19.04.16, 22:01
Z serii ematka wie wszystko

Jest telewizor i dekoder. Wszystkie programy z wyjątkiem TVN działają poprawnie. TVN albo nie działa wcale, albo ostro się tnie.
Drugi telewizor na tej samej antenie nie ma tego problemu.
Zrobiłam instalację programów od nowa, bez zmian. Aktualizacji nowych brak. Więcej pomysłów, poza włażeniem na dach, też brak.
Obserwuj wątek
    • tryggia Re: Zagadka 19.04.16, 22:56
      Myślę, że ci Macierewicz zepsuł telewizor, żebyś tvn nie oglądała. Ale nie wiedział, ze masz dwa tongue_out
      • ewbal Re: Zagadka 19.04.16, 23:05
        Tak podejrzewałam big_grin
        Agenta chciałam obejrzeć sad
    • kfugktru23 Re: Zagadka 19.04.16, 23:13
      Musisz zrobić tak
    • aankaa Re: Zagadka 20.04.16, 00:24
      pierwszy telewizor został opanowany przez siły dobrej zmiany !
      zamień miejscami i sprawdź
      jeśli problem nadal istnieje nie pozostaje ci nic innego jak wezwać egzorcystę ew. kupić trzeci odbiornik
    • kamunyak Re: Zagadka 20.04.16, 00:48
      ale...dwa telewizory na jednym dekoderze masz?
      Bo ja mam drugi telewizor w innym pomieszczeniu i on działa bez dekodera, na antenie, owszem, tej samej ale z pominięciem dekodera, czyli odbiera sygnał analogowy.
      Jesli masz problem z kanałem wyłącznie przez dekoder to trzeba zgłosić do operatora.
      • ewbal Re: Zagadka 20.04.16, 08:57
        Mam dwa dekodery. Zastanawia mnie, że tylko programy TVN się tną.
        • alpepe Re: Zagadka 20.04.16, 12:20
          no to zamień dekoder i zobaczysz, czego to kwestia, pewnie dekoder coś robi.
    • ophelia78 Re: Zagadka 20.04.16, 08:26
      Miałam dokładnie ten sam problem jak miałam Cyfrowy Polshit. Dziwnym trafem ciągle przycinały się TVNy (wszystkie). Po zmianie na Cyfr+ problem zniknął.
      • ewbal Re: Zagadka 20.04.16, 09:01
        No właśnie wszystkie TVN. Na cyfrę się kiedyś obraziłam
    • mamalgosia Re: Zagadka 20.04.16, 08:28
      Złą telewizję należy wyeliminować - tak się stało u ciebie
    • kaz_nodzieja Re: Zagadka 20.04.16, 10:43
      Nadeszła #dobrazmiana.
    • saszanasza Re: Zagadka 20.04.16, 12:46
      Na szczęście to nie ma nic wspólnego z dobrą zmianą. U mnie przez pewien czas również wszystkie TVN-y pikselowały. Mąż często w delegacji w róźnych miastach, tam też był problem z TVN. Myślę, że to problem u nich, lub satelity z jakiego korzystają.
    • salinas Re: Zagadka 20.04.16, 14:28
      Wszystkie znaki na niebie wskazują, że nie powinnaś oglądać szmatławej telewizji. Ja polecam kanał ,,Domo+" na NC+. Super programy o ogrodach, architekturze, wystroju wnętrz. I wody z mózgu nikt nie robi big_grin. Oglądam namiętnie w wolnym czasie.
      • ewbal Re: Zagadka 20.04.16, 15:52
        tongue_out
    • livia.kalina masz nc+? 20.04.16, 19:47
      Też mi się dokładnie tak samo tnie. Wszystkie programy tvn-owskie a inne bez skazy....

To musi być wina dekodera bo ten jest chyba moim czwartym i tylko na tym się tnie.
      • ewbal Re: masz nc+? 20.04.16, 20:25
        Polsat cyfrowy. Tnie się to mało powiedziane, teraz nie ma już wcale obrazu. Ale TVN meteo activ jest ok. Zamienię dekodery i zobaczymy
    • mildenhurst Re: Zagadka 20.04.16, 20:36
      a może pokombinuj z konwerterem. najpierw zmień kable, a jak nie to całe konw. Jak to nie zadziała to dekoder do reklamacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka