upartamama 29.02.16, 14:03 Ile kosztuje średni popcorn w krakowskim Multikinie? Coś mi się wydaje, że sprzedająca wykorzystał nieznajomość cen przez 6 letnie dziecko i z premedytacją nie wydał reszty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:10 Jest coś takiego jak cennik... Tam można zobaczyć co ile kosztuje. Skoro wysłałaś dziecko po popcorn i coś się nie zgadzało, trzeba było od razu podejść do kasjera. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:26 dziecko było w kinie z klasą, nie ze mną. Dałam jej pieniądze żeby sprawdzić czy da sobie radę. W pewnym sensie sobie dała, bo popcorn dostała ale reszty już nie. Stąd moje pytanie - ile kosztuje popcorn (średni) w multikinie bo na stronie żadnych informacji na ten temat nie. Gdyby cennik był, dałabym odliczoną kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:29 U has, kiedy klasa idzie do kina, nauczyciele nie pozwalają kupować popcornu ani innego szajsu. Jak widać słusznie, przynajmniej potem nie ma takich głupich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:45 A co to kogo obchodzi ? U nich pozwalają i dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:56 No właśnie tak dobrze, że dzieciak został oszukany, a matka żali się na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:57 Pomijając to, że szkoła mogłaby jednak nie promować niezdrowych i burackich nawyków . Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:04 Popcorn nie jest ani nie zdrowy ani buracki. Dziecko tez nie zostało oszukane, to jest normalna cena za popcorn w kinie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 20:29 dziecko zostało oszukane - nie dostało reszty. Dało pewnie 20 zł i nie dostało 2,10? Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 07:39 Kurde, uważasz, że na tyle to można oszukać dzieciaka czy jak? Chodzi o fakt wykorzystania zamotania 6-latka, a nie o kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 12:47 a ty czytasz co napisałam? Napisałam że dziecko zostało oszukane bo nie dostało reszty. Wioskowy twierdził że nie zostało oszukane Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 23:13 Autorka nie podała z jakiej kwoty nie wydano reszty? Może rzeczywiście tyle kosztował, ile dziecko miało. Albo kupił sobie coś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 07:45 Mama pisze, że reszta przepadła. Nawet jeśli dziecku nie wydano z 20 zl, to chamstwo straszne. Co do spożywania popcornu w kinie, pozwól mieć inne zdanie. Choć w wypadku wyjścia szkolnego bardziej chodziło mi o aspekt, że jedne dzieci dostaną kasę, inne nie i to takie malo wychowawcze jest. Dwa, ze po to są bilety kupowane zbiorowo, żeby dzieci nie stały po kolejkach, nie traciły czasu i nie było zamieszania. Tak, wiem, że chodzi głównie o cenę biletu grupowego, ale nauczycielka puszczająca pierwszaki w kolejkę po te przekąski ma malo wyobraźni organizacyjnej i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:24 >hoć w wypadku wyjścia szkolnego bardziej chodziło mi o aspekt, że jedne dzieci dostaną >kasę, inne nie i to takie malo wychowawcze jest. To akurat jest bardzo wychowawcze. Jasio ma bogatszych rodziców i ma popcorn, a Marysia ma biedniejszych i popcornu nie ma. Tak jest świat urządzony, niech się dzieci uczą i oswajają. A dwa- że wychowawczo można dzieciaki zachęcać do dzielenia się swoim popcornem z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:40 Ciekawa jestem, czy miałabyś identyczne poglądy na miejscu ubogich rodziców i ubogiego dziecka. Dawno nie czytałam już czegoś tak bezwzględnego... BTW, szkoła publiczna powinna chyba niwelować różnice, a nie je uwypuklać. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 18:03 Nigdy szkoła nie zniweluje różnic. Jedno dziecko będzie miało plecak za 300-400 zł inne za 30 z marketu, jedno ferie spędzi w Alpach inne w domu. Jedno na gwiazdkę dostanie np ps4 a inne nic nie dostanie albo coś za 5 zł. Musiałabyś zabronić rozmów na korytarzach, rozdać jednakowe plecai z wyposażeniem. No i pewnie te nieszczęsne mundurki musiałyby być. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 18:38 Ale to nie znaczy, że ma te różnice pogłębiać tam, gdzie naprawdę nie musi. Lekcja życia, którą tak zachwyca się Memphis jest często zbędna i okrutna. A poczęstowanie przysmakiem z łaski często staje biedniejszym w gardle tak naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 19:04 To trzeba tak wychowywać dziecko, żeby nie częstowało "z łaski", tylko w taki sposób, żeby częstowanemu w gardle nie stawało. No proszę- banalne wyjście do kina, a i biedny, i bogaty może odbyć lekcję życia w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 19:29 Ale rodzice tego zamożniejszego dziecka, kierując się Twoją filozofią, doskonale je wyszkolą, kto lepszy, a kto gorszy, bo przecież takie jest życie i można bez umiaru chwalić się swoim stanem posiadania. W końcu dajemy biedakom cenną lekcję. Wybacz, ale w odniesieniu do 6-latków jakoś nie mogedostrzec w całej tej sytuacji pożytku. Popcorn czy inne badziewie do wypuku można nabyć będąc w kinie z rodzicami, niekoniecznie akurat na wyjściu grupowym. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 23:38 Ale to Ty uważasz, że dzieciak z popcornem jest lepszy, a ten bez popcornu- gorszy. Problem tkwi w Twojej głowie i najwyraźniej tego samego uczysz swoje dzieci. Mam nadzieję, że moje nie będą dzielić ludzi na lepszych i gorszych w oparciu o to, czy trzymają w rękach kubeł kukurydzy czy inny tego ekwiwalent. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 10:17 o i z tym się zgodzę w 100%. To rodzice uczą dziecko poczucia wartości i posiadane pieniądze nie mają nic do tego. Zawsze znajdzie się coś, na czym można zbudować swoje poczucie wartości. Oczywiście mówimy o normalnych rodzinach a nie patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 19:02 >Ciekawa jestem, czy miałabyś identyczne poglądy na miejscu ubogich rodziców i >ubogiego dziecka. Ja właśnie jestem tym ubogim rodzicem ubogiego dziecka. Jak idziemy do kina i mnie akurat stać, to kupujemy popcorn czy colę. Jak nie mam, to mówię dzieciakom- sorry, nie dzisiaj, dzisiaj mamy tylko na kino. I nie ma znaczenia, że inne w tym czasie targają kubły z kukurydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 19:24 Kluczowe jest: dzisiaj mnie nie stać. A teraz wyobraź sobie, że nie stać Cię nigdy i że dziecko zamiast frajdy klasowego wyjścia wiecznie odczuwa przykrość w tym kinie. To, że Ty jako dorosła racjonalizujesz sobie swój stan posiadania, nie znaczy, że dzieci muszą od małego znać porządek dziobania. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 23:44 >Kluczowe jest: dzisiaj mnie nie stać. A teraz wyobraź sobie, że nie stać Cię nigdy i >że dziecko zamiast frajdy klasowego wyjścia wiecznie odczuwa przykrość w tym >kinie. Wiesz co- nie muszę sobie wyobrażać, bo ostatnio to raczej na więcej rzeczy mnie nie stać niż stać. Nie stać mnie też na narty kilka razy w roku, obóz żeglarski albo wyjazd nad ciepłe morze latem, nowe playmobile co chwila i konsolę PS4 - a ich koledzy i koleżanki to mają. I z tym też moje dzieci muszą sobie poradzić, zamiast "wiecznie odczuwać przykrość", bo ktoś ma więcej i może więcej. Z takim podejściem czeka ich nieszczęśliwe życie, pełne frustracji, zawodu i zawiści. Zawsze znajdzie się do porównania ktoś, kto ma lepiej. Ale też mogą sobie pomysleć, że są dzieci, które nawet do kina nie pójdą, bo nawet tyle ich rodzice nie mają, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 12:26 Dziewczyny na forum podawały już przykłady z własnego wychowania jako dzieci, właśnie takie w stylu, a dzieci a Afryce głodują albo idą boso do szkoły . Jakoś niespecjalnie to trafiało, a bardziej irytowało i powodowało przekonanie, że rodzice gadają głupoty . Jako osoba z jakimiś problemami finansowymi tym bardziej powinnaś raczej być za tym, żeby szkoła w oficjalnych sytuacjach klasowych nie akcentowała roznic finansowych. a to, ze dziecko chce czegoś, co jest dostępne większości klasy, nie ma nic wspólnego z hodowaniem zawiści. Każdy ma potrzeby i marzenia TEŻ i materialne. Jako nauczycielka mając zróżnicowaną społecznie klasę takich maluchów nie zachęcałabym w życiu rodziców do dawania dzieciom kasy na takie drogie przekąski. U mnie takie coś umiała przeforsować babka w szkole prywatnej, a rodzice przyklasnęli, że dzieciaki do kina nie wezmą kasy... Choć pewnie było ich spokojnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 09:55 Niestety muszą znać bo dzieci przygotowuje się do życia dorosłego, prawda? A życie tak właśnie wygląda. Im szybciej to sobie przyswoi tym lepiej dla niego. Poza tym dzieci nie są głupie i same widzą jak któreś z nich jest traktowane (wiem coś na ten temat bo w mojej klasie w podstawówce był miks i zamożny i ubogich, nawet dla mnie wtedy 7 lat gdy doszło do pewnej sytuacji było dla mnie widoczne, kto jest lepiej traktowany ze względu na forsę rodziców, kolejne lata życia, dorosłości tylko w tym utwierdzają). Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 09:57 A życie powinno być sprawiedliwe, dobrzy ludzie być zdrowi i umierać późno, dzieci nie powinny w ogóle rodzić się chore itd. Niestety to utopia i pobożne życzenia, nad czym ubolewam. Nie masz 20 lat chyba sama powinnaś wiedzieć najlepiej jak wygląda życie Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 12:18 I właśnie dlatego wiem, że w placówce edukacyjnej można dać dziecko ze słabszych środowisk dużo siły, a można też zdeptać im samoocenę od małego. Ludzie robią innym różne mało eleganckie rzeczy w swojej małości i samozadowoleniu, ale misją szkoły jest wciąż jednak też i wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 12:19 * dzieciom ze słabszych środowisk Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:25 Dziecko mogło też odejść od kasy zanim sprzedawca wydał resztę, mogło zapomnieć ją zabrać lub mogła mu wypaść. Nie wiem ile kosztuje dokładnie ale pewnie coś około 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:32 Pewnie więcej, ostatnio strasznie podrożały. Ostatnio = ostatnie 2-3 lata, przedtem duży popcorn to bliżej dychy kosztował, teraz prawie pod dwie, to średni z 15 może? Mówię o cenach w mojej wiosce, te mogą być różne w różnych kinach. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:31 multikino.pl/pl/promocje/promocje-barowe# Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:47 niktmadry napisał(a): > multikino.pl/pl/promocje/promocje-barowe# ale autorka chyba chciała wiedzieć ile popcorn średni kosztuje, a nie, że może sobie z biletem kupić super zestaw 15% taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 14:52 Ok, znalazłam paragon. Średni popcorn w multikinie kosztował 17,90. Reszty brak ale to już moja strata. Jeszcze dla ciekawostki powiem że bilet na bajkę + przejazd kosztował 22 zł za dziecko a popcorn 17,90 ! Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:00 upartamama napisała: > Jeszcze dla ciekawostki powiem że bilet na bajkę + przejazd kosztował 22 zł za > dziecko a popcorn 17,90 ! A po co komu popcorn w kinie?! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:11 wielceszanownypan napisał(a): > > Jeszcze dla ciekawostki powiem że bilet na bajkę + przejazd kosztował 22 > zł za > > dziecko a popcorn 17,90 ! > > A po co komu popcorn w kinie?! Dokładnie! Jak za piątala ma się potężną pakę czipsów! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:19 chipsów do multikina nie wolno ani nic innego co ze sobą przyniesiesz....tylko to co u nich kupić.... a po co w ogóle czy popcorn czy chipsy to był tu już wątek niejeden... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:43 beata985 napisała: > chipsów do multikina nie wolno ani nic innego co ze sobą przyniesiesz....tylko > to co u nich kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:16 beata985 napisała: > chipsów do multikina nie wolno ani nic innego co ze sobą przyniesiesz.... ?? A czemu nie wolno? Ktos to slrawdza i rekwiruje? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:35 No torby czy plecaka pewnie nie zrewidują, ale oficjalnie nie wniesiesz. Są o tym informacje w cinema city, multikinie. Jak w innych kinach nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:59 arwena_11 napisała: > No torby czy plecaka pewnie nie zrewidują, ale oficjalnie nie wniesiesz. Są o t > ym informacje w cinema city, multikinie. To co w twojej torbie jest oficjalne. Nie musisz sie tlukaczyc co masz w torbie a rewidowac nie maja prawa. U mnie nie zauwazylam takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 20:34 Oficjalnie - czyli w łapkach na widoku - nie pozwolą Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:48 Wystarczy, że jak w Poznańskim Kinepolis nie wniesiesz torby ani plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:01 wioskowy_glupek napisała: > Wystarczy, że jak w Poznańskim Kinepolis nie wniesiesz torby ani plecaka. > 😁 Do takiego kina bym nie poszla. W koncu masz prawo miec wlasny napoj we wlasnej torbie a ta torbe przy sobie. Idiotycze zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:04 Do kina idzie sie obejrzec film i placi sie za bilet a jesli zakazu jedzenia ani picia nie ma (trudno zeby byl) to masz prawo miec to co chcesz i skad chcesz,zmuszanie do kupowania w kinie i zabranianie posiadania torby przy sobie podczas ogladania filmu jest przekroczeniem granic swobod ktory ma kazdy czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:07 Dokładnie. To jest po prostu chamskie wykorzystywanie sytuacji, wcale bym się nie zdziwiła, gdyby nie było zgodne z prawami konsumenta. Jeżeli kino chce zarabiać na swojej ofercie, niech stara się żeby była atrakcyjna i chętnie kupowana. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:17 Rozumiem ze kina moja swoje policy np u mnie cineworld ma tyle ze nie wolno wnosic goracego jedzenia i alkoholu kupionego poza kinem. Wszstko co nie jest gorace i nie zawiera alkoholu a kupione bylo gdzie indziej mozna. W Odeon na stronie jest ze nie mozna wnosic jedzenia i picia kupionego gdzie indziej ale nikt nie spdawdza co sie ma tobie czy kieszeni. Ja zawsze mam butelke z woda w torbie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:06 Mnie tego nie musisz tłumaczyć takie mają zasady nic ci na to nie poradzę U nas do kina w torbie możesz wnieść co chcesz np. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:50 Ale to bzdura. Lażę tam. I zawsze mam wielką torbę, bo takie lubię. Nigdy nie ms żadnego problemu. No chyba kurcze że ktoś z plecakiem jak na górska wyprawę chce wejść? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 20:29 Może są teraz mniej restrykcyjni Byłam tam z 5 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:29 5 lat temu to ja tam wchodziłam z wózkiem, wypakowanymi torbami (ciuszki, pieluszki, maskotki, chusteczki, butelki itd- ale równie dobrze mogłyby być chipsy ) i całym tym taborem, który towarzyszy wyprawom z dziećmi. Nikt mnie nigdy nigdzie nie cofał. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 21:10 Chyba sobie jaja robisz. Jestem tam 1-2 razy w tygodniu, zawsze z torbą wioskowy_glupek napisała: > Wystarczy, że jak w Poznańskim Kinepolis nie wniesiesz torby ani plecaka. > Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 23:47 Jeśli to duża damska torba, to OK, ale własnie w Kinepolis byłam świadkiem cofania od bramki faceta z plecakiem, nie wiem, na czym stanęło, bo film się zaczynał... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:27 Co Ty opowiadasz? Do poznańskiego Kinepolis wejdziesz z torebką, torbą, plecakiem i dowolnym innym bagażem. Nikt nigdy mnie nie zatrzymywał, nie przeszukiwał, nie rekwirował niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 20:05 Srsly? W Kinepolis bywałam jeszcze rok temu regularnie z plecakiem i nikt nigdy nie powiedział mi w tym temacie ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:37 wielceszanownypan napisał(a): > > A po co komu popcorn w kinie?! długo nie trzeba było czekać. Jest to sie kupuje,Ja nie kupuje, ale nie lamentuje jak inni to robią. Jak już było tutaj pisane.Nie podoba sie, idz do małego jak to ematka mówi "lokalnego" kina, tam popkornu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:09 fifiriffi napisał: > Jest to sie kupuje Najgłupszy argument świata. Piwa nie było? A jak już dziecko kupiło, to mogło przynieść do domu a nie szeleścić, mlaskać, brudzić się i śmiecić. Ja bym wprowadził całkowity zakaz jedzenia i picia na sali kinowej. Jak już ktoś nie może wytrzymać, to niech dziamga i siorbie na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 09:30 wielceszanownypan napisał(a): > > Ja bym wprowadził całkowity zakaz jedzenia i picia na sali kinowej. Jak już kto > ś nie może wytrzymać, to niech dziamga i siorbie na korytarzu. na szczeście niie Ty o tym decydujesz. I wiesz,że ludzie jedzą a nie co? dziamgają? Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 09:48 fifiriffi napisał: > I wiesz,że ludzie jedzą a nie co? dziamgają? Niektórzy w trakcie jedzenia dziamgają dziamgać pot. «mówić dużo, szybko, w sposób denerwujący» sjp.pwn.pl/szukaj/dziamga%C4%87.html Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_r Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:29 >Jeszcze dla ciekawostki powiem że bilet na bajkę + przejazd kosztował 22 zł za dziecko smile a popcorn >17,90 ! Kino zarabia najwięcej na przekąskach [nie na zyskach z filmów], czemu się dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:48 To jest normalna cena w kinach, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kita.szek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:58 ja zawsze do kina przemycam wodę w butelce - bo kinowa kosztuje 8zł za 500 ml. czasem kanapkę domową i pokrojone jabłko w cząstkach w kinie robię się od razu głodna, tak jak w pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:24 To wcześniej nie wiedziałaś, że kina NIE ZARABIAJĄ na pokazywaniu filmów, tylko na popcornie, coli i nachos, czy co tam oferują?! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:45 Drogo. Nie stać Was. Następnym razem zróbcie domowe chipsy buraczkowe (bo zdrowe) i przemyćcie jak to prawdziwe e-mamy w plecaku z podwójnym dnem. I koniecznie też colę. Co będziecie przepłacać jak w Biedronce kupicie za pół ceny "kinowej". Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:48 "Drogo. Nie stać Was. Następnym razem zróbcie domowe chipsy buraczkowe (bo zdrowe) i przemyćcie jak to prawdziwe e-mamy w plecaku z podwójnym dnem. I koniecznie też colę. Co będziecie przepłacać jak w Biedronce kupicie za pół ceny "kinowej". " Napisał koleś, który sam się chwalił, że ma 1200 zł miesięcznie na przeżycie... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:06 livia.kalina napisał(a): > Napisał koleś, który sam się chwalił, że ma 1200 zł miesięcznie na przeżycie... Wiesz, jest prawda czasu i prawda ekranu.... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:59 Wiesz, jest prawda czasu i prawda ekranu.... Myślisz, że nawet 1200 nie wyciąga? Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 15:50 Czy w kinach sprawdzają torebki/plecaki? czy przypadkiem ktoś nie wnosi jedzenia??? Nie byłam 100 lat dlatego pytam. Jeśli tak to hańba Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:01 Nie sprawdzają, ale jak masz na wierzchu swoje jedzenie i picie mogą się przyczepić, więc lepiej schować do torby czy plecaka i w ciemności sali kinowej dopiero wyciągnąć i spożywać. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:04 Hańba, bo dla dzieci taki popcorn w kinie to frajda. A są rodziny, dla których wykosztowanie się na bilet to spory wydatek. Rozumiem, że przekąski w kinie muszą być droższe niż w sklepie, ale o ile ? 500 % ? Mała paczka surowego to u nas 1,5, niechby uprażenie jeszcze raz tyle kosztowało....zdzierstwo straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:07 Kina zwykle nie są przeładowane, a zarabiać trzeba. Gdyby nie przekąski to by upadły. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:11 kaz_nodzieja napisał(a): > Kina zwykle nie są przeładowane, a zarabiać trzeba. Gdyby nie przekąski to by u > padły. Ale pozwolisz właścicielowi biznesu martwić się o jego rentowność!? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:21 Może gdyby nie zdzierały nie byłoby tak pusto? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:26 nie sprawdzą w torebce ale spróbuje wejść bez torebki niosąc swoje chipsy i soczek.....Ciebie może wpuszczą jak się postawisz ale poślij dziecko..... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:49 Do wielu kin nie wniesiesz torby ani plecaka, trzeba zostawić w szafkach na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:05 jak zyje, nie bylam w takim kinie. jestem albo zbyt wiesniacka albo zbyt swiatowa bo nie wiem gdzie trzeba zostawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:21 Bo nie w każdym kinie tak jest ??? Napisałam w wielu czy w każdym ? W Kinepolis np. w Poznaniu tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:54 Nie. Nie mają. Owszem, jest MOŻLIWOŚĆ skorzystania z szatni. Nie ma OBOWIĄZKU Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 20:32 Za moich czasów taki obowiązek był jak najbardziej, nie można było wejść z rzeczami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:32 Nie, nie było obowiązku. I nie ma tam żadnych szafek na torebki. I nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 23:47 Gdzie tam są szafki na torby? Są dwie szatnie dla chętnych, szafek nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 23:47 No, chyba, że szafki dla korzystających ze ścianek wspinaczkowych...? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 20:18 w wielu kinach bylam w roznych miastach i w zadnym nie bylo obowiazkowej szatni na torby. widocznie to jedno poznanskie kino ma takie dzikie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 17:32 Nie ma takich zwyczajów, wioskowy konfabuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 19:58 Nie konfabuluję, sprawdź sobie czy są szafki a potem kłap... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 20:09 Nie ma szafek.. wioskowy, nie wiem kiedy tam byłaś, ale może jak budowali to kino i to były szafki robotników? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 20:46 Nie ma szafek. Jest szatnia, tak zwykła. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 16:05 kaz_nodzieja napisał(a): > Biedronce kupicie za pół ceny "kinowej". W Biedronce to za jakieś 10% ceny kinowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 17:51 Ale to nie jest to samo Wiem co mówię bo dla mnie nie istnieje seans bez popcornu filmowego nawet jak za bilet płacę 11 zł a za popcorn 15 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 18:35 Bierzemy duzy zestaw na pol, duzy to chyba najekonomiczniejszy zestaw. Popcorn jest niestety nalogowy. Staram sie zjadac go cichutko, trzymam w buzi, niech namoknie by glosno nie chrupac Przez to zjadam mniej Staram sie tez wybierac go z pudelka tak, by to nie bylo slyszalne. Coli z zestawu nie pije, kupuje mala butelke wody. Moj partner, ktory bardziej dba o zdrowe odzywianie niz ja w kinie oddaje sie szalenstwu Sam nie wiem, czy lubi kino dla kinomaniactwa czy dla konsumpcji z popcornowego barku. Sama nie lubie, gdy ktos obok zajada meksykanskie, bardzo zapachowe przegryzki ( nachosy serowe ) Gdy dziecko jedzie do kina czy teatru z klasa to maja przykazane zabrac ze soba napoj i przegryzki . Klasa w kolejce to duza strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:11 Jedzenie w teatrze? ???? No to juz jest kompletny upadek obyczajow.... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 19:22 Ale wiesz, że w teatrze są przerwy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 21:17 > Ale wiesz, że w teatrze są przerwy ??? kurcze, bylam niedawno w teatrze bolszoj w moskwie, na przerwach cala smietanka "gnala" do bufetu po napoje, szampana, kawior, czekoladki... kanapki tez byly Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Popcorn w multikinie 29.02.16, 23:06 Patrz jakie buractwo się szerzy Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 00:15 >Ale wiesz, że w teatrze są przerwy ??? Śniadaniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love bardzo dobrze zrobili, nauczycie się nie jeść w 29.02.16, 18:43 kinie Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: bardzo dobrze zrobili, nauczycie się nie jeść 29.02.16, 19:23 A niby dlaczego mają nie jeść w kinie ? W kinach właśnie po to są movie bary żeby sobie coś zjeść podczas seansu. Kino to nie teatr. Ps. nie mam na myśli DKFu czy kin studyjnych tylko normalne kino... Nie histeryzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: bardzo dobrze zrobili, nauczycie się nie jeść 29.02.16, 21:25 wioskowy_glupek napisała: W kinach właśnie po to są movie bary że > by sobie coś zjeść podczas seansu. A dlaczego nie przed albo po seansie? Jak coś cię zaskoczy/przestraszy na ekranie, to się udławisz i tragedia gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: bardzo dobrze zrobili, nauczycie się nie jeść 29.02.16, 23:08 Niby po co miałabym jeść popcorn po albo przed seansem ? Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: bardzo dobrze zrobili, nauczycie się nie jeść 01.03.16, 00:08 wioskowy_glupek napisała: > Niby po co miałabym jeść popcorn po albo przed seansem ? A po co się je? Po to żeby nie umrzeć z głodu. Jeśli zjesz przed seansem, to nie umrzesz w trakcie. Jeśli jednak po zjedzeniu przed, zaczniesz słabnąć z głodu, to po seansie zjesz i nie umrzesz. Podczas oglądania filmu człowiek się wzrusza (czasem płacze), denerwuje a nawet wścieka. Ogólnie rzecz biorąc, przeżywa. Więc jedzenie w takich warunkach (emocjach) jest niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 08:38 Ciekawe, że wątek rozwinął się w temacie jeść, czy nie jeść w kinie, a nikt nie zwrócił uwagi, na oszukane dziecko w kinie. Kwota nie jest duża, ale mnie by wkurzyło, gdyby mi ktoś tak dziecko potraktował, nie zostawiałbym tak tego. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 09:46 lelija05 napisała: > Ciekawe, że wątek rozwinął się w temacie jeść, czy nie jeść w kinie, Oczywistym było, że pójdzie w tym kierunku... > a nikt nie > zwrócił uwagi, na oszukane dziecko w kinie. A tego do końca nie wiemy czy oszukane.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 09:58 Bo nie ma dowodu, ze dziecko zostało oszukane? Bo mogło odejść przed wydaniem reszty, mogło zgubić resztę po wydaniu? A skoro nie ma dowodu, nic nie zrobisz. Natomiast inne osoby podnoszą temat poboczny, zresztą bardzo wazny, jesc - nie jesć popcornu w kinie. Oraz czy nauczycielka powinna pozwalać 6 - 8 latkom kupować popcorn i podtrzymywać nawyk jedzenia w kinie. Mnie osobiście to by zdenerwowało.Irytuje mnie zwyczaj jedzenia popcornu, nachosów i innych szeleszcząco - chrupiących rzeczy i społeczne przyzwolenie na tego typu praktyki. Nic dziwnego, że dzieciaki nauczone opychaniem sie popcornem w kinie nie widza potem różnicy pomiędzy kinem, teatrem i innymi przybytkami. Widziałam, jak kobieta karmiła dziecko kanapką i batonami w filharmonii podczas koncertu. Nie będę jeździła na drugi koniec miasta specjalnie po to, żeby znaleźć kino bez popcornu. Płacę za bilet, zresztą sporo, bo multikino jest jedną z droższych sieci, i chcę obejrzeć film w sprzyjających warunkach, słuchając odgłosów filmu a nie chrupiących sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 10:24 No nie ma dowodu, ale po dwukrotnych interwencjach po zakupach zrobionych przez moje dziecko, nie byłabym zaskoczona, gdyby taka sytuacja miała miejsce. Niestety. A o popcornie nie chce mi się pisać, zwróciłam uwagę na brak reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 10:30 Można zrobić prowokację, żeby się przekonać. Jak będziesz z dzieckiem w kinie, posłac je po popcorn i sprawdzić, ile zapłaciło ile dało i ile dostało reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 10:49 Niekoniecznie z własnym Można pożyczyć sześciolatka sąsiadki czy którejś koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Popcorn w multikinie 01.03.16, 14:25 moje dzieci tez kilka razy oszukano. Niby dowodow nie ma ale ja swoje wiem. nie czarujmy sie , kiedy przychodzi wycieczka szkolna, kolonia to te wszystkie barki w kinach, basenach, zoo maja uzywanie. Zreszta nawet jesli dziecko wejdzie samo do barku czy sklepiku po szkole to tez czesto probuja oszukac. Ja moich synow wyuczylam kiedy sobie wlasnie po szkole chodzili cos kupic a ja zostawalam przed sklepikiem, ze maja pytac ile co kosztuje i sami wiedziec ile reszty powinni dostac. A i tak zdarzaly sie "pomylki" o 10, 20 centymow. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 10:03 Niestety to dość częsta praktyka. Byłam z klasą mojej córki na zielonej szkole 2 razy jako dodatkowa opieka i jedna kwestia to ta, że dzieci zupełnie nie kontrolują pieniędzy jak robią zakupy a kolejna to taka, że sprzedający to bardzo nieładnie wykorzystują. Ja przyjęłam taktykę, że jak dzieciaki ustawiały się w kolejce do zakupów stawałam obok i pilnowałam, żeby wzięły resztę i czy sprzedający na pewno wydaje ile trzeba. Trochę to uciążliwe, ale inaczej się chyba nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Popcorn w multikinie 02.03.16, 12:39 Da się. Na wyjściach klasowych, kiedy większość dzieci nie ogarnia kwoty reszty - po prostu nie kupować jako klasa. Umrą z głodu podczas seansu bez tego, czy co? Nieraz widzę klasy idące do multikina w ch, w którym robię zakupy. Nauczycielki same propagują różne burackie obyczaje, które można spokojnie praktykować na wyjściach rodzinnych, a nie musi się na wyjściu klasowym . Odpowiedz Link Zgłoś