Zalozmy ,iż w Twoim zyciu pojawil się nowy mezczyzna i sadzisz.ze jest cudowny,a może nawet,iż to..ten jedyny!! Niepowtarzalny ON))…Jednoczesnie wielu Twoich znajomych przyjaciol ,których opiniom ufasz,ma go za kompletnego dupka.Co jest tu rzeczywistoscia? Czy on jest zaba, czy ksieciem,? To wszystko jest kwestia punktu widzenia.Dzialasz w innej rzeczywistości, niż Twoi przyjaciele.
Co jest rzeczywistoscia tak naprawdę?
Mamy trzy rodzaje rzeczywistoś
A)Rzeczywostosc spoleczna
Rzeczywostosc spoleczna zawiera dwa typy rzeczywistości do których przypisuje się spoleczenstwo( lub jego większość)rzeczywistość fizyczna i rzeczywistość zgodna.
Rzeczywostosc fizyczna ma miejsce wtedy, gdy kamien uderza Cie w glowe.Kamienia nie obchodzi to czy myślisz ze nie powinien cie uderzyć w glowe,czy tez wierzysz w jego istnienie.I tak spadnie ci na lep jeśli będziesz stać na drodze jego spadania.Kamien nie jest sprawiedliwy i może wgnieść ci czache,jego zachowanie po prostu stosuje się do praw fizyki a nie do tego -CO naszym zdaniem POWINIEN robic Kamien.Jesli niektorzy z nas mysla, ze kamien nie powinien na nich spaść i potem czuja się niesprawiedliwie potraktowani-być może doznaja oświecenia jeśli dowiedza się jak to się stało,ze znaleźli się na drodze spadania kamienia.
B)Rzeczywostosc uzgodniona
Jest po prostu ugoda-malzenstwo jest zawarte tylko dlatego ze obie strony się na nie zgadzają.Gdybysmy zyli w kulturze w korej wszystkie kobiety i wszystkich meczyzn zyjacych razem uznaje się za malzenstwo,nie moglbys mieszkac z kims plci przeciwnej i nazywać się niezamezna

BEZ SPRZECIWIANIA SIĘ RZECZYWISTOSCI uzgodnionej.-Roza jest piekna tylko wtedy jeśli wszyscy się co do tego uzgodnili-.Karaluch jest obrzydliwy,tylko wtedy jeśli tak uzgodnimy.
C)Rzeczywistosc osobista
Twoje postrzeganie tego,jaki jest swiat,jest Twoja rzeczywistoscia osobista.Jest to polaczenie tego co widzialas w przeszlosci i tego co Twoim zdaniem jest prawdziwe w TERAZNIEJSZOSCI.Z tego powodu Twoja percepcja prawie nigdy nie zgadza się ze zjawiskami zewnętrznymi(Tym co się dzieje poza twoja glowka).W istocie spora czesc zycia spędzamy ,usilujac znalesc rownowage pomiędzy nasza rzeczywistoscia osobista a rzeczywywistoscia uzgodniona.
Powiedzmy ze twoja rzeczywostosc osobista jest taka ze jesteś osoba inteligetna masz dobre referencje i radzisz sobie w ważnej pracy.Potem wyjezdzasz do dżungli.Twoja rzeczywistość spoleczna może być taka ze jesteś najgłupszym człowiekiem na swiecie-zatem nie lataj po dżungli zachowując się jak nadeta idiotkaBO jeśli tak zrobisz to członkowie plemienia unga bunga mogą nie zechcieć nauczyć CIe skarbie jak się zdobywa pożywienie…a wtedy twoje dostosowanie do rzeczywistości może być bolesne i wiazac się z poczuciem potzeznego głodu.
PRAWDA
Kurcze!- jesteśmy tu po to żeby ja wlasnie poznac? Nasze forum…KAsiazki.Medytacje?
Nawet Agnitus napisał ze cyt:
"Nie ma bowiem nic tajemnego, co by nie miało być ujawnione. Nic też nie może być tak ukryte, aby nie wyszło na jaw. Kto ma uszy do słuchania, niech słucha!" [Łk 8,17] Przemawiam do każdego człowieka. Nieustannie. Rzecz nie w tym do kogo się zwracam, ale kto mnie słucha. Przemawiam na różne sposoby. Nasłuchuj mego głosu w prawdzie swojej duszy. W uczuciach serca. W wyciszonym umyśle. Słuchaj mnie na każdym kroku. Ilekroć zechcesz Mnie zapytać, wiedz że Ja już odpowiedziałem. Otwórz szeroko oczy i spójrz na świat..." N.D.Walsch
…….a Ona jest taka prosta

jak pas startowy

lol nie mylic z paseczkiem

Ok!!
Slowniki Podaja ,ze prawda jest zgodnoscia z rzeczywistoscia,przedstawieniem rzeczy takimi, jakimi sa.Prawda to to,CO JEST.To,co ZOSTAJE PO TYM JAK ODEJMIESZ OSAD-przeszle doświadczenia oraz indywidualny sposób postrzegania,i zobaczysz(nie oczyma ani umysłem)rzeczy w czasie obecnym,takimi,jakie sa.Wiadomo ze ludzie zawsze porownuja ,zgadują,oznaczają i analizują poprzez swój osobisty punkt widzenia,zatem nic dziwnego ze rzadko znamy prawde w tej czystej formie.
Niektorzy umiejetnosc dostrzegania prawdy nazywają madroscia
Pozdrawiam kochani cale forum naszych opiekunow Ewe,Agnitum i Ufzesia
I was wszystkich moi kochani forumowicze..
/Moti