Dodaj do ulubionych

taki "lajf" :-)

17.04.16, 10:18
zostalam w domu sama z mlodszakiem. moj 6-latek to taki maly filozof i lubi ze mna gadac na rozne tematy. podczas leniwego, niedzielnego sniadania pojawia sie tez temat jedzenia i odchudzania (odkad schudlam mlodszak co jakis czas porusza temat odchudzania). nagle moje dziecko wypala:

- ale wiesz mamo, jak kogos urodzisz, to znow bedziesz musiala sie na nowo odchudzac. no trudno, taki life.

omal nie zakrztusilam sie herbata big_grin

acha, nie jestem w ciazy, ale drugi tydzie ferii wielkanocnych spedzilismy u mojego brata i chlopaki zachwycili sie swoim 3-letnim kuzynem. teraz konieczie chca, zebym im "kogos urodzila" big_grin
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: taki "lajf" :-) 17.04.16, 10:33
      cóż poozstaje? urodzić a potem się odchudzaćwink
      • eliszka25 Re: taki "lajf" :-) 17.04.16, 10:38
        no chyba nie mam innego wyjscia, chociaz planowalam wreszcie wrocic do pracy.
    • b.bujak Re: taki "lajf" :-) 17.04.16, 16:49
      mój młodszy również przyjmuje założenie, że jako naturalna kolej rzeczy powinien się w domu pojawić kolejny niemowlak smile równie oczywiste dla niego jest to, że to będzie chłopczyk.... tłumaczę mu wtedy, że jest "ryzyko", że to będzie dziewczynka i to ucina temat big_grin
      oprócz tego młody ma skojarzenie "nowe dziecko, nowy dom", więc biorąc pod uwagę powyższe rozkminia jeszcze kwestię przeprowadzki smile
      • eliszka25 Re: taki "lajf" :-) 17.04.16, 17:03
        no to jeszcze lepiej niz u mnie smile. u nas w perspektywie jest wlasnie nowy dom, dzieciaki widzialy plany i wiedza, ze bedzie jeden pokoj goscinny, w ktorym nikt na stale nie zamieszka, wiec argument, ze nie ma miejsca, nie wchodzi w gre wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka