Dodaj do ulubionych

Chodzicie do fryzjera

29.11.15, 18:05
przed wigilia? I przed sylwestrem?
Obserwuj wątek
    • ola_dom Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:06
      Nie.
    • kkalipso Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:10
      Zazwyczaj.
    • klubgogo Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:13
      Chodzę regularnie co 6 tygodni i teraz nie mogłam umówić się do mojej fryzjerki, bo jest już oblegana przed świętami. Dla mnie to jakiś absurd, bo co można robić z włosami na parę tygodni przed uroczystością.
      • morgen_stern Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 22:18
        Mam dokładnie to samo i musiałam wziąć dzień wolny, bo tylko w ciągu dnia można się do niej dostać. Na szczęście mam dużo urlopu do wykorzystania, więc wolne w środku tygodnia będzie przyjemne. Poszalały te kobiety.
      • spanish_fly Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:12
        Jak świat światem tak było i w ogóle mnie to nie dziwi. Po prostu baby chcą być ufarbowane i ostrzyżone przed świętami i sylwestrem, poza tym dochodzą czesania, bo są imprezy w firmach, andrzejki, barbórki. Ja się ze swoją fryzjerką już we wrześniu umawiam na dwie kolejne wizyty, z których jedna wypada mniej więcej w połowie grudnia.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 10:13
          A mnie dziwi, bo rozumiem chęć bycia ufarbowaną i wystrzyzoną zawsze, ale wyłącznie od święta (bo rodzina zobaczy) -słabe mi się to wydaje.
    • 18lipcowa3 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:16
      21mada napisał(a):

> przed wigilia? I przed sylwestrem?

nie , nie musze
      dbam o wlosy na tyle czesto ze nie musze AKURAT PRZED
      chyba ze wypadnie termin, teraz tak bedzie
    • cosmetic.wipes Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:17
      Chodzę mniej więcej co miesiąc.
    • wydramarlenka Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 18:59
      Zapisałam już siebie i dzieci do fryzjera przed świętami.
      Chodzimy dość regularnie, ale przed wigilią jest zdecydowanie więcej chętnych.
    • mynia_pynia Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 19:11
      Staram się nie, zresztą teraz zapuszczam włosy i chodzę tak raz na 4 miesiące. Oczywiście policzyłam. Byłam po wszystkich świętych więc next wizyta w okolicach lutego. Farbuje się henną sama w domu.
      • mynia_pynia Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 19:12
        Oczywiście policzyłam - było do innego zadania ...
    • aandzia43 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 19:15
      Chodzę w miarę regularnie co 6 tygodni (strzyzenie i koloryzacja), uczesac się ładnie na imprezę umiem sama (wersę mniej wyszukaną robię codziennie), więc nie muszę w panice lecieć do fryzjera przed imprezą. Ale fakt, staram się tak kombinować z wizytami u fryzjera, żeby na około tydzień-dwa przed jakąś galą mieć świeżo zrobioną głowę.
    • koronka2012 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 20:25
      Nie. Obcięłam się niedawno, wystarczy.
    • drinkit Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 20:29
      Chodzę do fryzjera co jakieś 2-3 miesiące żeby podciąć włosy na prosto i wycieniować grzywkę. Mam długie, nie układam ich wymyślnie, nie farbuję. Więc idę jak mi wypadnie, najczęściej właśnie nie przed specjalnymi świętami, bo ciężko mi się wbić w pasującą mi godzinę, wolę iść np. na początku stycznia.
      • ola_dom Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 21:43
        drinkit napisała:

> Więc idę jak mi wypadnie, najczęściej właśnie nie przed specjalnymi świętami, bo ciężko mi
        > się wbić w pasującą mi godzinę

Właśnie. W dodatku w okresie przedświątecznym jest tam taki amok, że miałabym grube obawy przed oddaniem się w ręce zabieganego, zmęczonego i poganianego fryzjera. Szkoda mi włosów smile
    • fomica Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 20:41
      Tak jak większość - chodzę do fryzjera w miarę regularnie, co ok. 2 mies., więc zazwyczaj mi wypada termin na grudzień czy nawet koniec listopada. Na samo układanie fryzury nie chodzę przez żadną uroczystością, byłam dwa razy w życiu - na studniówkę i na ślub.
    • liliawodna222 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 20:54
      Nie. Moje włosy muszą stale wyglądać przyzwoicie, tj. musza być dobrze podcięte i bez odrostów. Natomiast - o czym już gdzieś tu pisałam - nie znoszę tzw. układania włosów. Zazwyczaj taka "ulepiona" i przesadnie wystylizowana fryzura dodaje lat i jest sztuczna. Nie lubię tego.
    • lady-z-gaga Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 21:57
      Nie, nigdy nie chodzę do fryzjera na czesanie. Nie mam po co, bo codziennie myję włosysmile a strzyżenie - co kilka tygodni, więc czasem wypadnie przed świętami, czasem po.
    • iwoniaw W ogóle nie chodzę do fryzjera 29.11.15, 22:14
      Nienawidzę gdy mi ktoś włosów dotyka.
    • capa_negra Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 22:20
      Chodzę systematycznie raz w miesiącu wiec nie wpadam w panikę przed świętami i uroczystościami
    • solejrolia Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 22:21
      tak, przed świętami się wybiorę. chodzę co 4-6tygodni, więc nic dziwnego.
      ale na sylwestra to już nie będzie potrzeby.
    • angeika89 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 22:25
      Nie.
      Co jakiś czas podcinam włosy, gdyż mam dość długie i tylko końcówki skracam, akurat byłam tydzień temu więc nie ma potrzeby. A układać, modelować specjalnie na wigilię nie widzę sensu. Coś tam sama sobie z nimi zrobię smile
    • heca7 Re: Chodzicie do fryzjera 29.11.15, 22:50
      Nie. Uczeszę się sama. Obcięta i ufarbowana już jestem.
    • lilly_about Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 08:38
      Farbuje co pięć tygodni i teraz wypada mi na tydzień przed Wigilią. Kasku czesać nie chodze do fryzjerki, więc odpadają mi takie świąteczne przyjemności.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 08:47
      Nie. Chodzę regularnie co 4 tygodnie, kolejna wizyta wypada za 2.
    • anika772 Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:00
      Przed wigilią nie, przed sylwestrem tylko wtedy, kiedy mamy w planach imprezę.
    • anty_nick Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:15
      nie
    • lauren6 Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:45
      Przydałoby się, gorzej z czasem.
    • hermenegilda_zenia Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:52
      Chodzę regularnie, więc nie muszę uprawiać zrywów przed świętami czy sylwestrem. Jeżeli akurat wtedy wypadnie "mój" termin na odwiedzenie fryzjera, to idę - ale na pewno nie kieruję się faktem występowania świąt jako takich.
      • anika772 Re: Chodzicie do fryzjera 30.11.15, 09:57
        Ale tu chyba mowa o układaniu wlosów na "okazję", tego samego dnia, a nie strzyżenie i koloryzację? Czy się mylę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka