Dodaj do ulubionych

Co krzyczeć w sobotę

18.12.15, 12:53
jak wiemy, wiele z nas wybiera się na sobotnią manifestację w obronie demokracji. Rozmawiamy tu we własnym gronie, ale prawdę mówiąc nikt nie ma pojęcia, co właściwie mamy krzyczeć w sobotę. Na szczęście właśnie pojawił się artykuł na wyborczej pt. "Co krzyczeć w sobotę". Radzę wszystkim ściągnąć sobie artykuł, nauczyć się haseł na pamięć, a najlepiej wydrukować i wziąć ze sobą.

wyborcza.pl/1,75478,19365957,co-krzyczec-w-sobote-przepraszajcie-i-spadajcie-oddaj.html#MTstream
warto przypomnieć również cenną inicjatywę obywatelską rozpropagowaną przez wyborczą. Poniżej daję link do wyborcza.pl do strony, z której możecie sobie ściągnąć literę "T" oraz literę "K". Litery należy wydrukować obok siebie, ponieważ razem dają skrót "TK". Sprytne, co?

wyborcza.pl/1,95892,19317838,kartka-a4-wystarczy-by-12-grudnia-manifestowac-w-obronie-demokracji.html
poza tym pamiętajmy, obrońcy demokracji to ludzie myślący samodzielnie, intelektualna elita narodu
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 12:56
      A każą tez skakać?
      • paloma_blauwinder Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:28
        Kazać nie każą, ale ludzie będą skakać, bo "kto nie skacze ten jest z PIS-u".
    • f.lamer Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:02
      > Na szczęście właśnie pojawił się artykuł na wyborczej pt. "Co krzyczeć w sobotę"

> warto przypomnieć również cenną inicjatywę obywatelską rozpropagowaną przez
      > wyborczą. Poniżej daję link do wyborcza.pl

och, cóż to za wspaniała, oddolna, obywatelska inicjatywa
      zapewne nie ma ona żadnego związku z:
      finanse.wnp.pl/panstwowe-spolki-nie-beda-publikowac-ogloszen-w-prasie,263679_1_0_0.html
      • kozica111 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:07
        Smutne, jak teraz żyć...? wink Taką kurę znosząca złote jaja utłuc, a to złośliwość....wink
      • la_mujer75 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:57
        Wiesz, ja na przykład mam pomysły na bardzo chamskie i obraźliwe napisy, ale ich nie użyję, bo nie chcę zejść do poziomu waszego truchła z lisa. Nie chcę aby cokolwiek mnie łączyło z wami. Chętnie sobie skorzystam z tej listy haseł , będzie pomocna.
        P.S. pewno, wiadomo- najbardziej twórcze są basze babcie , my takowych nie posiadamy.
    • ichi51e Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:06
      nie no co wy to w ogole nie brz,i jak spam big_grinD
      • ichi51e Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:07
        za to propozycje ludzi w komentarzach bardzo zabawne big_grin
    • mamablue Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:15
      Odnośnie wpisów autora/autorki wątku, dla tych bardziej leniwych forumek, którym nie chce się szukać:
      - Owsiak jest be,
      - ludziom jest bardzo źle (materialnie) - przed dojściem pis do władzy,
      - banki to gangsterzy,
      - uchodźcy to zło,
      - pis jest super.
      Nie warto wdawać się z tą osobą w dyskusje, on/ona po prostu wykonuje tu swoją pracę. Na śmieciówce czy na normalnej umowie?
      • kozica111 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:20
        Dużo PiS tych ludzi zatrudnił patrząc po wpisach po większymi artykułami i na portalach, rzesze normalnie, pewnie dlatego gazetom biznesik ukrócił....ale wy jesteście naiwne.
        • kvitebjorn Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:25
          Straszne. Pewnie zapłacił też tym, którzy głosowali na wyborach?
          • spanish_fly Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:34
            Teraz płaci, państwowymi posadami.
    • spanish_fly Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:33
      Wiem, koniecznie coś o błogosławionym łonie i piersiach musimy wymyśleć smile
      • lusitania2 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:52
        spanish_fly napisała:

> Wiem, koniecznie coś o błogosławionym łonie i piersiach musimy wymyśleć smile

nie nowink, dowartościujmywink teraz dudę-seniora. Jemu też się ten splendor należy!
        "Błogosławione lędźwie, które cię, o pRezydencie, spłodziły!" smile
        • aniani7 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:55
          Przypomina mi się dowcip. Stoi baca nad rzeką i się onanizuje, podchodzi zniesmaczony turysta i pyta - co pan robi? Ano panocku puscom dzieciska na wakacje nad morze.
    • baltycki Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:35
      > Radzę wszystkim ściągnąć sobie artykuł, nauczyć się haseł na pamięć,

"Idzie Polska, Idzie Polska" - hasła na marsz 13.12.2015 [09:49]

Organizatorzy podkreślają, że na marszu nie zabraknie haseł odnoszących się do bieżącej sytuacji politycznej, w tym nagonki na gabinet premier Beaty Szydło i głowę państwa.

Hasła pojawią się na setkach transparentów, ale również będą skandowane przez tysiące Polaków biorących udział w Marszu. Wśród nich pojawią się zapewne:
      "Prawda, wolność, Nie-po-dległość";
      "Idzie Polska, Idzie Polska";
      "Nie Trybunał, nie Wyborcza - wolna Polska";
      "Osądzony naród, Osądzony naród, Osądzony naród";
      "Nie skazujcie Polski, Nie skazujcie Polski, Nie skazujcie Polski"

niezalezna.pl/73872-idzie-polska-idzie-polska-hasla-na-marsz
      No i co moge Ci powiedziec, poza ... -) (autocenzura)
      • mdro Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:40
        No, i jakie nagłośnienie mieli, a biedni, niezorganizowani uczestnicy demonstracji KOD musieli sami wymyślać i intonować hasła.
      • asmarabis Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:44
        ]
        > "Prawda, wolność, Nie-po-dległość";
        > "Idzie Polska, Idzie Polska";
        > "Nie Trybunał, nie Wyborcza - wolna Polska";
        > "Osądzony naród, Osądzony naród, Osądzony naród";
        > "Nie skazujcie Polski, Nie skazujcie Polski, Nie skazujcie Polski"

>

Chyba 'nie- PO - dleglosc' i 'PO-lska', co ty za bledy sadzisz????

Juz jest ustalone ze inicjatywa pochodzi od PO wiec troche reklamy sie nalezy, nie?
        • baltycki Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 15:18
          > Chyba 'nie- PO - dleglosc' i 'PO-lska', co ty za bledy sadzisz????
          Gdybys nie byl durniem, zauwazybys zródlo.
          • asmarabis Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 15:21
            Trudno nie stac sie durniem czytajac twoje posty, ktore rozumiesz tylko ty, powinenienes poprosic ktoras ematke zeby tlumaczyla na polski.
    • ela.pu.ko Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:44
      Prawdziwe nazwiska tzw. "Polskich elyt"prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/09/07/prawdziwe-nazwiska-elity-polskiej/
      • maadzik3 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:47
        a, rozumiem, antysemityzm wyłazi. Donoszę uprzejmie: Tuwim i Mickiewicz (wg prawa halachicznego - po babci) byli, a jakże, Żydami
        • ichi51e Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:56
          to mi przypomina znawet ktorys ze znajomych mowil o psie (jamniku zdaje sie) Twima "zydowski pacholek"
          • ichi51e Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:59
            nie jamnik taki teriersk bardziej poprawiam sie
      • la_mujer75 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:53
        O, jak dawno nie wyzywano od Żydów. Normalnie, aż mi się łezka wzruszenia w oku zakręciła. Teraz to tylko te "czerwone świnie oderwane od koryta", "gestapo", gorszy sort". ... A tu proszę, powrót do tradycji smile
        • iskierka3 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:35
          Gorszego sortu czerwony Zyd, donoszący gestapo, pachołek Rosjiwink
          • pade Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:54
            Niedługo zabraknie miejsca na koszulkach, trzeba będzie w XXXL-ach chodzićbig_grin
      • lusitania2 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:59
        ekhym, a Kornhauser tam nie widnieje?
        Jak Agata Kornhauser - Duda?
      • maadzik3 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 14:03
        dodaję że również niejaki rabin Yehoszua (który do historii przeszedł jako Jezus), który zgodnie z nauczaniem kk jest prawdziwym Bogiem i prawdziwym człowiekiem a zatem takim z tożsamością konkretną był Żydem.
        A w ogóle, już bez sarkazmu i innych takich, to brzydzę się antysemityzmem jak niewielu innymi rzeczami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • aniani7 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:58
          I niepokalana matka Jezusa, nasza Matka Boska Częstochowska, też, a jakże, Żydówka.
          • misiu-1 Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 06:40
            Czy stwierdzenie: "Angela Merkel jest Niemką" to antygermanizm, który natychmiast powinien budzić reakcję zdrowych sił społeczeństwa w postaci oświadczenia: "J.W. Goethe i L.v.Beethoven też byli Niemcami"? A może ogłaszanie, że Jezus, Maria i Józef byli Żydami to także antysemityzm?
      • mdro Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 14:25
        O proszę, jak ładnie maski trolli spadają...
    • ela.pu.ko Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 13:52
      www.youtube.com/watch?v=Xo1ravQK6-s
    • fadilla Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 14:09
      Ten komentarz mi się podoba:
      "Sekta Kaczyńskiego kontra sekta Michnikasmile
      Miesięcznice kontra tygodnicesmile
      Co za czasy!smile)"

• dyzurny_troll_forum Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 14:21
      tiszantul napisała:

> Na szczęście właśnie pojawił się artykuł na wy
      > borczej pt. "Co krzyczeć w sobotę". Radzę wszystkim ściągnąć sobie artykuł, nau
      > czyć się haseł na pamięć, a najlepiej wydrukować i wziąć ze sobą.

Nie wiem czy zauważyłeś dopisek [SUBIEKTYWNY PORADNIK]. zapewne nawet jak dostrzegłeś to ze zrozumieniem kłopot.

Cóż mogę poradzić...

Masz cała paletę niepokornych, niezależnych, narodowych, prawdziwie polskich oraz katolickich mediów.... tam sobie możesz czytać i zamieszczać swoje uwagi. Znaczy będziesz mógł zamieszczać swoje uwagi jak włączą taką opcje, bo chwilowo to zamordyzm jak za Stalina.....
    • tiszantul Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:22
      piękny "oddolny ruch" "myślących samodzielnie" - "gazeta wyborcza" im wprost dyktuje, co mają krzyczec. Kiedyś Wyborcza miała inteligentnych czytelników, mogła im subtelnie sugerowac, co myślec i co mówic. Niestety, dzisiaj to już nie ten sort, co kiedyś. Dzisiaj to już musi byc wprost w tytule artykułu "Co krzyczec w sobotę", a poniżej wykaz haseł do wykrzykiwania. To nic, że internet kula się ze śmiechu.
      • asmarabis Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:32
        Dzisiaj to już musi byc wprost w tytule artykułu "Co krzycze
        > c w sobotę", a poniżej wykaz haseł do wykrzykiwania. To nic, że internet kula s
        > ię ze śmiechu.

I jaki brak szacunku dla widzow przed TV, co to ja juz dwa dni wczesniej wiem co oni beda krzyczec????
        A gdzie jakies niespodzianki i nagle zwroty akcji? Oni chca nas zabic nuda????
        • tiszantul Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 17:33
          > I jaki brak szacunku dla widzow przed TV, co to ja juz dwa dni wczesniej wiem c
          > o oni beda krzyczec????
          > A gdzie jakies niespodzianki i nagle zwroty akcji? Oni chca nas zabic nuda????

ale postaw się w położeniu "obrońcy demokracji", który się zaangażował, pragnie bronic demokracji, ale kompletnie nie ma pojęcia, o co chodzi, w jakiej sprawie występuje i co ma krzyczec. Przecież nawet na tym forum pojawiały się prośby "niech mi ktoś wymyśli hasło, bo nie wiem, co mam krzyczec". Artykuł Wyborczej będzie jak znalazł. A że przy okazji mówi wszystko o "obrońcach demokracji"? Oni i tak tego nie ogarniają, niech się przynajmniej cieszą, że Wyborcza podała im wykaz haseł i będą mogli pokrzyczec.
          • dyzurny_troll_forum Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 17:43
            tiszantul napisała:

> ale postaw się w położeniu "obrońcy demokracji", który się zaangażował, pragnie
            > bronic demokracji, ale kompletnie nie ma pojęcia, o co chodzi, w jakiej sprawi
            > e występuje i co ma krzyczec.

Nie myl obrońcy demokracji z pijanym górnikiem przywiezionym autokarem PiS na demonstrację, który nie wie co się dzieje ani w jakim mieście jest.... Jedynie kierunek zna, w który trzeba śrubami napie**rzać....
          • asmarabis Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 20:56

>
            > ale postaw się w położeniu "obrońcy demokracji", który się zaangażował, pragnie
            > bronic demokracji, ale kompletnie nie ma pojęcia, o co chodzi,

Ale to nie sa 'obroncy demokracji' ale zgodnie z nazwa marszu 'obroncy demokracji i trybunalu konstytucyjnego''
            Nie wiem po co to TK tak trzeba podkreslac i wyszczegolniac, myslalam ze to sie zawiera w demokracji, ale oni sami chyba tego tytulu nie rozumieja
    • wielceszanownypan Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:24
      tiszantul napisała:
      Co krzyczeć w sobotę

Ja bym proponował stare hasło "Zima wasza, wiosna nasza!".
      Ale są przecieki, że zima na nocnej zmianie rządu będzie przeniesiona na wiosnę i odwrotnie.
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,159862182,159862182,Slyszeliscie_.html
      Jedno jest pewne, rząd jest niepewny i dlatego kombinuje jak mały Jasiu na pierwszej lekcji matematyki.

• tatibi Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:41
      Mi najbardziej podoba sie "rece precz od naszych koryt". Caly narod powstanie w obronie dochodow Michnika.
      • pade Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 16:56
        oo, nowy/a?
        witamysmile
        • la_mujer75 Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 17:49
          Muszą być poddenerwowani nieźle. Wzywają zapasowych smile
          • pade Re: Co krzyczeć w sobotę 18.12.15, 17:51
            Ciekawe gdzie ich stałe miejsce pracy? Na onecie?
          • misiu-1 Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 06:42
            Merkel to dopiero musiała być podenerwowana. Milion zapasowych wezwała.
    • ola_fatyga Komedia w iście Barejowskim stylu 18.12.15, 20:46
      jaki pan taki kram
    • ela.pu.ko Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 08:19
      Gazeta Michnika, w paroksyzmie histerii, sięga po „język miłości”, przy którym stadionowe okrzyki brzmią jak wierszyki z przedszkola. W nienawistnym „poradniku” gazety Michnika, przygotowanym dla manifestantów KOD, roi się od prymitywnych i brutalnych haseł.
      Opublikowany w internecie „subiektywny poradnik” przygotował Piotr Pacewicz, niegdyś wicenaczelny „Wyborczej”.
      • iskierka3 Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 09:17
        Naprawde uwazasz, Ty albo Twoi mocodawcy, ze takie wpisy cos daja? Konkretnie co? Ciekawi mnie wasz tok myslenia.
        • misiu-1 Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 10:14
          Widać, że coś dają, skoro Ty albo Twoi mocodawcy uznali, że trzeba dać odpór. big_grin
          • iskierka3 Re: Co krzyczeć w sobotę 19.12.15, 10:21
            Nie mam mocodawcow, nie jestem z pisuwink
            Sa irytujace, nie przecze.
            Ale co uwazacie, wam daja? Czy jestes po prostu trollem chcacym zirytowac rozmowce i daje ci to radosc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka