Dodaj do ulubionych

Dobry peeling do twarzy

25.04.16, 12:58
Kiedyś w Polsce kupiłam fajny peeing na bazie kwasu mlekowego, nie pamiętam nazwy ale to była polska marka, peeling kupiony w CH, mieli tam własny sklep. Coś na A chyba... teraz szukam czegoś takiego w UK i nie bardzo wiem co wybrać. Większośc to tzw scurb czyli działajace na bazie drobinek pilingi ścierające, a ja wolałabym coś skutecznego, ale mniej inwazyjnego. Co mozecie polecić?

P.S. Bardzo ale to baaaarodz nie lubie tych żelowych masek które zastygaja a potem się je zdziera z twarzy, brrrr.
Obserwuj wątek
    • lili76 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 13:08
      Indeed Labs Facial Powdered Exfoliator
    • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 13:10
      sueellen napisała:

> Większośc to tzw scurb czyli działajace na bazie drobinek pilingi ścierające, a ja
      > wolałabym coś skutecznego, ale mniej inwazyjnego. Co mozecie polecić?

Savon noir, czyli marokańskie czarne mydło.
      Dla mnie to rewelacja - zmywa "do żywego", ale właśnie nie drapie ani nie skrobie. Thank_you porównała go kiedyś tutaj do pilingu enzymatycznego - i ja się w pełni zgadzam.
      Tylko trzeba uważać na oczy, omijać i mocno zamykać, bo szczypie przy zmywaniu, jak się dostanie do oczu.
      I wybierać takie z najprostszym składem - czyli oliwa i sole potasowe, ew. olejek eteryczny.
      • lola211 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 15:58
        Potwierdzam, czarne mydło jako piling sprawdza sie rewelacyjnie,zwlaszcza z rekawica Kessa.
        • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 16:02
          lola211 napisała:

> zwlaszcza z rekawica Kessa.

Jezuśku, ale to chyba nie do twarzy...???
          Ja do twarzy używam rękawicy Raypath, z tym mydłem działa świetnie, ale też muszę ostrożnie, bo zdarzało mi się przesadzić i "buzia chciała odpaść" wink
          • lola211 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:07
            Pewnie, ze do twarzy.To mydło jest sliskie i zelowe i absolutnie nie ma wrazenia mocnego tarcia.
            • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:08
              Mówisz o savon noir czy o czarnym, ruskim mydle?
              • lola211 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:17
                savon noir
                • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:20
                  I jedziesz Kessą po twarzy? Szacun. Byłabym czerwona przez kolejne 158 lat. ;-D
                  • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:26
                    thank_you napisała:

> I jedziesz Kessą po twarzy? Szacun. Byłabym czerwona przez kolejne 158 lat. ;-D

Siostro! wink
                    • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:30
                      Wczoraj na chrzcinach kobiety mnie dotykały i nie mogły uwierzyć, że mam więcej niż 8 m-cy, bo tak gładkie w dotyku ciało mają tylko niemowlęta. Wystąpiłam w kombinezonie, więc to pewnie potęgowało wrażenie (pozdrawiam princess big_grin). big_grin
                    • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:31
                      A tak w ogóle to piąteczka. wink
                  • lola211 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:31
                    https://www.organique.pl/sklep/item/251/3480_0/rekawica-kessa-organique-czarna.jpg
                    O taka mam, tylko blekitna.
                    Pilinguje wieczorem, oczywiscie skora sie zaczerwienia, ale rano nie ma po tymsladu,a efekt super.
            • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:12
              lola211 napisała:

> Pewnie, ze do twarzy.To mydło jest sliskie i zelowe i absolutnie nie ma wrazenia mocnego tarcia.

O rany, to ja jednak mam skłonności do przesady, a do tego histeryczną cerę, bo rękawicą kessa już na szyi muszę uważać (w porównaniu do reszty).
      • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:06
        O, a ja właśnie polecałam je niżej. big_grinDD
      • vivyan Re: Dobry peeling do twarzy 26.04.16, 19:19
        I ja potwierdzam, czarne mydło jest rewelacyjne. smile
    • cat4 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 14:01
      Dermalogica Daily Microfoliant

Troche drogi, ale bardzo wydajny. Proszek, ktorego uzywasz codziennie, rozprowadzasz na mokrych dloniach tworzac pianke, masujesz twarz przez minute i splukujesz.

Buzia gladka, a przy tym jest on bardzo delikatny smile
    • tuya Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 15:28
      Z polskich bardzo polecam ten: www.ava-sklep.pl/maska-enzymatyczna.html
      Tylko pewnie w UK niedostępny...
      • kasik_178 Re: Dobry peeling do twarzy 26.04.16, 15:37
        Ale ava wysyla do UK. Ja też go używam smile Co prawda zamawiałam do szwecji ale koszty chyba nie beda sie roznic.
    • quelquechose Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 16:18
      W dobrą stronę idziesz, bo takie ścieracze to masakra dla twarzy... Polecam toniki złuszczające na bazie kwasów np. glikolowych (są też inne). Ja uwielbiam Pixi Glow Tonic (www.pixibeauty.co.uk/skintreats/glow-tonic/glow-tonic). Stosuje codziennie dwa razy (ale można też raz) po umyciu twarzy, a przed nałożeniem serum/kremu czy co tam stosujesz. Clarins też ma taki 'Exfoliating tonic'. Wiem, że są też inne, ale ja z lenistwa zatrzymałąm się na tych. Miałam kiedyś Biologique Recherche P50 - świetny, ale trudniej dostępny (i śmierdzi skarpetami wink).
      • lili76 Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:02
        O tak, Pixi i inne toniki złuszczające rządzą smile Czyżby fanka Caroline Hirons? wink
        • quelquechose Re: Dobry peeling do twarzy 26.04.16, 10:00
          hihi - co mnie zdradzilo wink
          • lili76 Re: Dobry peeling do twarzy 26.04.16, 17:20
            P50 wink
    • thank_you Re: Dobry peeling do twarzy 25.04.16, 17:05
      Soda + banan/awokado lub savon noir.
    • angela10086 Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 10:01
      ziaja pro
    • mikams75 Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 10:49
      peeling aspirynowy - na zwykla tabletke dajesz doslownie 2 krople wody, tabletka sie rozpada i tym smarujesz twarz i zostawiasz na jakies 10-15 minut. Pozniej lekko zwilzasz i w zaleznosci czy chcesz czy nie - trzesz mocniej lub slabiej. To dziala jednak nie tylko przez tarcie drobinek, kwas tez zluszcza i dziala rewelacyjnie.
      • mikams75 Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 10:50
        gdzie sie kupuje czarne mydlo?
        • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 11:04
          mikams75 napisała:

> gdzie sie kupuje czarne mydlo?

W internetach - najłatwiej i najtaniej.
          Tylko szukaj "savon noir", bo jest też syberyjskie czarne mydło (także świetne, ale nie jako piling), albo inne afrykańskie czarne mydło (tego nie znam, tylko widziałam w internecie).
          • mikams75 Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 11:48
            wlasnie natrafilam na jakies afrykanskie... rozumiem, ze to nie to samo? A to konkretne najlepsze to jakiej ma byc produkcji?
            • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 17.05.16, 12:07
              mikams75 napisała:

> wlasnie natrafilam na jakies afrykanskie... rozumiem, ze to nie to samo? A to konkretne
              > najlepsze to jakiej ma byc produkcji?

Zasadniczo też (północno)afrykańskie wink, bo najczęściej z Maroka, ale wtedy na pewno ma napisane "savon noir" i jest dość brzydką, ciemną mazią - a nie owalną kostką mydlaną.
    • sueellen Re: Dobry peeling do twarzy 18.05.16, 09:50
      To teraz mi powiedzcie dobre kobiety co jest takiego niesamowitego w savon noir i jak się go używa oraz dlaczego wspomniana rękawica jest lepsza niż inne pomoce do złuszczania naskórka? Rozumiem, że do delikatnej skóry twarzy raczej się.

Do ciała używam tego https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/78/8b/52/788b52d7160ea3dfeb3be5701bce7391.jpg
      • ola_dom Re: Dobry peeling do twarzy 18.05.16, 10:10
        sueellen napisała:

> To teraz mi powiedzcie dobre kobiety co jest takiego niesamowitego w savon noir
        > i jak się go używa

Bo "rozpuszcza" martwy naskórek zamiast go ścierać tylko mechanicznie. Przez co nie drażni tak bardzo, a jest niezmiernie skuteczny. Do tego pielęgnuje, bo to oliwki.
        Ja po niczym nie czuję się tak "umyta" jak po savon noir. Wszystkie inne pilingi zostawiały mi na skórze powłokę smarującą - trochę to fajne, ale trochę czułam się oszukana, bo posmarować to się mogę czym innym, pilingiem chcę się domyć do żywego. I tylko savon noir tak działa.
        Kessa ma odpowiednią ziarnistą fakturę, przez co lepiej ściera to, co "rozpuści" savon noir.
    • kropkaa Re: Dobry peeling do twarzy 08.08.16, 21:34
      Które to było co i jak wyglądała butelka? Kojarzy mu się z Phenome Enzymatic.
    • femmen4 Re: Dobry peeling do twarzy 03.10.16, 15:44
      Ja też nie lubię takich z ogromnymi ziarenkami. Używam z Blue Nature (można zamówić przez internet, pewnie do Anglii też) karnalitową sól peelingową z morza martwego tak to się dokładnie nazywa i po pierwsze jest drobniuteńka po drugie, naturalna i nie podrażnia mi cery a do tego obłędnie pachnie
    • oklamoradora1 Re: Dobry peeling do twarzy 03.10.16, 15:49
      Ja bardzo lubię peeling enzymatyczny Lirene:

www.bduroda.pl/lirene-75ml-peeling-enzymatyczny-z-morska-alga,id-217162?gclid=CPLe_6Ljvs8CFYHOcgodPbYCBw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka