manuskrypt1 12.03.16, 23:45 Dziewczyny, czy do chrztu musi być koniecznie biała sukienka? Czy może być np. biała w granatowe grochy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: Chrzest 13.03.16, 00:55 Mój syn nie miał białej sukienki Tylko kremowy komplet z białą koszulą... A tak na poważnie to strój nie ma znaczenia, ważna jest sama uroczystość. Jak chrzciliśmy synka, to dziewczynki były przeróżnie ubrane, od bieli po różowe sukienki z falbankami (ale to już uważam za przesadę). Ubranko powinno być czyste i nie za bardzo pstrokate, ot tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Chrzest 13.03.16, 08:15 Ja wprawdzie swoich dzieci nie chrzciłam, ale wydaje mi się, że w chrzcie to jednak chodzi o coś innego niż białe kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
czarmiki Re: Chrzest 13.03.16, 09:47 nie musi być biała liczy się sam sakrament a nie ubiór,chociaż są osoby które preferują jasny strój biały,ecru,jasny róż.Ja chrzciłam córcie jedną w ecru a drugą w białymale dlatego,że akurat taki strój był w sklepie chrzest zimą? Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: Chrzest 13.03.16, 11:04 W granatowe grochy miszcz Wyluzuj, dziecię i tak dostaje od rodziców chrzestnych "szatkę". Tj jest przykrywane jakąś białą chusteczką okolicznościową przez mamę, tata zapala świeczkę. Mój młodszy chrzczony powyżej roku, chodzący egzemplarz już był. Jakbym go na biało ubrała, to by zaraz był czarny Miał kościołowe granatowe sztruksy, białą koszulę z kołnierzem + granatową dzianinową kamizelkę, biały sweter z kapturem z uszami Spoko było. Córę chrzciliśmy onegdaj jak miała pół roku, dostaliśmy sukienkę po dzieciach kuzynki, taka ecru. Rajty i ciepłe papcie do tego, sweter i kurtka, bo zima była. Odpowiedz Link Zgłoś
manuskrypt1 Re: Chrzest 13.03.16, 15:37 To dobrze, bo co prawda ta sukienka jest bardzo elegancka, ale pomyślałam sobie, że może musi być czysto biała (bez grochów). A nie uśmiecha mi się, kupować ubioru tylko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
marellakarola Re: Chrzest 13.03.16, 21:32 spoko, moja była w białym kombinezonie -wyglądała jak teletubiś, a co miała pod spodem tylko ja wiem Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Chrzest 13.03.16, 22:27 My chrzciliśmy zimą i syn miał polarową kurtkę i jego piękną biała koszulę z muchą praktycznie nikt nie widział... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Chrzest 17.03.16, 11:24 No tak, ale zaraz ulał i trzeba było przebrać Także tego... Odpowiedz Link Zgłoś
antosia1993 Re: Chrzest 16.03.16, 21:43 Moim zdaniem nie musi być koniecznie biała. Pewnie znajdą się i tacy co powiedzą, że to nie na miejscu, że sukienka biało granatowa, ale to Ty musisz czuć się dobrze w tym co robisz i dziecko oby czuło się wygodnie. Taka sukieneczka to bardzo dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
san_vito Re: Chrzest 30.05.16, 23:49 Moim zdaniem sukienka powinna byc biala lub ecru Odpowiedz Link Zgłoś