01.11.15, 17:11
Takie mam pytanie. Dzisiaj bylam na ogromnym kiermaszu tkanin, ludziow jak mrowkow jak to sie mowi. Rodzajow tkanin jeszcze wiecej i jedne ladniejsze od drugich. Wyszlam chora bo generalnie poszlam po material na zaslony i firanki a wyszlam z materialami na sukienke, spodnice, zakiet, szale. Zakupilabym jeszcze wiecej ale nie wzielam wiecej gotowki ;P

I teraz mam ochote kupic sobie maszyne i szyc fatalaszki wedle wlasnego pomyslu. Doswiadczenia zero. Co radzicie? Na kiermaszu byly maszyny Bernina ale troche nie moja kieszen, zwlaszcza ze jestem zielona w temacie i nie wiem czy sie wciagne.

Co moze polecic ematka?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: szyjecie? 01.11.15, 17:19
      Tu ematki polecały:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,158626931,158626931,Jakie_macie_maszyny_do_szycia_.html
      Kupiłam wedle polecenia i choć maszyna jest najprostsza z możliwych, ma nawet mniej funkcji niż mój stary łucznik, to jestem zadowolona, komfort szycia nieporównywalny.
    • beataj1 Re: szyjecie? 01.11.15, 17:35
      O proszę. temat na czasie
      Własnie po półrocznej przerwie (poświęconej szydełkowaniu i stolarce) wzięłam się za kolejny patchwork.
      Ja szyje użytkowo. Bardzo lubię patchworki, obrusy itd. Do tej pory zrobiłam tylko 2 spódnice. Ale sie zbieram do poważniejszej nauki szycia.
      A najnowszy patchwork zapowiada się tak:
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/31/fd/c2/31fdc29685c2c6fbb2882b5875e15ab1.jpg

PS uwielbiam wszelkiego typu kiermasze targi i wyprzedaże szeroko pojętego rękodzieła (ostatnio nawet bardziej interesują mnie meble i stolarka). Nawet jak nic nie kupie wychodzę z nich oszołomiona talentem i kreatywnością ludzi.
      Listopad i grudzień to wręcz powódź takich wydarzeń. Mam chyba plany na wszystkie zbliżające się weekendy.
      • andaba Re: szyjecie? 01.11.15, 17:45
        Ja jestem za mało mobilna, żeby gdzieś chodzić, zaspokajam żądze oglądania rękodzieła w internecie, ale mam podobnie - też mnie zachwyca talent i kreatywność ludzi.
        I potem mnie ssie, żeby też takie robić.

PS. ładne będzie!
        • beataj1 Re: szyjecie? 01.11.15, 17:49
          No to ssanie to straszna rzecz. Ale dla mnie najgorsza jest świadomość że w przypadku pewnych rzeczy choćbym się skręciła to nie wyjdzie mi tak ładnie.
          Albo ta bolesna różnica pomiędzy efektem który miałam w głowie podczas robienia a efektem rzeczywistym.
          Ale nic to, za bardzo lubię taką dłubaninę by sie poddawać smile
          • feromona Re: szyjecie? 01.11.15, 18:10
            Gdzie kupujecie tkaniny?. Kupiłam sobie maszynę i leży, bo nie mogę znaleźć fajnych modnych materiałów na sukienki i spodnice.
    • kkalipso Re: szyjecie? 01.11.15, 18:24
      Matko jak ja zazdroszczę kobietom które potrafią szyć.
      Jak miałam ze dwanaście lat uszyłam sobie sama ręcznie taki komplecik na wzór koleżanki z wf co jej mama ze Stanów podawała. Kurde dobrze wyszło. Za drugim razem na studniówkę z małej czarnej zrobiłam bardziej elegancki strój ....poważnie do tej pory mi się podobatongue_out
      Jako dziewczynka szyłam dla lalek. Parę lat temu kupiłam maszynę z zamiarem szycia, ale jakaś trefna była i zostawiłam w naprawie. Może znowu pomyślę, bo mam cudny materiał i sporo pomysłów.
    • moofka Re: szyjecie? 01.11.15, 18:28
      mam singera od mamy
      starego prawdziwie niemieckiego jeszcze w gorniczym sklepie kupionego
      szyje, kiedy chce lub musze
      naprawy jakies, zaslonki, firanki
      stroj na zabawe
      ostatnio kocyki, poduszki i narzutki z minky
    • kawka74 Re: szyjecie? 01.11.15, 19:08
      > Takie mam pytanie. Dzisiaj bylam na ogromnym kiermaszu tkanin,

Gdzie????
      • black_halo Re: szyjecie? 01.11.15, 20:48
        Nie w Polsce ale jak cie interesuje to w Belgii i Holandii wlasciwie co tydzien sa organizowane gdzies Stoffen Spektakel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka