Dodaj do ulubionych

Fryzura dla 5 latka

23.02.16, 21:12
Moze macie jakieś pomysły, a moze wiedzę o aktualnych "trendach" wink
Syn ma bardzo gęste, sztywne, a jednocześnie lekko kręcone włosy.
Czyli lekko nie jest...
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:24
      Ja bym zapuscila smile
      • ichi51e Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:32
        Tak jak tu (tylko trzeba przewinac na dol bo dziewczynki na gorze)www.molo.com/looks/
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:37
        Ale prosze cię. One sa BARDZO gęste. Przed i po obcięciu to jest różnica rozmiaru w czapce big_grin on szału z tymi kłakami dostaje.
      • klamkas Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 00:01
        To zapuść swojemu i nie życz innemu tego, czego nie znasz ;p
        • ichi51e Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 07:05
          Moje ma geste krecone i zapuszczone big_grin ale od zawsze wiec nie zna inaczej
    • gris_gris Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:26
      Kurczę był taki wątek, ze zdjęciami (tez wklejałam) ale nie pamietam tytułu - moze znajdziesz w wyszukiwarce? Mój ma cudowna teraz, ale trzeba będzie obciąć, bo za bardzo juz ma grzywkę w oczach.
    • mysz1978 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:26
      moi synowie maja geste wlosy i obcinam ich "na jezyka" po prostu. Wiele tez zalezy od wielkosci czy ksztaltu glowy no i tego czy syn woli krociutkie czy raczej nieco dluzsze wlosy. Moze fryzjerka Ci cos doradzi?
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:38
        No nie podobaja mi sie na jeża. Tak samo, jak nie podobają chłopcy ubrani na szaro buro...
        • klamkas Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:16
          A co podoba się synowi? (wiadomo, 5-latek nie podejmuje decyzji całkiem sam, bo rodzice ponoszą ich konsekwencje, ale jednak warto rozważyć to, czego chce on, a czego wy/ty).
      • sanrio Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 15:16
        na jeżyka to jest najwstrętniejsza fryzura dla chłopców, wyglądają wszyscy jak z patologii, sorry
    • mary_lu Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:26
      Kompletnie nie znam się na trendach. Mój mąż chodzi z synem do swojego ęą fryzjera "z wizją", obaj wyglądają fajnie. Jak fryzury staraliśmy się wymyślać sami, ale były wykonywane przez panie z pierwszego lepszego salonu, to efekt był marny.
    • semida Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:29
      Mój ma podobnie i robimy irokeza,z tym,że b krotko po bokach
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:34
        Nie robi mu sie irokez, bo włosy nie kręcą. Wyginają sie i nie ma efektu.
        • sanrio Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 15:19
          i całe szczęście, bo obok jeżyka, irokez kojarzy mi się z patologią
          to jest elegancka fryzurka dla chłopca

https://ell.h-cdn.co/assets/cm/15/02/980x653/54ac39295a73f_-_elle-00-romeo-beckham-burberry-5gnaa4-h.jpg
          • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 18:06
            Elegancka, acz niewykonalna wink
    • eliszka25 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:33
      wiedzy o aktualnych trendach nie mam, ale radzilabym poszukac sprawdzonego fryzjera, ktory ma doswiadczenie z dzieciecymi fryzurami. chodze od lat do takiego fryzjera z moimi chlopakami. fryzur wymyslnych nie maja, ale zawsze jest to fryzurka dopasowana do twarzy i taka, ze jak wlosy odrastaja, to chlopaki nadal wygladaja dobrze. nie ma sterczacych kogutow itp. nawet, gdy przez 3-4 miesiace nie widza fryzjera. co najwyzej musza grzywke odsuwac na bok, bo do oczu wchodzi, ale staram sie chodzic z nimi do obciecia na tyle czesto, zeby nie mieli tego problemu.
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:36
        Nasze fryzjerki (bo 3 sa w tym salonie) nie maja na takie włosy pomysłu. Chłopcy najcześciej w tym wieku mam albo cienkie, albo proste. I wtedy to nic trudnego. A on ma hmm..problematyczne wink
        • eliszka25 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 21:51
          my mielismy chyba szczescie, bo jestem zadowolona z fryzur chlopakow, bez wzgledu na to, co wspolnie z fryzjerem wymysla. aktualnie chcieli po prostu na krotko, ale bylo juz roznie. starszy ma raczej malo problematyczne wlosy, bo duzo, grube i proste, wiec wychodza wdzieczne fryzurki. z mlodszakiem jest troche gorzej, bo wlosy ma bardzo miekkie, delikatne, nie za duzo, ale wlasnie troche sie kreca i fryzury trzeba dobierac uwaznie, ale zawsze sie to udawalo i wyglada dobrze. poszukalabym jakiegos innego fryzjera na twoim miejscu. acha, z moich doswiadczen wynika, ze chlopaki maja najfajniejsze fryzurki, kiedy obcina ich pracujacy w "naszym" salonie chlopak. nie wiem, czy to przypadek, czy moze wlasnie sekret tkwi we fryzjerze-facecie.
          • nuta15 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:29
            Taka ? urodaistyl.info/images/fryzury-dla-chopca/fryzury-dla-chopca-64-5.jpg
            • eliszka25 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:40
              o wlasnie, moj mlodszy czesto ma cos na podobe. u niego to wyglada nieco inaczej, bo wlosow ma mniej, ale mu sie troche bardziej kreca, ale to jest wlasnie cos w tym stylu. moim zdaniem bardzo fajna fryzurka do takich niesfornych chlopiecych wlosow. jak dobrze obciete, to nawet gdy odrastaja nie wyglada zle.
            • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:42
              Byłoby idealnie.
              Niestety wyglada jak kalafior, musiałabym codziennie mu prostować big_grin
              • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:49
                Fryzura nr 3, cos takiego ma www.facetemjestem.pl/stylizacja-i-pielegnacja-wlosow-kreconych-dla-mezczyzn/

U mężczyzny da sie zapanować, przedszkolak wyglada jak kalafior wink
                • eliszka25 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:01
                  e, jak dla mnie ten chlopaczek na zdjeciu tez wyglada jak kalafior wink. moj mlodszy az tak mocno kreconych nie ma, ale zawsze ma fajna fryzurke i nie trzeba jej ukladac. dla takiego dziecka fryzura, ktora trzebaby ukladac, to nieporozumienie przeciez.

nic konkretnego ci nie doradze, bo ja kompletnie nie mam talentu do takich rzeczy i zdaje sie na naszego fryzjera. moze szukaj do skutku, bo co innego pozostaje? mozesz go jeszcze objechac maszynka na rekruta, ale chyba nie o taki efekt ci chodzi smile
                • thank_you Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:06
                  Ooooooo, śliczne. Tak mu się kręcą?
                  • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:11
                    Tak, ale zapuścić sie nie da, bo to nie sa miękkie loczki. W dotyku nie sa zupełnie dziecięce, sa takie jak dorosłego mężczyzny, w dodatku sztywne, mimo tych loków. I bardzo gęste, az nieprzyzwoicie.
                    Mogłabym na zero ściąć, ale takie łyse głowy jakoś żałośnie mi sie kojarzą...
                    • thank_you Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:16
                      To rzeczywiście problem. Może spróbuj na krótko, stopniując długość. To nie zęby - odrosną. wink

Na pocieszenie napiszę, że mój syn ma rzadkie i cienkie włosy i też chodzi w jednej fryzurze w której jako tako wygląda. wink Aż drżę na myśl co będzie, gdy zechce mieć krótkie włosy. big_grinDD
                • daisy Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:08
                  Mrau, najbardziej podoba mi się fryzura nr 17... wink
                  • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:13
                    Zeby cos takiego miał na przedszkolne śniadanie, musiałabym rano objechać mu łepetynę prostownica wink
                    • daisy Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:18
                      OK, "fryzura". smile
                      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:26
                        wink
    • angeika89 Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:45
      Może tu Cię coś zainspiruję:

www.google.pl/search?q=kr%C3%B3tkie+ch%C5%82opi%C4%99ce+fryzury+z+kr%C4%99conymi+w%C5%82osami&biw=1280&bih=895&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwib14nB7Y7LAhUBp3IKHVSWDNwQsAQIGg
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 22:51
        Już to wyguglalam. Męskie super, przedszkolak oszaleje z tym kołtunem.
        Chyba mu zetnę krótko, z dłuższa góra, na 2 tyg bedzie ok...
    • thank_you Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:04
      Podobają mi się fryzury, gdy chłopcy mają przycięte boki i dłuższą górę. Absolutnie nie irokez tylko fryzura, którą ma na głowie co drugi modny gimnazjalista. Sprawdza się w przypadku gęstych i lekko falowanych włosów. smile))

Poza tym lubię chłopców w długich włosach (o ile jest to kształtna fryzura a nie coś na zasadzie - rośnie, bo rośnie).
    • lucy-luka Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:05
      mam podobny problem smile po wielu próbach - od bardzo krótkich po zapuszczanie (na prośbę syna) pozostajemy wierni jednej fryzurze. krótko, ale nie maszynką. obcinane nożyczkami, przy uszach i tył krótko, reszta ciut dłuższa. wygląda bardzo dobrze.
    • klamkas Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:21
      Eee... po lekturze wątku - nieważne czego chce dziecko, ścinać krótko (ale nie maszynką, u fryzjera który wie gdzie krócej/dłużej/gdzie coś ścieniować a gdzie nie). I regularnie o to dbać, dopóki nie dorośnie do własnego pomysłu, stylu i chęci na samodzielne układanie ;p.
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:27
        Pewnie tak zrobię wink ale on przezywa te włosy, potem stoi przed lustrem i ogłada big_grin
        • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:27
          Przeżywa.
          Ogląda.
          • klamkas Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 00:04
            To pokaż mu zdjęcia w momentach, w których było gorzej ;p. Albo przeciągnij przez proces doprowadzania fryzury do ładu (mycie, suszenie, wyciąganie, a potem dociąganie prostownicą). Na moją córkę (sporo starszą) nie podziałało, ale ona sama musi sobie z buszem na głowie radzić, pięciolatek musi polegać na tobie, więc kto wie...
    • mynia_pynia Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:22
      Mój od zawsze ma krótkie włosy po bokach i na górze a cały tył długi zostawiam, teraz ma tył do ramion, ale w wakacje miał do łopatek, tylko dostał potówek na karku i musiałam mu ciachnąć żeby szyje odsłonić. Ścinałam go w weekend, bo miałam pomysł żeby całość zapuścić ale nie mogłam już patrzeć na syna w wersji "Jaś" i znowu ma górę na okolo 3 cm, boki tak z 1,5-2cm i tył około 20cm od czubka głowy.
      • aankaa Re: Fryzura dla 5 latka 23.02.16, 23:29
        górę na okolo 3 cm, boki tak z 1,5-2cm i tył około 20cm od czubka głowy
        ===
        oj...
      • eliszka25 Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 00:09
        cos jak czeski pilkarz wink
        www.google.ch/search?q=fryzura+na+czeskiego+pi%C5%82karza&biw=1262&bih=633&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiEpq2dgI_LAhVHQhQKHbXoCLEQsAQIIQ#imgrc=QwgB19bVGsePzM%3A
        • angeika89 Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 00:14
          O masakra big_grin
          • ichi51e Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 13:18
            Niestety NIKT
            W tym dobrze nie wyglada www.collegehumor.com/post/6978959/10-perfect-pictures-of-celebrities-who-had-mullets-when-they-were-young
        • mynia_pynia Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 10:45
          Dokładnie tak to się nazywa wink
          • kobalt_e Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 14:53
            O mamo, dlaczego mu to robisz? Zawsze się zastanawiam, jak widzę chłopców z taką fryzurą - co się stało?
            • mynia_pynia Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 15:01
              jak to co, matce się ręka omsknęła ;P
    • rosapulchra-0 [...] 24.02.16, 04:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cosmetic.wipes Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 06:28
        No proszę, pierwsza ofiara forumowa i jaki piękny hejt big_grin
      • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 09:23
        Hehe, mistrz ciętej riposty big_grin

A propos-jak twoje opiaty?
        • cosmetic.wipes Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 09:41
          > A propos-jak twoje opiaty?

Przedawkowała jak widać big_grin
    • aquella Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 05:48
      Przy kreconych gęstych i do tego sztywnych najlepsze rozwiązanie to te krociotkie boki i dluzsza falujaca góra, a jeśli ma bardzo kręcone to bez żelu sie nie obejdzie. Mój syn ma lekko kręcone bardzo gęste ale miękkie dlatego nie mogę zrobić mu takiej fryzury, ma na glowie coś jak ta nr 16 tylko bardziej uporządkowana
    • anty_nick Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 09:32
      mój 6 latek ma włosy delikatne i ma po prostu krótkie. Straszy ma gęste i sztywne.Tutaj niestety w gre wchodzi tylko fryzura po bokach krócej, góra delikatnie dłuższa.
    • wadatka Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 13:20
      sciac na krtoko, przy skrorze
    • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 18:09
      No i wyszło tak jak zawsze wink boki krótkie, dłuższe na gorze. Te dłuższe natychmiast ułożyły sie w zakrętas na czole, ale dziecię stwierdziło, ze tak jest ok, wiec nie dyskutuję wink
    • mia_siochi Re: Fryzura dla 5 latka 24.02.16, 18:09
      No i wyszło tak jak zawsze wink boki krótkie, dłuższe na gorze. Te dłuższe natychmiast ułożyły sie w zakrętas na czole, ale dziecię stwierdziło, ze tak jest ok, wiec nie dyskutuję wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka