jolie Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 12:16 Jest tylko jedna rzecz, na którą zwracam uwagę u innych i wyciągam ewentualne wnioski nt.zadbania/zaniedbania - stan uzębienia. Dotyczy wszystkich - kobiet, meżczyzn i dzieci. Odrażają mnie zaniedbane zęby (często współwystępujące z jaszczurczym oddechem, u palaczek to niemal 100%). Znam osoby uważające się za wzorce zadbania (depilacje, hybrydy, fryzjer non stop) z okropnymi zębami i cuchnącym oddechem, odechciewa się człowiekowi wszelakich kontaktów. A tak w ogóle dziwi mnie podkreślanie, jak to pięknie wyglądają pomalowane paznokcie u stóp- zgadzam się, ale tylko na wyjątkowo zgrabnych i kształtnych stopach, a zdecydowana większość ludzi ma, w mojej ocenie, brzydkie stopy (nie chodzi o stopień zadbania tylko wielkość stopy, jej kształt i kształt palców). Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 12:56 Zaniedbana kobieta to taka ktora: - ma lakier na paznokciach u nog - a ma go po to zeby zamaskowac czarne paznokcie albo grzybice - farbuje wlosy - takie wlosy sa zniszczone, matowe, porowate i zawsze sa na nich odrosty - chyba ze farbuje codziennie - nosi podklad na twarzy - aby zamaskowac brzydka cere Kobieta zadbana natomiast nie ma kompleksow i moze smialo pokazac sie tak jak naprawde wyglada, czyli swoje naturalne wlosy, skore i paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
europadasielubic Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 13:02 Aha czyli jak kobieta ma siwe wlosy w wieku 30 lat to ma nie farbowac bo farbowanie oznacza zaniedbanie? O LOL z jakiej galaktyki pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 13:10 21mada napisał(a): > Zaniedbana kobieta to taka ktora: > - ma lakier na paznokciach u nog - a ma go po to zeby zamaskowac czarne paznokc > ie albo grzybice > - farbuje wlosy - takie wlosy sa zniszczone, matowe, porowate i zawsze sa na ni > ch odrosty - chyba ze farbuje codziennie > - nosi podklad na twarzy - aby zamaskowac brzydka cere Nie mierz innych swoją miarą Jeżeli Ty tak robisz to nie znaczy, że inne kobiety też. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 13:18 Zresztą bezsensowne te wywody, które i tak prowadzą do kłótni. Każdy ma inny obraz kobiety zadbanej i tak niech zostanie. Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził. Zadbana kobieta przyciąga męskie spojrzenia i to nie tylko wtedy, gdy założy kieckę ledwo zakrywającą tyłek i wywali na wierzch swoje wielkie c.. Ale zadbane kobiety mają więcej adoratorów niż te zapuszczone (nawet jak nie są brzydkie), więc może niech ilość męskich spojrzeń w naszym kierunku pozostanie oceną naszej dbałości. Miłego niedzielnego popołudnia Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 13:23 No i wyszło szydło z worka! Najważniejsze dla (pewnego rodzaju) kobiety - to podobać się mężczyźnie Która nie przyciąga męskich spojrzeń, to odpad atomowy i powinna się sama zutylizować Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 14:05 Może nie uwierzysz, ale nie dla każdej odbijanie się w męskich oczach jest miarą życiowego sukcesu. Mnie męska adoracją nie interesowała, ponieważ większość mężczyzn mnie nie interesuje. Bo dla mnie miarą męskiej atrakcyjności jest wyjątkowy charakter i intelekt. A wyjątkowych mężczyzn, tak jak i kobiet jest niewiele. Taniec godowy jest dobry przez chwilę, ale partnera na życie nie znajduje się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Wyjątkowych ludzi ogólnie jest mało 29.05.16, 15:03 Inaczej by nie byli wyjątkowymi. A mówienie, że każdy jest kimś wyjątkowym, to zwykłe bajdurzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Wyjątkowych ludzi ogólnie jest mało 29.05.16, 15:09 Wstepna faza zakochania polega na tym, ta jedna osoba jest wyjatkowa. Jak sie z boku patrzy to faktycznie - jakby czlowiek sie nacpal. Ta je jedna jedyna czy jedyny tak slodko pierdza a ich gazy pachna jak fioleczki i roze. Potem te wspomnienie w czlowieku zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Wyjątkowych ludzi ogólnie jest mało 30.05.16, 06:53 A jednak to tak nie działa, przynajmniej jak się wyrasta z okresu nastoletniego. Chyba, że tylko ja zakochuję się w zimny, racjonalny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Wyjątkowych ludzi ogólnie jest mało 30.05.16, 08:56 No wiec nie trafilo Ci sie jeszcze. Juz tu kiedys pisalam, zauroczylam sie kolega z pracy. Jak pokazalam jego zdjecie siostrze to wykrzyknela "Boze, przeciez on w ogole nie jest w twoim typie!". Nie byl. Ale mial najpiekniejsze zakola na czole. Normalnie mam slabosc do dlugowlosych Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 13:29 Bardzo mi się podoba literówka i to "niezbadanie". Bo dla mnie zaniedbania na pierwszy rzut oka nie widać. A jest to właśnie niebadanie się - zaniechanie profilaktyki (cytologii, przeglądu dentystycznego, sprawdzenia wzroku, konsultowania zmian skórnych itp). Co do reszty - wygląd zewnętrzny może być wypadkową wielu czynników (wspomniana choroba rodzica, zawód, hobby). I wolę spontaniczne założenie stroju kąpielowego czy sandałów niż odmawianie sobie plaży/sukienki tylko dlatego, że pięta jest żółta albo gdzieś tam kłaczek wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 14:49 Wg. mnie zaniedbanie ma trzy wymiary 1. Cielesny. Zaniedbana osoba ma braki w higienie, to najbardziej oczywiste. Poza tym nie dba o swoje zdrowie - je byle co, nie śpi tyle, ile potrzeba, nie dba o aktywność fizyczną. Zaniedbanie to też unikanie wizyt kontrolnych u dentysty, a w przypadku kobiety - raz w roku u ginekologa. 2. Intelektualny. Zaniedbana osoba nie rozwija się w żaden sposób, nie uczy się niczego, nie dowiaduje nowych rzeczy. Nie dba o swój umysł, nie dokarmia go i nie stymuluje do działania. 3. Psychiczny. Zaniedbana osoba nie zna siebie i swoich emocji, nie stawia jasno granic, otacza się toksycznymi ludźmi, manipuluje lub daje sobą manipulować. To, czy ktoś się maluje, czy goli nogi czy nie, to jaką ma fryzurę i jakie ubrania (kwestię higieny i stosowności do okazji pomijam) nie ma nic wspólnego z dbaniem o siebie. To wyłącznie kwestia stylu i estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
mytoya Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 16:14 A ja mam pytanie. Mam ciemna karnacji ciemne włosy i ciemne oczy. Taka uroda ciut południowa ale w dużej mierze jak azjatycka..Tajlandia Malezja Od ponad miesiąca nie pracuje i spędzamy dużo czasu z mężem i synem na dworze wiec mimo filtra 50 się opalilam. Od lat się nie chce opalać a jedynie nogi trochę. I mam do Was taka sprawę. .czy powinnam usuwać włosy s przedramienia i ramienia. .nie są gęste są dość cienkie ale długa we ..Ciut teraz wyplowialy wiec na ciemnej skórze mało je widać. Ale czy to oznaką zaniedbania właśnie? No i moja problematyczna sprawa ze śladami po ciśnieniu zaskórników na ramionach..mam bardzo tłusta cerę i od lat trochę się pojawia. .ale jak mam stres to całe ramiona sobie ściskam nawet jak nic nie ma. .I są ślady. .Robiłam peeling kwasem trojchloroctowym ale aż tak nie pomógł. .na twarzy zdziałal cuda ale ramiona ledwo ruszył. . Co radzicie drogie ematka? Do psychologa chodzę co tydzień ...wiec terapia w toku ) Ale co kosmetyczne zrobić z tym fantem.. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 18:46 mytoya napisała: > A ja mam pytanie. Mam ciemna karnacji ciemne włosy i ciemne oczy. Taka uroda ci > ut południowa ale w dużej mierze jak azjatycka..Tajlandia Malezja > Od ponad miesiąca nie pracuje i spędzamy dużo czasu z mężem i synem na dworze w > iec mimo filtra 50 się opalilam. Od lat się nie chce opalać a jedynie nogi troc > hę. > I mam do Was taka sprawę. .czy powinnam usuwać włosy s przedramienia i ramienia > . .nie są gęste są dość cienkie ale długa we ..Ciut teraz wyplowialy wiec na ci > emnej skórze mało je widać. Jeśli dzieci wchodzące do restauracji w której jesz frytki nie płaczą na twój widok - nie musisz! Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: zaniedbana kobieta 29.05.16, 21:36 zaniedbana: niedomyta, śmierdząca, w brudnych ubraniach, z kołtunem na głowie i brudem za paznokciami. Mogłabym przepisać większośc tego, co Rosa napisała w drugim poście. Bezgranicznie mnie bowiem WKU...A tresowanie kobiet, ile się mają malować, czym i jak oklepywać, co se gdzie wcierać, czym się farbować i ile godzin to potem układać, oraz ile na to wszystko wydać, żeby zostać łaskawie zaakceptowaną przez zjebane społeczeństwo z obsesją na temat obowiązkowego wyglądu kobiet: całe życie jak 20-letnia modelka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: zaniedbana kobieta 30.05.16, 08:11 Nikt Ci nie każe tego robić. Powiedz Paniom, że zabiegi odmładzające (ostatni wątek) nic lub niewiele dają bądź w efekcie wygląda się groteskowo to zostaniesz wrogiem nr 1. Same kobiety topią nierzadko spore sumy (które można by przeznaczyć np. na jakieś zabezpieczenie na starość) na zabiegi odmładzające czy tony kosmetyków. Najzabawniejsze, że niewiele to daje. Nawet najbogatsze kobiety dzięki zabiegom wyglądają niewiele młodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: zaniedbana kobieta 30.05.16, 09:24 Bo bogate kobiety często jednocześnie robią wiele rzeczy, które rujnują organizm: balowanie nocami, alkohol, fajki, narkotyki, makijaż bez chwili odpoczynku dla skóry. Jak mają 20 lat to uchodzi, 10 lat później widać bardzo mocno. Mam na myśli przede wszystkim bogate celebrytki i bananową młodzież, bo można mieć kasę i dbać o siebie od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek1214 Re: zaniedbana kobieta 30.05.16, 17:47 Jestem facetem i z męskiego punktu widzenia to najbardziej przeszkadza to że kobieta przestaje o siebie dbać i nie chodzi tu o tapetowanie się ale o sposób odżywiania (zdrowy a nie chorobliwie skąpy w kcal) i o to czy trenuje czy nie bo jednak żeby trenować to trzeba poświęcić trochę czasu i się wysilić a to oznacza że bardzo poświęcacie się dla swojego partnera. Efekt końcowy ćwiczeń nie jest aż tak ważny jak samo to jak do tego podchodzicie. i taka rada żebyście skupiły się na trenowaniu a nie na kupowaniu ubrań i przyrządów do trenowania bo to nie potrzebne i tylko wkurza facetów bo jak mówiłem to nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś