Dodaj do ulubionych

Nowy program Debil +

04.06.16, 07:49
Trzeba będzie napisać oświadczenie, że w przyszłych wyborach zagłosuje się na pis.
Wtedy państwo dojnej zmiany będzie wypłacać takiej osobie pińcet.
Jeśli do tego dołączy się się oświadczenie, że w ostatnich wyborach głosowało się na pis to państwo dojnej zmiany dołoży następne 200 jako dodatek dla weteranów debilizmu.
Obserwuj wątek
    • gogologog Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:00
      frustracja rosnie
      ilu kodziarzy dzis przyjdzie?
      coraz trudniej nabierac ludzi na obrone koryta
      • krejzimama Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:03
        Program jeszcze nie wystartował a beneficjenci już go bronią.
        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:12
          Program jeszcze nie wystartował, a kodomici już dostali piany na pyskach wink
          • krejzimama Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:16
            Doceniam, że wiesz że się na niego kwalifikujesz.
          • araceli Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:01
            scher napisał:
            > Program jeszcze nie wystartował,

Ten program jest od lat - nazywa się 'mieszkania komunalne'.
            • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:09
              araceli napisała:

> Ten program jest od lat - nazywa się 'mieszkania komunalne'.

Wiem, za waszych rządów było wszystko. Polska byłą zieloną wyspą. Wyście proponowali tylko to, co Polsce służy, a nie szkodzi. Szkodzi wrzask, szkodzi specjalista od kur, szkodzi ten, który chce, aby wszystko wetować, co chodzi, fruwa i się rusza. Wyście chcieli Polski nowoczesnej, nie chcieliście specjalisty od kur. Czas specjalistów tylko od kur i wrzasku minął.

* Wszystkie cytaty i parafrazy są czysto przypadkowe i nie mają żadnego związku z Bronisławem Komorowskim.
      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:26
        U mnie rośnie poziom frustracji, prawda. Co PiS jeszcze musi zrobić, aby ten naród przejrzał na oczy ? Przeraża mnie ta głupota wymieszana z obojętnością i egoizmem. I ta krótka pamięć.
        P.S. dla pocieszenia : na każdym marszu jest więcej ludzi i nie ważne, jak ich liczą, to się czuje i widzi smile Oczywiście będę . I przestań powtarzać wasze hasło wymyślone po I marszu - o obronie koryta. Wymyślcie coś nowego !
        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:40
          la_mujer75 napisała:

> nie ważne, jak ich liczą

Nieważne, nieważne. Nieważne, czy od korzeni, czy od mchu. Ma być tyle, żeby było, tak jak było.
          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 08:48
            To u was musi się zgadzać z wytycznymi*. Tak , jak było w PRL.

*przykład- oglądalność TVP , jak się nie zgadza, to zmieniamy firmę badającą....
            • 1elka26 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:08
              Oderwanie od rzeczywistości oraz życie w stanie "pomroczności jasnej" charakterystyczne dla kodziarzy doprowadza do nagłego i nieodwracalnego załamania stanu zdrowia. Jedyna recepta to uzmysłowienie, że "nie będzie już tak, jak było".

https://www.img.f4a.eu/images/703748KOD20.jpg
              • krejzimama Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:15
                Czy ja tam widzę Adama Strzembosza?
                Kandydata na urzad Prezydenta popieranego przez Porozumienie Centrum, partię Kaczyńskiego?
                Jednak pisiory to debile.
                • hipinka Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:20
                  jak to czemu?
                  śmiał wyrazić swoje zdanie na temat "dobrej zmiany"
                • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:23
                  krejzimama napisał:

> Czy ja tam widzę Adama Strzembosza?

Tego, co blokując lustrację sędziów stanął tam, gdzie ZOMO? Co wziął stronę komunistycznej sitwy?
                • isa_bella1 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 19:32
                  Krejzi....nie biore 500 plus. Nie potrzebuję mieszkania jestem za pis a debilem jest ten kto tak mówi o innych .pozdr.
                  • karolaa93 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:23
                    nie ma się co tłumaczyć.
                    trzeba omijać szerooookim łukiem wątki tego krejzitrolololo.

albo wchodzić tak jak ja i śmiać się, z tego, jak to krejzitrolololo ze złości zagryza ząbki i ma ścisk du*py smile co wąteczek to coraz mocniej.
            • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:10
              Firma, która nawet nie potrafi przekazać zleceniodawcy kodów pocztowych respondentów. Wasze kodziarskie państwo istnieje tylko teoretycznie.
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:45
                Bo nie istnieje coś takiego, jak "kodziarskie państwo". Ja wiem, że wy zawsze musicie mieć nazwanego wroga- a to żyd, a to Tusk, a to PO....
                • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:49
                  Nie, nie, Tusk i PO to byli wielcy przyjaciele Polski.
                  • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:53
                    tak, a Kaczyński to nowy Mesjasz......Człowiek, który żyje w przeszłości i w dudzie ma przyszłość, bo to człowiek, który kieruje się tylko rządzą władzy, bo nic innego w życiu nie ma. Nie ma dzieci, nie ma rodziny...
                    • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:57
                      No Kijowski niby ma dzieci, tylko co im po ojcu niepłacącym alimentów? Może lepiej jakby tych dzieci nie miał?
                      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:32
                        A może w stosunku do wnuków będzie dobrym dziadkiem ?
                        A w ogóle to nudne są te wasze argumenty z Kijowskim....
                        Dobrze mnie znasz i wiesz, że nie pochwalam takich zachowań. I dobrze wiesz, że nigdy ani ja, ani cała moja bliższa i dalsza rodzina nigdy "nie czerpała z koryta", zarówno tego sprzed 89' roku, jak i czasów, kiedy PO było u władzy.
                        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:48
                          la_mujer75 napisała:

> nigdy ani ja, ani cała moja bliższa i dalsza rodzina nigdy "nie czerpała z koryta",
                          > zarówno tego sprzed 89' roku, jak i czasów, kiedy PO było u władzy.

Czyli klasyczny syndrom sztokholmski.
                        • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:54
                          Ale teraz dostaniesz 500smile przyda sięsmile.

Jak znajdziesz partię bez spadochroniarzy i z normalnym programem, bez umoczonych w polityce, to na nich zagłosuję. Sama wiesz, że ja przywiązana nie jestem, ale na PO i spółkę mam alergię wink

No i już się tłuką o władze. PO się chyba od dzisiejszego marszu odłączyła i robi konkurencyjny?
                          KOD miał się do władzy nie pchać, a już coś przebąkują o partii?
                          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:02
                            te 500 mi nie pomoże, jak złotówka spadnie na łeb szyję, a myślę, że do tego dojdzie. Już nie mówiąc o tym, że wolałabym, aby te pieniądze poszły na coś innego, coś z sensem, a nie po to aby nagle rodzice sobie przypominali, że dzieci mają w DD....
                        • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:41
                          No widzisz, Kaczyński za pysk Kurskiego wziął i biedak z żoną szybko się dogadał i płaci. A wy Kijowskiego nie potraficie zmusić do tego aby dzieciom oddał kasę. Może od tego powinniście zacząć walkę o nie łamanie prawa? Inaczej mało to wiarygodne.
                          • thank_you Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 14:47
                            Kruski sam wziął się za pysk, bo zwietrzył, co może ugrać. Gdyby Kaczor był taki twardy, to Gosiewskiego by ustawił.

P.S. W którym miejscu Kijowski łamie prawo?
                            • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 14:57
                              Kurskiemu Kaczyński kazał sprawę z żoną załatwić. Gosiewski zdaje się od 6 lat nie żyje, więc chyba ciężko byłoby go ustawić?
                              Podobno jednym z powodów rozstania Dorna z PIS były jego zawirowania z alimentami.

Kijowski, nie płacąc pełnych alimentów, łamie prawo. A raczej je obchodzi. A rezygnowanie z pracy, bo on do wyższych celów stworzony, to już sk....syństwo.
                              • thank_you Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 21:59
                                To chyba logiczne, że piszę o poczynaniach żyjącego Gosiewskiego?

Zastanów się jak mocno lawirował Kurski, że będąc europosłem nie płacił alimentów a żona z komornikiem nie mogła zbyt wiele ugrać. Hmm?

Kijowski nie łamie prawa, więc nie kłam, ok?
                      • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:50
                        Tu masz rację. Kijowski jako alimenciarz trochę kompromituje ten ruch, uważam że prezesem powinien zostać ktoś inny. Ale mimo wszystko to dobry ruch, walczący o demokrację i o naród oraz przestrzeganie prawa i Konstytucji.
                        • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:49
                          Kjowski kompromituje napierw siebie, od tego trzeba zaczac. Dla mnie facet znikad, ktory zalozyl grupe na fejsie i nagle ma forse, zeby tydzien w tydzien organizowac marsze ...
                          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:47
                            To prawie, jak Duda... Facet znikąd. Trzy miesiące przed wyborami też większość go nie kojarzyła.
                    • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:01
                      Kochasz Tuska i PO, tych, co cię zbrzuchacili i zostawili z dzieckiem. Klasyczny syndrom sztokholmski.
                      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:36
                        Poczytaj sobie , co to znaczy ten syndrom, na który się powołujesz.
                        I jakby co, to ja z PO - za swoją zgodę i przyjemnością sobie ten tego..., a na "zabawy" z PiS'em nie wyrażam zgody, ani nie czerpię z tego przyjemności. I jakbym nagle pokochała, jak mnie PiS XXXXX (bez wazeliny), to byłaby sytuacja, w której zaistniałby ten syndrom.
                        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 19:19
                          la_mujer75 napisała:

> I jakby co, to ja z PO - za swoją zgodę i przyjemnością sobie ten tego...

Znaczy oni cię uprzedzili, że zamierzają cię okraść i oszukać? Czy też obiecali udział w łupach?
                    • semihora Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:54
                      Pojęcia o prawdziwym życiu też nie ma...
        • tiszantul Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:50
          > P.S. dla pocieszenia : na każdym marszu jest więcej ludzi

tak, wiemy, ćwierć miliona. Beka była przez cały tydzień, w końcu nawet Wyborcza była zmuszona dementować. Do tego na demonstrację w obronie demokracji wybieracie rocznicę wyborów, w których komuniści mieli zagwarantowane 65% mandatów poselskich, to doprawdy wymaga szczególnego stanu umysłu. Co byście powiedzieli, gdyby PIS zaproponował wybory, w których ma zagwarantowane 65% miejsc w sejmie, a tylko 35% zależałoby od wyborców? też byście powiedzieli, że to wielki sukces polskiej demokracji i koniec PIs-u w Polsce? świętować rocznicę szwindlu, w którym komuniści antydemokratycznym sposobem zapewnili sobie dostęp do koryta? to mówi o was wszystko
          • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:59
            Dla porownania - w jednonastomilionowej Belgii na protestach zwiazkowych w srodku tygodnia bylo 60 tys ludzi o czym wybiorcza zapomniala jakos napisac.
          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:26
            Nie wiem, ile było, ale więcej niż na pierwszym i kolejnych marszach. Jak dziś będzie ? Zobaczymy smile
            • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:25
              Nie wiem ale sie wypowiem. Ratusz podwal, ze na ostatnim bylo 250 tys, wyborcza policzyla ze 45 tys, tyle samo co TVP. W grudniu na mrozie chodzilo 50 tys takze ten tego ;P
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:56
                Skąd mogę znać liczbę uczestników ? Chodzę, to wiem, że z każdym kolejnym było więcej. I tyle w tym temacie.
                • baltycki Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 14:16
                  Ukradlem do sygnaturki, chyby nie pogniewasz sie smile
            • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 19:03
              W Krakowie mam wrażenie, że nieco mniej niż poprzednio, szkoda. Ale i tak dużo smile
    • rozwiane_marzenie Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:10
      Dla mnie żaden dotychczasowy rząd nie był dobry, czy to PIS czy PO. Zawsze uważałam się za przeciętną Kowalską, mieszkam w średniej miejscowości, mąż, dziecko, typowa rodzina. Tylko z pracą nie jestem przeciętna, oprócz etatu pracuję jeszcze w kilku miejscach, żeby godniej żyć. I co? PO zabrało mi ulgę na dziecko (bo z tych kilku prac zarabiam "kokosy"), zwiększyło mi wiek emerytalny, zaraz po wyborach odczułam też niektóre podwyżki. Teraz PIS, nie dało mi 500+, a zwiększyło niektóre opłaty, więc też nie mam się z czego cieszyć. ŻADEN rząd jak do tej pory nie dał mi niczego. Jedynie pozostaje kwestia, który zabierze mi więcej.
      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:50
        Właśnie tym nazywam egoizm- że dopóki osobiście nie dostanę w d u p ę , to nic mnie nie obchodzi. Tylko to błędne koło, bo trzeba patrzeć w szerszej perspektywie- PO doszło do władzy wraz z kryzysem ekonomicznym i dzięki im działaniom nie staliśmy się np. Grecją. A co robi PiS abyśmy swoją pozycję zachowali ?
        • rozwiane_marzenie Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:55
          Czyli co wg Ciebie powinna robić przeciętna Kowalska? Siedzieć tygodniami w Warszawce i strajkować? Napisz mi, bo ja naprawdę nie wiem. A chętnie zrobiłabym coś żeby nie dostawać po d..ie, tak jak to napisałaś. Chodzę na wybory, ale zawsze naród wybiera tych, na których ja nie głosuję.
          • kfugktru23 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:45
            Powinien rozpierd... ten kraj. Taka jest polityka większości. Mamy kryzys i końca go nie widać. Może nigdy się nie skończy. I nie pomoże dobra zmiana ani Trump. Nie pomoże powieszenie wszystkich polityków. Im dziwniejsze podejmiemy wybory tym bardziej opłacane będą skutki.
      • burina Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:54
        No tak, tyle że bycie obywatelem wymaga spojrzenia dalej niż czubek własnego nosa i rozróżnienia, który rząd wprowadza reformy po to, żeby budować kraj i dobro wspólne, a który rozpieprza bez ładu i składu z programem "po nas choćby potop".
        • rozwiane_marzenie Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 09:56
          Tak, ja to widzę, ale co mogę z tym zrobić. Już dawno przestałam wierzyć, że mam jakiś wpływ na to co robią tam wyżej
          • burina Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:19
            No na dobry początek to jednak nie stawiać znaku równości pomiędzy poprzednim a obecnym rządem.
            Proponuję Ci eksperyment: zacznij wśród rodziny, znajomych, w poczekalni czy jakiejś kolejce gadać nie "PO mi zabrało a PiS jeszcze mi nie dał" mówić mniej o tym, ile to rząd powinien dać, a więcej o tym, jak zrobić, żeby było lepiej. Może być na poziomie emerytur (jak wspólnie zrozumiecie, że nie da się pracować 30 lat i być na emeryturze od 60 do 90, to cudownie), ale jeszcze lepiej na poziomie lokalnym. Bo cały trick "wielkich" partii polega na tym: niech narzekają, ale nie wierzą, że i tak mają na cokolwiek wpływ, zapcha im sie usta jakimś ochłapem to i tak w końcu zagłosują, albo wypuszczą parę w narzekaniu i się nie bedą wtrącać. I taki hint: Twój radny jest z jakiejś partii, wychowawczyni dziecka albo lekarz jest członkiem partii, z prezydentem miasta masz szansę się spotkać, na poziomie lokalnym jak najbardziej możesz się wykazać jakąś inicjatywą obywatelską (na poziomie państwa też, ale powiedzmy że to więcej energii kosztuje).
          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:23
            Żaden rząd nie zadba o konkretnego człowieka. On tylko daje lub zabiera wędkę, która człowiek sam łowi rybki. Ważne jest aby wybierać taki rząd,który nie mami cię obietnicą rybki, a w zamian zabiera wędkę.
            • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:26
              Czyli jaki?
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:33
                Na pewno nie PiS smile
                • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:41
                  No i nie PO/Nowoczesna/Razem/SLD

Jaka jest alternatywa? Pojawi się coś nowego? Ale naprawdę nowego a nie jako spadochroniarze z istniejących już partii? No i nie tacy z zacięciem komunistycznym jak Razem?
                  • kfugktru23 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:46
                    A myślisz że jest ktoś na tej planecie kto wie co zrobić by było lepiej? Nie ma. Po prostu nie ma. Nie ma jednej prostej recepty by wyjść z kryzysu.
                    • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:55
                      kfugktru23 napisał:

> Nie ma. Po prostu nie ma. Nie ma jednej prostej recepty by wyjść z kryzysu.

Najpierw komuniści, potem pomuniści. Ciągle wciągali nas w jakieś kryzysy, z których potem mieliśmy z mozołem wychodzić. Oczywiście tylko pod ich światłym przywództwem.

Mamili nas świecidełkami, a sami na boku bezczelnie kradli. Kradli nie grosze. Miliony, miliardy.
                      Gdzie bylibyśmy dzisiaj, gdyby nie oni?
                      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:10
                        Ciekawa jestem gdzie wylądujemy pod rządami PiS-u ? Co nie ukradną, to rozwalą...
                  • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:53
                    Z dwojga złego lepsze PO/Nowoczesna niż PiS. Idealnej partii niestety dla siebie nie znajduję.
                    • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:55
                      No właśnie dla mnie odwrotnie.

• iskierka3 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:15
                        Nie moge sobie wyobrazic jakim cudem dla myslacego czlowieka, ktory widzi co sie dzieje, moze byc odwrotnie. Chyba ze racjonalizuje sobie pierwotny wybor, jezeli jest typem osoby "zawsze mam racje".
                      • livia.kalina Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 19:14
                        >No właśnie dla mnie odwrotnie.
                        Ale co konkretnie ci się tak w PIS podoba? Wycinka ostatniej puszczy w Europie na deski? Skłócenie Polski z całą zagranicą? Obniżenie Polsce ratingów? Przewożenie przez armię i ustawianie pod okiem Macierewicza samowoli budowlanej? Dawanie Rydzkowi milionów złotych? Nocne tweetowanie prezydenta z nastolatkami o erotycznych nickach? Zmiana telewizji publicznej w kloakę? Odebranie finansowania centrum pomocy kobietom? Co konkretnie?
                        • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 09:12
                          Podoba mi się to co się dzieje w sądach. Sędziowie zaczynają myśleć i już nie szafują wyrokami, które na 100% zostaną obalone w apelacji.
                          Myślę, że teraz już nie będzie prowadzenia przez 15 lat procesów bez dokumentów, które strona pozywająca zniszczyła.
                          I co ciekawe o tym, że sędziowie przestali być bezkarni mówią prawnicy z różnych opcji. Czyli problem był duży.
                          Są rzeczy, które mi się nie podobają, ale jak na razie jeszcze nie przebili Tuska i spółki.
                          500 +, mnie nie kupili, dadzą to wezmę, jakby nie dali, to bym nie płakała.
                          Za to wśród znajomych widzę zadowolenie, że nie muszą puszczać 6 latków do szkoły.

Telewizja publiczna 8 ostatnich lat była dokładnie taką samą tubą rządzących jak teraz. To się nie zmieniło.

Ja czekam na rozliczenie urzędników z ich głupich decyzji ( które są obalane w NSA i państwo ponosi koszty, a powinien urzędnik ).
                • wheels.of.steel Wędkę proponują chyba jedynie Korwin-Mikke i Braun 04.06.16, 12:03
                  Oni są wolni od wszelkich socjalnych skażeń.
        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:11
          burina napisała:

> który rząd wprowadza reformy po to, żeby budować kraj i dobro wspólne

A jakież to reformy rządu PO-PSL budowały kraj? I napisz jeszcze, który kraj budowały wink
          • burina Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:35
            Przekonanego nie przekonam, ale spróbuję: przez praktycznie większość czasu trwania poprzednich rządów przyjnajmnie co 2-3 numery był w The Economist artykuł o Polsce. Z analizami i prognozami tego, jak działania parlamentu przekładają się na dobrobyt w kraju i zwiększanie jego atrakcyjności jako partnera biznesowego i jak budują pozycję Polski na świecie. Plus pochwały tego, jak nasz kraj wykorzystuje wiedzę o błędach popełnionych w innych krajach i się na nich uczy (np. nierozdmuchiwanie systemu autostrad kosztem infrastruktury kolejowej).

Szczerze, spróbuj się przełamać, wyjść z siebie, stanąć obok i poczytać. Argumentów, a nie propagandowych przepychanek, w których ostatnie słowo musi należeć do Ciebie. Może wtedy dotrze do Ciebie, za jaką Polską niektórzy tak tęsknią.
            • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:45
              burina napisała:

> przez praktycznie większość czasu trwania poprzednich rządów przyjnajmniej co 2-3 numery
              > był w The Economist artykuł o Polsce. Z analizami i prognozami tego, jak działania
              > parlamentu przekładają się na dobrobyt w kraju

Możesz pokazać mi konkretne przykłady tego mojego dobrobytu za rządów PO-PSL? Jakie działania ówczesnego Parlamentu masz na myśli?

> i jak budują pozycję Polski na świecie.

Możesz wskazać konkretne przykłady, jak się to przełożyło na mój dobrobyt? Jakie konkretne moje, polskie interesy załatwił rząd Tuska z partnerami zagranicznymi?

> Plus pochwały tego, jak nasz kraj wykorzystuje wiedzę o błędach popełnionych w innych
              > krajach i się na nich uczy (np. nierozdmuchiwanie systemu autostrad kosztem infrastruktury
              > kolejowej).

Możesz jeszcze inne przykłady wykorzystania wiedzy przez rząd Tuska, które skutkowały moim dobrobytem?
              • kfugktru23 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:47
                Podam przykład - nie jesteśmy w czarnej dziurze jak Grecja. Wystarczy?
                • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:52
                  kfugktru23 napisał:

> Podam przykład - nie jesteśmy w czarnej dziurze jak Grecja.

A dlaczego mielibyśmy być? Jesteśmy dużym krajem, mamy olbrzymi potencjał. Wystarczy, że przestaną nas okradać, resztę zrobimy sami. Sami wyjdziemy z pułapki średniego rozwoju.

Może ty jesteś brzydką panną na wydaniu, bez posagu, ale mnie w tę mentalność nie wciągniesz.
              • zottarella Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:56
                A Ty podasz przykład wykorzystania władzy przez rząd Pisu, które skutkują dobrobytem?
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:56
                W latach 2011-2015 większość krajów w Europie miała rozwój PKB na poziomie 1 %, a Polska około 3 % (coś 2 i dziewięćdziesiąt kilka - nie pamiętam). To są konkretne dane.
                • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:59
                  la_mujer75 napisała:

> W latach 2011-2015 większość krajów w Europie miała rozwój PKB na poziomie 1 %,
                  > a Polska około 3 %

I jak się to przekładało na mój dobrobyt? Wskaż konkretne sukcesy ówczesnego rządu.
                  • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:05
                    Nie wiem, jak na twój konkretnie się przekładało. Jak ktoś nie umie pracować, nie jest wykształcony, to zapewne nie umie korzystać z szans, które pojawiają się w czasach, gdy państwo ma w miarę stabilną sytuację ekonomiczną.
                    • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:38
                      la_mujer75 napisała:

> Nie wiem, jak na twój konkretnie się przekładało.

Na konkretne pytania umiesz tylko odpowiadać, że wprawdzie chleb podrożał, ale za to lokomotywy potaniały. Chyba te zachodnie gazety jakieś te sukcesy rządów Tuska wymieniały, nie? Czy tylko w kółko PKB, lokomotywy, lokomotywy, PKB?

> Jak ktoś nie umie pracować, nie jest wykształcony, to zapewne nie umie korzystać z szans

Ale to do mnie? wink
                  • gama2003 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:34
                    Masz rację. Teraz przed Tobą dobrobyt.
                    Wszystko rząd da. Wystarczy poczekać. Da na dzieci, na mieszkanie, na wakacje. O nic już nie trzeba się będzie martwić. Wszystko potanieje, wypłaty znacznie skoczą. Będziemy narodem zadowolonych krezusów. W zasadzie nie będzie trzeba pracować, wszystko dostaniemy. A cały świat na piętach przysiądzie ze zdumienia. Po prostu najbogatszy kraj swiata, już za momencik.
                    • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:40
                      gama2003 napisała:

> Masz rację. Teraz przed Tobą dobrobyt.

Tego nie wiem. Ale wiem, jak było, co robili i jak kradli. I nigdy więcej tych drani!
                      • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:01
                        A wiesz, jak w Mennicy Państwowej nowy zarząd się ustawił ? Powołał sobie fundację , która będzie dysponowała kilkoma milionami. To tak na wypadek, jak któryś będzie odchodził...Tak to się teraz robi. A mieli nie dostawać ciężkich pieniędzy na państwowych stołkach...To zapewne tylko jeden z nielicznych przykładów tych "prawych" i "uczciwych".
                      • pade Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:11
                        A teraz nie kradną???
                        Po cholerę tyle tych komisji, podkomisji i komisji ds. komisji? Po cholerę tyle nowych stanowisk? To nie jest kradzież? Wg Ciebie Ci ludzie pracują?
                        Kto za to płaci?
                      • mama303 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:00
                        człowieku ludzie będą zawsze kraść! Taki jest człowiek
                      • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 21:25
                        "Ale wiem, jak było, co robili i jak kradli. I nigdy więcej tych drani!"

A ci teraz nie kradną??!!!
                        OJP... sad
                        • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:16
                          kotradykcja napisała:

> A ci teraz nie kradną??!!!

Wiem, że z PIS-u lecieli w try miga wszyscy, co jakieś lody próbowali kręcić. Kaczyński aferom łeb urywał przy samej dupie.

A Tusk w odpowiedzi Zbychom, Mirom i Rychom postawił tarczę antykorupcyjną. Dociśnięty przez organizacje pozarządowe szedł w zaparte, odmówił udostępnienia dokumentów, a gdy przegrał w sądzie administracyjnym (rżnął głupa przez dwie instancje), przekazał plik bezwartościowych kartek. Tarcza antykorupcyjna okazała się zbiorem jakichś luźnych notatek.
                          • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 08:46
                            "Wiem, że z PIS-u lecieli w try miga wszyscy, co jakieś lody próbowali kręcić. Kaczyński aferom łeb urywał przy samej dupie."

Buahaha. Rozwaliłeś system.
                            Takich wałków jak teraz to daaaaaaawno nie było.
                            Rozdawanie, całkiem jawne, intratny posadek dyletantom-zasłużonym działaczom, tworzenie pierdyliarda nowych stanowisk dla kolesi, usadzenie w zarządzie dużej spółki pani, która preziowi kasę pożyczyła, na szczeblu lokalnym próba awansu pupila Jakiego że stanowiska elektryka do dyrektora elektrowni (nie udało się bo się ludzie zbuntowali i zrobili mega zadymę), powtarzanie konkursu w MEN żeby Elbanowscy wygrali 5 baniek na ratowanie uj wie kogo (70% kasy w ich fundacji idzie na wypłaty), ponad 20 baniek "wdzięczności za poparcie" dla gangstera z Torunia.
                            Wycieczki premier z broszką i notariusza do USA po nic, bo nikt ich nie zapraszał, zwiększanie kasy parlamentarzystów na biura poselskie, zwiększanie wydatków kancelarii prezydenta, bo notariusz nie ma ochoty dupy ruszyć na samolot o 6.00.
                            Ooooo, długo tak można.
                            No błagam! Rządy PiS to typowy skok na kasę, bo na zarządzaniu ci ignoranci nie znają się wcale.
                            Grabierz na wielką skalę. I rozpieprzanie kraju.
                            Ale przecież to bzdura, bo PO na osmiorniczki żarło tongue_out
                            • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 08:56
                              Jak Tusk woził dupę do Gdańska za 6 milionów, to już nie krzyczysz, jak PO zwiększyła zatrudnienie w administracji o 100 tysięcy, to też cisza. PO też Rydzyka finansowała ( a jak zerwała umowę niezgodnie z prawem - to nikt kary nie poniósł i odsetek nie zapłaci prawda? ).
                              Szkoda, że widzisz drzazgę w cudzym oku a belki w swoim już nie.
                              • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 09:35
                                ale miało być inaczej!!!!!
                                • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 10:59
                                  No chyba w to, że PIS odwróci się od KK to nie wierzyłaś?

Nie lubię Rydzyka i nie podoba mi się finansowanie jego inwestycji, ale każda władza to robiła
                                  • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:35
                                    arwena_11 napisała:

> No chyba w to, że PIS odwróci się od KK to nie wierzyłaś?
                                    ja nie wierzyłam w nic co głosił PIS.
                              • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 19:57
                                "Jak Tusk woził dupę do Gdańska za 6 milionów, to już nie krzyczysz, jak PO zwiększyła zatrudnienie w administracji o 100 tysięcy, to też cisza. PO też Rydzyka finansowała ( a jak zerwała umowę niezgodnie z prawem - to nikt kary nie poniósł i odsetek nie zapłaci prawda? ).
                                Szkoda, że widzisz drzazgę w cudzym oku a belki w swoim już nie."

Niunia, ja NIGDY na PO nie głosowałam. To raz. A dwa - do cholery!!!!! Pisiory wygrały bo miało być INACZEJ!!! Kiedy w końcu przestaniecie używać argumentów "bo PO..." Wali mnie co PO. Oni przegrali bo robili wałki. Wy oszukaliście ludzi twierdząc, że będzie inaczej. A jedyne co potraficie to kłamać dziobami "bo PO"
                  • mama303 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:57
                    scher napisał:

> I jak się to przekładało na mój dobrobyt? Wskaż konkretne sukcesy ówczesnego rz
                    > ądu.
                    jakis Ty naiwny...nawet kraje najlepiej rozwinięte nie zapewniają wszystkim dobrobytu. Myślisz że Kaczyński stworzy tu raj dla każdego? Nawet Chrystus tego nie zrobił a był cudotwórcą
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:01
                Naucz się szukać, a nie poddawać sobie na tacy informacje.
          • zottarella Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:37
            A PIS jaki kraj buduje? Póki co chyba Rydzykolandię.
          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 10:45
            A który z pomysłów PiS-u jest przykładem budowania stabilnego państwa ? Rozdawanie kasy ? Obniżenie wieku emerytalnego, jak wiadomo, że społeczeństwo się starzenie i spada dzietność ? Kłócenie się z całą Europą ? I tak dalej ...
            Nie ma czasu wymieniać wszystkich "rewelacyjnych " pomysłów PiSu na rozwalenie kraju. Szykuję się na marsz, a jeszcze mam sporo domowej roboty. I tak cię nie przekonam. Ani ty mnie.
        • larrisa Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:03
          burina napisała:

> No tak, tyle że bycie obywatelem wymaga spojrzenia dalej niż czubek własnego no
          > sa i rozróżnienia, który rząd wprowadza reformy po to, żeby budować kraj i dobr
          > o wspólne,

chciałaś powiedzieć chyba, dobro własne? Bo na razie gdy przychodzi nowy rząd czy z PO czy z PIS to w pierwszej kolejności zajmuje się przejmowaniem stanowisk w spółkach skarbu państwa , robi czystkę na budżetówce i obsadza co lepsze wakaty rodziną i znajomymi królika. Różni się to tylko tym, że jedni robili to bardziej subtelnie a drudzy bardziej otwarcie uzasadniają wymianę "dobrą zmianą". Zwykły szary obywatel, który pracuje trochę więcej niż przeciętnie, albo jest bardziej zdolny niż przeciętnie był i jest dojony. Ogromne pieniądze były i są i będą marnotrawione np. na rozrost niepotrzebnej obywatelowi do niczego biurokracji. Dotuje się nierentowne górnictwo, dopłaca ogromne pieniądze do KRU-s, kładzie się marmury w ZUS-ach ale nie przeprowadza się sensownych reform, tylko daje się ludziom kiełbasę wyborczą w postaci 500+.
          • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:06
            I jeszcze zapomniałaś napisać, że teraz doszedł nowy pasożyt - KK , plus Rydzyk...
            • arwena_11 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:09
              naprawdę myślisz, że poprzednicy nie finansowali?
              • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:12
                Nie w takiej formie. Jakby KK i Rydzyk tyle dostawali, to w kościołach nie gadaliby na PO .
              • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:20
                Oczywiście, ze finansowali. Za rządów PO wydano drobne 64 miliony na swiatynie opatrzności, jakby pilniejszych wydatków nie bylo.
                • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:31
                  Ciągle mało im było.... A teraz rozbudowa Świątyni Opatrzności to dopiero nabierze rozpędu
                  • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:32
                    No zobaczymy. Budowa już sie chyba zakonczyla. Ja kiedyś glosowalam na PO bo Tusk zapowiedzial, ze przed kosciolem klekac nie będzie.
                    • baltycki Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 12:37
                      black_halo napisała:

> No zobaczymy. Budowa już sie chyba zakonczyla. Ja kiedyś glosowalam na PO
                      > bo Tusk zapowiedzial, ze przed kosciolem klekac nie będzie.
                      I dlatego teraz jestes piewca PiSu? (ale jaja big_grin))
                      • wheels.of.steel PiS popiera wielu ateistów i "wielożeńców" 04.06.16, 12:54
                        Wiele osób niechodzących do kościoła i mających za sobą wiele małżeństw jednak dziwnym trafem ceni sobie katolicką prawicę i nawoływanie do pewnego ładu moralnego. Jakimś dziwnym trafem typowy "samiec alfa", twardy człowiek sukcesu, rzadko jest lewicowcem.
                        • mama303 Re: PiS popiera wielu ateistów i "wielożeńców" 04.06.16, 13:02
                          sloganami nie rzucaj! w Pisie same samce alfa z Kaczyńskim na czele tongue_out
                        • la_mujer75 Re: PiS popiera wielu ateistów i "wielożeńców" 04.06.16, 13:27
                          A wiesz kto osiąga sukces najczęściej ? Psychopata....
                          • wheels.of.steel Re: PiS popiera wielu ateistów i "wielożeńców 04.06.16, 13:34
                            To chciałbym być w takim razie takim "psychopatą" smile
                            • krejzimama Re: PiS popiera wielu ateistów i "wielożeńców 04.06.16, 23:33
                              To pracuj nad sobą. Długa droga przed tobą byś ze zwykłego matoła jakim jesteś stał się psychopatą. Zresztą by byc psychopatą to potrzeba nieco oleju w głowie.
                      • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:08
                        Nie jestem piewca PiSu, wam lemingom po prostu sie wydaje, ze jak ktos nie popiera PO i Nowoczesnej to jest zaraz piewca PiSu.
                        • la_mujer75 Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:26
                          krytyki PiS-u u Ciebie nie zauważyłam. Nic nie widzisz u nich złego ? Wszystkie ich działania są ok ?
                          • black_halo Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 13:39
                            Nie twierdze, ze wszystkie ich dzialana sa OK ale wyciagnie argumentow o tym, ze PiS wspiera kosciol jest na miejscu w momencie gdy poprzedni rzad dal 64 mln na swiatycznie opatrznosci i nie zrozbil ani jednego ruchu w kierunku ukrocenia koscielnych przywilei. Co to w ogole za argumentacja - tamci wprawdzie dawali ale teraz na pewno bedzie jeszcze gorzej. Jeszcze nic nie dali (i ugoda z Rydzykiem w kwestii odwiertow geotermalnych sie nie kwalifikuje bo zerwanie umowy nie bylo zgodne z prawem a do tego PO dofinansowalo termy w Lidzbarku, ktore trzeba dogrzewac) ale juz krzyk i placz, ze na pewno beda dawac na kosciol jeszcze wiecej.
                            I te rozdzieranie szat przy audycie. PO rozpierniczylo 340 mld ale PiS na pewno rozpierniczy wiecej, prawda?
                            • baltycki Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 14:44
                              black_halo napisała:

> PO dofinansowalo termy w Lidzbarku, ktore trzeba dogrzewac)

Do inwestycji przymierzali się już poprzednicy obecnych władz, zarząd województwa kierowany przez SLD. Decyzję podpisał marszałek Andrzej Ryński 20 lipca 2006 r.

Koszty projektu:

Koszt całkowity projektu ? 100.765.829,69zł
                              Koszty kwalifikowane ? 81.624.117,65 zł
                              Dotacja ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury 2007-2013 ? 69.380.499,97 zł (poziom dofinansowania ? 85 % kosztów kwalifikowalnych)
                              Wkład własny ? 31.385.329,72 zł

17 sty 2014 17:13
                              Białostocka prokuratura przedłużyła śledztwo w sprawie budowy term w Lidzbarku Warmińskim. Zawiadomienie złożone przez posłankę PO informuje o możliwości nadużycia zaufania przez zarządu powiatu lidzbarskiego.
                              ------
                              Jaka kwota PO dofinannsowalo termy?
                              • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 11:27
                                Lapiesz mnie za slowka ale prosze bardzo - na termy wydano 100 mln a wode trzeba podgrzewac.

No i zalinkuj caly artykul, co tak skromnie: www.propertynews.pl/hotele/termy-w-lidzbarku-warminskim-wciaz-pod-lupa-prokuratury,23054.html

Tutaj masz nieco nowszy, sledztwo z 2014 roku umorzono, wznowiono dwa miesiace temu.

www.tvp.info/24877893/termy-warminskie-z-zimna-woda-sprawa-wraca-do-prokuratury

Tu jeszcze taka ciekawostka:
                                www.naszlidzbark.pl/ogolna/mamy-dowod-ze-starosta-lidzbarski-kreci/

A na koniec: Lidzbark wklad wlasny na ta inwestycje bedzie splacal przez kolejne 24 lata, 2.6mln rocznie. Miasteczko z 17 tys mieszkancow. 152 peeleny rocznie od kazdego mieszkanca. Plus dodatkowy milion na dogrzanie.
                                • baltycki Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 14:45
                                  > Lapiesz mnie za slowka
                                  black_halo napisała:

> PO dofinansowalo termy w Lidzbarku, ktore trzeba dogrzewac)
                                  Oczekiwanie wyjasnienia zarzutu, domaganie sie konkretow to lapanie za slowka?
                                  Moge kazde klamstwo napisac o Tobie a potem... lapiesz mnie za slowka?

W zadnym z zalinkowanych urtykulow nie ma informacji o dofinansowaniu term przez PO, zasypywanie mnie smieciem informacyjnym nie zastapi Twojego wyjasnienia.

> Tu jeszcze taka ciekawostka:
                                  Ciekawostkami dziel sie przy kawce z kolezankami.

Albo
                                  - udowodnisz, ze PO dofinansowalo termy (nawet radni PiS nie stawiaja takiego zarzutu "Radni PiS krytykowali ją, oceniając jako "nietrafioną inwestycję finansowaną ze środków unijnych,...",
                                  albo
                                  - przyznasz sie do falszywego oskarzenia,
                                  albo
                                  - bede mial prawo nazywac Ciebie klamczucha i manipulantka.
                                  • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:56
                                    65 milion z programu operacyjnego unijnego to jak uwazasz - z nieba spadlo? Kto przyznaje te dotacje? Krasnoludki pewnie.
                                    • baltycki Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:55
                                      Rozumiem, ze to (wg Ciebie) PO finansowala np. budowe autostrad?

Klamiesz, manipulujesz i nie potrafisz przyznac sie do bledu.

--
                                      black_halo klamie, manipuluje i nie potrafi przyznac sie do bledu.
                                      • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 19:20
                                        Zmien swoja sygnaturke narazie bo jeszcze sobie nie wyjasnilismy kto przyznaje dotacje dla roznych inwestycji i skad sie te pieniadze biora.
                            • anorektycznazdzira Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 22:33
                              Jest dla mnie różnica pomiędzy dosypywaniem kasy a dawaniem władzy. Akurat na peło między innymi dlatego nie głosowałam, że był jak dla mnie również kościelnym lizodoopem, ale pisielce pół roku rządzą a już masz maturę z religii zapowiedzianą, krzyże porozwieszane w TV państwowej, nielegalne Chrystusy porozstawiane przez wojsko, szaman z Torunia wylizany po nogach przez przedstawicieli państwa na jakimś jego jubileuszyku, itd, itp, itd.
                              I bez pisu kler się rządził i właził w nieswoje kompetencje, ale proszę nie opowiadaj, że pis nie obwieszcza na pełnym legalu, że w tym kraju decyduje tzw. episkopat, czyli współczesny Komitet Centralny.
                              • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:27
                                anorektycznazdzira napisała:

> szaman z Torunia wylizany po nogach

Po nogach to chyba papież Franciszek, guru światowej lewicy, lizał muzułmanów w Wielki Czwartek. Po czym udał się na Kubę, na randkę z kochanką Putina, niejakim Cyrylem, dla zmyłki zwanym patriarchą.
                                • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 08:52
                                  "Po nogach to chyba papież Franciszek, guru światowej lewicy, lizał muzułmanów w Wielki Czwartek. Po czym udał się na Kubę, na randkę z kochanką Putina, niejakim Cyrylem, dla zmyłki zwanym patriarchą."

Dupa z ciebie nie katolik. I jeszcze większa dupa nie chrześcijanin.
                                  Będę patetyczna, ale oplułeś wszystkie wartości, jakimi powinien kierować się chrześcijanin, wszystkie zasady głoszone przez Jezusa.
                                  Nawet ateiści tego nie robią.
                                  Nawet muzułmanie.
                                  Tylko pisiory to potrafią. <rzyg >
                                  • scher Re: Nowy program Debil + 06.06.16, 00:06
                                    kotradykcja napisała:

> Będę patetyczna, ale oplułeś wszystkie wartości, jakimi powinien kierować się
                                    > chrześcijanin, wszystkie zasady głoszone przez Jezusa.

Wielka znawczyni zasad jezusowych się znalazła. To Franciszek zaprzecza zasadom głoszonym przez Jezusa.
                                    • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 06.06.16, 08:14
                                      "To Franciszek zaprzecza zasadom głoszonym przez Jezusa."

A teraz pokaż paluszkiem, w którym miejscu tongue_out

Taki quizz - "Kto naśladuje", wpisz Franciszek lub Rydzyk:
                                      1. Wtedy Jezus spojrzał nań z miłością i rzekł mu: Jednego ci brak; idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie, po czym przyjdź i naśladuj mnie /Marek 10, 21/
                                      2. Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone. /Łukasz 6, 37/
                                      3. Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. /Mateusz 22, 39/

Ponadto, jako katolikowi ponoć, radziłabym Ci się zapoznać z zasadami wiary Twojego kościoła, w którym nadal (!) obowiązuje dogmat o nieomylności papieża:

"Za zgodą świętego Soboru nauczamy i definiujemy jako dogmat objawiony przez Boga, że Biskup Rzymski, gdy mówi ex cathedra - tzn. gdy sprawując urząd pasterza i nauczyciela wszystkich wiernych, swą najwyższą apostolską władzą określa zobowiązującą cały Kościół naukę w sprawach wiary i moralności - dzięki opiece Bożej przyrzeczonej mu w osobie św. Piotra Apostoła posiada tę nieomylność, jaką Boski Zbawiciel chciał wyposażyć swój Kościół w definiowaniu nauki wiary i moralności. Toteż takie definicje są niezmienne same z siebie, a nie na mocy zgody Kościoła.
                                      Jeśli zaś ktoś, co nie daj Boże, odważy się tej naszej definicji przeciwstawić, niech będzie wyłączony ze społeczności wiernych"
                                      /Sobór Watykański/

Albo jesteś katolikiem, albo jesteś popdpierdółką. Decyzja?
                                • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 09:39
                                  scher napisał:

> Po nogach to chyba papież Franciszek, guru światowej lewicy, lizał muzułmanów w
                                  > Wielki Czwartek.

Jezus tez był lewicowcem. To po linii leci smile
                • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 11:39
                  To też racja. PO niestety też się bało kościółkowych, jedynie mieli lepszy PR i tyle. PiS przynajmniej nie udawał i nie udaje, że nie jest antykościółkowy. Oczywiście popierania KK przez jakąkolwiek partię nie popieram wink
                  • olewka100procent Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 22:46
                    Za czasów PO nic sie w kwestii kościołów nie zmieniło. Trzymali z nimi ale po cichu. Na kodziarzy nie wiem kto się jeszcze nabiera,tak jak napisałaś chyba tylko debil+ obrona koryta kosztem ludzi ,kwitniecie na tych głupich marszach naiwniacy a oni zadowoleni . przecież nic wam to nie da
                    • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 22:52
                      Nie idź tą drogą.
                      • olewka100procent Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:05
                        Wolę Kościół kk niż ubogacenie islamem .fanatyczka nie jestem.nie praktykuje.nie chrzcze dzieci itd. Kościół mi w niczym nie przeszkadza,serio ..można żyć w tym kraju w zgodzie z kk.dopóki ateistą nie będą odcinać głów za niewierność jest spokosmile
                        • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:36
                          Zagrożenie imigracją jest dość niskie i z PiS-em i bez niego. Oni do nas nie chcą.
                          • olewka100procent Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:38
                            Jakby makrela dała kase na zasiłki (tylko dla nich) żeby sie ich pozbyć.to i do nas przyjdą
                            • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:46
                              Ale Polacy to nie rozlazłe panienki szwedzkie co to ni chłop ni baba ani nie trenowani od lat w ustępowaniu pod groźbą rasizmu/faszyzmu Niemcy. Jak podskoczą krew się poleje i mam wrażenie że tym razem niekoniecznie biała. Tu u nas to pewne mniejszości (które już są) boją się nas, a nie my ich. Fama też idzie w świat, więc będą się obawiali tutaj odstawiać te swoje cyrki.
                              • olewka100procent Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:55
                                Ja wiem że oni się boją Polaków. No ale jak niemcy zaczną kontrolować granicę albo utną zasiłki dla nowo przyjezdnych. Prędzej czy poźniej muszą sobie poradzić z tym problemem. Będą kombinować na różne sposoby. Makreli pali sie grunt pod nogami,oj pali sie. Druga sprawa. Od pewnego czasu w wyborach w Europie zaczęła wygrywać prawica,więc nie tylko "zacofane" polaczki wybrały prawicowy pis.ludziom już bokiem wychodzi to unowocześnienie ,oni chcą normalności.dwóch facetów i pies to nie rodzina!
                                • kotradykcja Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 08:56
                                  "dwóch facetów i pies to nie rodzina!"

Racja! Prawdziwa rodzina to facet z kotem tongue_out
                                  Ależ wy jesteście ograniczeni.
                                  W Polsce od lat są uchodźcy z Czeczenii. Jakoś krew się nie leje.
                                  • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 09:44
                                    I ci uchodźcy zwykle też prędzej czy później jadą w kierunku naszych zachodnich sąsiadów. O mafii czeczeńskiej (także na terenie Polski) już nie wspomnę.
                                    • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 11:12
                                      Byl artykul w jakiejs gazecie, ze faktycznie ok. 90 tys Czeczenow przyjechalo do Polski, sporo wyjechalo na zachod, to prawda. Ale przyjechaly tez glownie kobiety z dziecmi, starsze osoby. Mlodzi mezczyzni walczyli wtedy na wojnie.
                          • scher Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:38
                            kaz_nodzieja napisał(a):

> Zagrożenie imigracją jest dość niskie i z PiS-em i bez niego. Oni do nas nie chcą.

Nie kłam. Bez PIS-u naślą ich nam pod przymusem.
                            • kaz_nodzieja Re: Nowy program Debil + 04.06.16, 23:43
                              I co? W obozach będziemy ich trzymać ze strażnikami z bronią? A bez strażników i krat szybko uciekną, niewykluczone, że tego samego dnia w kierunku naszych zachodnich sąsiadów. Już teraz ich szmuglowali nasi rodzimi kibole big_grin
                        • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 10:28
                          olewka100procent napisała:

>..można żyć w t
                          > ym kraju w zgodzie z kk.dopóki ateistą nie będą odcinać głów za niewierność jes
                          > t spokosmile

masz niewielkie wymagania
                          • olewka100procent Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:52
                            A ty widocznie za duże. Nie ma takiego kraju gdzie każdemu obywatelowi da się dogodzić.skoro ty nie potrafisz docenić tego że żyjesz w polsce zamiast jakimś Afganistanie no cóż...ale ludziska takie są.dasz palec chcą rękę
                            • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 16:50
                              czyli mam się cieszyć i całować kogoś po stopach, że mi głowy nie odcinają? i kogo?
    • saszanasza Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 11:16
      Przeczytałam caly wątek. Dlaczego zwolennicy PISu nie potrafią podać przynajmniej dwóch rzeczowych argumentów przemawiających za tym, że PIS przeprowadza dobrą zmianę. Czy ktoś ze zwolenników PISu mógłby mi pomóc zmienić zdanie i wypunktować pozytywne działania PISu i ich pozytywny wpływ na gospodarkę i finanse, jak również wzrost atrakcyjności Polski na arenie międzynarodowej
      • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:37
        tyle, że PIS zrobił duzo szumu a nie podał żadnych konkretów. Po to aby odwrócic uwagę od innych spraw
        • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:49
          Zupelnie tak jak PO/PSL poniosly wiek emerytalny tuz przed euro 2012.
          • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 16:47
            black_halo napisała:

> Zupelnie tak jak PO/PSL poniosly wiek emerytalny tuz przed euro 2012.

przykład z d....PO/PSL chciały odwrócić uwagę od Euro? i nie podały konkretów?
            • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 16:56
              Po pierwsze to mialo nie byc zadnego podnoszenia wieku, obietnica wyborcza. Po drugie przeprowadzenie takiej reformy tuz przed ogromnym wydarzeniem sportowym, kiedy wszystkie ale to absolutnie wszystkie media zyja pilka kopana i nikt nie prowadzi kosultacji spolecznych i rozmow na ten temat - no prosze Cie. I nie, nie chcieli odwrocic uwagi od euro. Euro posluzylo im do odwrocenia uwagi od reformy. Reformy, ktora zmusza setki tysiecy facetow w Polsce do pracy ponad sily w wieku 65+ lat.
              • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 17:01
                a gdzie analogia do ogłoszenia cudownego programu bez konkretów i klepania o nim co godzina?
              • baltycki Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:14
                > Reformy, ktora zmusza setki tysiecy facetow w Polsce do pracy ponad sily
                > w wieku 65+ lat.

"Na podniesienie wieku emerytalnego do 67 lat zdecydowały się: Belgia, Chorwacja, Czechy, Niemcy, Dania, Francja, Grecja, Włochy, Norwegia i Hiszpania. Anglia i Irlandia na tle państw europejskich mocno się wychyliły. Planują podwyższyć wiek emerytalny aż do 68 lat. W Anglii miałoby to nastąpić w 2046 roku, w Irlandii już w 2028 roku. Obecnie w Anglii na emeryturę przechodzą mężczyźni w wieku 65 lat i kobiety w wieku 62 lat i czterech miesięcy. Do 2028 roku wiek ma być zrównany dla obu płci i wynieść 67 lat, a do 2046 roku wzrosnąć do 68 lat. W Irlandii wiek emerytalny dla obu płci wynosi na dzień dzisiejszy 66 lat. O dwa lata wzrośnie do 2028 roku."

www.bankier.pl/wßiadomosc/Wiek-emerytalny-w-Europie-3434761.html
                • baltycki Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:21
                  Ops...

www.bankier.pl/wiadomosc/Wiek-emerytalny-w-Europie-3434761.html
                  • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:34
                    Moze cos o swojej nowej ojczyznie wkleisz? Bo jak zwykle w cytacie zabraklo, ze wiek emerytalny w Polsce do 67 juz od 2020. W takiej Belgii dopiero od 2030 (66 od 2025). Inne kraje nie wiem.

en.wikipedia.org/wiki/Retirement_age
                    • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:47
                      black_halo napisała:

> Moze cos o swojej nowej ojczyznie wkleisz? Bo jak zwykle w cytacie zabraklo, ze
                      > wiek emerytalny w Polsce do 67 juz od 2020.

owszem można nie byc zadowolonym, można protestować ale uważać że to jakis spisek PO/PSL przeciwko Polakom to trzeba miec w głowie cos poprzestawiane. Cały świat zmierza w tym kierunku a Polaczki tupia nóżką: bo ja nie chcę, Pis mnie uratuje!!!!
                      • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:53
                        Caly swiat z tym kierunku zmierza ale mozna bylo najpierw zrownac wiek emerytalny kobiet i mezczyzn a dopiero pozniej podwyzszac do 67. Miej swiadomosc, ze wiek podniesli panom, ktorzy w 2013 mieli po 60 lat juz i marne szanse na przekwalifikowanie sie. Wystarczylo zaczac podwyzszac panom od tego samego momentu, w ktorym panie osiagnelyby 65 lat.
                        Jak pamietam o wszedzie trabili o tym o ile wyzsza bedzie emerytura ale jakos nikt nie mowil o ile skroci sie zycie czlowieka, ktora przejdzie na emeryture w takim wieku.
                        • mama303 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 18:59
                          też bym chciała żyć bardzo długo i wcześnie przejśc na emeryturę i jeszcze dostać kupę kasy na emeryturze wink tylko że ludzie żyją coraz dłużej a nie rodzi sie zbyt wielu nowych. Taki lajf.
                          ale my żyjmy chwilą teraźniejsza i cieszmy się 500+ oraz mieszkanie + Potem będziemy sie martwić.
      • black_halo Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 15:48
        Rzadza dopiero nieco ponad pol roku, mysle ze bedzie mozna sie wypowiadac gdzies za rok kiedy beda jakies dane ekonomiczne za caly rok 2016, do porownania z tymi z lat poprzednich.
    • angeika89 Re: Nowy program Debil + 05.06.16, 23:40
      A ja nie jestem żadnym kodziarzem, a i tak mam wrażenie, że rzeczywiście chcą z nas zrobić debili...
      I oczywiście znając życie nie jeden debil się znajdzie. Przykre...
      Wszystkie ich "dobre zmiany" niech wsadzą sobie w buty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka