czarnatenisowka 06.05.16, 14:01 Miała któraś? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presens Re: kolposkopia 06.05.16, 15:11 Ja miałam.To badanie a raczej jego pozytywny wynik uchroniły mnie przed barbarzyńskim zabiegiem wypalania nadżerki. Nic nie boli, to jest ogladanie pod mikroskopem szyjki i tyle, coś tam się też zabarwia jakimś odczynnikiem i do domu Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: kolposkopia 06.05.16, 15:15 Bez wrażeń. Trochę dłuższe badanie na fotelu ginekologicznym z założonym wziernikiem. Trwało coś ok 20 minut, chyba... Szybko zleciało. Mnie również kolposkopia uchroniła przed usuwaniem "nadżerki". Odpowiedz Link Zgłoś
czarnatenisowka Re: kolposkopia 06.05.16, 15:37 Ja mam się zgłosić do szpitala, badanie przeprowadzone będzie w narkozie i będzie pobierany wycinek. Mam stresa?? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna73 Re: kolposkopia 16.05.16, 20:47 a jak często należy powtarzać kolposkopie w przypadku takiej zmiany fizjologicznej ( etiopia chyba się nazywa) na szyjce macicy? bo chyba nie wystarczy raz, skoro nie usuwa się takiej "nadżerki" Odpowiedz Link Zgłoś