mamusia1999 13.01.16, 08:34 gazeta.pl pominęła milczeniem? to już tylko chrześcijańska cześć świata zasługuje na uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusia1999 Re: a Istanbul ? 13.01.16, 08:51 wyrażam skruchę. android się na Istabmuł nie chciał zgodzić, czym skutecznie podkopał moje przekonanie, że "buł" Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: a Istanbul ? 13.01.16, 10:10 klerjeser napisał(a): > Istambuł Stambuł. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: a Istanbul ? 13.01.16, 13:41 Na pewno nie "Istambuł" - po polsku Stambuł, po turecku Istanbul. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: a Istanbul ? 13.01.16, 08:45 Europejska, a i to z pewnym opóźnieniem. Jeśli chodzi o wieści ze świata, są beznadziejni. Nie sadzę, by to była rozmyślna selekcja informacji, bo wisi news o zamachu w Pakistanie, gdzie wśród ofiar nie było Europejczyków - po prostu mają słabą ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: a Istanbul ? 13.01.16, 08:56 Bo teraz mamy nowe standardy. Jak napisała Renata Kim: 'Tego mnie nauczono w BBC: najpierw sprawdź starannie w wielu źródłach, a dopiero potem podawaj newsa. I pamiętaj, jakie może wywołać skutki.' opinie.newsweek.pl/renata-kim-prawicowa-prasa-manipuluje-wypowiedziami,artykuly,377011,1.html Czyli dowiesz się tak koło piątku Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: a Istanbul ? 13.01.16, 09:20 Nie jest fanem, zwłaszcza od czasów tzw. uchodźców przedstawianych przez wybiórczą jako kobiety i dzieci, ale zawsze ludzi najbardziej interesuje to co bliżej i co może nas potencjalnie dotyczyć niż to co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: a Istanbul ? 13.01.16, 09:43 no i bęc, zatrzymano 3 Rosjan powiązanych z IS. a już myślałam, że cierpię na paranoję względnie natręctwa. od zeszłego roku powraca myśl : kto z wielkich graczy zyskuje na terrorze IS? no bo nie muzułmanie, nie Liga Arabska....Kto wraca na salony dyplomacji światowej pomimo sankcji, piętna samowładztwa i najeźdźcy? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: a Istanbul ? 13.01.16, 10:05 Jeśli cierpisz na paranoję i natręctwa w tym względzie, to nie sama. Podejrzewam, że to jest też źródło (przynajmniej jedno z) finansowania przerzutu "uchodźców". Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a Istanbul ? 13.01.16, 10:20 Mnóstwo ludzi jest powiązanych z daesh. Turcja np. swobodnie pozwala przejeżdżać cysternom terrorystów, dzięki czemu daesh ma kasę. Ktoś zresztą tę ropę od nich kupuje. Broń też do nich trafia przez Turcję. Rosja pewnie również ma jakieś profity. A wielu muzułmanom jak najbardziej zależało i zależy na powstaniu wielkiego kalifatu walczącego z niewiernymi- bojownicy muzułmańscy rekrutują się z różnych państw, i muzułmanie od dawna i neofici. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: a Istanbul ? 13.01.16, 12:57 > no i bęc, zatrzymano 3 Rosjan powiązanych z IS. Ciekawa jestem, czy to faktycznie były oryginalne, ruskie Wańki, czy też może jakieś czeczeńskie Alibaby z obywatelstwem rosyjskim jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a Istanbul ? 13.01.16, 13:44 Myślę, że czeczeńskie miśki. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: a Istanbul ? 13.01.16, 10:24 Była wczoraj informacja na głównej o zamachu w Turcji. Nie cierpię gw od czasu "więcej wiedzy, mniej strachu", i manipulacji w sprawach "uchodźców", ale tym razem news akurat był. Odpowiedz Link Zgłoś
aszlan Re: a Istanbul ? 13.01.16, 11:49 gazeta.pl szczególnie wyczulona na los chrześcijan albo jesteś bardzo dowcipna ale kompletnie oderwana od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś