Dodaj do ulubionych

przedłużanie włosów

31.01.16, 13:55
Robi któraś z was?
Z tego co czytam to optymalnie jest założyć sobie 100 pasemek. Czy o połowę mniej jest bardzo widoczne czy też można coś fajnego na głowie wykombinować? Dodam, że mam krótkie włosy
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 31.01.16, 14:44
      140 slowianskich po 1gr. potrzebuje,zeby to wygladalo i miało sens. 50,70 to zageszczenie ale zageszcza się długie wlosy smile
    • kura17 Re: przedłużanie włosów 31.01.16, 15:06
      napisze tak. ja nigdy nie doczepialam sobie wlosow.
      mam jednak genialna fryzjerke (jesli ktos szuka w krakowie, to sluze namiarami smile ).
      ona na ogol probuje sama na sobie uslugi, ktore ich salon oferuje.
      kiedys przedluzyla i zagescila sobie wlosy (swoje ma blond, ladne, wtedy poldlugie).
      kosztowalo to kilka lat temu ok 1000 zl.
      po ok. 2 tygodniach sciagala te wlosy - nie podobalo jej sie, twierdzila, ze wygladala nienaturalnie (a byla to bardzo dobrej jakosci usluga!), zle sie w nich czula, choc jest przyzwyczajona do roznych swirow an glowie wink
      ona nie poleca (ale robi, jesli klientka sobie zazyczy).
      a na przyklad keratynowe prostowanie wlosow tez probowala na sobie i bardzo zachwala.

tyle Ci moge napisac ja, osoba, ktora od zawsze marzy o miedzianych lokach do pasa, LOL
      • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 31.01.16, 15:10
        za 1000 zl z włosami? a wlosy z chin z kontenera. Od takich usług to należy się trzymać z daleka wcale się nie dziwie ze nie poleca.
        • kura17 Re: przedłużanie włosów 01.02.16, 08:01
          jejku, robila u siebie w zakladzie, z pomoca kolezanek, miala wszelkie mozliwe znizki.
          zapewniam, ze i usluga i wlosy byly dobrej jakosci.
          po prostu jej sie efekt bardzo nie podobal - zarowno wizualny, jak i "uczucie na glowie".
          bywa i tak - ludzie maja czasem inne zdanie/odczucie, niz Ty wink
      • indeciso1 Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 07:30
        Ja poproszę. Potrzebuje kogoś kto uratuje moje zniszczone włosy bez radykalnego ścięcia na jezyka smile
        • indeciso1 Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 07:47
          To do kury odnośnie namiarow na fryzjerke. Źle mi się podpielo.
          • kura17 Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 08:14
            odpisze na gazetowy, jak znajde moment na wygooglowanie nazwiska, dla mnie to po prostu "pani ania" wink
            • kura17 napisalam na maila gazetowego. n/txt 02.02.16, 09:46

• mania805 Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 08:34
        Wiesz to co było kiedyś a jest teraz to inna bajka. Kiedyś doczepiało się na tulejki, które było widać. Teraz jest keratyna, mikroringi, łuski keratynowe, tulejki termokurczliwe i inna całkiem technika. Dobrze zrobione w ogóle nie widać. A co można zrobić z słabiutkimi, cieniutkimi włosami to bajka smile.
    • ida_listopadowa Re: przedłużanie włosów 31.01.16, 15:30
      Miałam przedłużana grzywkę słowiańskimi i tylko na grzywkę poszło z kilkanaście cienkich pasemek. 50 to nic nie da. 100 to tez za mało, obstawiałbym z 150, najmarniej. Miałam na zgrzewy, tego faktycznie nie czuć. Na cała głowę bym nie zrobiła, bałabym sie o moje włosy.
      • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 31.01.16, 15:53
        Tylko to zależy jak geste wlosy masz swoje bo jak walniesz 200 to po pierwsze trzeba je mieć do czego przyczepić a po drugie nie może być więcej niż sa w stanie przykryc twoje wlosy ilość tulejek,zgrzewow na co tam robisz. I w tedy idziesz w grubość pasemek czyli nie zakładasz 0,5gr. czy 0,7gr. tylko 1 gramowki i w 150 masz tak jak normalnie mialabys 300.
        • ida_listopadowa Re: przedłużanie włosów 01.02.16, 01:03
          A to fakt. Mnie zależało na megacieniutkich, moim zdaniem mniej sa widoczne. Ty masz na mikroringi? To nie boli? Te zgrzewy kreatynowe były niewidoczne i nieinwazyjne
          • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 01.02.16, 01:56
            Na tulejki,nie boli po 15 latach noszenia bez dnia przerwy bo na jednej wizycie mi zdejmuje i zakłada można się przyzwyczaić. Kiedys była tylko kreatyna i się sprawdzala ale w cieplych krajach raz mi wlosy poleciały zresztą znam takich przypadkow więcej. Przy kreatynie wlosy się tez wyczesuja przy tulekach w minimalnej ilości. Pogorszenia stanu własnych wlosow tez nie widze.
    • psiamama6 Re: przedłużanie włosów 01.02.16, 06:33
      Jola ty jestes ze Szczecina, nie? Gdzie przedłużysz włosy??
      • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 01:03
        Ze Szczecina ale na wlosy jezdze do Opola do emodnej. A w Szczecinie mogę ci polecić coco 33 na wojska polskiego.
        • psiamama6 Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 08:05
          No to ja tego salonu absolutnie nie polecam. Włosy (z dwóch rodzajów miałam te droższe) po 2 tygodniach noszenia (prostowane były 3 razy) zmieniły sie w filc tak ze musiałam je obciąć do ramion, a potem przy każdym myciu, mimo ze używam dobrych produktów miałam jeden wielki kołtun. Nie bede opisywać reszty, ale włosy które tam proponują sa beznadziejne.
          • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 20:12
            bo się bierze polskie wlosy. koszt około 4000 na cala glowe ale te sa dobre i nic się z nimi nie dzieje,ale tez mi podpadly nie włosami akurat i już tam nie chodze.
    • shell.erka Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 08:50
      A doczepki na klipsy? Bo się przymierzam.
      • jola-kotka Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 20:12
        Nigdy nie miałam.
        • shell.erka Re: przedłużanie włosów 15.07.16, 14:51
          Ja sobie w końcu kupiłam te na klipsy i REWELACJA smile
          Choć za pierwszym razem było dziwnie.

Prosto się je montuje, modeluje tak jak własne, kompletnie nie widać różnicy.
          No i kosztują koło 270 zł za 45 cm długości. Mam je wtedy za łopatki.
          • bergamotka77 Re: przedłużanie włosów 15.07.16, 16:21
            Serio nie możecie sobie zapuscic włosów? Raz ze sztuczne są takie ohydne, dwa że koszmarnie drogie. A tereska ponoć ma do tego klopoty finansowe ??
            • shell.erka Re: przedłużanie włosów 16.07.16, 05:42
              Serio. Mam włosy, które bardzo długo rosną. Pisałam już kiedyś przy okazji dyskusji o farbowaniu co trzy miesiące wink i kwestii odrostów - cóż.. jest to właśnie plus takiego stanu rzeczy. Odrosty też rosną długo smile

Chociaż przyznam, że od jakiś 4 lat w końcu mam faktycznie długie włosy. Zawdzięczam to fryzjerowi, który wie, że zależy mi na zapuszczaniu i tnie tylko milimetry końcówek co te trzy miesiące. A to plus odpowiednia pielęgnacja powoduje, że końcówki przestały się tak dramatycznie łamać, mimo używania lokówki.

A te przedłużki na klipsy dają natychmiastowy efekt Wow! Natychmiast wydłużają o te 10-15 cm i to jest super np. na imprezę.

W kwestii Tereski - weź ty się puknij. I co z tego? W styczniu mogła jeszcze nie mieć. A wtedy pisała post.
    • edelstein Re: przedłużanie włosów 02.02.16, 10:02
      Nie przedluzalam wlosow,ale doczepialam pasemka kolorowe i stwierdzam,ze to nie dla mnie.Te zgrzewki irytowaly mnie niesamowicie,a mialam raptem piec pasemek.
    • mynia_pynia Re: przedłużanie włosów 14.03.16, 17:51
      Swoją drogą to nie miałam pojęcia że przedłużenie włosów to taki koszt. Ja mam włosy do ramion, zdrowe ale cienkie i jest ich dużo. Ja źle wyglądam w swoich włosach gdy są długie, więc nie wydaje mi się żeby doczepiane zrobiły efekt wow. A jak któraś ma ma włosy ładne i gęste to lepiej wychodować swoje, no chyba że po pas chce to fakt z 4 lata by to zajęło, można się pokusić.
    • konsta-is-me Re: przedłużanie włosów 15.07.16, 16:31
      Jakos nie wierze w polskie wlosy za 1800 z robocizna.
      Polskie sa najdrozsze, nie mylic z oszukanymi tzw."slowianskimi"-(w praktyce chinskimi).
    • konsta-is-me Re: przedłużanie włosów 15.07.16, 16:36
      Krotkie czyli jakie?
      Jesli bardzo cienkie wlosy pasek mozna mniej, ale i tak prawie 100 wyjdzie.
      Przy grubych 150.
      50 to chyba nie wiem -na grzywke???
      I na pewno nie do krotkich, nie zblenduja sie.
      Oczywiscie polskie najlepsze, i mozna uzywac (zdejmwac i zakladac) kilka razy , ale bardzo drogie.
      Co najmniej kilka tysiecy, indyjskie od 1000, chinskich nie polecam w zadnym wypadku.
      Poza tym b trudna jest pielegnacja, trzeba umiejetnie myc wlosy(nie trzec), itd.
      Przedluzalam poltorej roku na keratyne i jednak wlosy sie oslabily.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka