Dodaj do ulubionych

może ematka pomoże -problem po manicure

26.01.16, 20:55
Byłam niedawno na manicure i mam zmasakrowane skórki. Byłam tam gdzie zwykle u tej samej manicurzystki więc nie wiem skąd taki problem. Przyczyną mogą być koszmarnie przesuszone dłonie, z którymi nie mogę dojść do ładu od kilku miesięcy. Mam też AZS co na pewno nie pomaga. Ale właściwy problem mam z jednym paznokciem, bo chyba zrobił się stan zapalny. Koszmarnie boli przy dotknięciu, opuszka palca jest ucieplona i trochę spuchnięta. Coś się tam ślimaczy. Psikam Octaniseptem, ale nic się nie zmienia. Posmarować Tribiotickiem?
Obserwuj wątek
    • drobnostka7 Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 21:04
      Posmarować, na pewno nie zaszkodzi.
      Idź do manicurzystki i zgłoś problem.
      Jak przestanie się ślimaczyć witaminkę A+E w kapsułce wyciskać sobie na skórki i wmasowywać możesz, przyspieszy gojenie i odżywi, nawilży.
    • lauren6 Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 21:10
      Tribiotyk i rezerwuj termin do dermatologa jakby się nie poprawiło.

Nie wróciłabym już więcej do tej manicurzystki.
    • mynia_pynia Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 21:38
      Zastrzał? Włóż palec do bardzo gorącej wody - tak wiem ludowe wierzenia.
      • chicarica Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 21:41
        Gorącej nie, ciepłej z mydłem (tradycyjnym, w kostce, nieperfumowanym). Dezynfekuje.
      • viridiana73 Re: może ematka pomoże -problem po manicure 27.01.16, 12:19
        Jeśli to zastrzał, to znakomicie pomagają okłady z czarnej maści ichtiolowej. Sprawdzone!
    • heca7 Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 21:46
      U mojego syna skończyło się zanokcicą. Paznokieć zlazł niestety.
      • buglady Re: może ematka pomoże -problem po manicure 26.01.16, 23:26
        Mocz w gorącej wodzie z mydłem lub sodą oczyszczoną i smaruj tribiotikiem. Też mi się zrobiło to paskudztwo ale szybko minęło dzięki tym sposobom i obyło się bez wizyty u chirurga choć bolało strasznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka