Dodaj do ulubionych

Plazing 2016

30.05.16, 23:16
W jakim kostiumie kapielowym zamierzacie wystapic w zblizajacym sie sezonie wakacyjnym?

Bikini?
https://i44.tinypic.com/11lixqs.jpg

Monokini?
https://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqMOKpwE7I6)2Y!pBRfN)sJYBw~~_32.JPG

Tankini?
https://www.curvykate.com/products/products-2010/curvy-kate-luau-love-flamingo-tankini-mini-fold-over-brief-ss15.jpg

A moze jeszcze cos innego?
Obserwuj wątek
    • semida Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:21
      W żadnym. Preferuję plaże naturystyczne.
      • 21mada Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:07
        A tak serio?
        • morgen_stern Re: Plazing 2016 31.05.16, 09:29
          A dlaczego nie serio, nie rozumiem? Ja również wezmę kostium tylko pro forma, opalam się najchętniej nago.
    • jola-kotka Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:23
      Bikini ale to z foty ble...
      • 21mada Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:04
        Dlaczego ble? Wklej taki co sie tobie podoba.
    • taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:38
      Jednoczęściowa podróba P....e.

Chętnie kupiłabym oryginał, ale już go wycofano z oferty.
      • taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:48
        W ogóle to czytam, że jest modne noszenie tzw. skromnych strojów kąpielowych.

Chłopy się zapłaczą, no. tongue_outPPP

A potem przyzwyczają. tongue_out
        • 21mada Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:52
          To znaczy? Powiedz cos wiecej.
          • taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:01
            21mada napisał(a):

> To znaczy? Powiedz cos wiecej.

Zakrywających ciało.

Kostium mniej skromny

www.divinitasole.com/sites/divinitasole.com/files/imagecache/Designer-model/models/695-WT-NB_2932fin_1.jpg
            Kostium skromniejszy

www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=69603528
            Kostium krótki, ale skromny, bo luźny

s7d9.scene7.com/is/image/orchardbrands/610574?$large$
            Jako właścicielka średniego biustu zastanawiam się, jak producenci w to wkomponowują biustonosz. Zwłaszcza w te luźniejsze.
            • 21mada Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:06
              Acha. Ale gdzie czytasz ze to jest modne? To zeby nie obrazac niczyich uczuc religijnych czy jak?
              • taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:16
                21mada napisał(a):

> Acha. Ale gdzie czytasz ze to jest modne?

A gdziesić mi wyszło, nie pamiętam.

To zeby nie obrazac niczyich uczuc re
                > ligijnych czy jak?

Yyyyy... baba w bikini na plaży nie stanowi obrazy uczuć religijnych.

Rozumiem, że używasz tego określenia z rozpędu, ale w tym przypadku jest absurdalne.

Raczej żeby samej się nie eksponować.

Istotnie, powody, dla których te stroje wyprodukowano są religijne, chociaż gdzieś czytałam, że zabudowane stroje preferują ostatnio grube Angielki i Niemki - z przyczyn prozaicznych.

Ja tam bym się nie obraziła za nieduże, luźne szorty do mojego jednoczęściowego. Nie musi cała plaża kontemplować szczegółów mojej budowy.

O, takie jak tutaj

damskie.net/foto_prod/55105_1.jpg
                • jowita771 Re: Plazing 2016 31.05.16, 10:21
                  > Rozumiem, że używasz tego określenia z rozpędu, ale w tym przypadku jest absurd
                  > alne

Przyznam się, że mi tez przyszło do głowy, że może już mamy tak wielu uchodźców, a jeszcze więcej "uchodźców", że trzeba się przestawiać, żeby ich uczuć religijnych nie obrazić. Nie przychodzi mi do głowy żaden powód, dla którego miałabym nosić na plaży sukienkę zamiast stroju kąpielowego. Nawet, jeśli tę sukienkę uszyjemy z materiału, z jakiego zwykle szyje się stroje, pozostaje ona sukienką, nie stanie się strojem kąpielowym.
                  Domyślam się, że osobom, które wymyśliły te stroje i tym, które je noszą, chodzi o to, żeby kształt figury był niewidoczny. Jak rozwiązują problem opinania się materiału na ciele po wyjściu z wody? Czy może paniom pozostanie tylko smażenie się w słońcu, a kąpiele w morzu będą zarezerwowane dla pozostałej części społeczeństwa?
                  • taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 31.05.16, 17:59
                    jowita771 napisał:

> > Rozumiem, że używasz tego określenia z rozpędu, ale w tym przypadku jest
                    > absurd
                    > > alne
                    >
                    > Przyznam się, że mi tez przyszło do głowy, że może już mamy tak wielu uchodźców
                    > , a jeszcze więcej "uchodźców", że trzeba się przestawiać, żeby ich uczuć relig
                    > ijnych nie obrazić.

A tu masz rację.

Nie przychodzi mi do głowy żaden powód, dla którego miałaby
                    > m nosić na plaży sukienkę zamiast stroju kąpielowego.

A ktoś za tobą gania i cię przebiera?

Jak rozwiązują problem opinania si
                    > ę materiału na ciele po wyjściu z wody?

Część tych kostiumów jest obcisła, więc chodzi raczej o to, żeby nie pokazać gołej skóry.

ecx.images-amazon.com/images/I/41KmMsp7GxL._AC_UL200_SR160,200_.jpg
                    Co do tych drugich - też się zastanawiałam. Jeśli bardzo cię to męczy, możesz zapytać ich samych, jest trochę takich blogów. Ja nie wiem.

• taki-sobie-nick Re: Plazing 2016 31.05.16, 18:21

>
                      >
                      > Jak rozwiązują problem opinania si
                      > > ę materiału na ciele po wyjściu z wody?

Aha - myślę, że tak jak muzułmanki. Mokre nie mokre, ale i tak zakrywa

cdn4.spiegel.de/images/image-543433-breitwandaufmacher-bfwv-543433.jpg
    • zjadaczbigosu Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:39
      21mada napisał(a):
      > W jakim kostiumie kapielowym zamierzacie wystapic w zblizajacym sie sezonie wak
      > acyjnym?

W takim.
      https://www.comicbookresources.com/imgsrv/imglib/300/200/1/DC-Comics-Bombshells-power-girl-superman-1-c4133.jpg
    • dziennik-niecodziennik Re: Plazing 2016 30.05.16, 23:44
      W jednoczesciowym. Jak zawsze. Nic innego nie daje mi komfortu plywania/biegania/grania w siatkę itd.
      Ewentualnie moge rozwazyc tankini, ale nie sadze zeby bylo wygodniejsze niz jednoczesciowy.
      • aankaa Re: Plazing 2016 31.05.16, 00:07
        jak podwiniesz koszulkę to możesz opalić brzuch/plecy
      • kosheen4 Re: Plazing 2016 31.05.16, 18:35
        > Ewentualnie moge rozwazyc tankini, ale nie sadze zeby bylo wygodniejsze niz jednoczesciowy.

jak nie masz problemu z sikaniem bezpośrednio do basenu/morza/jeziora to z pewnością masz rację.
        • dziennik-niecodziennik Re: Plazing 2016 31.05.16, 19:12
          nie jest dla mnie problemem wstrzymanie sie z sikaniem do znalezienia się w kiblu. a w kiblu moge sie rozebrac bez wiekszego problemu.
    • tereska.z.bombaju Re: Plazing 2016 31.05.16, 06:10
      Bikini. Mimo, że figura mocno niedoskonała. Jeśli obrażę czyjeś odczucia estetyczne to trudno ale ja na plażę idę a nie na wybieg
    • anika772 Re: Plazing 2016 31.05.16, 07:15
      Tylko dwuczęściowe, albo klasyczne bikini z trójkątami albo balkonetki na fiszbinach, plus jakiś dół, niekoniecznie od kompletu.
      Sportowe jednoczęściowe zakładam kiedy mam w planach ostre pływanie.
    • lauren6 Re: Plazing 2016 31.05.16, 07:29
      Na ten sezon kupiłam sobie bikini 2 częściowe, do tego pareo pod kolor.
    • thank_you Re: Plazing 2016 31.05.16, 08:34
      Właśnie skupuję sobie rzeczy na plażę. Narzutki, kapelusze, kolejne kostiumy kąpielowe. U mnie w tym roku rządzą frędzle i pompony wink
    • heca7 Re: Plazing 2016 31.05.16, 08:57
      Dwuczęściowe.
    • lilly_about Re: Plazing 2016 31.05.16, 09:05
      Bikini
    • kura17 Re: Plazing 2016 31.05.16, 10:15
      ja mam taki kostium od kilku lat

https://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDc1MA==/z/ZFsAAOxyyFhTedrN/$_12.JPG

jednak uzywam go rzadko, na ogol w ciagu dnia na plazy sie nie rozbieram.
      jezdzimy nad niemiecki baltyk i albo jest mi za chlodno (wieje), albo jest za duzo slonca i sie kryje pod ubraniem (mam bardzo jasna i wrazliwa skore i nie lubie slonca generalnie).
      wieczorami czasem kapie sie nago.
      • black_magic_women Re: Plazing 2016 31.05.16, 11:11
        Super kostium, gdzie można taki kupić?
    • kkalipso Re: Plazing 2016 31.05.16, 11:13
      Strojów to ja mam kilka par ale żadnego z tych...
      W tym roku w połowie wakacji będę już z pokaźnym brzuchem, zero opalania, pływać nie wiem czy mi się zechce może gdzieś pod parasolem w tunice poodpoczywam.
    • viridiana73 Re: Plazing 2016 31.05.16, 18:28
      Bikini, już od wielu sezonów. Wbrew moim niegdysiejszym obawom, właśnie w bikini wyglądam najzgrabniej. Dzięki samym sznureczkom nawet w tych pełniejszych miejscach nie ma "efektu ludzika Michelina".
      • viridiana73 Re: Plazing 2016 31.05.16, 18:30
        Aha, i mam fajne, własne i nieobwisłe cycki, szkoda mi je chować w zabudowanej górzesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka