Dodaj do ulubionych

Nieplanowana ciąża

01.04.16, 22:14
... co to jest?

Skoro nie chcę zajść w ciążę- stosuję podwójną antykoncepcję plus zabezpieczenie partnera.
Coś w tym trudnego?
Obserwuj wątek
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:16
      albertynaa napisała:

> ... co to jest?

Coś czego chyba nie jesteś w stanie ogarnąć swoim niewielkim rozumkiem, więc nie będę tracił mojego drogocennego czasu na próby wyjaśnienia...

Xsionnc
    • milka_milka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:18
      Jaką podwójną?
    • nickbezznaczenia Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:18
      culture.pl/sites/default/files/images/imported/sztuki%20wizualne/opisy%20dziel/podkowinski%20%20%20szal%20uniesien/podkowinski%20szal%20uniesien%20mnk_4232712.jpg
      • triss_merigold6 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:21
        Ja bym wkleiła Ledę z łabędziem.
        • nickbezznaczenia Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:27
          Nie lubię Zeusa.
          • triss_merigold6 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:29
            Nie miał wielu fanów, raczej zrażał do siebie otoczenie.
    • mama303 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:23
      gdyby tak zawsze rozum górował nad żądzą smile
      • kagrami Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:31
        ... gdyby zawsze rozum górował nad żądzą... nie byłoby poezji... życie straciłoby kolory!
        • kalina_lin Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:33
          Przeczytałam "gdyby zawsze rozum górował nad żołędzią..."
          • little_fish Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:36
            sens w sumie ten sam big_grin
    • kagrami Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:29
      U nas było tak, że ja myślałam że on w miarę kojarzy że jestem DOPIERO po okresie a on myślał że ja kojarzę...... Poza tym tak nam się udawało od wielu lat. Że jak chcieliśmy mieć dzieci to ciąża a jak nie to nie...Tym razem się nie udało i wielkie zdziwienie. Ale to było dawno dawno temu.
      • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:37
        No on mógł kojarzyć lub nie, ale ty chyba to wiedziałaś na pewno?
        • kagrami Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:43
          A dlaczego tylko kobieta ma to wiedziec? To był mój mąz a nie chłopak. Nie pamietałam serio, o kilka dni sie pomyliłam niestety. A potem? To był najgorszy rok w moim życiu, nie życzę nikomu.
          Dla nas żadna prezerwatywa nie wchodziła w grę (ja mam uczulenie na gumę tego typu i przyjemność równa się zeru juz lepiej sobie odpuścić..) a tabletki obniżają w ogóle chęć do życia już nie mówiąc o seksie. Chociaz mam nauczkę i dość seksu w ogóle po tym wszystkim sad
          Jak to czytam to sama nie wierzę że byłam aż tak głupia.
          • kagrami Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:46
            Poza tym pytanie: nieplanowana ciąża co to jest brzmi jakbys pytała: przewrotka zimą na lodzie jak to jest i dlaczego nie uważać trochę i się nie przewrócić żeby ręki nie złamać. Przeciez można było uważac, prawda? itd Wypadki chodzą po ludziach...
            • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:55
              Masz rację, ale...
              Moja babcia jest po operacji stawów biodrowych- NIE MOŻE pozwolić sobie na takową wywrotkę, więc zimą w czasie oblodzenia NIE wychodzi na zewnątrz.
              • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:01
                Tym tokiem rozumowania powinnaś przestać współżyć, ewentualnie nauczyć się metod naturalnych, żebyś miała pewność kiedy masz owulacji a kiedy nie.
                • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:09

> Tym tokiem rozumowania powinnaś przestać współżyć

Dlaczego?

ewentualnie nauczyć się meto
                  > d naturalnych, żebyś miała pewność kiedy masz owulacji a kiedy nie.

Owulację można na 100% potwierdzić jedynie podczas monitoringu cyklu.

Metody naturalne mają najniższą skuteczność, poza tym nijak się mają do cyklu sterowanego hormonalnie.
                  • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:19
                    No jak babcia przestała wychodzić, żeby się nie przywrócić wink

Rozumiem, że trujesz się tabletkami hormonalnymi, ale im nie ufasz? Nie pojmuje i już.
                    • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:28
                      > Rozumiem, że trujesz się tabletkami hormonalnymi, ale im nie ufasz? Nie pojmuje
                      > i już.

Nie ma antykoncepcji zabezpieczającej na 100%. Żadnej.
                      Ciąża u mnie nie może się zdarzyć.
                      • klamkas Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:31
                        To się podwiąż. Po co multum metod na raz i utrudnianie sobie życia?
                      • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:31
                        A tak że ciekawości zapytam, jaką drugą metodę stosujesz?
              • klamkas Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:15
                A ja znam pana 70+, który jest po wymianie stawów biodrowych i nadal od czasu do czasu jeździ na nartach. Bo chce żyć, a nie wegetować w bujanym fotelu.
                • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:23
                  Ma prawo jak najbardziej, jednocześnie będąc przygotowanym na uraz w każdej chwili.
                  • klamkas Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:32
                    Pan jest przygotowany. Woli żyć z ryzykiem wypadku, niż wegetować na kapanie/fotelu.
                    • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:46
                      No widzisz- analogicznie u mnie takie ryzyko jest wykluczone.
                      • klamkas Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:56
                        Powtórzę się - podwiąż jajniki, po co ci x metod i x strachu?
          • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:59
            No ale to ty zawiodłaś, właściwie twoja pamięć, a nie metoda. Gdybyś zapomniała tabletki, efekt by był ten sam, a wina też twoja a nie samej metody.
            • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:02
              Nie zapominam tabletki- nie ma takiej opcji.
              Nie mogę sobie na to pozwolić.
              • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:08
                Skoro nie zapominasz, to chyba nie ma powodu do obaw. Znasz kogoś kto tak zaciążył? To chyba bardzo, bardzo mało prawdopodobne.
                • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:10
                  Tak, bardzo mało prawdopodobne, ale nie 100% pewne.
                • jolunia01 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 18:06
                  Ja znam dwie dziewczyny, które mimo regularnego brania tabletek zaszły w ciąże. U jednej przyczyną niezadziałania tabletki mógł być antybiotyk, drugą zwyczajnie zawiodła tabletka.
                  • pitupitt Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 21:16
                    Wierzysz w bajki pt. pigułka nie zadziałała. Ot tak, sama z siebie, mimo regularnego stosowania? Bez jaj. Producent musiałby dodawać do tabsów witaminy zamiast hormonów, żeby do takiego czegoś doszło. Musiała być jakaś inna przyczyna, do której znajoma pewnie nie chce się przyznać. Tabsy do tego stopnia przestawiają płodność, że aby zajść w ciąże, trzeba je odstawić na kilka miesięcy. Zawsze łatwiej powiedzieć "nie zadziałały" niż przyznać się do problemów z pamięcią. Antybiotyki to co innego, ale w ten drugi przykład po prostu nie wierzę big_grin
    • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:31
      A co to znaczy podwójna antykoncepcja? Jedna metoda ci nie wystarcza?
      • triss_merigold6 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:33
        Napisałabym co mi się skojarzyło, ale to zbyt wulgarne.
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:49
        Nie, ponieważ nie ma metody niezawodnej, a stan mojego zdrowia wyklucza kolejną ciążę.
        • triss_merigold6 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:51
          Rób loda. Wprawdzie jak połkniesz to kanibalizm, a jak wyplujesz to aborcja, ale od loda na pewno nie zajdziesz w ciążę.
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:56
            big_grin
            • nickbezznaczenia Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:59
              Ridi pagliaccio
        • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:55
          Zatem, dwie metody jednocześnie też mogą zawieść, skoro każda z nich jest zawodna.
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:58
            Ok, ale przyznasz, że ryzyko jest dużo mniejsze.
            • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:04
              Tak, ale nie zerowe, a ty takiego oczekujesz.
        • heca7 Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:17
          To się podwiąż i już.
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 23:21
            Ale po co?
            Stosowana przeze mnie antykoncepcja jest skuteczna.
            • cosmetic.wipes Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 07:10
              Dotychczas. Co nie daje gwarancji że taka będzie w przyszłości.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 12:04
          albertynaa napisała:

> Nie, ponieważ nie ma metody niezawodnej, a stan mojego zdrowia wyklucza kolejną
          > ciążę.

Znaczy już wkrótce po zajściu przyjdzie po prostu umierać latem? Pamiętaj aby modlić się żarliwie w godzinę śmierci!

Xsionnc
    • little_fish Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:35
      jakby ci to wyjaśnić, żebyś zrozumiała - ciąża nieplanowana to taka ciąża, której nie zaplanowałaś...
      Rozumiem, że stosujesz tabletki, spiralkę i prezerwatywy jednocześnie?
      - to nie jest normalne big_grin zapewniam cię
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:41
        Wolę coś takiego niż aborcję?
        • nickbezznaczenia Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:43
          Sama nie wiesz co wolisz? big_grin
      • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:43
        No właśnie dla mnie też to nie jest normalne. Faktycznie chyba rzadko zawodzą same metody antykoncepcji, raczej błędy ich stosowania.
    • anty_nick Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:43
      aha. ematka zaczyna "nauczać" big_grin
      • kagrami Re: Nieplanowana ciąża 01.04.16, 22:47
        Taak, ematka wie wszystko i jest wzorem moralności smile
    • kouda Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 00:49
      Schiza jakas, nie zazdroszczę smile my sobie z małżonkiem nosimy tzw otwartość na zycie, o ile prościej wink
      • milka_milka Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 01:06
        A nie rozumiesz, że czasami zdrowie nie pozwala na zajście w ciąże? I otwartość tu nie ma żadnego znaczenia?
        • ophelia78 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:00
          ej no... skoro ona taka chora, że NIE MOŻE ZAJŚĆ, to po co jej antykocepcja? pzrecież bezpłodna jest...
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:02
            ophelia78 napisała:

> ej no... skoro ona taka chora, że NIE MOŻE ZAJŚĆ, to po co jej antykocepcja?

Skrót myślowy, sorry.
            I nie, nie jestem chora- nie wolno mi urodzić następnego dziecka.
    • edelstein Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 01:43
      To jest cos takiego czego ty nigdy nie pojmiesz.
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:35
        Pod jednym ze swoich nicków chwaliłaś się aborcją, więc i tak nie ogarniasz tematu rozmowy.
        Buziaczki.
        • edelstein Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 14:02
          No nie ogarniam jak mozna byc tak zeschizowana dziunia jak ty.
    • anorektycznazdzira Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 07:23
      Miałaś kiedyś matematykę? Chociaż w podstawówce?
      To se zastosuj potrójną antykoncepcję a każda z metod ma jakieś tam, niech będzie b. niskie, prawdopodobieństwa zajścia w ciążę. Weź karteczkę, albo lepiej kalkulator i wylicz sobie wypadkowe prawdopodobieństwo przy zastosowaniu wszystkich naraz trzech metod.
      A teraz przyjrzyj mu się uważnie, baaaardzo uważnie: CZY JEST RÓWNE CZY WIĘKSZE OD ZERA?

I weź się już nie kompromituj.
    • aguar Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 08:33
      Fajną sprawą jest wazektomia chłopa. Nie zrobi dziecka Tobie, ani gdzieś na boku.
      • fornitta69 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 08:51
        Moze sterylizacja jest grzechem? Jest jakas katoliczka na sali?
    • kropkacom Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 08:46
      Nieplanowana ciąża to jest jak się ciąży nie planowało, a jednak ciąża jest smile Pomogłam?
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:39
        kropkacom napisała:

> Nieplanowana ciąża to jest jak się ciąży nie planowało, a jednak ciąża jest smile
        > Pomogłam?

Nie.

Skoro NAPRAWDĘ nie chcę/ nie mogę zajść w ciążę, robię WSZYSTKO aby tak się nie stało.
        Przypadkowa wpadka to dla mnie antykoncepcyjne niechlujstwo.

Wyjaśniłam? wink
        • little_fish Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 11:38
          rozumiem, że tym, które nie współżyją, też zalecasz profilaktycznie antykoncepcję na wypadek gwałtu? No chyba, że jak twoja babcia mają siedzieć w domu... profilaktycznie
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 12:48
            little_fish napisała:

> rozumiem, że tym, które nie współżyją, też zalecasz profilaktycznie antykoncepc
            > ję na wypadek gwałtu?

Gwałt to przestępstwo, a wątek nie jest o tym.
            • ophelia78 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:01
              >Gwałt to przestępstwo

Owszem, ale niestety jego konsekwencją MOŻE być ciąża.
              • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:03
                Wątek nie dotyczy tego tematu.
        • kropkacom Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:34
          No i co z tego, że dla ciebie to niechlujstwo? Dla mnie to normalny czynnik ludzki. Dotyczy właściwe wszystkiego za co człowiek się bierze. Problemu nie ma tylko ten kto się nie bierze wink
        • echtom O prawie Murphy'ego słyszała? 04.04.16, 13:54
          > Skoro NAPRAWDĘ nie chcę/ nie mogę zajść w ciążę, robię WSZYSTKO aby tak się nie stało.

"Jeśli coś może pójść źle, to pójdzie."

Stuprocentową gwarancję daje tylko usunięcie jajników.
    • moni_kaw Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 09:35
      nieplanowana ciąża to jest na ogół wtedy jak kobieta bardzo chce a facet jest poinformowany że ona bierze pigułkę
      nadążasz?smile
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:46

> nieplanowana ciąża to jest na ogół wtedy jak kobieta bardzo chce a facet jest p
        > oinformowany że ona bierze pigułkę

To jest oszustwo. Na dodatek ciężkiego kalibru.
        • moni_kaw Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 20:30
          ale dla takiego faceta ciąża jest nieplanowanasmile
          to oszustwo - zgadzam się, że obrzydliwe - niestety jest powszechne, ciekawe czy były badania jaki byłby przyrost gdyby wyrugować takie zachowania do zera...
    • andaba Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:10
      Też się zastanawiam. Może nie do końca nieplanowana, bo nieplanowana niekoniecznie znaczy niezaakceptowana.
      Ale jeżeli się nie chce ciąży (nie mówię tu o żadnych wykrytych patologiach, tylko o samym zaistnieniu ciąży) do tego stopnia, żeby ją usuwać, to się nie robi nic w tym kierunku. Ciąża nie grypa, w autobusie nie złapiesz. Pomijając już oczywiście dostępność antykoncepcji, osoba która z lekkim sercem idzie na skrobankę, raczej nie powinna mieć oporów przeciwko antykoncepcji.
      Nieskuteczność antykoncepcji, zwłaszcza dwóch połączonych metod, to jest pieprzenie niechlujów, którym się nie chce myśleć.
      • kalina_lin Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:20
        A dlaczego myślisz, że na skrobanki się chodzi "z lekkim sercem"?
        • andaba Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:25
          No bo jeżeli ktoś idzie dlatego, że mu akurat ciąża nie pasuje, to raczej nie przeżywa tego nadmiernie, bo inaczej by nie poszedł.

Katusze to z pewnością przeżywają kobiety, które usuwają, bo dziecko jest poważnie chore i im serdecznie współczuję.
          • kropkacom Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:32
            Oj andaba, andaba...

Dziecko może nie pasować nie tylko dlatego, że akurat kobieta ma taki kaprys, że dzieci lub więcej dzieci nie chce. Różne są warunki, różne mozliwosci. Faktem jest, że wiele metod anty jest tylko w jakimś procencie skuteczna, a do tego dochodzi czynnik ludzki. Tak, jesteśmy tylko ludźmi.
        • wheels.of.steel Aborcję "na życzenie" nie jest czymś szlachetnym 02.04.16, 10:40
          Trudno tu mówić o braku postaw egoistycznych i hedonistycznych.
          • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś szlachet 02.04.16, 10:59
            Ale ty też jesteś egoistą. Hedonizm tez na pewno nie jest co obcy. No ludzie... Andaba też robi jak jej wygodnie i dobrze w temacie.
            • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:09
              Powiem tak: gdyby kózka nie skakała, to by wózka dziś nie pchała.
              • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:22
                No wiesz, niektórzy mają z kim seks uprawiać... Ba, często tez mają z tego przyjemność big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:23
                  Ale co Józuś-wieczny_prawiczek może o tym wiedzieć? big_grin
                  • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:32
                    Widzisz, nawet mi się udało, ale problem jest taki że żadnym misterem ze Słonczego Patrolu nie jestem, smykałki do robienia wielkich biznesów też nie mam, raczej pubowy gawędziarz ze mnie, a problem jest taki że mam tak niewygodny gust, że podobają mi się tylko ładne dziewczęta, a okazja z nimi zdarza mi się raz na sto lat wink Prawdopodobnie do końca życia już będę abstynentem seksualnym, bo po 30tce mogą pojawić się łysina i spory brzuszek big_grin
                    • cosmetic.wipes Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:40
                      > Widzisz, nawet mi się udało

Pisanie o jednorazowym bzyknieciu "sie udało" to masakra wizerunkowa. Gratuluję wobec powyższego tego pierwszego i jednocześnie ostatniego razu big_grin

Choć przyznam, że to bardzo nie po chrzescijańsku. Wyspowiadałeś sie juz z tego ciężkiego grzechu?
                      • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:48
                        Nie była to jednorazowa akcja, a jakiś tam krótki związek. Ale starszy jestem od tego czasu o prawie 2 lata, niewiele bogatszy, za beztroskiego studenta już za bardzo mogę robić. Nie będę ściemniał, że mogę podbijać do panienek, którymi mogą się też interesować w miarę przystojni prawnicy, panowie z branży IT oraz inżynierowie tongue_out Samą muskulaturą z siłowni się ich nie zdobędzie big_grin Ani naturą imprezowego 20latka big_grin
                        A księża akurat są bardzo wyrozumiali do grzeszników seksualnych, którzy głosują na prawicę tongue_out Nawet Radwańskiej wybaczono rozbierane ujęcia, bo przecież wspiera PiS i chodzi na marsze smoleńskie big_grin Rozwodnik w nowym związku, ale prawicowiec, to dla Kościoła "swój rozwodnik". Zresztą, ja nagrzeszyłem tyle co kot napłakał, więc ksiądz by powiedział, że prawie święty jestem wink
                        • cosmetic.wipes Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:51
                          Józek, idźże się zajmij czymś pożytecznym, bo pisząc takie kocopoły tylko sie pogrążasz big_grin
                          • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:55
                            Mogę się pogrążać, mogę nawet gwizdać na panienki, jestem w tak komfortowej sytuacji, że nie muszę już nikomu imponować, nie mam też nic do stracenia, zresztą jak coś odpowiednią mam wiedzę, jak uciekać przed komornikiem i nie płacić długów big_grin
                • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:30
                  Ale niech potem nie tupią nóżką, że chcą mieć aborcję na życzenie.
                  • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:47
                    Ale kto tupie nóżką? Hę? Obecnie jakoś tupanie widzę tych którzy taki "problemów" nie mają. big_grin Pies ogrodnika? Czy jak to szło?
                    • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:50
                      Ostatnio Wyborcza pisało o tym, jak ciężko ma w Polsce kobieta, której pękła prezerwatywa podczas przygody po imprezie big_grin
                      • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 11:56
                        Tak, tak... Wiesz, tutaj większość na forum jest w innych układach niż pęknięta prezerwatywa na imprezie. Jeszcze z nie wiadomo kim big_grin Śmieszny jesteś.
                        • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:00
                          Nie piszę o czytelnikach tego forum, ale raczej argumentach pochodzących z "opiniotwórczych" środowisk.
                          • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:05
                            Dla ciebie my jesteśmy opiniotwórczym środowiskiem. Od dzisiaj tongue_out
                            • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:07
                              Ale sama przyznaj. Czyż nie żałosna jest motywacja panienki, która chce aborcji na życzenie, bo prowadzi imprezowe i ryzykowne życie? tongue_out Mało to szlachetne, nieprawdaż? tongue_out
                              • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:09
                                A jaki ty masz w tym interes? Szlachetny tongue_out Oprócz takich panienek jest też masa kobiet. Niespodzianka.
                                • wheels.of.steel Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:16
                                  Ja już tu pisałem, że uważam legalizację aborcji na życzenie za demoralizującą i mogącą wprowadzić zbytnie rozluźnienie obyczajów.
                                  • kropkacom Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 13:26
                                    Straszne. Jeszcze ktoś by cie do łózka zapędził big_grin Bez urazy.
                              • semihora Re: Aborcję "na życzenie" nie jest czymś 02.04.16, 12:20
                                Jednak nieprawdaż. Każdemu jego porno.
    • woman_in_love to ta po NPR, czyli z antykoncepcją 16-wieczną 02.04.16, 10:34

• lauren6 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:37
      Zamiast bawić się w podwójne czy potrójne antykoncepcje po prostu nie uprawiajcie seksu. Ciąży nie będzie.

Coś w tym trudnego?
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 10:43
        auren6 napisała:

> Zamiast bawić się w podwójne czy potrójne antykoncepcje po prostu nie uprawiajc
        > ie seksu

A dlaczego?

Stosowane zabezpieczenie jest dla mnie skuteczne, mam swoisty luz i kocham seks.
        Jaka jest podstawa Twojego zalecenia?
        • verdana Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 11:18
          Też tak sadziłam przez 36 lat życia. Apotem pani prof. dr hab. przepisała mi lekarstwo, przy okazji mówiąc, ze działa ono antykoncepcyjnie od 15 dnia cyklu.
          Syn jest bardzo udany.
          • kropkacom Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 11:48
            big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 11:26
          > Stosowane zabezpieczenie jest dla mnie skuteczne

Jest do dziś, jutro może przestać być. To, ze coś działało przez jakiś czas nie oznacza, że działać nie przestanie w przyszłości.
          • kropkacom Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 11:54
            Kiedyś mnie rozbawiła dziewczyna, która krytykowała inną, że tamta ma dziecko jedno po drugim (nawet nie rok różnicy miedzy dziećmi). Pewnie drugie nieplanowane. Nie kłóciłam się. Może tamta jej się nawet zwierzyła. Za kilka miesięcy była sama w drugiej ciąży big_grin Dzieci nawet nie rok różnicy... Dlatego nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 12:52
            cosmetic.wipes napisała:

>
            > Jest do dziś, jutro może przestać być. To, ze coś działało przez jakiś czas nie
            > oznacza, że działać nie przestanie w przyszłości.

Masz rację, aczkolwiek "po drodze" wiele osób z mojego otoczenia zaliczyło wpadkę. Antykoncepcyjne niechlujstwo?
            • lauren6 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:34
              Statystyka. Jeśli metoda działa w 99%, to ktoś musi wstrzelić się w ten 1%.
            • cosmetic.wipes Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 21:32
              Ależ można to logicznie wytłumaczyć statystyką, bo oni stosowali zapewne jedną metodę antykoncepcji.
              Przy czym nadal stoje na stanowisku, że jak coś może nie zadziałać, to nie zadziała tongue_out
        • semihora Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 12:21
          Taka jak twoja, gdy twierdziłaś, że babcia nie wychodzi z domu.
        • ophelia78 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:05
          >A dlaczego?

Z dokłądnie tego samego powodu, dla któego każesz babci siedzieć w fotelu.
          • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:29
            ophelia78 napisała:

> Z dokłądnie tego samego powodu, dla któego każesz babci siedzieć w fotelu.

Nikt nic babci nie każe.
            Jej obawa przed upadkiem jest większa, niż chęć wyjścia w niesprzyjających dla niej okolicznościach na podwórko.
            Nie zrozumiałaś smile
    • ophelia78 Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 12:58
      jak czytam wypowiedzi załązycielki to nie mogę się pozbyć wrażenia, że zamuje stanowisko "och, ach, jaka jestem mądra i zapobiegliwa, i mnie to nigdy nie spotka. A pozostała ciemna masa nie umie o siebie zadbać". I niezmiennie mam wrażenie, że osoby z taką postawą często spotyka to, czego tak bardzo nie chciały. Ot, taki chichot losu...
      Szczgólnie, ze dziedzina medycyny, o któej mówimy to akurat ta, w której "cuda" zdarzają się najczęściej.
      • albertynaa Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 13:07
        ophelia78 napisała:

> jak czytam wypowiedzi załązycielki to nie mogę się pozbyć wrażenia, że zamuje s
        > tanowisko "och, ach, jaka jestem mądra i zapobiegliwa, i mnie to nigdy nie spot
        > ka. A pozostała ciemna masa nie umie o siebie zadbać".

Nic podobnego.

Powtarzam jeszcze raz: ciąża w moim przypadku nie wchodzi w grę, więc "staram" się jak mogę.
        Nie bądź uszczypliwa proszę smile
        • cosmetic.wipes Re: Nieplanowana ciąża 02.04.16, 21:36
          Ja w ogóle nie rozumiem po co ten wątek. My stosujemy od zawsze jedną (tzn były rózne, ale nigdy na raz) metode anty i przez 22 lata nie udało nam sie zaliczyć wpadki. Natomiast w obie planowane ciąze zachodziłam w pierwszym cyklu starań.
    • lilly_about Re: Nieplanowana ciąża 04.04.16, 13:56
      A czemu podwójna a nie potrójna?
    • kozica111 Re: Nieplanowana ciąża 04.04.16, 14:04
      Wg mnie w tzw nieplanowanych ciążach są dwie sytuacje.Pierwsza gdy jest to zbieg niefartownych okoliczności i mimo staranności w zapobieganiu ciąża jest i druga /wg mnie częstsza/ gdy para nie grzeszy wiedzą lub liczy na tzw szczęscie, czyli brak staranności.
    • antychreza Re: Nieplanowana ciąża 04.04.16, 14:11
      Nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej. Polegaliśmy na mechanicznej i pilnowaniu cyklu. Przez pięć lat działało i twierdziłam tak jak ty. A potem było ups. I już nie twierdzę.
      Wcześniej twierdziłam też, że w razie wpadki pojadę na wycieczkę na Słowację. No, nie pojechałam.
      • p.mirelka Re: Nieplanowana ciąża 04.04.16, 22:52
        Przestało działać, czy jednak wy nie dopilnowaliście? Ludzie chyba sobie opuszczają, a potem są zdziwieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka