Dodaj do ulubionych

Rowy czy Łazy?

02.06.16, 20:06

ktora miejscowosc jest lepsza do wypoczunku nad morzem?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 20:20
      Link nie wchodzi.
      • kopiko-lol Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 21:04
        dzieki
    • tol8 Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 20:30
      Łazy spokojniejsze, niewiele straganów, brak deptaka. Rowy bardziej rozrywkowe. Plaża w obu dość pusta, można z psem. W Rowach port, w Łazach brak.
      Ja ponownie wybrałabym Łazy, byłam raz tu i raz tu.
    • mum2004 Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 22:38
      Rowy są bardzo fajne, byłam bardzo zadowolona z pobytu. Ale nie porównam bo w Łazach nie byłam.
    • tol8 Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 22:39
      Napisz, czego oczekujesz, z kim jedziesz itp. Mam porównanie, to postaram się pomóc
      • kopiko-lol Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 12:09
        Jadę ja, mąż i corki - 3,5 latka i 10 msc.
        W sumie zalezy mi na atrakcjach głównie dla starszej córki w razie braku pogody.
        Jakies sensowne miejsca do zjedzenia czegos. Sklep typu lidl czy biedronka gdzies tam znajdę? smile
        • tol8 Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 12:42
          W Mielnie jest duży supermarket, nie pamiętam jakiej sieci. Z atrakcjami tu i tu słabo, raczej ościennie Koszalin lub Ustka.
    • czar_bajry Re: Rowy czy Łazy? 02.06.16, 23:43
      Nie znam Rowów ale Łazy to dziura nad dziurami ale przyjemna. Bardzo dużo tam rodzin z dziećmi oraz obozów sportowych. Cudna plaża, jedna ulica i dwa fajne ośrodki Solaris oraz Holiday Camping w obu jest basen. W solarisie kryty a w Holiday odkryty.
      Mój syn jeździ tam od dwóch lat na obóz w tym roku będą trzeci raz.
      Jak ktoś ma ochotę to do Mielna blisko, można skoczyć dla rozrywki.
      Jako knajpę polecam Kotwicęsmile
    • mamuniaolunia Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 08:37
      Byłam w obu miejscowościach z małymi dziećmi - obie bardzo mi się podobały. Rowy są zdecydowanie większe, głośniejsze, dużo tam straganów, barów, atrakcji. Jest mały port, teatr letni, duży plac zabaw, lunapark. Łazy - bardzo spokojne, jedna ulica wzdłuż której nie naliczysz więcej niż 10 stoisk z badziewiem, mini lunapark, 2 miejsca z goframi, na końcu miejscowości praktycznie pusta plaża. Obie miejscowości mają dobrą bazę wypadową na wycieczki. Teraz pytanie czego oczekujesz - spokoju czy atrakcji?
    • barefoot_duck Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 08:50
      Łazy bardzo lubię za spokój. Plaża ok, bardzo spokojna, aczkolwiek w zeszłym roku częściej lądowaliśmy w pobliskim Unieściu - trochę przyjemniejsze zejście do morza (mniej żwiru) i cudowny port rybacki z obłędnymi rybami. Aczkolwiek kiedy pogoda się zepsuła nie bardzo mieliśmy pomysły co zrobić tam z nadaktywną 4,5 latką.
      • tol8 Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 08:55
        W niepogodę w auto i do Mielna, parę km tylko jest. Ewentualnie Koszalin z Łaz/Łazów.
        Z Rowów do Ustki blisko za to.
      • mamuniaolunia Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 09:42
        Z Łazów super baza wypadowa do Mielna, Darłowa i Darłówka, Gąsek - latarnia morska, Ogrodów Hortulus - genialne. No i gdzie w Łazach jest żwir?? suspicious Byłam 2 razy - żadnego nie widziałam smile
        • czar_bajry Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 10:55
          ja też nie zauważyłam żwirusmile
          • barefoot_duck Re: Rowy czy Łazy? 04.06.16, 20:35
            czar_bajry napisała:

> ja też nie zauważyłam żwirusmile
            >

No jak nie żwir, to grubszy piasek. Dla mnie żwirek. Nie na plaży, bo plaża z pięknym piaskiem. Pierwszy metr/metry morza.
    • kotradykcja IMHO Rowy / nt 03.06.16, 09:45

• kowalka33 Re: Rowy czy Łazy? 03.06.16, 11:10
      Jako mieszkanka pobliskich terenów polecam Rowy . Ładna mieścina wcale nie taka głośna , ładna plaża , urząd morski kończy duża inwestycje związane z wybrzeżem i skutkująca poszerzeniem plaży do tego fantastyczne miejsce na wycieczki rowerowe po parku Słowińskim , wypady na wydmy i do Łeby .
    • piepe Re: Rowy czy Łazy? 05.06.16, 00:49
      Łazów nie znam, taże trudno mi opisać Rowy jako "bardziej rozrywkowe" od czegokolwiek.
      Masz tam 3 ulice na krzyż, wzdłuż których masz stragany, ale nie ma jakichś dzikich tłumów czy głośnej muzyki.
      4 lata temu plaża była w miarę pusta, oczywiscie zachodnia. Nawet z parawaningiem, kolonistami itd, miało się bardzo dużo metrów wokół siebie, osobiście bardzo miło wspominam. Wrazenie wrecz gigantycznej przestrzeni, czyli takie, jakie powinno się osiągać nad morzem.
      W Rowach akurat jest dużo kamieni na styku morza z ladem, więc to może zaburzać sielski obraz bałtyckiej plaży, ale mnie akurat nie zaburzałwink
      Jest bardzo dużo ośrodków 300 m od morza, 2 ośrodki 50 m, ja polecam rezerwacje w jednym z tych dwóch, gdzie słychać szum morza gdy zasypiasz. Wszystko sprawdzisz na google, niestety wszystkie miejsca teraz zajęte.
      • kopiko-lol Re: Rowy czy Łazy? 06.06.16, 07:46
        Dziękuję. My wybraliśmy Rowy i ośrodek Aqua. Do morza jest dość daleko, bo 500 m, ale to akurat dla nas najmniejszy problem smile
        Zna morze ktos ten ośrodek?
    • demkel Re: Rowy czy Łazy? 07.06.16, 21:58
      Witam Serdecznie,
      Wie ktoś może z was jak w sezonie 2016 będzie wyglądała budowa sztucznej rafy? Która część plaży będzie rozkopana?
      • tol8 Re: Rowy czy Łazy? 07.06.16, 22:58
        To tskie coś skopiowane z Darłówka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka