Dodaj do ulubionych

Męski wyjazd

15.10.15, 15:58
Czterej panowie wybrali się na męski wyjazd na kilka dni. Wszyscy panowie żonaci i dzieciaci. Panowie na ponoszone koszty biorą faktury na firmę w której wszyscy działają. Żona jednego przypadkiem odkrywa, że na jednej z takich faktur oprocz innych wydatków (paliwo,spożywka) ni mniej ni więcej tylko prezerwatywy. Pomijam kwestię inteligencji panow w zaceraniu śladow.
Ale rozważmy, że to wasz mąż.
Robicie dżihad czy nie odzywacie się i tłumaczycie sobie, że to któryś z tych pozostałych trzech?big_grin
Obserwuj wątek
    • evolene Re: Męski wyjazd 15.10.15, 16:05
      Boże, znów pojawił się ten dżihad, a już tak długo go nie było..

Przede wszystkim jest to nieuczciwe, że koszty biorą na firmę, to w ko ncu wyjazd prywatny, a nie służbowy?
      Oczywiście, że zapytałabym po co komu były prezerwatywy, skoro były widoczne na rachunkach, to czemu udawać, że się nie widziało?
      Tyle, że w takiej sytuacji każda odpowiedz jest niewiarygodna, prawda?
    • oqoq74 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 16:07
      Nie wiem co bym zrobiła.
    • beataj1 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 16:11
      Nie dałabym po sobie poznać ale wzmogłabym czujność + przygotowała się psychicznie na to że to może być mój facet a co za tym idzie być może szykuje mi się rewolucja w życiu.

Ale ja mam takiego faceta który umie kłamać jak mistrz. W dodatku szybko i kreatywnie myśli (za to mu płacą) nawet jeśliby mnie zdradził na poczekaniu byłby w stanie wymyślić tak wiarygodnie kłamstwo że nie byłoby się do czego przyczepić. Zatem pytanie wprost byłoby kontrskuteczne.
    • ogni_speranza Re: Męski wyjazd 15.10.15, 18:48
      Biorę fakturę i pokazuję pozostałym trzem żonom. Robimy wspólną imprezę i grzecznie pytamy panów gdy wszyscy są razem tongue_out
      • minor.revisions Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:43
        o, to ładne. A następnie informujemy panów, że koniecznie chcemy, żeby nagrali na wideo minę księgowego, który to będzie rozliczał. No chyba, że panowie prowadzą burdel i to jest narzędzie pracy.
      • aneta-skarpeta Re: Męski wyjazd 15.10.15, 21:57
        ogni- Ty to masz łeb na karkubig_grin
    • cosmetic.wipes Re: Męski wyjazd 15.10.15, 18:52
      W pierwszej chwili spadam ze śmiechu
      W drugiej załamuje się, że wyszłam za idiote.
      A potem pewnie przeprowadzam śledztwo i w zależności od jego wyników planuje działania
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:43
        No ale jakie śledztwo, pytasz męża, pozostałych, ich żony?
      • hema14 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 16:59
        ja chyba podobnie. Ale wierzyłabym do ostatniej chwili, że to nie mój wink
    • crises Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:01
      Rozwodzę się - nie mam ochoty być żoną oszusta podatkowego (jeszcze mi narobi siary biorąc w knajpie fakturę za romantyczną kolację) i idioty (prezerwatywy na fakturę, jak rany).
    • najma78 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:07
      W czym problem? Skork kupili prezerwatwy to chyba dobrze, ochrona przed chorobami jest bardzo wazna.
    • 1matka-polka Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:15
      A może któryś kupił, bo będzie potrzebował po powrocie?
      • ogni_speranza Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:17
        Tak, na pewno tak było tongue_out
      • 18lipcowa3 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:20
        Tez mozliwe. Ja np uzywam, znaczy uzywamy z męzem.
        Ale u nas jest spory zapas w szufladzie wiec chlop wie nie musi kupowac.
        • aneta-skarpeta Re: Męski wyjazd 15.10.15, 21:58
          tak- na męskim wyjeździe mąż kupuje gumki, żeby mieć do domubig_grin
          • 18lipcowa3 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 07:45
            aneta-skarpeta napisała:

> tak- na męskim wyjeździe mąż kupuje gumki, żeby mieć do domubig_grin
            przeciez odp na to że kupował juz w drodze powrotnej
            • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:40
              Uściślijmy -data zakupu jest z dnia wyjazdu z trasy, a nie powrotu do domu wink
              • poppy_pi Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:20
                Tak czy siak prawdę będzie trudno ustalić wink Myślę, że żaden nie sypnie kolegi. Przyciśnięci do muru zaczną wymyślać bajeczki typu: wzięliśmy przy kasie dla żartu. Zresztą wcale bym się nie zdziwiła gdyby tak było, sama byłam świadkiem takiej sytuacji wink
              • 18lipcowa3 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:27
                alsk9 napisała:

> Uściślijmy -data zakupu jest z dnia wyjazdu z trasy, a nie powrotu do domu wink

aha
                no to masz moją odp niżej
    • e-kasia27 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:35
      Opcja z imprezką i wszystkimi żonami super.
      Zawsze łatwiej wspólnie panów przyprzeć do muru.
      Ale pytanie proponowałam bym następujące:
      Te prezerwatywy to wam były potrzebne do seksu między wami, czy chodziliście na dziwki?
      • stonkamarnotrawna Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:49
        Dobre!smile
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:45
        > Te prezerwatywy to wam były potrzebne do seksu między wami, czy chodziliście na dziwki?

Dobre, panowie hetero się zapewne dziwnie poczują będąc posądzeni o homo.
    • edelstein Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:40
      Puscic mezowi film w którym zona znajduje rachunek z hotelutongue_out
    • aankaa Re: Męski wyjazd 15.10.15, 19:49
      ...Żona jednego przypadkiem - znaczy grzebie mu po kieszeniach odkrywa, że na jednej z takich faktur... czy pracuje (we wspólnej firmie) jako księgowa ?
      • aneta-skarpeta Re: Męski wyjazd 15.10.15, 22:00
        a dlaczego od razu ma grzebać po kieszeniach? może leżały złożone na szafce i żona sprawdzała co to jest?

zresztą kto trzyma faktury po kieszeniach?
    • 18lipcowa3 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:18

> Ale rozważmy, że to wasz mąż.
      > Robicie dżihad czy nie odzywacie się i tłumaczycie sobie, że to któryś z tych p
      > ozostałych trzech?big_grin

Oczywisice ze robię dzihad. Ja nie ematka naiwna co wierzy że moj to nigdy. Wprawdzie szans jesy 25% , niby duzo, niby małe.
      Mądry chłop że gum używa ale dzihad musi byc.
      • kropkacom Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:29
        I co po tym dżihadzie? Walizki wystawiasz? Pozew o rozwód. Jedziesz do mamusi? To raz. Dwa, nie bierzesz pod uwagę, że twój własny mąż był jednak wierny?
    • 18lipcowa3 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:21
      ale serio teraz- to ja uważam ze cała 4 poszła na qrwy
      • morgen_stern Re: Męski wyjazd 16.10.15, 07:21
        Niestety przychylam się do tej opinii.
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:45
        A to świnie !
      • babunia_wygodka Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:47
        18lipcowa3 napisała:

> ale serio teraz- to ja uważam ze cała 4 poszła na qrwy

A co to za k*rwy, do których trzeba z własnymi prezerwatywami chodzić? One nie mają własnego wyposażenia?
      • koronka2012 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 18:58
        Jestem niemal absolutnie pewna, że tak właśnie było. Stadny wyjazd, stadne zachowania.
        Gdyby tylko jeden kręcił, kupiłby sobie gumki cichcem, żeby któryś z kolegów przypadkiem gdzieś jęzorem nie chlapnął.
    • 7dosia Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:27
      Pewnie mąż tej pani co znalazła rachunek odkrył, że jest gejem.
      • ogni_speranza Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:41
        Sugerujesz, że oni w czwórkę ten tego?
    • fomica Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:45
      Ja bym swojego zapytała wprost, stanowczo i surowo co jest kuźwa grane. Z niego akurat jest bardzo słaby kłamca, zaskoczony i przyciśnięty na 99% coś by sypnął.
    • psiamama6 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 20:58
      Bankowo całej uroczej czwórce potrzebne były prezerwatywy- ten kto myśli, że tylko jeden pan ich używał jest naiwny. Wynajęłabym detektywa przy najbliższej okazji, bo na pewno wszystkie oskarżenia zostałyby wyparte. Rachunek z prezerwatywami to tylko poszlaki, nie znam przypadku kiedy mąż zapytany czy zdradza, mówi "tak, jasne"- każdy się wypiera, w końcu chodzi o jego dobre imię.
    • inguszetia_2006 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 21:12
      alsk9 napisała: Ale rozważmy, że to wasz mąż.
      Witam
      Może robili imprezę i balonów zapomnieli kupić?;-P
      Pzdr.
      Ing
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:47
        Myślisz? hmmm... taaa.... potrzebowali nadmuchac balony :d
        • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:36
          Wiem co! może jakieś uszczelki potrzebowali bo coś w samochodzie się zepsułosmile
    • volta2 Re: Męski wyjazd 15.10.15, 22:19
      założyłabym, że któryś z mężów używa tych gumek z żoną i bierze dla siebie.

założenie, że jest inaczej musiałoby otworzyć śledztwo i dochodzenie, a na co to komu?
    • snakelilith Re: Męski wyjazd 15.10.15, 22:27
      Nie przejmuję się. Jak męski wyjazd z prezerwatywami, to chodzi o nic nie znaczące panienki, żadne tam romanse i zauroczenia. Czasem facetom w grupie po prostu odbija i to nie ma nic wspólnego ze mną. Najprawdopodobniej i tak wielkie plany podbojów skończył się na męskiej wódce. A z dwojga złego jeżeli faktycznie do czegoś doszło, to lepiej, że z gumką. Bardziej bym się martwiła tym oszustwem finansowym, takie rzeczy prędzej czy później się wydają. Mogę odpuścić facetowi ze słabością do innych kobiet, ale nie idiocie.
      • capa_negra Re: Męski wyjazd 15.10.15, 23:25
        Touche
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:50
        Fakt, że panowie w grupie, jeszcze gdy alkohol dochodzi, to baardzo są podobni w zachowaniach. "Będzie..będzie się działo.."
      • 1matka-polka Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:26
        Kobietom w grupie tez odbija, nie bądźmy tacy nieobiektywni.
        • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:37
          Te wyjazdy integracyjne agentek ubezpieczeniowych..... big_grin
      • default Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:59
        snakelilith napisała:

> Nie przejmuję się. Jak męski wyjazd z prezerwatywami, to chodzi o nic nie znacz
        > ące panienki, żadne tam romanse i zauroczenia

Może i sporo pań taki punkt widzenia zrozumie i uzna za właściwy na poziomie "rozumowym", ale raczej mało jest takich, które przyjmą to róniwe spokojnie na poziomie emocjonalnym i to w sytuacji, gdy rzecz wychodzi na jaw. Bo dopóki oczy nie widzą, to sercu nie żal, wiadomo.
        • snakelilith Re: Męski wyjazd 16.10.15, 18:27
          default napisała:

> Może i sporo pań taki punkt widzenia zrozumie i uzna za właściwy na poziomie "r
          > ozumowym", ale raczej mało jest takich, które przyjmą to róniwe spokojnie na po
          > ziomie emocjonalnym i to w sytuacji, gdy rzecz wychodzi na jaw. Bo dopóki oczy
          > nie widzą, to sercu nie żal, wiadomo.

Nie neguję, że wolałabym nie wiedzieć. Ale moja reakcja emocjonalna będzie do kontrolowania, nie definiuję bowiem swojej wartości przez wierność partnera. Poza tym, nie wykluczam, że sama mogłabym ulec pokusie, dlatego nie mam zamiaru bawić się w hipokrytkę. Jedyne co w tej historii mnie odrzuca, to taka jakaś... taniość. Nie jestem do końca pewna, czy nie wolałabym jednak by mąż zdradzał mnie z jakąś konkretną panią, bo go czymś erotycznie zafascynowała, niż chodził jak burak na dziwki składające się dla niego tylko z biustu i d..py. Osobiście wolałabym chyba dzielić faceta z klasą niż mieć na własność goryla z jedną komórką mózgową. Nie obrażając goryla. wink
          • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 18:47
            Hmm.. ciekawe jak to jest, gdyby co do czego doszło. Znajoma przylapawszy pana na dłuższym romansie twierdziła coś przeciwnego, że zdecydowanie wolałaby, żeby sobie ulżył z jakąś przygodną panią gdzie chodzi tylko o seks i zaspokojenie fizyczne, wolalaby żeby poszedł na dziwki, niż to, że związał się z inną emocjonalnie i zaczął rozważać która lepsza na życiową partnerkę.
            • snakelilith Re: Męski wyjazd 16.10.15, 19:04
              Bo w takiej sytuacji, zawsze wolałybyśmy jakoś inaczej i ta druga alternatywa wydaje się pewnie mniej zła. A ja sobie i tak teoretyzuję, bo nie wiem, czy mąż mnie zdradza. Na dziwki pewnie nie chodzi, bo ma lekkie higieniczne fobie dotyczące obcych ludzi, a o to drugie to będę się martwić, jak przyjdzie co do czego.
    • kropkacom Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:46
      Po prostu zwracam uwagę na to przy mężu (niby żartem) i patrzę na reakcję. Naprawdę zawsze jest opcja między dżihadem a milczeniem. Przynajmniej powinna być.
    • poppy_pi Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:48
      Trzeba by zbadać czy żadna z par nie używa prezerwatyw i czy nie były one zakupione na stacji benzynowej w drodze do domu tongue_out Opcja ze wspólną imprezą świetna big_grin
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 11:54
        Zakupione na początku wyjazdu, raczej facet wyjeżdżając na kilka dni, nie mysli o kupowaniu prezerwatyw by mieć w domu jak wróci, nie znam takiego który by tym sobie głowę zajmował. tylko robi zakupy potrzebne na wyjazd wink
        • poppy_pi Re: Męski wyjazd 16.10.15, 12:17
          Jasne smile Nie doczytałam o tym, że zakupiona na początku wyjazdu.
    • sanrio Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:21
      a co ty taka uhahana tą opowieścią? Zakładam, że to sytuacja a) hipotetyczna, b) zdarzyła się komuś kogo nie znosisz albo c) ma zaskakujące rozwiązanie?
      Bo ja osobiście to bym się wcale nie cieszyła, że mąż taki rozsądny i używa gumek ,a przede wszystkim byłby moim pierwszym podejrzanym, bo ja z zasady nie ufam nikomu. Poza mamusią.
    • default Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:24
      alsk9 napisała:

> Żona jednego przypadkiem odkrywa, że na jednej z takich faktur

No i tu jest clou. Po co grzebała w fakturach firmy męża ? Nie kupuję tego, że zobaczyła "przypadkiem", bo skoro znalazła i odczytała konkretną pozycję, to musiała ów dokument studiować dość dokładnie. Czyli problem nie zaczął się od tego, że "przypadkiem" coś wykryła, tylko od tego, że sam wyjazd wzbudzał jej nieufność i podejrzenia, stąd to węszenie po powrocie.
      Zatem, skoro do męża nie ma zaufania to może nie powinna się w ogóle na ten wyjazd godzić, a jak już się zgodziła, to przeboleć i nie grzebać w poszukiwaniu potwierdzenia swoich strachów.
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:37
        > No i tu jest clou. Po co grzebała w fakturach firmy męża ? Nie kupuję tego, że
        > zobaczyła "przypadkiem", bo skoro znalazła i odczytała konkretną pozycję, to mu
        > siała ów dokument studiować dość dokładnie. Czyli problem nie zaczął się od teg
        > o, że "przypadkiem" coś wykryła, tylko od tego, że sam wyjazd wzbudzał jej nieu
        > fność i podejrzenia, stąd to węszenie po powrocie.

ty to masz fantazję ...
        Otoż nie,
        podtrzymuję - żona odkryła przypadkiem, bez szpiegowania męża.
      • melancho_lia Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:58
        Moj maz porzuca faktury po całym domu. Nie musze szpiegować, lezy kartka, patrzę co to i czy wyrzucić czy mu do teczki zaniesc. Przy niektórych osobnikach szpiegować nie trzeba.
      • koronka2012 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 19:01
        default napisała:

> No i tu jest clou. Po co grzebała w fakturach firmy męża ? Nie kupuję tego, że
        > zobaczyła "przypadkiem",

Nie masz zwyczaju sprawdzać kieszeni przed wrzuceniem łachów do pralki?
    • mw144 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:29
      Pytam chłopa który idiota wziął prezerwatywy na fakturę, przeciez firma mu za nie nie zwróci. Jak mój to pouczam, co ma się na fakturze znaleźć, a co nie.
      • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 13:39
        Tak właśnie, teraz nie wiadomo, czy mu firma zwróci za resztę kosztów z tej faktury big_grin bo ktory księgowy zostawi w kosztach fakturę z kondomami...
        • mw144 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 14:21
          Rozliczyłabym tylko tę cześć kosztów, która była związana bezpośrednio z podróżą, chyba, że delegowany skutecznie udowodni, że to wydatek w ramach funduszu reprezentacyjnegobig_grin
          • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 14:33
            Przedstawi zaświadczenie od jakiejś pani , że na tym wyjeździe bardzo wytrwale zacieśniali wspołpracę między firmami lub robili rozeznanie rynku dla przyszłych inwestycji? big_grin
            • mw144 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 14:46
              A może chociaż były owocowe, to możnaby pod spożywkę podciagnąćwink
              • alsk9 Re: Męski wyjazd 16.10.15, 15:47
                big_grin masz rację, przecież to konsumpcja jakby nie było wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka