Dodaj do ulubionych

prof. Pawłowicz odjechała totalnie

12.11.15, 01:05
Dlaczego GOOGLE dziś, w dniu największego polskiego Święta Niepodległości witają nas biało-czerwonym zgarbionym, starym bocianem z poszarpanymi, pokrwawionymi piórami, a nie wizerunkiem dumnego białego orła, symbolu walki i niepodległości?" - pyta w jednym z wpisów w serwisie Facebook.

"PROTESTUJĘ przeciwko temu kłamliwemu przekazowi i fałszywej nauce!" - dodaje parlamentarzystka Prawa i Sprawiedliwości.

ktoś jednak nad nami czuwa
pani profesor nie dostała żadnej ministerialnej teki <uff>
Obserwuj wątek
    • marusia_ogoniok_102 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 01:08
      Nie kracz nawet...
    • redheadfreaq Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 01:55
      1. Przestańmy nazywać tę babę profesorem, bo nim nie jest.
      2. P. Pawłowicz odjechała już jakiś czas temu, a kraina z jakiej obecnie nadaje, jest głęboko obca każdemu normalnie funkcjonującemu człowiekowi.
      • rosapulchra-0 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 08:07
        Oj tam, oj tam! Ś.p. Bartoszewskiego również tytułowano profesorem, prawda?
        Inna zupełnie sprawa, że fakt, iż ta pani w ogóle dostała się do sejmu, jest mocno niepokojący i IMHO, kandydaci na posłów i senatorów powinni przeprowadzone badania psychiatryczne, a jak się do tego sejmu lub senatu dostaną, to te badania powinny być co roku powtarzane.
        • arwena_11 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 09:26
          Rosa obawiam sie, że wtedy niewielu by zostało
          • rosapulchra-0 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:17
            Może to i lepiej?
            • arwena_11 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:41
              a z całą pewnością wink
      • kadfael Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 11:40
        Ale ze strony uczelni, gdzie wykłada wynika, że jest profesorem nadzwyczajnym. Zresztą teraz właściwie na każdego dra habilitowanego mówi sie profesor.
        • alanta1 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 21:58
          Nie jest profesorem, tylko ma stanowisko profesora uczelnianego
          to taki "profesor podwórkowy" tongue_out
        • kolter Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 22:54
          kadfael napisała:

> Ale ze strony uczelni, gdzie wykłada wynika, że jest profesorem nadzwyczajnym.
          > Zresztą teraz właściwie na każdego dra habilitowanego mówi sie profesor.

no a na lekarza mówimy per panie/i doktorze big_grin choćby był to konował co na marnych trójczynach medycynę ukończył
          • aankaa Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 22:58
            a w szkole średniej na nauczyciela "profesorze"
    • mia_siochi Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 07:53
      A mogła zostać ministrem edukacji big_grin
      • kotradykcja Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 09:08
        > A mogła zostać ministrem edukacji big_grin

Oj... Ale jeszcze nic straconego big_grin Edukacji albo... szkolnictwa wyższego big_grin
        • solaris31 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:15
          nawet tak nie żartujcie !!! uncertain
      • memphis90 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 17:21
        A nie została? Cholera, a ja już sobie poprawiłam w słowniku na "wziąść"!
    • lilly_about Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 08:22
      Ja się pytam, kto głosuje na takich świrów jak ta kobieta?
      • mejerewa Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 08:57
        A kto głosuje na szuje, posłów z wyrokami, kłamców, idiotów?
        Tacy sami ludzie, którzy ich doskonale rozumieją.
        • lilly_about Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 09:17
          Nie przypuszczałam tylko, ze tylu idiotów w Polsce.
        • dyzurny_troll_forum Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 09:22
          mejerewa napisała:

> A kto głosuje na szuje, posłów z wyrokami, kłamców, idiotów?
          > Tacy sami ludzie, którzy ich doskonale rozumieją.

Powtórzę jeszcze raz: nie było by świń przy korycie gdyby nie barany przy urnach.
    • woman_in_love bielik jest błędnie uważany za orła, podczas gdy 12.11.15, 09:11
      faktycznie należy on do rodzaju Haliaeetus, któremu genetycznie bliżej do bocianów niż orłów*

* Ch. Sibley, B. Monroe: Distribution and Taxonomy of Birds of the World, Yale University Press, New Haven & London 1990
    • plater-2 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 09:27
      Jadą husarze do pracy
      Z połamanymi skrzydłami,
      Które jak garb ogromny
      Skrywają pod płaszczami...

A te skrzydła połamane,
      Deszczem, ogniem wysmagane,
      A te skrzydła jeszcze grają,
      Jeszcze polskie pieśni znają
      A te skrzydła jak sztandary
      Niepodległej starej wiary,
      Jeszcze mają blask, jeszcze mają blask.

A te skrzydła okrwawione
      W tylu bitwach poranione
      Choć zmalały, spopielały
      Jeszcze siły nie straciły
      Jeszcze są jak dawniej były
      Jeszcze skrzydła dawnej chwały
      Mogą unieść nas!

• pierwsze-wolne Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:05
      Szczerze mówiąc też mnie ten bocian zastanowił...
      (nie głosowałam na pis, gwoli ścisłości).
      • solaris31 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:17
        ja podobnie wink i też się zastanawiałam skąd bocian przy świecie narodowym, i co to miałoby oznaczać smile

natomiast Orła zostawiłabym w spokoju - dla mnie to święty symbol, niekoniecznie chciałabym widzieć godło wszędzie.
    • thank_you Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:17
      Biedna Pawłowicz - nie doedukowała się jeszcze, że w gole Polski mamy bielika. ☺
    • kropkacom Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:36
      " Co roku, kiedy zima zbliża się na południową półkulę, bociany ruszają na północ. Ich podróż jest spektakularna. Pokonują tysiące kilometrów, ponad wzburzonymi morzami, ścigając słoneczne lato. Jedna czwarta z nich kończy lot w jednym konkretnym miejscu - w Polsce. Polska, której niepodległość wspominamy co roku w listopadzie, co roku jest domem dla 40 tysięcy par bocianów. To więcej niż gdziekolwiek na świecie. Dziś świętujemy różnorodność, wolność i naturalne bogactwa Polski - czytamy w Google News (www.tvn24.pl)"

No skandal...

Swoja drogą ta opcja polityczna kojarzy mi się z: co się przejmujesz, przesadzasz, taki nadwrażliwy. I dupa, nie? A nawet do głowy by nie przyszło, ze ktoś może tu się poczuć urażony. Totalne TKM i co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodzie. Blech...
      • kim5 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:43
        Hmmm, fałszywy przekaz naukowy? A to orzeł biały istnieje w przyrodzie?
      • 1unia4 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:49
        Dalczego odjechała.11.11-to Dzien Niepodległości.Od kiedy bociek jest naszym symbolem narodowym
        • kropkacom Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 12:52
          A od kiedy nie może być? To nie była oficjalna jakaś państwowa strona tylko Google.
          • 1unia4 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 13:03
            A pewnie ,że może.Wszystko może.Tylko jesli to miało być uhonorowanie naszego Swieta-to jednak nie bardzo.Więc wg. mnie -nie odjechała w kosmos
            • kropkacom Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 15:21
              W tym sęk, że nie chodzi o wszystko.
        • angelika.to.ja Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 13:03
          bociany w listopadzie na tle bialo-czerwonym?11.11 swietujemy roznorodnosc wolnosci? big_grinDDD kogos posr...ło sorry nie kupuje tego. nie od dzis wiadomo ze dazy sie do powszechnej globalizacji, zacierania zapedów narodowoisciowych, identyfikowania sie z symbolami panstwowymi.
          • wioskowy_glupek Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 14:16
            No posrało, posrało Pawłowicz i jej podobnych... Bocian od dawna był symbolem Polskości i Polski, rozumiem, że jak ktoś czyta tylko dzieła Jarosława to może tego nie wiedzieć. Wczoraj mieliśmy święto niepodległości, wolności PL, więc normalnego człowieka Bocian nie dziwi.
            W dodatku, jest też symbolem ucieczki z kraju, w niesprzyjających warunkach, taka bonusowa symbolika na te 4 lata, dla normalnie myślących ludzi.
        • kotradykcja Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 14:14
          Symbolem narodowym może i nie jest, ale za to niezaprzeczalnie kojarzy się z Polską.
          • wioskowy_glupek Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 14:16
            Z PL kojarzy się Pawłowicz tylko krzyż, flaga i orzeł big_grin a nie jakiś tam bocian od wieków kojarzony z polskością xD
            • 1unia4 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 14:48
              Bzdura-idąc tym tropem można umieścić wszystko inne(bo tez się kojarzy)
              • thank_you Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 14:57
                No, mogli umieścić wódkę lub Tupolewa.

A nie, myliliby nas wtedy z Rosją.
              • kropkacom Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 15:48
                Nie wszystko.
                • 1unia4 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 17:53
                  Pewnie
                  • kropkacom Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 18:26
                    Mam wrażenie, że sobie (pisząc brzydko) jaja robisz. Może za rok Google zignoruje po prostu to święto na swojej głównej stronie.
              • wioskowy_glupek Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 17:07
                No ale z ptaków kojarzy się bocian i orzeł a nie wróbelek elemelek... tongue_out
    • acapoalto Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 16:52
      Gdyby był orzeł to by brzmiała, że profanacja. Jestem pewna, że jej choroba ma nazwę, ale jest nieuleczalna.
    • memphis90 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 17:31
      > [i]Dlaczego GOOGLE dziś, w dniu największego polskiego Święta Niepodległości wi
      > tają nas biało-czerwonym zgarbionym, starym bocianem
      Bo tak.

Niech się p. Pawłowicz cieszy, że nie poszli tropem równie powszechnych, ale mniej nobilitujących skojarzeń https://images5.bibsy.pl/eYp6uuax/esencja-polski-na-jednym-zdjeciu-krzyz-fotoradar-prostytutki-i-brzoza.jpeg
    • memphis90 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 17:32
      Swoją drogą ile Świąt Niepodległości obchodzimy w Polsce, że to z 11.11 jest największe?
      • kk345 Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 20:14
        Proste: w listopadzie mamy swięto główne, a w pozostałych miesiącach miesięcznicebig_grin
    • aankaa Re: prof. Pawłowicz odjechała totalnie 12.11.15, 18:53
      www.youtube.com/watch?v=Zy-eeMRVaX8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka