodziną?
              • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:41
                Nie wiem, kto się uskarża, pewnie "dziennikarki" rozmaitych serwisów przeważnie. Odniosłam się do sytuacji, kiedy obsesję na punkcie singielek ma dzieciata, dwukrotna rozwódka z historią życiową daleką od marzeń większości kobiet. Omawiane z lubością "nieszczęście" singielek, które przeważnie polega na tym, że laski z powodu nadmiaru atrakcji nie wiedzą co zrobić z wolnym czasem, tudzież muszą czasami wysłuchać gderania ciotek-klotek "kiedy znajdziesz sobie męża", to przy tym małe miki.
                • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:10
                  A jakiż to niby "nadmiar atrakcji" masz na myśli? Bo jeśli chodzi o bzykanko, to śpieszę donieśc, że pani wysyłająca tzw. widoczne sygnały, na seks znajdzie sobie absztyfikanta zawsze, również w wieku naprawdę podeszłym. Ale to "powodzenie" ma się nijak do chęci budowania z nimi trwałego związku.
                  • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:43
                    Taki nadmiar atrakcji, że jeśli ktoś ma czas wolny, z którym może zrobić co chce, to w tzw. dzisiejszych czasach jest od groma możliwości. To się chyba nawet kultura nadmiaru nazywa, z resztą był wątek, gdzie panie (wprawdzie głównie matki i mężatki) przyznawały, że wolą wybierać znane i sprawdzone, zamiast pogubić się wśród miliona rożnych opcji. Co do chęci budowania trwałego związku to ach, ten wyimaginowany świat, gdzie każda singielka 30+ marzy o tym, żeby być w stałym związku według męskich reguł, a panowie przebierają i wybrzydzają, bo przecież mają multum chętnych dwudziestek. tongue_out Cóż, zapewne owe "księżniczki" nieco inaczej wyobrażają sobie związek, niż panowie, którzy to chętne na taki związek przeważnie znajdują, żyjemy w Polsce, jak napisał Potworski "ja przynajmniej mam męża". suspicious
                    • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:52
                      Tiaaa, każda singielka 30+ ma w analu kwestie posiadania dziecka, a jeśli już ma taką fanaberię, żeby je posiadac, to robi sobie z byle kim i samotnie wychowuje, albo zamienia na kota. Trwały związek singielki 30+ po prostu nie interesuje, bo wszak "kultura nadmiaru" jest o wiele ciekawsza.
                      • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:10
                        Nie napisałam, że każda, a jeśli robi z byle kim, co chyba nie takie rzadkie (wątki o alimenciarzach, awantury podczas rozwodów, wątki typu mąż pije, zdradza, itp.), no to automatycznie przestaje być singielką i już nie należy do pogardzanej grupy społecznej - wspina się na wyżyny jako matka, a może i mężatka. tongue_out
                        • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:13
                          dobre big_grin
                          • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:17
                            Jak się spełniasz w roli macochy, nadal problemy?
                            • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 21:21
                              nie mieszkamy razem, macocha nie jestem, wiec jakos slabo kojarzysz
                              poza tym powtarzasz sie jak katarynka, wcurf jakis, nerwy nie pod kontrola ? wink
                            • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 21:29
                              ps. jak tu wspomniala jaks forumka jestes niezle zafiksowana w temacie macoch (dziecinstwo?)
                              w sumie trzeba zapytac jak twoj konkubent, spelnia sie w roli ojczyma ?
    • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:11
      Ale ty masz fiksum dyrdum w tym temacie.
      • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:25
        Pewnie siostra znowu wyskoczyła z jakimś numerem wink.
        • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:36
          Ja raczej myślę, że triss jest głęboko nieświadomą strażniczką patriarchatu. Ona lubi żyć w zorganizowanej grupie, która ma swoją hierarchię, która kieruje się określonymi zasadami. Świadczy o tym chociażby jej nabożny stosunek do klubów motocyklowych. Te cyrki z inicjacją, zasady, wtajemniczenia, kontrola społeczna, śmietanki towarzyskie, przynależność, barwy, cuda na kiju, ona się w tym czuje jak ryba w wodzie...
          Jak działają kluby motocyklowe: 96mc.pl/north/co-to-znaczy-byc-czlonkiem-klubu-mc/
          • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:44
            Dobre big_grin big_grin big_grin
            • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 16:48
              Jest przeciwko kościołowi, a z własnej woli pakuję się w organizację o wiele bardziej opresyjną, która zawiaduje każdą sferą życia swoich członków. Jak się czasem chwali, z kim to ona wódki nie piła, i że są takie grupy towarzyskie, że klękajcie narody...Ale nie możesz się wychylić, bo wtedy śmierć cywilna na miejscu.
              • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:02
                Mnie się czasami ciśnie na usta jedno określenie: kołtun a rebours wink.
                • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:21
                  "kołtun a rebours" - 10/10 smile
              • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:44
                Przecież Triss nie pisała, że wspina się w hierarchii jakiegoś klubu motocyklowego, tylko, że jak była wolna i młoda, to się z facetami z takiego klubu spotykała na miłośc. Oraz wpadała do ich ulubionej knajpy na spotkania rozrywkowo-towarzyskie. O ile pamiętam te opowieści, to przewijało się w nich sporo innych dziewczyn, które również jako żywo nie były zainteresowane odznakami jakiegoś klubu czy też posiadaniem motocykli, za to kręciły się wokół ich właścicieli , bo były to dla nich ponętne samce z dużą ilością testosteronu. Więc też brylowały w tejże knajpie. Przeinaczacie drogie koleżanki, żeby tylko dowalic....
                • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:09
                  Przede wszystkim kobieta nie może być członkiem męskiego MC. big_grin

Pod koniec lat 90-tych i ciut później, to o motory chodziło i chłopaków, a nie jakieś kluby, te ostatnie to się z amerykańskich filmów znało i tyle.
                  Akurat przynależność do jakiejkolwiek struktury mnie nie bawiła nigdy i nie bawi, bo to zbyt zobowiązujące. Mój facet zna chłopaków z klubów, ale sam też nigdy nie należał.
                  • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:49
                    "Mój facet zna chłopaków z klubów, ale sam też nigdy nie należał"
                    Pewnie go nie chcieli przyjąć big_grin Na zawsze we friendzonie, buu sad
                    • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:08
                      Cokolwiek bierzesz, bierz połowę. big_grin
              • oli-321 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:19
                1matka-polka napisała:

> Jest przeciwko kościołowi, a z własnej woli pakuję się w organizację o wiele ba
                > rdziej opresyjną, która zawiaduje każdą sferą życia swoich członków

Może tylko dlatego, że w życiu wyszło, jak wyszło. Z dwoma rozwodami i trzecim konkubentem na koncie dla kościoła to jest ona odpowiednikiem kogoś w rodzaju, ja wiem... może „Biker Scum” (ang. „Motocyklowy Śmieć”wink". Ale gdyby nie to, że życie się tak ułożyło, to potrafię ją sobie doskonale wyobrazić w roli baaardzo aktywnej członkini Rady Parafialnej.

Tak jak równie dobrze potrafię ją sobie wyobrazić jak z dumą nosi taką naszywkę: "Czasem zauważysz, noszoną przez kobiety naszywkę „Property Of… „ - jest to sposób na okazanie wsparcia mężczyznom, z którymi one są oraz ich klubowi." Chociaż teraz, to niewykluczone, że dochrapała się może nawet oficera... "Kobiety na stanowiskach kierowniczych lub jako member w klubach motocyklowych, nie są może zupełnie nie spotykane, ale jest to bardzo rzadkie zjawisko. Tak po prostu jest. (...) Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, że Riding Club/ Grupy Motocyklowe akceptują kobiety w swoich szeregach i obejmują [one] stanowiska oficerów oraz uczestniczą we wszystkich spotkaniach i zebraniach."
              • lucky80 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:47
                regulamin klubów motocyklowych ubawił mnie setnie! chyba sobie wydrukujęsmile
          • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:00
            Rany, pracowałam kiedyś w korpo z mniej rygorystycznym dress-codem...
            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:11
              Nie martw sie, kobietom nie grozi przynależność i zasadniczo żeby mieć prawo do noszenia barw, to trzeba się długo starać, nikogo z ulicy nie porywają.
              • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:19
                Nie porywają? No coś ty, nie wiedziałam.
                • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:32
                  Widzisz ile się można z takiego wątku dowiedzieć?
                  • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:37
                    Ale weś? Naprawdę? A kury chociaż porywają?
                  • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:37
                    Ale weś? Naprawdę? A kury chociaż porywają?
        • obrus_w_paski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 17:46
          Albo gach i trzeba sobie dysonans poprawić
    • baltycki Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:13
      Ja tez zauwazam samotne 30+.
      Dlaczego one nie zauwazaja mnie?
      sad
      • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:15
        Bo jesteś w wieku w którym ludzie mają wnuki?
        • mynia_pynia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:51
          Mmmm, wyborny komentarz wink
    • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:30
      Mnie rozbawił najbardziej plusowany komentarz.
      Zdradzę pewien sekret kobietom w okolicy trzydziestki: ci wszyscy fajni, ogarnięci i z jajem faceci w tym wieku są już albo żonaci (wyłowieni na studiach), albo właśnie umawiają się ze studentkami.
      No rzeczywiście, jak patrzę na większość zaobrączkowanych facetów w przedziale wiekowym 25-50, to takie towary, że nic tylko usiąść i płakać, że samej się takiego nie zaciągnęło przed ołtarz. tongue_out Jak już któryś jakoś wygląda i da radę z nim pogadać, to do życia średnio się nadaje - typ faceta do łóżka lub na romans, ale ponieważ są takie, które wyszły za mąż za takiego, to mają swoje przeboje w życiu.
      Trzeba było się orientować na studiach, klamka zapadła.
      Tak zawsze mówiła moja ciotka, mężatka z ponad 30-letnim stażem, którą mąż choleryk zdradzał na lewo i prawo - ach, to znalezienie męża na studiach jako gwarant trwałego związku, już o ogólnym szczęściu życiowym nie wspomnę. suspicious
      • princess_yo_yo Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 18:58
        co wiecej nie wiem o co chodzi z tymi studentkami, 19-20 paro latki sie bawia a nie prowadzaja ze 'starcami' po 30stce. chyba ze mowimy o mniejszosci jadacej na sponsoringu smile wszystkie dwudziestokilkulatki u mnie w firmie z rzadka sa sparowani z tego co widze i bawia sie zdecydowanie lepiej niz ludzie w moim wieku. za swoje osobiste osiagniecie uwazam ze poza moja asystentka nie musze zarzadzac nikim innym w okolicy wieku graduates szkolnych i uniwersyteckich, uff.

to jest niezwykle zabawne ta obsesja szczesliwej mezatki i matki singielkami, jak pijana do plota, moze obejrzyj sobie z dziecmi frozen i wreszcie let it go big_grin
        • potworski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:06
          princess_yo_yo napisała:

> co wiecej nie wiem o co chodzi z tymi studentkami, 19-20 paro latki sie bawia a
          > nie prowadzaja ze 'starcami' po 30stce.

Zdziwiłabyś się.
          • princess_yo_yo Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:09
            zapewne, ale projekcje delusions of grandeur zawsze beda 'dziwne' dla kogos kto jest nie ma problemu z rzeczywistoscia.
        • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:17
          nigdy nie było w Polsce takiego wysypu podobnych związków jak teraz
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:22
            To nie są związki, tylko układy biznesowe. Seks za kasę.
      • potworski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:06
        sid_15 napisała:
        > No rzeczywiście, jak patrzę na większość zaobrączkowanych facetów w przedziale
        > wiekowym 25-50, to takie towary, że nic tylko usiąść i płakać

A twój do której kategorii się zalicza?
        • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:44
          Ja nikogo nie obrączkowałam.
        • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:10
          Do tych nierozumianych przez żony.
          • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:13
            No jak to, przecież powinnaś kumać że nie zawsze jest tego typu schemat, jako taka, która ponoć miała romanse z żonatymi i oczywiście żonatych rzucała, bo panom zaczynała zależeć oraz jako orędowniczka wolnego seksu bez barier. tongue_out
            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:08
              Ja mnóstwo rzeczy rozumiem dla rozrywki, natomiast trudno bujanie się z żonatym korpogościem reklamować jako przykład sukcesu w życiu uczuciowym i osobistym.
              Aczkolwiek niewątpliwie atrakcje mogą być.
              • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 18:34
                A ktoś coś REKLAMUJE? I to jeszcze w ramach życiowego sukcesu lub porażki? Wiesz, romanse rzecz przejściowa, natomiast rozwody i dzieci z rożnymi facetami to bagaż, który już zostaje. I może o to tu chodzi - singielki są wolne i (być może jeszcze, a może nie) nie schrzaniły sobie życia. Trudne do przełknięcia dla kogoś, kto już poniekąd tak.
    • leanne_paul_piper Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:07
      Ja tylko się zastanawiam, gdzie są te wszystkie mityczne samotne wielkomiejskie 30+, bo ja nie znam takiej ani jednej, ani w środowisku zawodowym ani w prywatnym. Właściwie to zjawisko jest mi znane tylko z forum i z artykułów GW. Tak w ogóle, to wyjrzałam nawet nerwowo przez okno, czy nadal mieszkam w Warszawie, no ale jak bumcykcyk to warszawskie widokiwink.
      Wszystkie znane mi koleżanki i znajome są sparowane, w związkach mniej lub bardziej formalnych, z dziećmi lub bez. Do niedawna miałam ostatnią koleżankę singielkę, ale ona teraz też się sparowała, a poza tym i tak się nie łapała do kategorii, bo ma 25 lat. Związała się z rówieśnikiem btw.
      Facetów starych grzybów prowadzających się z młódkami też nie znam, ludzie dobierają się w jednym przedziale wiekowym, zwykle jest to różnica 2-4 lat.
      • potworski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:12
        leanne_paul_piper napisała:

> Ja tylko się zastanawiam, gdzie są te wszystkie mityczne samotne wielkomiejskie
        > 30+, bo ja nie znam takiej ani jednej

Zgadzam się. Dodatkowo chciałem zapytać gdzie są ci wszyscy czarnoskórzy? Widziałem ich w jednym serialu amerykańskim i czytałem o nich w "Pustyni i w Puszczy", ale żeby oni naprawdę istnieli to nie wierzę. Jedna kuma u nas na wiosce powiadała, że głupi Antek-Kuternoga widział jednego jak pojechał do miasta kupić wiadro, ale kto by mu tam wierzył? Siedzi toto ciągle pod wierzbą i gra na fujarce.
        • leanne_paul_piper Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:15
          No ale poleciałeś do Afryki i nie widziałeś ani jednego? Bo ja pracuję w korpo w citywink, więc powinnam się o nie potykać co krok, a nie znam ani jednej.
          • potworski Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:17
            leanne_paul_piper napisała:

> No ale poleciałeś do Afryki i nie widziałeś ani jednego? Bo ja pracuję w korpo
            > w citywink, więc powinnam się o nie potykać co krok, a nie znam ani jednej.

Co do Afryki to też mam pewne wątpliwości...
      • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:14
        No widzisz, a ja takowe "mityczne samotne wielkomiejskie 30+" znam. Znam też facetów starych grzybów (hejterki uwaga! - nie chodzi o mnie), którzy prowadzają się notorycznie z młódkami. I też jest to Warszawa, jako żywo. Pochodź może do jakiejś parowalni tego typu związków typu siłownia w Blue City i sobie popatrz
        • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:22
          Po co aż w Blue City szukać... brat mojego, 47-letni notoryczny stary kawaler własnie został nakłoniony przez pannę dobre 10 lat młodszą do wspólnego zamieszkania. On się wzbraniał i wahał, pani postawiła sprawę konkretnie, że albo tak albo żegnaj.
          • princess_yo_yo Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:32
            ach czyli mowimy o kobiecie dobrze ponad 30stke? znaczy sie tej rozwydrzonej wybrzydzajacej singielce?
            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:50
              Nie, ten fragemnt wątku skręcił na pary z większą różnicą wieku, w których to parach pani jest ponad 10 lat młodsza od faceta.
              Dla równowagi - znam też bardzo udaną parę w której to pan jest młodszy o ponad 10 lat.
              • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:55
                triss_merigold6 napisała:
                > Dla równowagi - znam też bardzo udaną parę w której to pan jest młodszy o ponad
                > 10 lat.

Uff, jak dobrze, że znasz, bo jak byś nie znała to by oznaczało, że takich nie ma.
                • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:14
                  > Uff, jak dobrze, że znasz, bo jak byś nie znała to by oznaczało, że takich nie ma.

big_grin
              • princess_yo_yo Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:08
                nie, watek w nic takiego nie skrecil, sudentka i trzydziestolatek nie maja ze soba praktycznie nic wspolnego i tak to wlasnie wyglada w tym przedziale wiekowym, 30 letni starzec ktory ma juz bardziej odpowiedzialna prace i nie jest w stanie imprezowac w szkolne dni jest po prostu nudny.

duza roznica wieku w momencie kiedy obie strony sa odpowiednio dorosle to jest zupelnie inna sytuacja.
                • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:13
                  30 letni starzec? co Ty bierzesz? mocarza?!
                • dobrochna00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:44
                  Jedziesz stereotypami. Nie każda studentka żyje od imprezy do imprezy a chlanie uważa za najlepszą rozrywkę. Znam kilka dziewczyn, które mając te 22-23 lata wychodziły za mąż, rodziły dziecko. Czasem - z owym trzydziestoletnim starcem. Mało tego -ja sam jako w tym czasie przez 4 lata byłam z facetem o 11 lat starszym. Ale mnie nigdy nie interesowało picie do upadłego i imprezowanie w zakresie większym niż jakieś wyjście co pewien czas.
                • potworski Hahaha= 22.09.15, 22:04
                  Hahaha=nie wiem naprawdę, czy niektórzy z was tak mało świata widzieli, tak niewielu ludzi znacie, czy też robicie sobie takie projekcje po to, żeby poprawić sobie humor.
                  Brakłoby mi palców u rąk i nóg, żeby policzyć pary, w których trzydziestoparoletni (i starszy) facet wiąże się z dwudziestokilkuletnią dziewczyną. Ba! znam takie pary, gdzie różnica wieku jest jeszcze większa, facet jest kompletnym gołodupcem, a dziewczyna (tak, dziewczyna) wpatrzona w niego od lat jak w obrazek. Mają o czym z sobą rozmawiać, wzajemnie się szanują i (tu niespodzianka) kochają się jakby obydwoje mieli po czternaście lat.
                  Nie wiem skąd bierzecie stereotyp, że jak panna ma lat 22 to w głowie jej tylko chlanie, żarcie w KFC, bzykanie się na Erasmusie i siedzenie na fejsie.

princess_yo_yo napisała:

> nie, watek w nic takiego nie skrecil, sudentka i trzydziestolatek nie maja ze s
                  > oba praktycznie nic wspolnego i tak to wlasnie wyglada w tym przedziale wiekowy
                  > m, 30 letni starzec ktory ma juz bardziej odpowiedzialna prace i nie jest w sta
                  > nie imprezowac w szkolne dni jest po prostu nudny.
                  • triss_merigold6 Re: Hahaha= 22.09.15, 22:09
                    Nie wiem, za moich czasów nie było Erasmusa.
        • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:57
          riki_i napisał:

> No widzisz, a ja takowe "mityczne samotne wielkomiejskie 30+" znam. Znam też fa
          > cetów starych grzybów

Riki, a ty chyba już tak 45+ jesteś co?
          Z mojej perspektywy (ok. 30) to jesteś stary grzyb, no niestety. smile
          • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:05
            Ale ja nie szukam tutaj młodej kochanki big_grin
            • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:15
              Ale jesteś starym grzybem i się po prostu z tym pogódź, że tak patrzą na Ciebie młode atrakcyjne kobiety. big_grin
              • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:27
                No cóż, jakoś przeżyję. big_grin A gdyby mnie przyparło , to mam wariant awaryjny - Filipiny, Kambodża, Dominikana i inne kraje, gdzie stary biały mężczyzna jest na wagę złota.
                • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:36
                  bosze! Powiedz że żartujesz. Będąc starym białym mężczyzną, wolałabym równie starą, inteligentną i na poziomie towarzyszkę życia z mojego kręgu kulturowego, niż przerobionego na laskę transwestytę, który jest ze mną dla kasy. Zresztą nie musisz rikusiu wyjeżdżać, wystarczy że raz dziennie sobie podjedziesz na drogę krajową koło parkingu i masz to samo, wprawdzie wersja zubożała, bo bez jajka niespodzianki w gatkach big_grin
                  • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:48
                    barbibarbi napisała:

> bosze! Powiedz że żartujesz. Będąc starym białym mężczyzną, wolałabym równie st
                    > arą, inteligentną i na poziomie towarzyszkę życia z mojego kręgu kulturowego, n
                    > iż przerobionego na laskę transwestytę, który jest ze mną dla kasy. Zresztą nie
                    > musisz rikusiu wyjeżdżać, wystarczy że raz dziennie sobie podjedziesz na drogę
                    > krajową koło parkingu i masz to samo, wprawdzie wersja zubożała, bo bez jajka
                    > niespodzianki w gatkach big_grin

No dobra, ale Ty może po prostu nie masz kompleksów. smile))
                  • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:03
                    faceci inaczej traktują te sprawy, nie miejsce tu na tłumaczenia co i jak

w każdym razie pociąg fizyczny jest na pierwszym miejscu, zgodnośc kulturowo-intelektualna dopiero het tam daleko

filipińskiego transa można odróżnic , w najgorszym przypadku na pierwszej rozbieranej randce big_grin

co do tirówek, to jeszcze z 15 lat temu trafiały się niezłe sztuki, ale teraz to jakieś chodzące masakry - nie wiem kto z tego korzysta.
                    Ps. 15 lat temu kolegowałem się z rzecznikiem pewnej znanej instytucji, który obsesyjnie bał się kamer w burdelach i korzystał nałogowo z tirówek. Towarzyszyłem mu raz w takiej eskapadzie (przeszedłem się kwadrans po lesie, gdy on załatwiał sprawę na wylotówce za Markami) i zdobycz była akceptowalna.
                • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:46
                  I spoko byłoby się pukać ze świadomością, że laska się brzydzi, ale robi to dla kasy?
                  • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:55
                    A wiesz, że ja czasami zastanawiam się, czy nie zazdroszczę facetom takiego podejścia? Wystarczy mu, że dojdzie, a reszta whatever - no czysty hedonizm i egoizm, tylko ja i moja satysfakcja się liczymy. A ja niestety bardziej po babsku mam - wolę, kiedy kręcę kogoś z kimś się bzykam, a nie że wsadza, bo się napatoczyłam.
                    • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:06
                      No dokładnie. Podniecające jest to, że kogoś podniecasz, bez tego nie ma seksu.
                      A ja sobie pomyślę, że jestem starą białą babką i jadę na Filipiny utrzymywać skośnego młodziaka, który dla kasy będzie mi lizał byty, to mnie wstręt ogarnia na samą myśl.
                      • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:09
                        lizał BUTY miało być.
                      • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:11
                        Takie babki to chyba do Egiptu jeżdżą, w sumie mają lepiej, bo taniej. smile
                        • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:18
                          pfff, ja tam na plażach widziałem wiele białych turystek np. z GB z jakimiś gangsta-murzynami młodszymi o trzy dekady i były z tego faktu DUMNE ze ho ho!!
                          • barbibarbi Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:25
                            kuguarzyce smile
                            A męski odpowiednik to stary piernik z grubym portfelem.
                            Jedno i drugie równie żałosne. Ale co kto lubi.
                            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:18
                              Mrs Robinson była żałosna?
                          • snakelilith Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:22
                            One nie były dumne, tylko czuły się jak faceci w podobnej sytuacji - zadowoleni z siebie, bo mają za pieniądza kontrolę nad seksualnym niewolnikiem. Faceci płacący za seks są równie żałośni, tylko świat się do tego miał czas przyzwyczaić.
                    • princess_yo_yo Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:34
                      ach zeby to jeszcze byl czysty hedonizm i egoizm LOL w wiekszosci przypadkow to zwykle wyparcie
                  • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:04
                    Wiesz, jak będę miał 60+ to motywacje panny raczej będą mi zwisały. Ważne, że zrobi dobrze i tyle.
              • dobrochna00 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:36
                Że też w ogóle facetowi w tym wieku jeszcze jakieś seksy w głowie. Garniak do trumny powinien wybierać i tyle.
      • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:49
        Takich ze schematu kariera, joga, drinki z palemką, praca 14 godzin na dobę, kasa że ho ho, big city, to ja też nie znam. Ale znam babki, które od dłuższego czasu nie są w stałych związkach - albo długofalowo są same, albo od romansu do romansu, albo swoje w życiu przeszły (to już bardziej czterdziestki) i stawiają na tzw. święty spokój. Znam rozwódki, które dłuuugo są same, dzieciate i nie, no ale to nie łapie się pod schemat te wstrętne, roszczeniowe singielki, które skrycie marzą o dzidzi. suspicious
        • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 19:55
          Najlepszy święty spokój jest na cmentarzu. I życie uczuciowe Pań, które tak mówią, to też cmentarz.
          • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:14
            Ale jakoś prywatnie lepiej czujesz się z taką myślą, czy o co chodzi?
          • lady-z-gaga Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:11
            I życie uczuciowe Pań, które tak mów
            > ią, to też cmentarz.

za to panowie do samej śmierci durni, jak kapeć z lewej nogi big_grin

Dwie kobiety pod pozorem pozostawienia informacji dla sąsiadki weszły do mieszkania 76-latka. Jedna z kobiet zaproponowała mężczyźnie, że pokaże mu piersi, na co ten chętnie przystał. Gdy trwał niecodzienny striptiz, druga z kobiet przeszukała sąsiedni pokój.

76-latek dopiero po ich wyjściu zauważył brak dużej sumy pieniędzy, która zniknęła z szuflady. Na policję zgłosił kradzież 17 tys. zł.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18874332,metoda-na-piersi-ukradly-17-tys-zl-mieszkancowi-bilgoraja.html?lokale=local#BoxNewsLink
            • riki_i Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:15
              To Wasza tajna broń na starych dziadów big_grin
              • lady-z-gaga Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:22
                big_grin
            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:19
              Popłakałam się ze śmiechu, wyobrażam sobie jak głośno śmiał się komisariat.
              Jednak brakuje skali na głupotę. big_grin
            • semihora Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:56
              Oto prawdziwa desperacja! Aż zaśmiałam się w głos.
        • leanne_paul_piper Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:00
          > Takich ze schematu kariera, joga, drinki z palemką, praca 14 godzin na dobę, ka
          > sa że ho ho, big city, to ja też nie znam.

bo to są pierdoły wymyślane nie wiadomo w jakim celu (dla pewności jutro sprawdzę, czy nadal pracuję w międzynarodowej firmie w citywink).

Znam rozwódki, które dłuuugo są same, dzieciate i nie,
          > no ale to nie łapie się pod schemat te wstrętne, roszczeniowe singielki, które
          > skrycie marzą o dzidzi. suspicious

A tak, rozwódki z dziećmi znam i one faktycznie są same, skoncentrowane na dzieciach.
        • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:01
          No, ja takie znam. Znam też takie, które nigdy - pomijając jakieś wczesnostudenckie czasy - nie były w dłuższym związku, nigdy z nikim nie mieszkały. Znam takie, które nie zdążyły, bo zostały po 30-tce spławione z etatu kryzysowej narzeczonej i nikogo do założenia rodziny nie znalazły.

Btw - ja tego profilu na fb nie wymyśliłam i nie ja pozbierałam w postaci rysunków z podpisami te sceny z życia singielek.
          • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:25

> No, ja takie znam. Znam też takie, które nigdy - pomijając jakieś wczesnostuden
            > ckie czasy - nie były w dłuższym związku, nigdy z nikim nie mieszkały. Znam tak
            > ie, które nie zdążyły, bo zostały po 30-tce spławione z etatu kryzysowej narzec
            > zonej i nikogo do założenia rodziny nie znalazły.

A ja znam dwukrotne rozwódki będące w czasach świetności pucharem przechodnim w klubie motocyklowym, wiążące się z nałogowcami (jak to mawiają - ochotniczki same się rodzą), wrabiające facetów w dzieci. I co z tego wynika?
            • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:29
              Ale przyznasz, że to jest czad - dwukrotna rozwódka, dwoje dzieci z dwoma różnymi facetami, obecny facet z tzw. grupy ryzyka, która na okrągło pisze, jakie to singielki są biedne, bo im w życiu nie wyszło. suspicious
              • kitek_maly Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:46
                Jeden z poprzednich też nałogowiec - hazardzista. big_grin
                A ten obecny został postawiony przed faktem dokonanym, że jest dzidzi. suspicious
                No plan na życie do pozazdroszczenia.
                • sid_15 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 20:52
                  Z tego co pamiętam, to jeden ślub był dlatego, że wpadka (nie wiem, planowana czy nie). No cud miód, nie to, co te singielki.
                  • kocio_007 Do triss 22.09.15, 21:52
                    Stara, jakbym miała faceta alkoholika, robotnika budowlanego, dwoje dzieci z różnych ojców i marną pracę w budżetówce to bym sobie odgryzła głowę i ją zjadła smile singielstwo po 30 tce jawi się przy tym jak niebo na ziemi...
                    • kocio_007 Re: Do triss 22.09.15, 21:58
                      Hmmm...teraz przyszło mi do glowy, że Triss wyśmiewa się z tych osławionych singielek i hejtuje ich "wysokie oczekiwania", bo.... Sama ma niskie. Zadowala się byle czym, i w pracy ( wiele razy pisała o swojej nudnej robocie, którą wykonuje wyłącznie dla kasy) i w życiu - facet, wiadomo jaki... no cóż, nie pierwszego sortu. Jego jedyną zaletą jest chyba to, że nie ma dzieci ( oprócz tego, które zrobiła mu Triss wink
                    • zla.m Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:02
                      Tak, Triss rzeczywiście ma coś do singielek, ale nie wali w nikogo personalnie, a wy jeździcie po niej jak szalone, czepiacie się każdego szczegółu w życiu, a co się da, to jeszcze ubarwiacie, byle gorzej o niej świadczyło. Naprawdę, czytać hadko. Zluzujcie.
                      • 1matka-polka Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:15
                        Ona ma coś do każdego, kto żyje inaczej niż ona. I trąbi o tym na prawo i lewo, ciągle te same szowinistyczne, rasistowskie i ksenofobiczne bzdety. Mleko kiśnie od tego jej pitolenia.
                        • triss_merigold6 Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:18
                          Wygaś. Jest taka funkcja.
                      • triss_merigold6 Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:20
                        Widzę niezdrową fascynację motocyklistami i swobodnym życiem seksualnym. Cóż... było korzystać w okresie bez mężów i dzieci zamiast teraz dostawać wypieków od czytania. tongue_out
                        • 1matka-polka Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:31
                          Mnie fascynuje beton umysłowy, bez względu na proweniencje.
                          • triss_merigold6 Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:34
                            Proweniencja to inaczej pochodzenie. Na pewno chciałaś użyć tego określenia?
                            • 1matka-polka Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 22:41
                              No, czy to beton katolicki czy motocyklowy, jeden pies, o to mi chodziło, o stan umysłu, który łączy ponad pozornymi podziałami big_grin
                        • kocio_007 Re: Przeginacie, miłe panie 22.09.15, 23:17
                          Tak, zazdrościmy ci jak cholera smile a już najbardziej tej skrobanki u progu dorosłości smile
                          • riki_i Re: Przeginacie, miłe panie 23.09.15, 00:46
                            Jatka tutaj lepsza niż w fabularyzowanym doku soap. smile

Ja się tylko dziwię, że na forum dla matek jest tyle obrończyń podstarzałych singielek. No kurczę, tak jak trzymanie dziewictwa gdzieś tak pod koniec drugiej dekady życia robi się balastem, a nie zaletą, tak samo ja nie widzę pozytywów tkwienia przez kobiety po 30 tce w stanie niesparowanym. Trudno bronić zalet długoterminowego singlowania - ludzie z wiekiem coraz bardziej boją się samotności, nie mówiąc już o pragnieniu potomstwa. A wy urządzacie zbiorowy hejt na Triss , która wygłasza kwestie będące "oczywistą oczywistością"
                            • natalie_rushman Re: Przeginacie, miłe panie 23.09.15, 16:42
                              Powiem jedno, a szczerze.
                              Całe forum może t wykorzystywać przeciw mnie, ale mi zwisają te gierki w piaskownicy, bo sama świetnie wiem, z czym w życiu nawaliłam.
                              Wolalabym być tą nierozdziewiczoną sigielką do dnia dzisiejszego niż samotną matką z chorującym dzieckiem i po bardzo raniącym i niszczącym mnie związku z psychicznym popaprańcem.
                              Z perspektywy czasu myślę, że lepiej być singielką niż zaliczać denne związki. Jeden człowiek nie nadaje się do prac domowych, inny do matmy, a inny znowu do dobrych relacji. Amen.
                              • leanne_paul_piper Re: Przeginacie, miłe panie 23.09.15, 20:49
                                > Wolalabym być tą nierozdziewiczoną sigielką do dnia dzisiejszego niż samotną ma
                                > tką z chorującym dzieckiem i po bardzo raniącym i niszczącym mnie związku z psy
                                > chicznym popaprańcem.

Natalie, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi, mam wrażenie, że jesteś moim alter ego, tyle, że ja te prawie 10 lat temu (btw. ile lat ma Twoje dziecko?) podjęłam inną decyzję i nasze życia się rozszczepiły, poszły alternatywną ścieżkąwink. A gdyby nie to, to dziś też bujałabym się z eksem popaprańcem, bo dziecku ojca nie zabierzesz. Więc wiem, co czujesz. W zasadzie to nie wiem, co napisać, bo ja wiem, że wybrałam dobrze, ale nie chcę się wywyższać ani Cię dołować, więc napiszę tylko, że wierzę, iż Twój wybór też przyniósł coś dobrego, tylko zupełnie innego.
                                • natalie_rushman Re: Przeginacie, miłe panie 24.09.15, 19:33
                                  O tak.
                                  Poza tym, że mam kochaną córkę - wyleczyłam się z popaprańców wink.
                      • triismegistos Re: Przeginacie, miłe panie 23.09.15, 16:42
                        Jak to nie? Lata po forach i radośnie się przyczepia do wybranek. Zajrzyj sobie choćby w wąteczek na życiu rodzinnym gdzie nader zajadle krytykuje jakąś laske (fakt, kompletną idiotkę) za wrobienie faceta w ojcostwo, co sama wielokrotnie zalecała. Poszukaj sobie jak lata za biedną paniszelka i z satysfakcją zarzuca jej jakieś urojone cechy. Personalnie, z lubością wytykając wszystko, co jej wybranki kiedyś napisały na forum.
              • oli-321 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:10
                sid_15 napisała:

> Ale przyznasz, że to jest czad - dwukrotna rozwódka, dwoje dzieci z dwoma różny
                > mi facetami, obecny facet z tzw. grupy ryzyka, która na okrągło pisze, jakie to
                > singielki są biedne, bo im w życiu nie wyszło. suspicious

Bo widzisz, nie rozumiesz. Dwa rozwody dowodem na to, że ją to przynajmniej ktoś chciał. Dwa razy! Ba, jest nawet trzeci. Co z tego, że niektórym może wydawać się wątpliwym, skoro taki przydatny choćby np. w rozwiązywaniu irytujących problemów towarzyskich. A biedne singielki... Zwłaszcza te 30+, a jeszcze nawet nie rozwódki. Cóż, coś widocznie jest na rzeczy, że nikt je nie chce...
                • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:14
                  Nie wiem czy doczytałaś, ale ja nie mam takich problemów towarzyskich. To projekcja.
                  • oli-321 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:30

> Nie wiem czy doczytałaś, ale ja nie mam takich problemów towarzyskich.

Ależ doczytałam. Moją uwagę przykuły właśnie te dobre rady, jak uprzejmie i prosto można rozwiązywać takie problemy towarzyskie:

> No dobra, a dlaczego nie zostaną potraktowani uprzejmym i krótkim "nie podoba
                    > się, to wyp....aj"?
                    > I dlaczego żaden z panów w waszym towarzystwie nie załatwi kwestii publicznego
                    > pouczania jedną lewą prostą terapią behawioralną?

• triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:43
                      Uprzejmie jest najpierw powiedzieć, że niegrzecznie narzucać się komuś w kwestii zawartości talerza lub kieliszka. Jesli nie dociera, to należy zaproponowac opuszczenie towarzystwa. W wypadku protestów i dalszej namolności dopiero rozwiązanie skuteczne.
                      Taka metoda 3 kroków.
            • kotradykcja Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 21:49

> A ja znam dwukrotne rozwódki będące w czasach świetności pucharem przechodnim w
              > klubie motocyklowym, wiążące się z nałogowcami (jak to mawiają - ochotniczki s
              > ame się rodzą), wrabiające facetów w dzieci. I co z tego wynika?

A to ja już wszystko rozumiem!
              No cóż, czasem najłatwiej dodać sobie zajebistości poprzez deprecjonowanie kogoś innego.
              Żałosne, ale skuteczne wink
              • simply_z Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:05
                Najśmieszniejsze jest to, że ona o tym wszystkim pisze otwarcie.
                • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:13
                  A dlaczego miałabym nie pisać? Od tylu lat żyję w monogamii z tym samym facetem, bo adrenaliny się nachapałam do tej 30-tki.wink
                  • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:18
                    normalnie gratualcje wink
                    • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:21
                      Jak Twoje próby w byciu nadgorliwą macochą, facet docenia?
                      • kocio_007 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:31
                        A ty nadal tak się święcie oburzasz, kiedy ktoś z "poprzedniego życia" dzwoni do ciebie, żeby sobie po...uchać bez zobowiązań?
                        • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:40
                          Przeciez nie wiem po co dzwonił, bo nie rozmawiałam i nie byłam ciekawa. Chyba że wiesz lepiej, bo forumowe sugestie były rozmaite i generalnie wyszłam na chamkę, która nie chciała nawet porozmawiać przez telefon.
                      • kotradykcja Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 09:40
                        Triss, po jaką cholerę, mając samej mało ułożone życie (dwa rozwody, dwoje dzieci z różnych ojców, zdrady, życie z osobą "z grupy ryzyka" i pewnie jeszcze inne kwiatki) atakujesz innych? Bo mnie to zastanawia. Usiłujesz pokazać jaka jesteś extra. No nie jesteś. Oceniasz innych na potęgę, a Twoja fobia w temacie macoch rozkłada mnie na łopatki. Jakim prawem? Może masz mega kompleksy, które leczysz dopie...jąc bytom forumowym? A może po prostu masz tak dobre zdanie na swój własny temat, że każdego myślącego inaczej uważasz za debila?
                        Zauważyłam, że zwłaszcza jak trafisz na osobę, która jest zwyczajnie dobrym człowiekiem, jedynie żyjącym inaczej niż Ty, dokonującym innych wyborów w kwestii rodziny, pastwisz się na potęgę. Wylewasz z siebie hektolitry pogardy na osoby, które kochają "cudze geny", pomagają partnerom znajdującym się w trudnej sytuacji życiowej.
                        W jakim celu? Chcesz coś udowodnić? Sobie? Innym?
                        Nie znam Cię. Mogę zakładać, że Twoje wypociny to prawda lub quasi prawda podkoloryzowana Twoją fantazją na własny temat.
                        I ja nic personalnie do Ciebie nie mam. Ale w swoich atakach jesteś po prostu żałosna.
                        • lauren6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 10:15
                          kotradykcja napisał(a):

> I ja nic personalnie do Ciebie nie mam. Ale w swoich atakach jesteś po prostu żałosna.

OJP zalinkowanie tekstu z jedynki gazety nazywa się dzisiaj ATAKIEM? Może gazeta.pl też jest żałosna, bo śmiała poruszyć temat świętych krów na tym forum, czyli singielek 30+? Czy singielki są w jakiś sposób ułomne, niepełnosprawne intelektualnie lub społecznie, że nie wypada o nich rozmawiać ani linkować żartobliwych tekstów? Bawicie się w obrończynie, a nie widzicie, że taką obroną robicie im gorzej niż triss ze swoim wątkiem.

Jedyne co jest żałosne w tym wątku to atak forumowego planktonu na triss. Forumki, które na codzień są za słabe w gębie nagle poczuły, że w kupie siła i będą wypominać innej jej życie seksualne big_grin Triss na prawdę można wiele zarzucić, ale czepianie się tego ile się bzykała i z kim się bzykała? Kisnę z was big_grin
                          • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 13:54
                            lauren6 napisała:

> OJP zalinkowanie tekstu z jedynki gazety nazywa się dzisiaj ATAKIEM?

"Jednego artykułu"????
                            Od wczoraj jesteś na tym forum? Czy wcześniej miałaś Triss wygaszoną?
                          • kotradykcja Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 14:40
                            A kiśnij, Laurem, kiśnij do woli.
                            Tylko pomyśl czasem, to nie boli.
                            (oj, jak mi się zrymowało!)
                            Bo wiesz, mamy gdzieś życie seksualne Triss. A przynajmniej ja mam to gdzieś.
                            Jeśli nie rozumiesz, że chodzi o to, że mało poukładana w gruncie rzeczy babka najeżdża na inne kobiety (tak, moja droga, kobiety) tylko dlatego, że dokonują wyborów życiowych pt. zajmowanie się dziećmi niezrodzonymi własnomacicznie, pomaganie partnerowi/mężowi, który ma problemy finansowe, itp. to ja Ci tego już nie wyjaśnię bardziej.
                            Nie rozumiem co tę panią pcha do spuszczania innym psychicznego wpie.... Ale patrząc na jej wypowiedzi, musi mieć strasznie zryty baniak, skoro taką złość budzi w niej fakt, że jakaś kobieta (kompletnie jej nie znana) aktywnie zajmuje się pasierbami na przykład.
                            Nie mówiąc o przytykach do bycia "powodem rozpadu małżeństwa" ze strony kogoś, kto pieprzył się pozamałżeńsko i nie widzi w tym niczego niewłaściwego.
                            Więc Ty sobie, maleńka, kiśnij.
                            Ale skoro taka Triss daje sobie prawo do jechania po kimś, jednocześnie daje innym prawo do jechania po sobie.
                        • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 16:45
                          Z drugiej strony, czy triss sama z siebie i pierwsza komukolwiek dowala osobiście?
                          Ona z uporem godnym lepszej sprawy drąży pewne tematy, co jest może i komiczne, ale nikomu sama nie zaczyna po życiu osobistym jeździć.
                          • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 17:22
                            Tak, wielokrotnie.
                          • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 21:33
                            nie masz racji dowalala i dowala wielokrotnie
                            • natalie_rushman Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 21:57
                              Nie mam powodów, żeby tutaj być obrończynią i wielbicielką triss czy kogokolwiek innego, ale z dużym zdumieniem obserwuję mechanizm typu: założycielka wątku atakuje pewną abstrakcyjną grupę, dyskusja jest merytoryczna, dopóki ileś nicków nie zacznie wypominać jej, że sama ma zdecydowanie gorsze życie i gorzej się prowadziła niż rzeczona grupa wink. Świętego szlag by trafił.
                              Nie jestem aż taką fanką forumowych sparingów, żeby pamiętać, kto komu, kiedy i jak dołożył - ale w tej dyskusji to nie triss rozpoczęła ataki personalne, oj nie.
                              • triismegistos Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 14:26
                                Wpisz sobie w wyszukiwarkę nicka autorki i poczytaj- szczególnie polecam forum "rozwód i co dalej", ale też "życie rodzinne", czy choćby sv. Przestanie cię dziwić dlaczego forumki tak zgodnie tutaj piszą.
                                Że nie wspomnę o tym, że to autentycznie zabawne jak ktoś taki co i rusz ulewa sobie na temat czyjegoś nieudanego życia.
                          • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 13:28
                            natalie_rushman napisała:

> Ona z uporem godnym lepszej sprawy drąży pewne tematy, co jest może i komiczne,
                            > ale nikomu sama nie zaczyna po życiu osobistym jeździć.

Ile osób w tym jednym wątku serdecznie zapytała (jak się jej "argumenty" skończyły), jak się spełniają w roli macochy?
                            • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 14:00
                              Tylko Kruche Ciacho, o ile dobrze pamiętam, jeden z forumowych metrów z Sevres totalnie zrąbanego życia osobistego przy desperackich próbach ułożenia sobie życia z kimkolwiek.

Ciesz się, że nie pytałam, jakie to uczucie przechodzić okres nastoletniego buntu antyrodzicielskiego w okolicach 40-tki, tak ze dwie dekady za późno.
                              • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 14:10
                                "przy desperackich próbach ułożenia sobie życia z kimkolwiek"

powiedziala dwukrotna rozwodka, z dwojka dzieci kazde z innym ojcem, zamieszkujaca z konkubentem alkoholikiem
                                smile
                                • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 14:34
                                  Od 10 lat mam święty spokój w temacie nowych/innych facetów czego i Tobie serdecznie życzę.

• nowel1 Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 14:40
                                    No ale co, lepsza jesteś przez to? Kolejność - "najpierw wielu, potem jeden" ma jakąś obiektywną wyższość niż odwrotna, czy jak?
                                    • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 16:09
                                      nie, to znaczy tylko ze jest 10 lat starsza ode mnie wink
                                      bynajmniej nie madrzejsza wink
                              • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 16:31

> Ciesz się, że nie pytałam, jakie to uczucie przechodzić okres nastoletniego buntu
                                > antyrodzicielskiego w okolicach 40-tki, tak ze dwie dekady za późno.

A to chyba wiadomo, że ujowo - nie kryję tego ani nie udaję, że jest superekstra. Nieraz się tu wstydziłam na głos. Żadna tajemnica.
                      • kruche_ciacho Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 11:13
                        a jak tam u was ze slubem juz maz czy nadal konkubent? smile
                  • kocio_007 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:30
                    Pożyłaś, to daj innym pożyć. Nie każda łapie byleco w spodniach, żeby tylko NIE BYĆ SINGIELKĄ smile
                    • oli-321 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:44
                      kocio_007 napisała:

> Pożyłaś, to daj innym pożyć. Nie każda łapie byleco w spodniach, żeby tylko NIE
                      > BYĆ SINGIELKĄ smile

Ba, łatwo powiedzieć. Ale co jeśli to jedyne życiowe "osiągnięcie"?
                    • triss_merigold6 Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:46
                      Singielką też byłam. Tak jakoś między małżeństwami.

W sumie dlaczego samotni starzy kawalerowie nie trują tak d..y otoczeniu i nie starają się skupić uwagi całego otoczenia na ich problemach drugiej randki czy czymś równie istotnym?
                      • 1matka-polka Re: GW też zauważa samotne 30+ 22.09.15, 22:55
                        Ach jak dobrze mieć stereotyp. On tak ułatwia życie, nie trzeba nic już myśleć, wystarczy tylko zinternalizować, i już świat staje się trochę mniej dziwny, trochę bardzie oswojony, tralalala
                      • pulower8 Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 02:34
                        No tak akurat się ułożyło że dla społeczeństwa
                        a) wynurzenia na temat życią uczuciowego czy szukanie wsparcia emocjonalnego jest o wiele bardziej powszechne i społecznie akceptowalne u kobiet niż u mężczyzn*
                        b) bezdzietne stare panny to dla społeczeństwa o wiele gorętszy temat niż bezdzietni starzy kawalerowie

Stąd mój wniosek, że być może częściej truliby dupę gdyby mieli przychylniejszą i większą widownię.

* na szczęście nastał internet i ta przerwa poniekąd się zmniejsza, tak przynajmniej wnioskuję po ilości internetowych wywodów w stylu "kobiety to sprzedajne dziwki leca tylko na kase i agresywnych debili puszczaja sie na prawo i lewo, w szczegolności z murzynami, nie rodza dzieci a jak już rodzą to zaraz chcą alimentów, a jeśli w ogóle kogoś są w stanie pokochać to tylko te dzieci bo mężczyzn wcale, myślisz że twoja żona cie kocha? lol jakbyś tak rzucił prace i miał armie kochanek to zaraz by odeszła z alimentami i połową majątku wiec sie nie łudź! A z tonących okrętów to się najpierw kobiety i dzieci ratuje mężczyzn zostawiając na śmierć bo mężczyznami to się nikt nie przejmuje! I tak se te kobiety żyją i robią te wszystkie rzeczy bezkarnie bo ze wszystkiego się wymigują swoją cipkową przepustką** jedyna kara jaka je może spotkać to bycie starą panna po trzydziestce hehehheheh bo jak miały dwadzieścia lat to jeździły na karuzeli kutasow ** ale to i tak za mało bo moze teraz są same ale żyją se wygodnie ze swoimi kotami i tylko piszą te swoje bezproduktywne wściekłe internetowe wywody ugh i jak tu być mężczyzną w dzisiejszych czasach "

** to są (przysięgam) prawdziwe i popularne zwroty w moim nieudolnym tłumaczeniu.
                      • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 13:56

> W sumie dlaczego samotni starzy kawalerowie nie trują tak d..y otoczeniu i nie
                        > starają się skupić uwagi całego otoczenia na ich problemach drugiej randki czy
                        > czymś równie istotnym?

Ci, których Ty znasz?
                        Ich spytaj.
                      • antyk-acap Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 14:14
                        Jako stary kawaler: celem mężczyzny nie może być kobieta. Kobieta jest nagrodą za sukces w życiu a nie sukcesem.
                    • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 13:55
                      kocio_007 napisała:

> Nie każda łapie byleco w spodniach, żeby tylko NIE BYĆ SINGIELKĄ smile

a powinna, powinna...
                      - jak widać wink
    • lilly_about Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 09:29
      Po przeczytaniu tego wątku stwierdzam, że wiekszość ematek ma fobię na punkcie triss.
      • hermenegilda_zenia Re: GW też zauważa samotne 30+ 23.09.15, 15:29
        Nie ma, tylko od czasu do czasu ludziom się ulewa, po tym co ten kołtun tu wypisuje, uważając przy okazji forum za swój prywatny folwark.
      • ola_dom Re: GW też zauważa samotne 30+ 24.09.15, 19:46
        lilly_about napisała:

> Po przeczytaniu tego wątku stwierdzam, że wiekszość ematek ma fobię na punkcie triss.

Fobię???
        Przecież Triss jest maskotką tego forum...
        Co prawda ostatnio wydaje się być w gorszej formie. Aż przykro patrzeć, jak gryzie po piętach.
        Akurat po niej nigdy się tego nie spodziewałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka