Dodaj do ulubionych

Telewizor do konsoli

03.12.15, 20:19
Nie to, żebym nie przejęła się TK, ale w tym momencie mam swoje wybory na głowie.

Ematki, na Gwiazdkę lub wcześniej zaopatrzę się w PS4, ponieważ dotąd nie przebolałam niezagrania w nowego Fallouta. Pytanie: mój telewizor pochodzi z 2012, jest... no chyba całkiem porządny, ale nie żadne SmartTv czy inne coś. Samsung. PS4 da się do niego podpiąć? Ono potrzebuje jakiegoś specjalnego telewizora? Czy to kabel HDMI i gram?
Obserwuj wątek
    • marusia_ogoniok_102 Re: Telewizor do konsoli 03.12.15, 20:21
      Znaczy, chyba ma HDMI. Nie wiem. Szczerze mówiąc to nie wiem nawet, co to jest HDMI.
    • semihora Re: Telewizor do konsoli 03.12.15, 21:21
      Tak, potrzebny jest kabel hdmi. Podpinaliśmy konsolę nawet pod bardzo stary telewizor, więc ten Twój na pewno będzie ok.
    • eliszka25 Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 08:13
      w lepszym telewizorze bedzie lepszy obraz, ale bez przesady, 3-latni telewizor, to nie jest jakies wiekowe padlo. nasza ps4 do soboty smigala na jeszcze starszym. od soboty mamy nowy, ale nie ze wzgledu na ps4.

mysle, ze obecnie wszystkie telewizory maja wejscie do hdmi, bo tak sie podlacza wiekszosc sprzetu, ale na wszelki wypadek sprawdz czy telewizor z tylu/z boku w zaleznosci od modelu, ma wejscie do takich kabelkow:
      www.google.ch/search?q=kabel+hdmi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjK86Px0sHJAhUHWhoKHePpAvIQsAQILg&biw=1262&bih=606
      jesli ma, to nic nie stoi na przeszkodzie, zebys podlaczyla konsole. nie sadze, zeby w 3-letnim tv tego brakowalo.
    • mondovi Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 08:56
      Syn ma xboxa podpiętego do tv z 2008 r. smile Konsole są kompatybilne ze wszystkimi tv, które mają HDMI.
    • feel_good_inc Da radę 04.12.15, 11:07
      Grafikę z konsoli ciężko popsuć telewizorem wink
      Może jakbyś miała jakąś przedpotopową plazmę 1024x768 bez HDMI, ale od paru ładnych lat wszystko daje radę wyświetlić 1080p/30fps. Sprawdź tylko czy masz wolny port HDMI, bo udało mi się ostatnio trafić na jakiś produkt telewizoropodobny od LG z jednym portem. W XXI wieku...

Sam Fallout jest dobry. Bardzo dobry jeżeli jesteś fanką serii. Albo Simsów wink
      • marusia_ogoniok_102 Re: Da radę 04.12.15, 13:31
        I Fallouta (od roku), i (od wczesnej, bardzo wczesnej podstawówki) Simsów smile
    • maggi9 Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 11:17
      Mam telewizor samsunga sprzed jakiś 3-5 lat (nie pamiętam dokładnie). Jest płaski ale tez żaden smarttv czy coś tam. Ps4 jest do niego podłączone bez problemu.
    • mandziola Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 20:08
      Jak ma HDMI - nie ma problemu.
    • tak_to_nowy_nick Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 20:18
      > zaopatrzę się w PS4, ponieważ dotąd nie przebolałam niezagrania w nowego Fallouta

Nie lepiej pograć na PCie?
      • marusia_ogoniok_102 Re: Telewizor do konsoli 04.12.15, 20:20
        Stawałam na głowie, żeby pecet (w tym przypadku laptop) uciągnął Fallouta, ale nie uciągnął. Wiedźmina też nie uciągnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka