jjagoodaa 31.01.16, 20:24 Zawsze w niedzielę wieczorem czuje lęk przed poniedziałkiem i powrotem do pracy. Miałam teraz zwolnienie lekarskie które zostało zle przyjęte i mam znowu stres wrócić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 20:46 Zmień pracę bo w tej nabawisz się tylko nerwicy albo depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 20:54 To nie takie proste, ale czasem jedyne, co można zrobić. Miałam tak w ostatniej szkole, w której pracowałam - poczucie, że wolę jeść suchy chleb, niż wrócić tam we wrześniu. Po roku znalazłam pracę marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 20:58 Ja wiem, że nie jest proste. Ale to w zasadzie jedyne wyjście, jeśli ma się takie lęki jak autorka. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_kaw Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 20:59 jeśli ma tak tylko w niedziele to jeszcze nic złego - miałam taki etap - radziłam sobie kinem szłam na seans w niedzielne popołudnie i jakoś mijało Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:02 Ale czemu się boisz? O co chodzi, atmosfera, szef czy coś jeszcze innego? Odpowiedz Link Zgłoś
jjagoodaa Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:11 w zasadzie sama nie wiem, od niedawna pracuje tzn od roku ale przywyknac nie moge atmosfera jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:21 Czyli boisz się tej konkretnej pracy (jaka to praca?) czy pracy jako takiej? Sam faKt że musisz iść do jakiejkolwiek pracy tak cię przeraża? Odpowiedz Link Zgłoś
jjagoodaa Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:28 TTak, myślę, że jakiekolwiek praca tak na mnie by działała. Jestem zbyt wrażliwa i np przejmuje się krytyką, jak ktoś na mnie krzywo spojrzy np odnosnie zwolnienia juz się martwię, przejmuje sie za bardzo, dla mnie praca to stres Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:37 To ten, znajdź męża co Cię będzie utrzymywać i realizuj się w domu, czy tam w jakimś wolontariacie. To też opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:44 Kiepska rada dla kogoś jej pokroju. Właśnie tym bardziej musi się ogarnąć i nie zrobi tego w inny sposób, niż tylko stale i stale przekraczając granicę swojego komfortu - czyli chodząc do pracy. Nie tej to kolejnej i kolejnej. Jagoda, szybko stwardnieje ci skóra i przestaniesz przejmować się pierdołami, da się. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:52 A dlaczego ma się umartwiać skoro są inne sposoby? naprawdę nie każda kobieta musi robić karierę zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 22:24 No nie wiem, nie znam się, ale generalnie każdy musi jeść, płacić rachunki itp. Jeśli ktoś bardziej boi się pracy, niż bycia na czyimś utrzymaniu czyli de facto łasce i niełasce, to nie mam innych rad w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 22:30 Jak masz podejście, że tradycyjny model rodziny to łaska to już Twój problem. Ja tam uważam inaczej. Kwestia porozumienia się dwóch osób. Autorka ma sobie zrobić dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 22:42 Pewno. Problemy zaczynają się, gdy to porozumienie się kończy. Ale fakt, każdy robi sobie dobrze tak jak lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 23:04 Z góry zakładać że się kończy - to tylko się wziąć położyć na katafalku i na śmierć czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: boję się iść do pracy 31.01.16, 21:40 W nowej będzie miała to samo,musi zaczac od siebie-przestac sie przejmowac. Na poczatek radzę -poniedziałek oznaczyc dniem marzeń-po pracy idziesz do kina.teatru,potem na lody z koęzanką,potem masz maraton filmowy w domu,pod kołdrą z ciepłą herbatką i tostami NIech ten poniedziałek kojarzy CI sę pozytywnie. Postaraj się kochac i robic najfajniejsze rzeczy dla jednej osoby-DLA SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś