Dodaj do ulubionych

Francja i Fejsbuk

14.11.15, 18:40
No i zaczęło się. Teraz wszyscy zmieniamy zdjęcia profilowe. Przykrywamy je flagą Francji. Tylko czemu czuję się jakoś nieswojo kiedy widzę zdjęcie żula które ktoś kiedyś wrzucił dla jaj na profilowe, a teraz przykrył je flagą? Albo zdjęcie psa z flagą w tle? Czemu trzeba na siłę pokazać że jest się wstrząśniętym tym co się stało? Znowu głupi owczy pęd.
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 20:08
      No i co ? Pęd w dobrym kierunku, nikogo nie krzywdzi, nie nawołuje do złego przecież. Niech każdy wyraża się jak chce- jeden zdjęciem w barwach Francji, inny wątkiem założonym na forum.
      • anty_nick Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 20:20
        ja w tym dzikim pędzie dodałam, dzisiaj profilowe PRAY FOR PARIS i tak, mam w barwach flagi Francji.Tak, bo jestem autentycznie tym wstrząśnięta.
        • ap.so Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 22:26
          Ja też jestem wstrząśnięta. Nigdzie nie napisałam, że nie jestem
          • anty_nick Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 08:14
            ap.so napisała:

> Ja też jestem wstrząśnięta. Nigdzie nie napisałam, że nie jestem

ty sobie nie ustawiłąś, ja tak.
            No więc?
            • ap.so Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 19:15
              no więc co?
    • demonii.larua Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 20:36
      Na siłę? Ktoś zmusza ludzi do zamiany proflowek czy jak?
      • ap.so Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 22:29
        Użyłam tego stwierdzenia obserwując. Pani x opublikowała profilówkę. Znajomi pani x idąc za jej publikacją również opublikowali za chwilę. I owszem, każdy ma prawo przeżywać po swojemu. Mierzi mnie jednak ten sposób o którym napisałam. Dla mńie jest to pod publiczkę
    • kaz_nodzieja Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 21:25
      Chcą uspokoić swoje sumienie i mieć poczucie, że coś zrobili.
    • fadilla Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 21:37
      Podczas gdy wy zmieniacie zdjęcia, oni przeładowuja karabin.
    • yenna_m Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 22:37
      Mam kilku znajomych i zaprzyjaznionych hodowców z Francji. U mnie na fb jest kot przykryty flaga. Znani mi Francuzi hodują koty. Solidaryzuję się z nimi i ich Krajem.
      Nie wydawaj opinii zbyt szybko. Hodowcy kotów z cakego świata przykrywają flagami swoje fotki profilowe flagami w dowod solidarnosci z przyjaciolmi, hodowcami kotow z Francji.
      • ap.so Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 22:39
        Ok
      • madziulec Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 02:30
        Czy znani Ci Rosjanie hodowali koty? Była tez tragedia a jakos nikomu do głowy nie przyszło zmieniac profilowych, zmieniać ich na flagi itp.
        A ludzi... chyba więcej zginęło, ne c'est pas?
        • candied Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 07:12
          O. Tego to ja też nie rozumiem. Po Rosjanach nie płakali, a to byli niewinni ludzie na wakacjach. Nic to nie zmieniło, nie odmieniło Rosji w 20 godzin. Czym się różnią jedni od drugich?
        • yenna_m Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 07:56
          Nie utrzymuję kontaktów hodowlanych z rosjanami. Mam za to kota spod Paryża. Wystarczy?
    • melisaa4 Re: Francja i Fejsbuk 14.11.15, 22:49
      Mnie to się wydaje fajne. Mam znajomych francuzów i dzięki temu widzą że jesteśmy solidarni, że łączymy się z nimi w tych trudnych chwilach, Chociaz ja akurat nie zmieniłam zdjęcia na facebooku ale nawet taki drobny gest jest miły. Chociaż podobają mi się komentarze cyt
      "Today we are all Syrians
      Today we are all Palestenians
      Today we are all Afghans
      Today we are all Iraqis
      Today we are all Rohingyas
      Today we are all Egyptians
      Today we are all Nigerians
      Today we are all French
      TODAY AND TOMORROW WE ARE ALL HUMANS"
    • tomato.soup ... 14.11.15, 23:20
      #prayForParis
      pbs.twimg.com/media/CTy48meWcAAqYCA.png:large
      • rosapulchra-0 Re: ... 15.11.15, 07:32
        No cóż.. ignorancja niektórych poraża i choć nie wypada w tej sytuacji, to mnie ten link rozbawił.
    • yenna_m Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 00:04
      Niektórzy Francuzi na swoich profilach piszą, że nie mają zamiaru zmieniać swojego sposobu myslenia, ponieważ hasło "wolność, równość, braterstwo" będzie dla nich zawsze najważniejsze.
      • yenna_m Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 00:05
        Poszlo nie w tym watku...
    • naomi19 Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 08:00
      Nie mam francusiej twarzy taksamo jak nie miałam tęczowej oraz nie byłam charlie. Ale nie przeszkadza mi to, w jaki sposób sobie radzą z cierpieniem, może nie zawsze rozumiem, ale wtedy tym bardziej nie krytykuję.
    • purchawkapuknieta Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 10:06
      https://e5.pudelek.pl/0cba892b9bcaddd8d6383ba18f3e9573aa13e13e.jpg
      • wioskowy_glupek Re: Francja i Fejsbuk 15.11.15, 11:34
        Ziemkiewicz ma rację, tylko że jemu kompletnie nie chodzi o profilówki ematek, tylko o reakcję ludzi którzy naprawdę coś mogą. Np. takiej Merkel która jest "głęboko wstrząśnięta"...
        • kagrami Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 09:04
          Ja też jestem wstrząśnięta!!! I tak się zastanawiam, czy to wystarczy? Czy jednak powinnam zmienić zdjęcie na FB???
    • jatojagodnik Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 09:19
      Znajome dzieciaki powymieniały ostatnio masowo zdjęcia profilowe na przebrania hallowinowe. I teraz te wszystkie wampiry i zakrwawione trupy przenikaja przez flagę. To jest dla mnie bezmyslność...
      • princess_yo_yo Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 12:24
        nie bardzo rozumiem, fb flaga jest symbolem solidarnosci z francja, rozumiem ze probujesz powiedziec ze to co pod flaga powinno byc odpowiednio solidarne wg jakiegos okreslonego schematu odpowiadajacego twojej wrazliwosci? co ma byc na tym nieszczesnym zdjeciu w takim razie, nie moze byc normalnym codziennym zdjeciem profilowym bo?
        • jatojagodnik Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 12:39
          Jeżeli na zdjęciu przeświecającym spod flagi widzę głowę z wbitą dachówką, twarz z wypływającymi oczami, albo twarz rozkładającego się trupa - i te zdjęcia maja wyrażać solidarność z rzeczywistymi trupami - to mnie to razi.
          • princess_yo_yo Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 12:46
            a mnie nie bo najlepsza odpowiedzia na to co sie stalo jest nie pozwolenie zeby wydarzenia rozbily codzienna rzeczywistosc. tak samo jak metro nie swiecilo pustkami po 7/7 w londynie, tak zycie musi toczyc sie dalej. dokladnie tak samo tylko pamietajac o tym co sie stalo.
    • iwoniaw Przeklejone: autor - angelika.to.ja 16.11.15, 14:22
      fb zdjecia z francuska flagą

Autor: angelika.to.ja
      16.11.15, 14:18

macie takie? jestem zdegustowana zniesmaczona, to teraz takie trendy...walnąć sobie fotke z flagą i na FB, tak jak moda na oblewanie sie wodą.
      Szkoda ze europejczycy ie bawili sie w kolorki podczas bombardowań miast w Afryce Północnej i na bliskim wschodzie. Niestety Paryż to "tylko" pokłosie
    • angelika.to.ja Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 14:28
      szkoda ze europejczycy nie bawili sie w "kolorki" podczas bombardowań miast w Afryce Północnej i na bliskim wschodzie. Niestety Paryż to "tylko" pokłosie
    • wiotka_trzpiotka Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 15:42
      mistrzowie.org/652985
      • wiotka_trzpiotka Re: Francja i Fejsbuk 16.11.15, 15:43
        dobry link

mistrzowie.org/652985

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka