nangaparbat3 10.02.16, 09:38 Nie glosowalam na Nowoczesną, i pewnie nigdy nie bedę, ale muszę powiedzieć: posłanki maja rewelacyjne, kiedy wystepują, jestem z nich dumna, jako kobieta i jako Polka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galene_ra Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 09:50 Też nie głosowałam i nie zamierzam, ale warto zauważyć to, co dobre w tym Sejmie. Świetne są, zwłaszcza: Katarzyna Lubnauer, Joanna Schmidt, Joanna Scheuring- Wielgus. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:05 Ja bardzo lubie Kamile Gasiuk-Pihowicz Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:10 zgadzam się, nie są zacietrzewione, mądrze mówią Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:46 Po prostu smieszy mnie zbieg okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:51 No jak to co? Plynie w nich germanska krew, dlatego " Świetne są, zwłaszcza:" ; -) (Nie nauczylas sie jeszcze czytac edel) Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:17 Nie. Edel chyba nigdy nie nauczę się czytać Sama mam niemieckie nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 14:04 To są nie tylko n i e m i e c k i e nazwiska No ale oczywiście, przypadek że nie ma w Nowoczesnej żadnej Kowalskiej. Ja lubię Magdalene Ogórek. Jak ktoś nigdy nie słuchał co ma do powiedzenia to niech się nie odzywa. IMO Super kobita. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 14:23 Panią Ogórek szersze grono poznało w trakcie kampanii. O ile wcześniej zdarzało mi się jej słuchać i były to wypowiedzi sensowne, o tyle w kampanii się skompromitowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:11 To ja nie widziałam żadnej kompromitacji w czasie kampanii i poza nią. Babka ma klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:12 Chyba że chodzi ci o ty, że przestała w pewnym momencie słuchać szefów lewicy i częściej miała swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:15 No to chyba inną kampanię oglądałyśmy. Może wróć do wątków z czasów kampanii, poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:17 kagrami napisała: > To ja nie widziałam żadnej kompromitacji w czasie kampanii i poza nią. Zapewnienia o tym, że "wkrótce będzie zmieniać konstytucję", nie były zbyt poważne. I wątpię, czy nie zdawała sobie z tego sprawy, bo jest inteligentna. Nie wiem, czy jej zabrakło instynktu samozachowawczego, czy to taki eksperyment społeczny, że wzięła udział w tych wyborach? Trudno zgadnąć. Chcę wierzyć, że jakiś cel w tym miała. Ale wyglądało to tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:17 nie no skąd, gdzie tam - przypadek. Spisek pani, żydomasoneria Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:26 Napisała ematka z sygnaturką po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:48 Gorzej,mam tez niemieckiego faceta i niemieckie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:02 twój syna ma rodzeństwo? Nie chwaliłaś się. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:14 Mam tylko jedno dziecko,które jest niemcem.Cos ci nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:39 sejm to nie kongres narodowców Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:49 W kontekscie "niemcow,którzy Kaczynskiego nie lubia" fajnie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 ta to się zawsze wygłupi :D 10.02.16, 10:56 edelstein napisała: > Same polskie nazwiska Drobinski-Weiss, Elvira, SPD Hajduk, Anja, Bündnis 90/Die Grünen Juratović, Josip, SPD Jarzombek, Thomas, CDU/CSU Kaczmarek, Oliver, SPD Karliczek, Anja, CDU/CSU Karawanski, Susanna, Die Linke Katzmarek, Gabriele, SPD Kudła, Bettina, CDU/CSU Mihalić, Irene, Bündnis 90/Die Grünen Nowak, Helmut, CDU/CSU Radomski, Kerstin, CDU/CSU Ryglewski, Sarah, SPD Wawrzyniak, Halina, Die Linke Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ta to się zawsze wygłupi :D 10.02.16, 10:58 Dlaczego mnie nie dziwi,ze nie zrozumiales Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:59 Taaa... nowoczesna.org/poslowie-poslanki-do-sejmu-nowoczesna/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus34 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:47 A ja właśnie zamierzam. I dokładnie z takich powodów o których napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:53 Bardzo prosze. Cieszę się, że jest w sejmie, i mimo niepodzielania części poglądów, życzę jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:21 Frasyniuk od początku je chwalił. Nowoczesna nie moja bajka gospodarczo (acz żeby odsunać PiS od władzy mogę i na nich zagłosować), jednak jeśli Frasyniuk chwali, to coś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:35 a moze by tak Frasyniuk na prezydenta?... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:42 Prezydentem powinien zostać Tusk, jeśli zechce. Prezydent - jak sadzę - powinien być dyplomatą. Władek to raczej trybun ludowy, bardzo żaluje, że ogranicza się do komentowania - on potrafi pociągnac za sobą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:51 Bron boshhheee przed Tuskiem.Juz narozrabial wystarczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
galene_ra Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:35 Prezydentem powinien zostać ktoś spoza układu POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:50 Grzeszysz.Biedron na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:10 o! to jest mysl! ale obawiam się że prędzej prezydentem USA zostanie Hilary... swoją drogą - ciekawe czy jej się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:22 nangaparbat3 10.02.16, 09:38 Nie glosowalam na Nowoczesną, i pewnie nigdy nie bedę, ale muszę powiedzieć: posłanki maja rewelacyjne, kiedy wystepują, jestem z nich dumna, jako kobieta i jako Polka. no a ja na ta partię zagłosuję !!!!!!!! potrzeba w Polsce tych co wspierają biznes a nie opiekę społeczną Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:29 no opieke spoleczna dla ludzi chorych tez trzeba wspierac by jakos przezyli. Ale wielu inwalidow moze tez pracowac jesli sie zrobi wiecej zakladow pracy chronionej Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:22 No tak, a w kontraście do np. pani Gosiewskiej to już w ogóle są genialne. Nie mogłam wczoraj patrzeć na tę panią, pomyliła jej się rola aktora (kiepskiego zresztą) z rolą polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:55 też tak miałam, pani Gosiewska kiepsko przykrywała taką no...arogancję, te jej miny, wznoszenie oczu ku niebu i w ogóle. myślałam, że mnie szlag trafi i podziwiałam jej interlokutorkę, że się nie dała sprowokować i tylko się uśmiechała. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:25 Widać, że się starają, czytają przepisy itd. Z drugiej strony są często obiektem kpin prawicowych publicystów. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:36 Typowe: mezczyzna jest zdolny, utalentowany, ma charyzmę. Kobieta jesli dobra, to dlatego, że się STARA. Stereotyp juz dawno opisany, zbadany, zdawaloby sie - unieszkodliwiony. Jak widac zdawaloby sie. A panie są inteligentne, zrównowazone, z duzym poczuciem wlasnej wartosci (nieudawanej), dzięki temu spokojne i zachowujace rzadki w naszej polityce dystans. Do tego bardzo kobiece. I oczywiście KOMPETENTNE. W przeciwieństwie do mnostwa posłów-leniuszków. Nie dziwię się, że populistyczni publicysci je atakują. Takie kobiety musza dla nich byc nie do zniesienia. Są żywym zaprzeczeniem wszelkich maczystowskich stereotypow. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:46 nangaparbat3 napisała: > Typowe: mezczyzna jest zdolny, utalentowany, ma charyzmę. Kobieta jesli dobra, > to dlatego, że się STARA. A ja rozumiem to "staranie" tak, że one po prostu podchodzą do sprawy rzetelnie i poważnie. Do czego się nie zabiorą. Starają - nie olewają. > Nie dziwię się, że populistyczni publicysci je atakują. Takie kobiety musza dla nich byc nie do zniesienia. Pytanie, czy obelgi od "tych" panów nie są właściwie komplementami? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:54 Pytanie, czy obelgi od "tych" panów nie są właściwie komplementami? Pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:46 Ależ ja napisałam "starają się" w oderwaniu od płci. Sama przechodziłam przez okres bycia w polityce na lokalnym rynku i wiem jak ważna jest znajomość przepisów, jak dużo trzeba czytać i rozumieć co się czyta. Widać, że mają wiedzę, że ją uzupełniają, nie bredzą od rzeczy byle tylko mówić. Oceniam je jako posłów, nie kobiety. Błędnie odebrałaś mój wpis. A prawicowcy z nich szydzą, bo na tle wielu pań z PiSu wypadają dużo lepiej. Wiedzą co i o czym mówią, a nie powtarzają zredagowane formułki bez zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:00 oqoq74 napisał(a): > Błędnie odebrałaś mój wpis. przepraszam. > > A prawicowcy z nich szydzą, bo na tle wielu pań z PiSu wypadają dużo lepiej. Wi > edzą co i o czym mówią, a nie powtarzają zredagowane formułki bez zrozumienia. Nie tylko na tle pań, ale i panów Super dziewczyny - jesli ktos w tym sejmie jest w stanie obudzic we mnie nadzieję, to one. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:09 Zawsze zastanawiam się czytając wpisy prawicowych publicystów, czy oni tacy "odważni" w necie tylko, czy w domu też taktują swoje żony w podobny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:31 ich zony sa od prasowania i gotowania niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:17 a ja myślę, że cwaniakują, a w domu siedzą pod pantoflem aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:19 Coś na zasadzie: ja tu rządzę, jak powiedziałem, że nie wyjdę spod stołu, to nie wyjdę Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:10 >Widać, że się starają, czytają przepisy itd. >Z drugiej strony są często obiektem kpin prawicowych publicystów. one nawet tak bardzo nie muszą sie "starać" bo mają odpowiedznie wykształcenie i znaja się, zwyczajnie. Zdaje się, że pani Pihowicz jest prawnikiem. Prawdziwym, w przeciwieństwie do pewnej posłanki po administracji. To, że stoja w gardle prawicowym pubicystom to akurat sie nie dziwię bo nic tak nie wkurza jak mądra wykształcona kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:41 Zgadzam się. Też nie głosowałam na Nowoczesną, ale bardzo lubię wystąpienia ich posłanek. Co ciekawe, poza Petru, nie kojarzę żadnego mężczyzny z tej partii. Kobiety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:47 lauren6 napisała: > Co ciekawe, poza Petru, nie kojarzę żadnego mężczyzny z tej partii. Często (nawet wczoraj) wypowiada się reżyser teatralny - szpakowaty, włosy do ramion. Ale nazwiska nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 11:10 Fakt, reżyser od TEGO teatru Nazwiska też nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 10:43 Wiedziałam na kogo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:17 no wlasnie. To ze Petru jakis blad z data zrobil nie oznacza ze jest to idiota na miare Kaczynskiego czy Kukiza... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:16 a dlaczego tak sie odzegnujecie od glosowania na Nowoczesna? Tak na powaznie jest jakis lepszy wybor? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:26 >Tak na powaznie jest jakis lepszy wybor? Nie ma. Ja czekam na prodemokratycznych, państwowotwórczych (że tak to staroświecko określę) socjaldemokratów. Natomiast jeśli takich nie będzie, zagłosuję i na liberałów. Zobaczymy, co zgłoszą jako kontrę do 500+. Odpowiedz Link Zgłoś
galene_ra Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:33 > Tak na powaznie jest jakis lepszy wybor? Może na razie nie ma, ale do wyborów jeszcze cztery lata. Trudno żebym głosowała na partię liberalną skoro poglądy mam lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:51 tak szybko pewna partia sie nie wyklaruje. Moze Razem bedzie kandydowac, ale powinni przez te 4 lata byc widoczni Coz, jesli w ogole Kaczynski nie zrobi przewrotu i zezwoli na kolejne wybory ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:58 razem przegina moim zdaniem za bardzo w stronę socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:55 imho - zawsze będzie walka pomiędzy tym ile wolnosci/ile interwencji panstwa powinno być w życiu społeczeństwa. I bardzo dobrze. Każda jedynie słuszna idea prędzej czy później się wypaczy i zwyrodnieje. Powinno nam jedynie zależeć na tym, żeby ta walka odbywała się na przyzwoitym poziomie (przyzwoitym, nie idealnym, bo w to nie wierzę) Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:16 Mam takie same obserwacje, panie są spokojne, wyważone, merytoryczne, aż miło posłuchać. Tym bardziej się cieszę, bo na nich głosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 12:45 Głosowałam na K. Gasiuk -Pihowicz - osobiście! Odpowiedz Link Zgłoś
galene_ra Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:18 Zazdroszczę tego uczucia, że się nie zmarnowało głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:08 Też mi się bardzo podobają. Wnoszą do sejmu świeżość i zaanagażowanie, pozbawione są też irytującej u sejmowych wyjadaczek arogancji. No i są lepiej wykształcone od wychowawczyń 1-3, które są elitą wieloletnich rezydentek polskiego parlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 13:56 podziwiam was za samozaparcie i wytrzymałość w oglądaniu posiedzeń Sejmu. Ja niestety nie jestem w stanie. Od dnia zaprzysiężenia nowego Parlamentu po prostu nie oglądam prawie nic. Widzę, że muszę sobie chyba poszukac wystąpień tych pań bo nazwiska mi nic nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 14:24 Głosowałam na ich partię i Panie nie rozczarowują. Maja klasę, wiedzę i kulturę osobistą. Taki mały powiew świeżości w tym przygnębiającym parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: poslanki nowoczesnej 10.02.16, 15:21 połanki Nowoczesnej często goszczą rano w TOKFM, a j akurat słucham zawsze TOKu jak jadę do pracy - i zaiste, wszystkie mówią z sensem i mają pojęcie o czym mówią. duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś