hedna 27.01.16, 20:26 Używacie? jakiej firmy? Gdzie? (na jakie okazje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
becbecbec Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:31 nie używam, ale zawsze przypomina mi sie tekst 4 latka do hojnie obdarzonej przez naturę blondyny z różowymi, wydatnymi ustami "masz ładne wargi" Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:32 Prawie codziennie. Na dzień lubie szminka avon taka co pomieszana jest niby z balsamu do ust. Ma taką lagodniejszą czerwień. A na okazję Mac Ruby woo. Matową golden rose, lub loreal taką 100 czerwoną. Jak już się człowiek przekona do efektu to przy nim zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:41 Niebieskie oczy. Włosy w tej chwili brąz z lekkim złotym odcieniem. Ale raczej w tonacji zimnej. Niestety mam cerę skłonna do opalania i taka na której opalenizna się długo utrzymuje (mam wciąż widoczną opaleniznę z zeszłego roku) nie znosze tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 22:26 nie bluźnij! Piszę to ja, bladzioch, który chciałby być opalony, a opala się woooolno, koniecznie z filtrem (bez filtra wyglądam jak świnka) i brąz znika momentalnie (jak już go wywalczę). Na szczęście mam "swoje" samoopalacze niezawodne i oszukuję nimi ludzkość latem Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:41 Nie, bo podkreślam oczy, które mam ładniejsze niż usta. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:41 Nie uzywam. Mam b duze wargi doustne i glupio by mi było. Aczkolwiek kolezanka kiedys stwierdziła że mam tak cudne usta że dla mnie to tylko czerwona szminka Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 20:47 ja nie uzywam (mam waskie, krzywe usta, blada twarz - nie wyglada to dobrze), ale moja siostra uzywa i wyglada swietnie ona ma jakas diora i jest absolutnie zachwycona (przywiozla sobie z jakiejs wizyty w paryzu, gdzie zachwycila sie francuskami malujacymi usta na czerwono). Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 21:15 Używam na co dzień, bo zwyczajnie pasuje mi właśnie czerwona szminka, a fatalnie, chorobowo wyglądam, gdybym pomalowała usta jasną szminką. A to moja ulubiona- kolor wygląda pięknie, zgadzam się, jak opisuje a kobieta, która daje 5 gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 21:57 Ja czasem uzywam. Ostatnio nawet czesto. Mam dwie. Jedna diora. To naprawde ostra czerwien. Ta na wieczor. A druga lagodniejsza na dzien. Nie pamietam chyba lancome. Do czerwonych ust oczy maluje tylko w matowe beze i mocno utuszowane rzesy. Lubie tez siebe w wersji mocno umalowane oczy w typie smoky eyes plus blady brudny roz na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Czerwona szminka 27.01.16, 22:25 L'Oreal Color Riche, obecnie używam wersji matowej. Love it Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Czerwona szminka 28.01.16, 10:59 ofelia1982 napisała: > L'Oreal Color Riche, obecnie używam wersji matowej. Love it Ja też Używam też matowej czerwieni z NYXa, zresztą pół mojej kosmetyczki to NYX. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Czerwona szminka 27.01.16, 22:30 Mam, kupiłam sobie z avonu, przed świętami tymi co były. Pomalowałam usta 2 razy, raz na wigilie w pracy i drugi raz na wigilie na którą zostałam zaproszona z poprzedniej pracy. Ma piękny, ciemny, czerwony kolor wg mnie nadaje się na imprezy i to nie takie typu festyn. W pracy w urzędzie wyglądałbym jak hmmmm ... śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Czerwona szminka 28.01.16, 00:50 Ja używam lip stains (czy ma to polską nazwę?), nie szminek. Obecnie na tapecie Sephora Cream Lip Stain, kolor Always Red. Jest idealnie matowa, nie zjada się, nie zostawia plam. No i najcudowniejszy odcień czerwonego - szukałam wśród Diorów, MACów, a tu niespodzianka za ułamek ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czerwona szminka 28.01.16, 01:04 Nie ,już nie kiedyś czasami,ale mi czerwien bardziej się widzi u brunet,ja jestem blond i zdecydowanie wole rozowe szminki. Teraz mam permanetke rozowa wiec luz. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Czerwona szminka 28.01.16, 08:17 Zapytałam was,bo nigdy wcześniej nie miałam czerwonej szminki i nie do końca wiem jak nosić.mam w sobotę imprezę tzw. "choinkę". mam czerwoną sukienkę,czarne włosy po ramiona i brązowe oczy. Szminkę zakupiłam wczoraj Maybelline siren in scarlet , np.taki link- dayli.com.pl/makijaz/60228-maybelline-new-york-cs-mat-siren-in-scarlet-965.html matowa,mocno czerwona. Umalowałam sięw domu,dziwnie...Ale chciałam spróbować. Teraz co, oko delikatnie,czarna kreska na górnej powiece i te usta szałowe? co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Czerwona szminka 28.01.16, 08:32 Ja do czerwonej szminki nie noszę żadnego innego makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Czerwona szminka 28.01.16, 11:19 Do czerwieni zawsze maluję oko w odcieniach beżu i lekkiego brązu i robię najpiękniejszą kreskę na świecie. Pamiętaj - cera musi być nieskazitelna. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Czerwona szminka 28.01.16, 10:09 Tylko na "wielkie" okazje czyli prawie nigdy. Na co dzień czerwona szminka do mnie w ogóle nie pasuje. Jeżeli juz używam, to jest to spokojna czerwień. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_o_poranku Re: Czerwona szminka 28.01.16, 11:16 po latach malowania ust wyłącznie błyszczykiem i pomadką ochronną, przekonałam się niedawno do czerwonej szminki - i to jest to! dużo lepiej wyglądam z mocniejszym kolorem na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Czerwona szminka 28.01.16, 11:16 Używam szminek w mocnych kolorach. Lubię różne odcienie czerwieni, koralu, fuksji, burgundu, fioletu, czerwonego wina. Mam ciemne włosy, wyraziste brwi, ciemne oczy. Marki: Pomadki w płynie Tarte, Abh i Bourjois. Klasyczne Golden Rose i MAC. Ciemne kolory zawsze są matowe i to mocno. Te w płynie zastygają na ustach i są nie do ruszenia przez cały dzień - mimo jedzenia, picia czy całowania. Nieco wysuszają usta, ale nie ma tragedii (o ile usta są w dobrej kondycji, zadbane). Klasyczne w sztyfcie też są trwałe ale nie tak jak te w płynie, na szczęście schodzą równomiernie. Szminkę Chanel mam - chyba tylko dla tego klik-klik, bo generalnie jest duuużo słabsza niż te, które wymieniłam. Jeśli miałabym Ci coś doradzić, to właśnie wybór odpowiedniego odcienia z palety Golden Rose. 10 zł to nie majątek - wyrzucić zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Czerwona szminka 28.01.16, 15:32 Nie używam, ale zazdroszczę kobietom, które wyglądają ładnie w takiej soczystej czerwieni. Albo nie znalazłam swojego odcienia albo ciemne kolory nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Czerwona szminka 28.01.16, 17:50 Nie używam ale po tym wątku nabrałam ochoty i chyba kupię sobie czerwoną szminkę Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czerwona szminka 28.01.16, 18:31 Ciemna, ciepła czerwień - revlon ultra hd dahlia . Na codzień Odpowiedz Link Zgłoś