Dodaj do ulubionych

Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon.

05.03.16, 23:27
Macie jakieś doświadczenia z telefonami Maxcom?
Szukam telefonu. Nie dla seniora. Dla siebie wink Smartfona nie potrzebuję. Mój stary samsung już ledwo zipie, więc muszę się rozejrzeć za nowym...
Czego potrzebuję czyli wymagania:
1. Funkcja "czarnej listy" albo przynajmniej przypisania określonego dzwonka do wybranego kontaktu. W tym przypadku wymagam również dyktafonu, żeby nagrać dzwonek-ciszę wink
Z tego co wiem, samsungi mają czarną listę. Przynajmniej mój staruszek ma. Maxcomy też mają, z tego co udało mi się wygooglować.
2. Chciałabym, żeby telefon miał aparat. Nie chodzi mi o jakość, po prostu o sam fakt udokumentowania czegoś zdjęciem. W wyjątkowej sytuacji.
3. Oczywista oczywistość w przypadku zwykłego telefonu: bateria ma długo trzymać.
No i telefon ma dobrze działać, żadnego zawieszania się, itd.

Co możecie polecić? smile
Wymyśliłam, że chcę telefon Maxcom MM 238 3G. Ale nie widzę żadnych opinii na jego temat... Ma czarną listę (znalazłam instrukcję w internecie), ma aparat. Wygląda nieźle wink Kupić?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 00:27
      Bosssh byloby mi wstyd wyciagnac taki tel z torby.No chyba ze jestes po 70,ale nie,nawet moja babcia ekhm ma lepsza komorke.
      • czarnaryba78 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 00:35
        Hmm ciekawe podejście. Mnie nie jest wstyd. Nie kupuję rzeczy, których nie potrzebuję. Smartfon nie jest mi potrzebny.
        • edelstein Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 00:42
          Jesli ktos nie potrzebuje smartphon znaczy,ze jest mocno do tylu z postepem.
          • czarnaryba78 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 01:10
            A to jakiś obowiązek być nie "mocno do tyłu" z postępem i nie posiadać "smartphon"? Łamię prawo? No cóż, ja żyję tak jak mi się podoba i każdemu życzę tego samego. Może zakończmy tę dyskusję, bo nie ma ona żadnego sensu. Jeżeli nie umiem pomóc ani sensownie odpowiedzieć autorowi wątku to milczę. Może też powinnaś zastanowić się nad takim postępowaniem?
            • czarnaryba78 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 01:10
              * i posiadać "smartphon"
            • edelstein Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 01:18
              Odpowiedzialam bardzo sensownie,kupno czegos takiego jest bez sensu.
      • wioskowy_glupek Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 11:56
        Jak raz się zgodzę big_grin
    • tereska.z.bombaju Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 07:17
      Edel jak zwykle na temat tongue_out
      Nie znam maxcoma ale samsung solid to fajny telefon. Poczytaj sobie. Jego bateria jest legendarna- 2 tygodnie trzyma bez problemu
      • lellapolella Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 11:10
        Tereska, ja się podepnę tylko z jednym pytaniem: czy aparat fotograficzny w tym modelu jest ok?
        • tereska.z.bombaju Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 11:36
          Jak na 2 mpx to robi całkiem niezłe zdjęcia. Najlepsza jest jednak bateria i wytrzymałość- koledzy z pracy rzucali moim telefonem ze sporej wysokości i nic mu nie było
          • lellapolella Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 11:55
            Dzięki wielkie, mój telefon się kończy i właśnie szukałam czegoś solidnego, z aparatem i klawiszamismile
      • czarnaryba78 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 12:06
        Samsung Solid, z tego co widzę, kosztuje ok. 400 zł. Tyle nie mam. Planowałam wydać ok. 200 zł uncertain No i nie potrzebuję, żeby bateria wytrzymała aż 2 tygodnie. 3-4 dni wystarczy smile
        • czarna_kita Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 12:22
          Moj brat swego czasu kupował jakąś Nokie. Z racji pracy jaką wykonywał smartfon odpadał. Nie pamietam jaka to była pamiętam że ciezka, srebrna. Mówił ze telefon ideał jak na jego wymagania.
    • mika_p Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 12:22
      Ja mam samsunga gt s5611
      dzwonki przypisuje się do grupy kontaktów
      ma możliwość nagrywania rozmów, czy dyktafon, to nie wiem
      aparat ma
      bateria wytrzymuje kilka dni - ale ja mało dzwonię
      z grubsza wygląda jak ten maxcom, o którym piszesz
      • zuzanka005 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 16:53
        Alcatel z klapką, 200 zł, aparat jest, czarna lista jest, dyktafon jest, można przypisać dzwonki
        • czarnaryba78 Re: Telefon Maxcom. Albo jakiś inny, nie smartfon 06.03.16, 17:19
          Alcatel 20.12? Ale fajny smile Dzięki! Poważnie się nad nim zastanowię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka