Dodaj do ulubionych

Plastyka brzucha

22.05.16, 19:00
Przed pierwszą ciążą byłam bardzo szczupła w talii. Niby nie przytyłam dużo bo 16 kg, z czego dziecko ważyło 4 kg ale ułożone było tak, że mi zmasakrowało brzuch. Teraz juz wszystkie zaplanowane dzieci urodziłam więc muszę coś z nim zrobić. Mam przepuklinę kresy białej i pępkową, na nfz kwalifikuję się do zabiegu z wszyciem siatki bo mięśnie mi się rozeszły tragicznie. No i zastanawiam się czy nie zrobić jednak prywatnie i z plastyką przy okazji. Jestem szczupła, w ciuchach i bielizną modelującą pod spodem wyglądam ok. ale wysokie majty przy 30 stopniach Celsjusza do najfajniejszych nie należą. Robił ktoś? Naprawdę efekt jest taki super?
Obserwuj wątek
    • slona78 Re: Plastyka brzucha 22.05.16, 20:37
      Jeśli chcesz robić na nfz to najpierw ustal jak dokładnie będą Cię kroić - dopytaj o blizny, bo skupiają się na przepuklinach, zlewając estetykę zupełnie. Druga rzecz - taki zabieg lepiej robić jesienią, po operacji musisz nosić 6 tygodni uciskającą bieliznę pooperacyjną, w upale nie dość, że to średnia przyjemność, to w dodatku blizny się gorzej goją. Jeśli zdecydujesz się na plastykę, ustal a chirurgiem plastycznym konieczność zszycia mięśni (bo znam różne przypadki). Zszyte mięśnie bolą! Bardzo! Licz się z ciężkimi 10 dniami, potem się już wyprostujesz, należy unikać pozycji siedzącej przez minimum 2 tygodnie, potem będzie już tylko dobrze smile
    • mynia_pynia Re: Plastyka brzucha 22.05.16, 20:38
      Myślę że są super, a masz już docelową wagę i miną rok od porodu, bo ponoć tyle ciało kobiety potrzebuje. Ja bym sobie zrobiła chociaż mi tylko lekko skóra zwisa jak pompki robie wink, może któraś się podzieli info ile się doxhodzi do siebie.
    • shell.erka Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 08:07
      Cześć, zrobiłaś może?
      • milva24 Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 08:34
        Jeszcze nie ale mam termin.
        • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 10:57
          Nie idźcie tą drogą.
          • milva24 Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:02
            A dlaczego nie?
            • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:11
              Robicie z siebie rzeczy, dla przyjemności męskiej. Nigdy nie będzie prawdziwego równouprawnienia jeżeli będzie poświęcać tyle uwagi swojemu wyglądowi. Potem przyjdzie i tak czas gdy w żaden sposób nie będziecie się w stanie "upiększyć", pozostanie złość i frustracja, lepiej przerobić ten temat teraz, a pieniądze zaoszczędzone zainwestować w coś innego.
              • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:13
                Okaleczacie się dla przyjemności męskiej. I to jeszcze operacja, którą powinny robić osoby chore, a nie zdrowe, ale puste. Zastanówcie się dlaczego tego chcecie i co to Wam da? Operacją, pół miesiąca chodzenia w niewygodnej specjalnej bieliźnie, czy naprawdę jesteście takie puste? Pracujecie ciałem, że musicie? Naprawdę?
                • thea19 Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:22
                  wiesz, ze tez powinienes skorzystac z lekarza? takiego od glowy, nie trzeba do niego skierowania.
                  • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:58
                    Nie stwierdził nic (jeden z najlepszych w mieście) oprócz lekko obniżonego nastroju. I to taki który ma opinię, że na każdego coś znajdzie, więc pudło.
                    • thea19 Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 12:05
                      zglos sie do lekarza a nie do salowego
                  • emma391 Re: Plastyka brzucha 05.09.16, 23:55
                    thea19 napisała:

> wiesz, ze tez powinienes skorzystac z lekarza? takiego od glowy, nie trzeba do
                    > niego skierowania.

racja po 100-kroć
                • shell.erka Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:32
                  Ale czy ty sobie zdajesz sprawę, że plastyka brzucha niekoniecznie oznacza chec poprawienia wyglądu?
                  Mój brzuch jest ładny, bez ani cm zbędnego tłuszczu czy skóry.
                  Ale mam mikro przepukline pepkowa i teoretycznie mogę z nią żyć, nie widać jej, choć jest.
                  Laparoskopowe usunięcie przepukliny zapobiega jej powiększaniu i nie ma nic wspólnego z krojeniem się dla mężczyzn.
                  • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 11:59
                    Zęby też ma zdrowe?
                • milva24 Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 12:03
                  A czy Ty w ogóle przeczytałeś co napisałam? Mam rozległą przepuklinę, konieczna jest operacja z wszyciem siatki, czyli również wskazania do operacji na NFZ. A że przy okazji chcę sobie poprawić wygląd brzucha taka moja fanaberia. Za swoje robię i jeszcze państwo zaoszczędzi bo coś co mogłabym zrobić z funduszu zasponsoruję sobie sama.
                  • kaz_nodzieja Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 12:08
                    Przepuklina to co innego.
                • ichi51e Re: Plastyka brzucha 22.08.16, 12:19
                  Widocznie musza co ci do tego?
                • bergamotka77 Re: Plastyka brzucha 06.09.16, 01:10
                  Proszę kaznodzieja to prawdziwy feminista wink
          • emma391 Re: Plastyka brzucha 05.09.16, 23:54
            Zgiń, przepadnij maro nieczysta.
    • emma391 Re: Plastyka brzucha 05.09.16, 23:53
      Ja czytam bardzo dużo o plastyce brzucha. Wszyscy mówią jednym głosem. Warto, efet jest rewelacyjny. Boli i trzeba się nacierpieć ale każda jakby trzeba było poszłaby jeszcze raz.
    • kinga1980l Re: Plastyka brzucha 26.12.16, 12:43
      Ja jestem po plastyce brzucha, urodziłam trójkę dzieci i miałam przepuklinę kresy białej. Jedyne czego żałuję to tego, że nie zdecydowałam się wcześniej. Jestem bardzo zadowolona i przeszczęśliwa. Polecam klinikę Gromadziński w Poznaniu. Pełen profesjonalizm, wspaniali ludzie. Już zbieram na biust smile smile smile
    • poula.sawicka Re: Plastyka brzucha 23.11.18, 22:42
      Moge polecic dr Aldone Stachurę , bardzo dobrze zna sie na takich zabiegach i sama u niej rok temu robiłam plastykę brzucha po ciąży.
    • pani-nick Re: Plastyka brzucha 30.11.19, 16:29
      Sfornarina robiła
      • anika772 Re: Plastyka brzucha 30.11.19, 16:31
        A właśnie, gdzie jest sfornarina?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka