Dodaj do ulubionych

Emerytka - zazdrośnica

10.03.16, 11:26
Dobrze, że skończyła się już arogancja władzy. Dobra zmiana.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12803151_882695448509913_8421618256543229283_n.jpg?oh=137767a15978e3053573d5bff1b39018&oe=5793DDA1
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:29
      Za to ortografia konsekwentnie nielewacka.
      • iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:33

asia_i_p napisała:

> Za to ortografia konsekwentnie nielewacka.

Mimo że post edytowany, więc zdawać by się mogło, że po przeczytaniu zauważyła błędy i poprawiła smile
        • cosmetic.wipes Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:38
          No jakże - przecież według panny Krysi tam nie błędów big_grin
          • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:49
            cosmetic.wipes napisała:

> No jakże - przecież według panny Krysi tam nie błędów big_grin

"Wziąść" pisane wciąż w dobrej, nawet lepszej, nie spaczonej przez lewactwo wersji. Drugi plus za konsekwencję!

Natomiast ta lepsza, prawicowa interpunkcja trochę razi i ciężko się ją czyta, ale co tam.... dla #dobrej zmiany warto!
            • iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:10

Lewactwo dobrej chyba bardzo starej daty big_grin

"Słownik etymologiczny języka polskiego" z 1927 r. podaje formę "wziąć".
              To ja nie wiem, ile lat ma pani Pawłowicz, że uczył się jeszcze "wziąść".
              • lauren6 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:16
                Twierdzisz, że w latach dwudziestych ubiegłego stulecia lewactwo nie istniało? Już wtedy mataczyli w polskiej ortografii.
                • iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:50

No toż oczywiście, że lewactwo, wszak powszechnie wiadomo, że Rada Języka Polskiego zawsze składała się tylko i wyłącznie z lewactwa i wszystkie zmiany wprowadzała na złość prawactwu, a już szczególnie na złość pani Krystynie Pawłowicz.
    • pade Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:30
      OJP...
      • leesha Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:31
        Dno dna.
        • mid.week Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:33
          Przypomniał mi się "szczaw i mirabelki". Ileż było o to jazgotu...
    • lilly_about Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:35
      O k...... i na takie miernoty idą nasze podatki.
    • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:37
      mid.week napisała:

> Dobrze, że skończyła się już arogancja władzy. Dobra zmiana.

Jak Korwin mówi, że każdy człowiek sobie życie układa, że odpowiada sam za siebie, że musi się uczyć i studiować to źle, to pogarda jest dla ludzi pracy. Ale jak to samo mówi Kryśka to jest dobra zmiana.

Szacun, za pogardę dla proli zupełnie bez ściemy i hipokryzji! Bravo!

• iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:46

po pierwsze - pani Krysia nie miała swojej rodziny, więc mogła sobie pracować nawet i na 4 etaty.
        po drugie - każdy zawód jest potrzebny
        po trzecie - a skąd Ty wiesz, kim jest pani Zosia i co w życiu robiła i co robi zawodowo jej mąż?
        • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:05
          iwles napisała:

> po trzecie - a skąd Ty wiesz, kim jest pani Zosia i co w życiu robiła i co robi
          > zawodowo jej mąż?

Masz rację. Teraz dopiero do mnie dotarło.

Jeżeli dostała 5.36PLN waloryzacji to musi mieć emeryturę powyżej 2500 brutto, albo i więcej. I mąż podobnie. W doooopach się poprzewacało z tego dobrobytu!

Niech lepiej siedzi cicho, bo zaraz słuszna władza zabierze i rozda tym co mają emerytury po 800-1000PLN w imię sprawiedliwości społecznej....
          • miedzymorze Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:40
            Ale jeśli ma 5.36 waloryzacji to znaczy, że łapie się też na dodatek
            serwisy.gazetaprawna.pl/emerytury-i-renty/artykuly/899345,waloryzacja-emerytur-2016-waloryzacja-rent-2016-waloryzacja-2016.html

więc abstrahując od pie....farmazonów Krysieńki Zosieńka też powinna odczytać wink
            pozdr,
            mi
            • iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 14:48

Super wypas.

Jeśli ktoś ma emeryturę w wysokości 1500 zł brutto (co daje ok. 1250 netto), to dostanie :
              rewaloryzacji 5 zł + jednorazowy dodatek 100 zł. Co daje w przeliczeniu na miesiąc "podwyżkę" w wysokości (100 zł : 12 ) 8,33 zł/miesiąc + 5 (rewaloryzacja) = 13,33 zł.
              Szok, można zaszaleć big_grin
              • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 14:58
                iwles napisała:

>
                > Super wypas.
                >
                > Jeśli ktoś ma emeryturę w wysokości 1500 zł brutto (co daje ok. 1250 netto), to
                > dostanie :
                > rewaloryzacji 5 zł

Zastanawiało mnie skąd te 5 PLN od 1500....Skąd ta chojność?!

A to dlatego, że miedzymorze opublikowała link z października 2015 czyli przed dobrą zmianą. Po wprowadzeniu dobrej zmiany 5 PLN waloryzacji jest przy 2100. Proszę aktualny materiał:

wyborcza.pl/1,97654,19632014,waloryzacja-emerytur-2016.html
    • jagienka75 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:39
      ojp, co za baba.
      • kaz_nodzieja Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:47
        Wiele tutejszych forumek, często anty-Pisowych ma podobne podejście jak Pawłowicz w tym tekście. Jak jesteś biedny to Twoja wina bo na pewno w młodości nie chciało Ci się wystarczająco dużo uczyć, za mało pracowałaś lub trzeba było pójść na inny kierunek studiów, zrobić dodatkowy kierunek studiów, nie brać kredytu we frankach, nie wynajmować i nabijać kabzę właścicielowi tylko wziąć kredyt na własne, ciągnąć 2-3 etaty, a nie jeden, zaryzykować i założyć własną DG, a nie kisić się na etacie, pójść na etat a nie topić pieniądze w DG, mieć jedno dziecko, nie dwójkę i po studiach, a nie przed itp.
        Założę się, że Paniusie które wygłaszają takie poglądy teraz będą ujadać na Pawłowicz, a same nie są lepsze. Ile na tym forum było, że jak ktoś biedny to na pewno z własnej winy - albo nałogi, albo za mało pracowity.
        • pade Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:51
          Brak im po prostu pokory.
          • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:56
            pade napisała:

> Brak im po prostu pokory.

Po prostu powiedziała otwarcie i szczerze to co wszyscy tam myślą o ciemnym ludzie... przepraszam... o elektoracie, suwerenie najdroższym....
            • pade Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:01
              Odnosiłam się do postu Kaznodziei.
        • kota_marcowa Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:52
          Też prawda. Naczelna forumowa porada - "zmień pracę" big_grin
          • gama2003 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:19
            Zmień pracę - zostań politykującym profesorem.....a kto by tej posłance buły piekł, po nocach pracując, prawie jak w sejmie. Dno....
        • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:54
          kaz_nodzieja napisał(a):

> nie ch
          > ciało Ci się wystarczająco dużo uczyć, za mało pracowałaś lub trzeba było pójść
          > na inny kierunek studiów, zrobić dodatkowy kierunek studiów, nie brać kredytu
          > we frankach, nie wynajmować i nabijać kabzę właścicielowi tylko wziąć kredyt na
          > własne, ciągnąć 2-3 etaty, a nie jeden, zaryzykować i założyć własną DG, a nie
          > kisić się na etacie, pójść na etat a nie topić pieniądze w DG, mieć jedno dzie
          > cko, nie dwójkę i po studiach, a nie przed itp.

I mają rację, ponieważ jest to postawa libertariańska, najlepsza z dobrych.... Każdy człowiek odpowiada sam za siebie. Sam kształtuje swoje życie poprzez swoje wybory. I żyje sam dla siebie.

> Założę się, że Paniusie które wygłaszają takie poglądy teraz będą ujadać na Paw
          > łowicz, a same nie są lepsze.

Natomiast posłanka Pawłowicz jako przedstawicielka partii narodowo-socjalistycznej, która to pratia pochyla się ze zrozumieniem nad każdym potrzebującym oraz najbardziej potrzebującym, nie powinna wygłaszać oficjalnie poglądów jawnie sprzecznych z linią partii.

• kura17 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:45
            > I mają rację, ponieważ jest to postawa libertariańska, najlepsza z dobrych....
            > Każdy człowiek odpowiada sam za siebie. Sam kształtuje swoje życie poprzez swoje
            > wybory. I żyje sam dla siebie.

mozesz mi powiedziec, przez ktore swoje wybory uksztaltowala swoje zycie moja mama, ktora zostala wdowa w wieku 31 lat, z dwojka malych dzieci, w koncu lat 70-tych?...
            ... a, pewnie meza zle wybrala sad
            • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:49
              kura17 napisała:

> > I mają rację, ponieważ jest to postawa libertariańska, najlepsza z dobryc
              > h....
              > > Każdy człowiek odpowiada sam za siebie. Sam kształtuje swoje życie poprze
              > z swoje
              > > wybory. I żyje sam dla siebie.
              >
              > mozesz mi powiedziec, przez ktore swoje wybory uksztaltowala swoje zycie moja m
              > ama, ktora zostala wdowa w wieku 31 lat, z dwojka malych dzieci, w koncu lat 70
              > -tych?...

I co w związku z tym? Trzeba zabrać mnie i dać jej? Czy jakieś inne socjalistyczne brednie?
              • iwles Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:51

Nie,
                powiedz tylko jak w takiej sytuacji miała zastosować się do rady Pawłowicz i pracować na 3 etaty ?
                • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:58
                  iwles napisała:

>
                  > Nie,
                  > powiedz tylko jak w takiej sytuacji miała zastosować się do rady Pawłowicz i pr
                  > acować na 3 etaty ?

Ale przecież to jest oczywista oczywistość, że nie każdy może być Pawłowicz, nie każdy może pracować na 3 etaty i nie każdy może pławić się w luksusie, ponieważ gdyż ludzie są różni. 40 lat realnego socjalizmu nie wystarczyło, żeby to ogarnąć na przykładzie? Potrzeba kolejnych 40???
              • kub-ma Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 21:35
                dyzurny_troll_forum napisała:

> I co w związku z tym? Trzeba zabrać mnie i dać jej? Czy jakieś inne socjalistyc
                > zne brednie?

Na tym polega społeczeństwo cywilizowane, że pomaga tym, którzy mają problemy.
          • semihora Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:38
            Bzdury, trolliku.
            • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 14:25
              semihora napisała:

> Bzdury, trolliku.

A tak konkretnie? Bez metafor?
              • semihora Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 16:38
                A opłaca mi się ścierać klawiaturę? Bo ja leniwa i zazdrosna jestem, więc na darmo się nie produkuję.
        • wioskowy_glupek Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:16
          10/10
        • kolter Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:45
          kaz_nodzieja 10.03.16, 11:47

Założę się, że Paniusie które wygłaszają takie poglądy teraz będą ujadać na Pawłowicz, a same nie są lepsze. Ile na tym forum było, że jak ktoś biedny to na pewno z własnej winy - albo nałogi, albo za mało pracowity.

Ooo wychodzą kompleksy , nie udało się zarazić nienawiścią do imigrantów ,zaczyna jeździć po forumkach big_grin
          • kaz_nodzieja Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 15:50
            Na szczególnie ciepłe uczucia w tubylcach imigranci sami niezwykle ciężko pracują.
        • jagienka75 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 14:23
          kaz_nodzieja napisał(a):

> Wiele tutejszych forumek, często anty-Pisowych ma podobne podejście jak Pawłowi
          > cz w tym tekście. J

to akurat ja wiem, bo czytam ematkę nie od dziśsmile
        • koronka2012 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 20:46
          Każdy kowalem własnego losu - ale co to ma wspólnego z żenującym poziomem podwyżek dla emerytów? ona nie pisze, ile z mężem dostają.

Jakby pani Zosia zarabiała dużo i emeryturę miała przyzwoitą, to taka podwyżka byłaby mniej kuriozalna?

Najbardziej irytujące jest to, ze nawet jeśli się dobrze zarabia, to i tak wysokość emerytury (poza resortowymi i specjalnymi) wola o pomstę do nieba. Jeśli 40+latek zarabiający od początku kariery ponad 2-3 średnie krajowe ma prognozę na jakieś 2 tys. brutto, to o czym my tu mówimy?
    • kira02 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:44
      Pycha kroczy przed upadkiem.
      • a1ma Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 16:00
        Obyś miała rację.
    • kota_marcowa Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 11:50
      No cóż, pani Krystynie w nauce ortografii i studia nie pomogły wink
    • conena Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:05
      wyczerpującej pracy poselskiej - szczerze powiem, że tego akurat posłom i senatorom szalenie zazdroszczę. wynagrodzenie miesięczne mają całkiem przyzwoite, obowiązków praktycznie żadnych, odpowiedzialności żadnej za nic nie ponoszą.

jak wypalę się zawodowo to całkiem serio rozważam opcję startowania do sejmu. na koniec drogi zawodowej pewnie.
      • rorzrzutny You have the vote of every thinking person!!! 11.03.16, 17:59

- That's not enough, we need a majority! - odpowiedział pewien szanowany senator. tongue_out
    • angeka2 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:10
      Pani Zofia niech się douczy co to jest waloryzacja, kto ją wprowadził i skąd taka kwota, a potem wylewa żale.
      • wioskowy_glupek Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:17
        No przecież już jej profesor Kryśka to samo powiedziała - niedouczona jak nic big_grin Nie to co w PiSie sami doktorzy prawa big_grin LOL
      • thea19 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 16:17
        ja przypuszczam, ze pani Zofia doskonale to wie. w koncu jest absolwentka SGH.
    • fadilla Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:26
      Troche dziwne wasze oburzenie, w podobnych dyskusjach używacie tych samych argumentów typu "trzeba było sie uczyć, wybrać inny kierunek, trzeba było wiecej pracować, ja pracowałam, ja studiowałam...", albo tekst krejzi "czemus biedny, boś głupi". Retoryka Pawłowicz z tutejsza jest bardzo zbieżna. Nie widzę różnicy w podejściu do problemu.
    • shell.erka Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:32
      Cóż... Chciałoby się rzec, że karma wróci... Ale do Krystyny zdaje się przyszła najpierw i stąd teraz jej "miłość" do świata i ludzi.

Nie wiem, czy gdybym została boleśnie odtracona od miłości życia, nie znalazłabym prawdziwej miłości, zapuscilabym się i byłabym brzydka, starsza i głupia, a nawet szef którego traktowalabym z naboznym oddaniem, traktowalabym mnie jak kupę, to czy potrafiłabym być miła? Sympatyczna? Otwarta na sprawy innych ludzi?
      Czy też jednak dawałabym upust swojemu poczuciu bycia beznadziejna, ma forach....
      A gdybym została posłanka i dostawała do tego fejm i kasę?!...

Ona się mści za swoje nieudane życie. Przecież chyba nie sądzicie że budzi się z uśmiechem i spokojem w głowie...

Współczuć jej należy.
    • fomica Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 12:39
      Czy ta wymiana zdań powyżej to cały dialog? Czy tylko fragment? Bo jesli całośc to szanowna pani poslanka ma mocno nierówno pod sufitem, gdzie ona tu widzi "z zadrości chce pani żebym była biedna i chora"?? Retoryka z piaskownicy "zazdrośnica, leniwa zazdrośnica!"
    • semihora Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:32
      Nie napiszę, co o tym myślę... Musieliby mnie wyciąć.
    • paszczakowna1 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 13:44
      Ale to naprawdę zdejmuje podziwem. A to nawrzucaja rolnikom, a to emerytom. Jest jeszcze jakaś grupa własnych wyborców PiS, których nie obrazili ostatnio?
    • martishia7 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 14:41
      Pani Zosia powinna zmienić pracę i wziąć kredyt.
    • iziula1 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 15:21
      I jeszcze z imieniem Boga na ustach big_grin

Przeciw PISowi w końcu stanie ten lud który go popierał. Ale buta, ale pycha, ale arogancja.
      jedno im trzeba przyznać - rozmawiaja z ludźmi. Fakt,że używając wyzwisk ale co tam big_grin
    • paloma_blauwinder Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 16:25
      Tylko WZIĄŚĆ i się załamać.
      Że wśród polityków mamy pełny przekrój społeczny to wiem od dawna, ale jakoś jeszcze się chyba do niedawna łudziłam, że wśród profesorów wyższych uczelni jednak nie.
      • dyzurny_troll_forum Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 16:32
        paloma_blauwinder napisał(a):

> szcze się chyba do niedawna łudziłam, że wśród profesorów wyższych uczelni jedn
        > ak nie.

ta pani jest jedynie doktorem habilitowanym
    • cosinuss Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 17:18
      A wiecie, pani Pawłowicz jest wspominana przez swoich studentów bardzo dobrze. Merytorycznie ok i podejście do studenta mooocno powyżej przeciętnej, tzn przygotowana do zajęć, punktualna, była na dyżurach, kiedy miała być i egzaminowała tak, że jak umiałeś to zdawałeś. To była wręcz egzotyka smile 20 lat temu, prawo UW.
    • iwoniaw Przeklejone: autor - madi138 10.03.16, 21:09
      Posłanka Krystyna doradza biednej emerytce
      madi138
      10.03.16, 20:42
      www.pudelek.pl/artykul/90199/krystyna_pawlowicz_do_emerytki_z_zazdrosci_chce_pani_bym_byla_biedna_chora_jest_pani_zwykla_leniwa_zazdrosnica/
      Dobrej zmiany kolejna odsłona smile
      A jak kiedyś pewien polityk wypomniał powodzianom brak ubezpieczenia, to się prawica przez lata nad nim pastwiła..
      I to ma być przedstawiciel narodu?!

Re: Posłanka Krystyna doradza biednej emerytce
      attiya
      10.03.16, 20:47
      pani odleciała, w sumie jakby nie patrzeć dokopuje zbyt dużej części społeczeństwa....
      dobra pani, łaskawa, zechciała odpowiedzieć owej emerytce, pod nogi trzeba podjąć Waćpanią Krystynę, w rękę pokornie pocałować....uncertain
    • livia.kalina Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 22:30
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12832418_960750370673851_8222116456014101499_n.jpg?oh=2344546e58474fc4aae525e80bd81006&oe=578BFC7E
    • fornitta69 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 23:13
      Ona jest antypisowskim trollem. Podstawionym przez Tuska. Innej możliwości nie widzę big_grin Tajna agentka i tyle.
      • gama2003 Re: Emerytka - zazdrośnica 10.03.16, 23:54
        Nie, to jest nowy wzór kobiety sukcesu.
        A pamiętacie, jak błagała na jakimś wiecu wyborczym prezesa o poparcie ? Żenująca była, mało nie padła na kolana....faktycznie ciężka robota.
    • madi138 Re: Emerytka - zazdrośnica 11.03.16, 11:32
      www.pudelek.pl
      Auć! Krysia kontratakuje!!!!! Ileż nienawiści i jadu siedzi w tej kobiecie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka