Dodaj do ulubionych

siedem cudów ?

10.03.16, 08:44
czy tylko skowyt zawiedzionych na braciach z Żoliborza ?
obstawiam ze jest w tym sporo prawdy ze ,z tymi facetami nic nie jest do końca jasne
Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich-Kalksteinów …

"1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji kręgu doradców Lecha Wałęsy, nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: siedem cudów ? 10.03.16, 09:11
      > Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmow
      > ie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?

tym że choc niższy o dwie głowy to spojrzał na oficera z góry big_grin
      • kolter Re: siedem cudów ? 10.03.16, 09:41
        dziennik-niecodziennik 10.03.16, 09:11
        > Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?

tym że choc niższy o dwie głowy to spojrzał na oficera z góry

niskiego wzrostu ,silnego ducha bibliotekarka big_grin
    • thank_you Re: siedem cudów ? 10.03.16, 09:44
      Jakiś czas temu ktoś próbował zdeprecjonować Wałęsę a wynieść na ołtarze Kaczyńskich i zapytał mnie - "Jak to jest, na Wałęsę są teczki, a na Jarka nic nie ma. Czyż to nie jest dziwne?". Odpowiedziałam, że dla mnie nie jest. "Przy takim zapobiegliwym tatusiu...".
      • kolter Re: siedem cudów ? 10.03.16, 09:53
        thank_you 10.03.16, 09:44
        Jakiś czas temu ktoś próbował zdeprecjonować Wałęsę a wynieść na ołtarze Kaczyńskich i zapytał mnie - "Jak to jest, na Wałęsę są teczki, a na Jarka nic nie ma. Czyż to nie jest dziwne?". Odpowiedziałam, że dla mnie nie jest. "Przy takim zapobiegliwym tatusiu...".

zdaje sie ze nie po to naprawdopodobniej Rajmund podpisał kilku generałom SB dyplomy ukończenia studiów
    • fredzia-33 Re: siedem cudów ? 11.03.16, 09:33
      cuda Panie, cuda
      • andaba Re: siedem cudów ? 11.03.16, 09:43
        Ładnie wypunktowane. I, zaiste, intrygujące.
        • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 09:46
          andaba 11.03.16, 09:43
          Ładnie wypunktowane. I, zaiste, intrygujące.

zasadniczo daleko mi do teorii spiskowych ,ale tatuś panów kaczyńskich jakoś tak zawsze był pomijany w ich oficjalnym życiu...
    • kulka.2 Re: siedem cudów ? 11.03.16, 09:47
      wydaje mi się, że nawet gdyby JK przyznał to wszystko o czym piszesz to niestety nie straci poparcia swoich zwolenników
      • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 10:50
        kulka.2 11.03.16, 09:47
        wydaje mi się, że nawet gdyby JK przyznał to wszystko o czym piszesz to niestety nie straci poparcia swoich zwolenników

jak to od lat powtarza jeden z mich kumpli; "debili na świecie nie brak"
        • kulka.2 Re: siedem cudów ? 11.03.16, 11:10
          nie zgadzam się z tymi ludźmi ale nie widzę powodu, żeby ich obrażać
          • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 12:18
            kulka.2 11.03.16, 11:10
            nie zgadzam się z tymi ludźmi ale nie widzę powodu, żeby ich obrażać

jest bardzo cienka granica pomiędzy stwierdzeniem faktu a obrażaniem ......
    • maslova Re: siedem cudów ? 11.03.16, 09:57
      Takie ciekawostki:
      polska.newsweek.pl/rajmund-kaczynski--ojciec-braci,93806,1,1.html

"Koledzy Rajmunda mówią, że był człowiekiem z zadrą w sercu. Niby był dumny z synów, ale ciągle miał do nich pretensje. Gdy rok przed śmiercią odwiedził swoją koleżankę z kompanii K-2 Zofię Kowalewską-Jastrzębską, Rajmund rzucił nieoczekiwanie o szansach PiS w nadchodzących wyborach: ? Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami." wink
      • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 10:53
        maslova napisała:
        Zofię Kowalewską-Jastrzębską, Rajmund rzucił nieoczek
        > iwanie o szansach PiS w nadchodzących wyborach: ? Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami." wink

w stolicy w latach 90-tych zadawano pytanie ;czym jest szczyt obłudy ?
        skłócić kaczory big_grin
        • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 10:54
          sorry ,,szczyt intrygi big_grin
          • maslova Re: siedem cudów ? 11.03.16, 11:14
            A właśnie chciałam spytać "o so chosi?" wink
            • kolter Re: siedem cudów ? 11.03.16, 12:20
              maslova 11.03.16, 11:14
              A właśnie chciałam spytać "o so chosi?" wink

no a znasz wiekszych intrygantów w polskiej polityce big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka