Dodaj do ulubionych

Prezent dla cioci.

05.05.16, 20:53
Wiem, że był już w zeszłym roku podobny wątek, ale nie umiem go znaleźć. Otóż niedługo przylatuje z zagranicy ciocia mojego męża. Powinowactwo dość dalekie, ale emocjonalnie ciocia jest bardzo związana z moimi teściami, co kilka dni rozmawiają przez telefon, raz w roku posyła im paczkę z kosmetykami, alkoholem, dla nas też są drobne podarki.
Ciocia po przyjeździe zatrzyma się u swojej siostrzenicy i zamierza u niej zrobić niewielkie przyjęcie imieninowe, bo to akurat ta data. Przypuszczam, że i nas zaprosi. I pytanie: co w prezencie? Musi być lekkie, zmieścić się do bagażu podręcznego i ucieszyć siedemdziesięciopięcioletnią panią. Aha, bon do sklepu raczej odpada, bo ciocia jest mało mobilna (w sensie nie będzie miała auta z kierowcą, a dom tej siostrzenicy stoi pod miastem).
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 20:55
      Rajty XD Zajmują mało miejsca i są praktyczne big_grin

A poważnie, to może jakiś szal jedwabny?
      • viridiana73 Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:03
        Rajty ekstra pomysł, tylko gdzie taki rozmiar kupię? Zapomniałam napisać, że ciocia z porządną nadwagąsmile
        Szal mógłby być.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:11
          Ja mam jedne rajty w Londyn. Włoska produkcja. chyba z 6 lat je mam i są nie do zdarcia. Złote 100DEN. Jak ja kocham te rajty i ile bym dała za taki gift smile
    • ludborka Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:06
      Bursztyny.
      • kota_marcowa Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:49
        Bursztyny to świetny pomysł, są polskie wink lekkie i zagranicą bardzo drogie. Do tego bym dorzuciła jakieś śliwki w czekoladzie smile
    • ola766 Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:25
      Jakoś z Chmielewską mi się skojarzyłosmile
      Czy spadek w tle?
      • viridiana73 Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:35
        Nie, zupełnie. Pisałam, że to daleka powinowatasmile
        • presens Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:38
          Wełniany cienki pled.ja dziś zamówiłam w sklepie sztuka bezkidzka, promocja jest i to nie jest spamsmile lekki, wełna 100% rózne kolory
          • presens Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:39
            Beskidzka aaaa
    • crea.tura Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 21:48
      poszłabym w bursztyny, jak już ktoś wyżej napisał smile
    • eliszka25 Re: Prezent dla cioci. 05.05.16, 22:16
      tez uwazam, ze bursztyn bedzie dobry. w zaleznosci od tego, co ciocia lubi, moze byc cos na szyje, kolczyki czy pierscionek, albo jakas broszka, ewentualnie jakis ladny komplet bizuterii. zalezy, ile chcesz wydac. bedzie male i bez problemu zmiesci sie w walizce
    • viridiana73 Re: Prezent dla cioci. 06.05.16, 14:51
      Dziewczyny, dzięki za wszystkie sugestie, myślę, że ta biżuteria z bursztynem to jest dobry pomysł. O, naszyjnik na przykład. Ciocia ma biust obfity, będzie się świetnie prezentowaćsmile
      Gdyby jeszcze coś komuś przyszło do głowy, to będę wdzięczna za dalsze pomysły (teściowa też się zastanawia, co kupić).
    • sylwiam_m Re: Prezent dla cioci. 06.05.16, 15:10
      Etui na okulary wzór folk

www.google.pl/search?q=etui+na+okulary+folk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwio7s3OwsXMAhWG3iwKHX_-AOgQ_AUIBygB&biw=1920&bih=920

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka