mia_siochi 22.01.16, 09:43 No cieszę sie, pewnie. Jakieś 6 kilo od wakacji. Ale: -nie odchudzam sie -nie zmieniłam trybu życia -jem słodycze bardzo chętnie, i owszem -wyniki wszelkie prawidłowe, włącznie z trzustką i tarczycą Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przystanek_tramwajowy Re: Chudne 22.01.16, 09:48 No to dalsza diagnostyka. Nie ma utraty wagi bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:00 Teraz tak sobie myśle, ze moze zmieniłam cos czego nie zauważyłam... Serio, przetrzepana jestem dokładnie, bo jestem hipochondryczką rasową Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:01 To powolny spadek, niepokojący byłby gwałtowny. Tu wychodzi kilo z kawałkiem miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarkawodna Re: Chudne 22.01.16, 10:12 To bardzo dużo i wcale nie taki powolny. Może to stres? No ale taki długotrwały? Ja czasami chudnę ze stresu, ale to są szybkie zrywy i zaraz wracają kilogramy. No i nie chudnę 6 kilo. Zbadaj się dokładnie, kolonoskopia, mammografia i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:17 Dużo to by było 6 kilo w miesiąc... Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Chudne 22.01.16, 10:14 Żeby wygenerować taki spadek wagi, to czasem wystarczy samo przesunięcie pór posiłków (konkretnie: wydłużenie przerwy nocnej), albo lekkie zwiększenie aktywności ruchowej. Przy braku problemów metabolicznych, prawidłowej zawartości tkanki tłuszczowej, względnie zdrowej i zbilansowanej diecie i stosunkowo aktywnym trybie życia organizm bardzo sprawnie gospodaruje zasobami. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Chudne 22.01.16, 10:21 No i rezygnacja z codzienniej porcji makaronu na rzecz talerza zupy i z lodów na rzecz pistacji też prawdopodobnie nie jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:30 Makaron nie był codziennie Ale był dość często. Natomiast pistacje sa mega kaloryczne przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Chudne 22.01.16, 11:15 Ale to kalorie pochodzące głównie z wartościowego tłuszczu i białka oraz skrobi. Tuczą o wiele mniej, niż analogiczna ilość kalorii pochodzących z syropu glukozowo-fruktozowego i utwardzonych tłuszczów roślinnych (a głównie z tego składają się, niestety, produkowane przemysłowo lody). Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 12:13 No masz racje. Uważam z tymi lodami, Haagen dazs staram sie kupować, ale masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 12:13 No masz racje. Uważam z tymi lodami, Haagen dazs staram sie kupować, ale masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Chudne 22.01.16, 09:48 Czymś sobie podkręcilas metabolizm. Stres, zmiana jedzenia ( typu:mniej pieczywa wiecej warzyw ), zmiana ilości jedzenia i częstotliwości jedzenia. Tak mi przychodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:02 Stres nie. Moze przesunięcie z obiadów makaronowych w kierunku lekkich zup... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:12 ...i lodów mniej jem, fakt. Ale nadrabiam pistacjami, czy wiecie, ze lidlu maja takie wielkie paczki? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Chudne 22.01.16, 10:28 Może to przez zimę? Ja zawsze zimą tracę więcej kalorii niż latem, bo nie jem tylu owoców (a czereśnie pochłaniam kilogramami). Możliwe, że mój organizm zużywa też dużo energii na ogrzanie, albo zimno podkręca mój metabolizm. Jeszcze ciąża przychodzi mi do głowy - ja po drugiej ciąży uchodzę za szczupłą, wcześniej zawsze mówiono, że jestem "w sam raz"... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Chudne 22.01.16, 10:30 Zalezy ile wazylas przed. Jesli 150kg to nie ma czym sie martwic, nalezy sie cieszyc. Jesli zas wazylas 60-70 kg to lec do lekarza i sie badaj. Wszystkie znane mi osoby, ktore schudly bez odchudzania, w ktorkim czasie przeniosly sie na tamten swiat. Jedna schudla tak jak ty, zaledwie pare kilo ale na osobie jej postury bylo to juz widoczne i jej pogrzeb odbyl sie trzy tygodnie po wizycie u lekarza. Ostra bialaczka, zdazyli podac dwie chemie. Jedyny przypadek, ktory przezyl to siedmiolatek, bardzo sczuply po rodzicach (wrecz wychudzony mozna powiedziec), na bilansie sie okazalo, ze schudl jeden kilogram. Lekarza to nie zaniepokoilo ale mial szczescie w nieszczesciu, ze mial stluczke na rowerze i na pogotowiu zrobili mu badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Chudne 22.01.16, 10:39 Weź przestan! Dwa razy schudlam bez odchudzania, raz bo się zakochała (umieranie z miłości może też być?) i podczas karmienia piersią - schudlam o 4 kilo więcej niż waga przedciazowa (umieralam ze zmęczenia). Ale przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:41 Kochana, w czasie karmienia to ja byłam 7 kilo bodajże na minusie, w stosunku do stanu przed ciążą, a nie jadłam, a żarłam to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Chudne 22.01.16, 10:43 Ale ona ma rację. Ty schudłaś, bo 1. pewnie mniej jadłaś, 2. przy karmieniu bardzo często się chudnie. A chudnięcie samo w sobie, bez diety i podstaw jest bardzo niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
baz12 Re: Chudne 22.01.16, 10:46 Ale zakochanie i karmienie piersią samo w sobie odchudza bez stosowania diety. Jest to jednak coś innego niż niż schudnięcie bez przyczyny, bo u ciebie jednak przyczyna była. Ja przy karmieniu też sporo schudłam co mnie bardzo cieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 10:42 O matko! Ale ja wyniki mam wzorcowe, włącznie z markerami. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Chudne 22.01.16, 10:43 A u lekarza byłaś? Mówiłaś o tym chudnięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Chudne 22.01.16, 10:47 No to pozostaje ci czekać. Jak jesteś chora, to wcześniej czy później się tego dowiesz. A jak zdrowa, to super! Odpowiedz Link Zgłoś
tarkawodna Re: Chudne 22.01.16, 10:52 Ale są takie markery, które wykażą wszystko? Nie ma. A wyniki z krwi też mogą być dobre, w krwi nie zawsze widać chorobę. Jakby to było takie proste wyczytać z markerów i z badań krwi wszelakie nowotwory, to byłoby pięknie. Nic poza chudnięciem ci nie dolega? A cukier robiłaś? Cytologia, mammografia, kolonoskopia, usg brzucha - ja bym to zrobiła na twoim miejscu. A najlepiej idź do lekarza i powiedz o tym chudnięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 11:12 Cytologia, usg, jestem świeżo po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Chudne 22.01.16, 11:21 A jaka jest korelacja czasowa problemów z pęcherzykiem żółciowym i operacji że schudnięciem? Bo to też raczej nie jest bez wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Chudne 22.01.16, 11:53 Dieta na okoliczność pęcherzyka jest świetna do chudnięcia. Nie musi być super restrykcyjna, wystarczy tłuszcze ograniczyć. Mi poleciało z 5 kg w 3 miesiące. Wróciło Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 12:08 No kiedy ja żadnej diety nie stosuje, tłusto nigdy nie jadłam. Tylko pistacje, ale nic mi po nich nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Chudne 22.01.16, 15:26 Wyniki mozesz sobie miec wzrocowe, pani z frytkota za rogiem tez nieco schudla, poszla do lekarza, wyniki miala ok a niecaly rok pozniej juz jej nie bylo bo sporo nowotworow nie daje zadnych pogorszen w wynikach, przynajmniej w poczatkowym stadium. Pani akurat miala raka zoladka, ktory wlasnie taki objaw dawal, zmniejszenie apetytu. Dopiero jak to cholerstwo sie zaczelo rozlazic to lekarz wyslal na jakies dokladniejsze badania ale bylo juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chudne 22.01.16, 10:57 Tylko pogratulować! Ja schudłam ok. 30 kg przez niespełna dwa miesiące. I nie. Nie odchudzam się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Chudne 22.01.16, 11:11 ja blyskwiacznie schudlam ok 11 kg gdy mialam przekrocozne poteznie normy Helicobacter Pylori ale problemy żołądkowe były nie do przeoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: Chudne 22.01.16, 11:13 Ja schudlam w zeszlym roku ok 6 kg z 70 na 64 wlasciwie tez nic nie robilam sprobowalam nie podjadac ( nie zawsze mi sie udawalo )plus nie opychac sie jak swinia co czesto mi sie zdarzalo. Minal rok od tego czasu i na razie utrzymuje wage, zyje nie umarlam. To chudniecie mnie zdziwilo bo jestem po 40 i juz wczesniej probowalam schudnac ( bez diet ale modyfikujac troche niezdrowe przyzwyczajeni a I sie nie udawalo a tu raptem ) Dodam ze nie bylam jakos gruba bo mam 173 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Chudne 22.01.16, 11:22 Mam nadzieje ze schudłaś zpowodu zmiany nawyków żywieniowych , z tego co piszesz to moze byc powodem. Ja niespodziewanie schudłam jeden rozmiar , wiem bo dziedziczę ubrania po córce która tez chudnie. Ale ona od roku bardzo zmieniła złe przyzwyczajenia jedzeniowe i duo chodzi na piechotę. Zastanawiam sie czy u mnie moze byc powodem stres ? Nie jestem specjalnie zdenerwowana ale mam na głowie duże zmiany u mnie i u dzieci i sie denerwuje. Pozatym , kosztowało mnie to sporo , przestałam podjadać wieczorami i po nocach , bardzo długo to trwało , dwa lata ale stopniowo doszłam do tego ze skończyłam złymi złymi nawykami. Próbowałam zacząć jeść śniadania ale tu poniosłam klęske choć jednak jem cos w rodzaju drugiego śniadania. Jem tez cześciej i małe porcje i uważam na to co spożywam. Mam nadzieje ze to jest powodem spadku wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Chudne 22.01.16, 11:23 Gratuluję! Kroczek po kroczku do uzyskania pieknej i zdrowej sylwetki. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: Chudne 22.01.16, 11:24 Ja tak chudłam jak się uaktywniła celiakia -11kg w 8m-cy ale to też miało odbicie w morfologii i ferytynie. Brzuch mnie co ciekawe nie bolał. Dwa miesiące po przejściu na bezgluten przestałam chudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Chudne 22.01.16, 21:46 Witam Tasiemiec? Lub inna gadzina? Mam na tym punkcie hopla, bo mój krewny to parazytolog. Odrobaczasz się? Masz zwierzęta? Myjesz porządnie owoce i warzywa, etc.? Co robal to inna specyfikacja. Jakbym schudła 6 kg to bym zaczęła od robali. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chudne 22.01.16, 21:50 Hm... Mam koty, ale nie wychodzące. Za to mam przedszkolaka i zdarza nam sie wziąć vermox. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Chudne 23.01.16, 07:25 Hmm..mój niewychodzący kot ma tasiemca. Właśnie jest leczony Odpowiedz Link Zgłoś