Dodaj do ulubionych

Wygraliśmy!

12.06.16, 19:51
Z Irlandią!
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 19:57
      Grałaś? wink
    • kaz_nodzieja Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 19:58
      piwo
      • karme-lowa Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:02
        Jak zrobiłeś emotkę?
        • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:05
          No, ja też lubię te jego emotki wink
          • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:05
            dwukropek, słowo piwo, dwukropek
            piwo
            • dzoaann Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:07
              piwo
            • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:10
              :słowo piwo:
              • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:11
                piwo
                • mysz1978 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:13
                  Pieknie!!!! Bardzo ladny mecz smile Oby tak dalej...
                • anty_nick Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:40

piwo

smile
              • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:14
                Mam umysł ścisły, więc jak ktoś napisał "słowo piwo" to tak to w pierwszej wersji wpisałam big_grin
                • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:16
                  A ja już kliknęłam na "odpowiedz" jak pomyślałam "po co to >słowo< i już było za późno wink
                  • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:53
                    smile
              • dzoaann Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:23
                ??????????
                • feniks_z_popiolu Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:26
                  : piwo :
                  • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:35
                    Bez spacji między dwukropkami, Feniks.
                    • feniks_z_popiolu Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 07:43
                      piwo
              • shell.erka Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 06:19
                big_grin zrobiłaś mi dzień big_grin
            • panterarei Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:10
              piwo
            • marianna72 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:51
              piwo
        • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:07
          Jak klikniesz "cytuj" to Ci się wyświetli jak to zrobił smile
          • karme-lowa Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:10
            Dzięki. piwo
    • kkalipso Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:00
      Nie mogło być inaczejsmile
      • czar_bajry Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:08
        świetna grasmile
      • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:24
        Mogło, mogło. A mecz był okropny.
        • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:25
          Ale oczywiście wynik jest najważniejszy.
        • kkalipso Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:31
          No nie było łatwo w końcu Irlandia nie przegrała ostatnich 12 meczy. Okropny mecz to by był gdyby zremisowali. Co niektórym to nie dogodzisz! Nic oby za chwilę Niemcy zremisowali z Ukrainą.
          • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:38
            Okropny, serio. Ze względu na jakieś koszmarki w obronie. Zawału można było dostać.
            Co do remisu Ukraina - Niemcy ...
            Lepiej nie. Bo to by znaczyło, że albo Ukraińcy są tak mocni albo będzie znaczyło, że Niemcy muszą z nami wygrać za wszelką cenę. A z nimi trudno jest wygrać czy zremisować nawet jeśli im się nie chce.
        • mdro Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:21
          "A mecz był okropny"

Chyba Szwajcaria-Albania nie oglądałaś, to dopiero był marny (i nudny) mecz. W sumie Francja-Rumunia też na porywającym poziomie nie stał. Polacy się trochę posypali pod koniec, ale grali naprawdę przyzwoicie.
          • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:29
            Właśnie Francja Rumunia byl dobry mecz a Albania ze Szwajcaria tez dosyć ciekawy. Za to Polska Irlandia nie porywal zdecydowanie.
          • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:30
            Wszystkie mecze są bezpłciowe, jeśli nie kibicujesz którejś z drużyn.
        • czar_bajry Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:48
          To chyba na piłce nożnej się znasz jak krowa na balecie jeśli uważasz, że mecz był okropny.
          Nasi to byli ci w biało-czerwonych strojachtongue_out
          A już wiem kibicowałaś Irlandii? to fakt z ich punktu widzenia mecz był okropny.
          • morekac Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 07:30
            Zmienię zdanie, jeśli po 30 latach nasi wreszcie wyjdą z jakiejś grupy. Ile razy to już mieli wyjść z pozornie łatwej grupy? Zawsze nasza grupa okazywała się grupą śmierci - dla naszych - chociażby ta grupa z Rosją, Czechami i Grecją 4 lata temu. A grali u siebie i miało być tak pięknie.
            A paniom chciałam przypomnieć, że Ukraina jest drużyną nieco wyżej notowaną w rankingach niż Polska (i znacznie wyżej niż Irlandia Północna), o Niemcach nie wspominając. I że są to ME - nie ma chłopców do bicia i nie będzie łatwo.
            • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 07:42
              Ależ wyjdą z grupy ale tylko dlatego,ze teraz wychodzi więcej druzyn-z korzyścią dla naszych,ze szkoda dla widowiska tongue_out Choc może jestem niesprawiedliwa,po jednym meczu nie można żuczków skreślać smile
              • morekac Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 07:46
                Do tej pory nie mieliby szansy na wyjście z grupy na jakichkolwiek zasadach, nawet tych nowych, gdyż zajmowali z reguły ostatnie miejsce w grupie.
                • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 08:17
                  Wydaje mi sie,ze teraz mamy jednak lepsza drużynę niz kiedys-kiedys to byly ospale krowy,które po pierwszej połowie juz nie wyrabialy kondycyjnie. Dlatego właśnie jestem tak rozczarowana ich wczorajsza gra-bo spodziewałam sie,ze jednak pokażą duzooo więcej.
                  • morekac Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 08:58
                    Mecze z Holandią i Litwą nie napawały optymizmem.
    • menodo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:08
      Nie oglądałam, ale miło, bo małżonek przeszczęśliwy, a jego piłkarskie doły mocno mnie wkurzają.
    • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:08
      To ja zepsuje nastrój tongue_out Irlandia Pn to jakiś parafutbol grala. A my wcale nie zagraliśmy dobrze jak na tak slabego rywala. No ale 3 punkty sa smile
      • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:10
        W pełni podzielam Twoje zdanie. Ale 3 punkty są smile
      • kkalipso Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:23
        Ta bo innym bardzo dobrym drużynom to brameczki wchodzą jak po maśle. Na szczęście trener jest zadowolonym i to się liczy.

Postawili na obronę...i całkiem dobrze im szło, o Irlandii mowa oczywiście.
        • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:34
          Irlandczycy nie trafiali w piłkę i nie potrafili jej sobie celnie podawac-i nie smieje sie z nich,slabiutka druzyna,nie ich wina,ze sa nowe zasady na Euro i sie dostali do fazy grupowej. A w jakiej formie sa nasi to się jeszcze okaze-może nie jest tak zle jak wygląda,taka mam nadzieje wink
          • black_halo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:35
            No wlasnie. Przy tym posiadaniu pilki i widzac jak graja rywale to powinno byc minimum 3-0. To tak by wygrac 1-0 z San Marino.
            • kaz_nodzieja Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:39
              Ze dwa razy było blisko dwóch dodatkowych bramek.
              • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:04
                Dla Irlandczyków też.
            • czar_bajry Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:51
              Zupełnie nie rozumiem Adama Nawałki...jedna może dwie wizyty na e matce i ma drużynę marzeń, żadna inna by się nie umywała do naszych znawczyń...
          • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:44
            skoro ledwo, z bólami wygraliśmy z NIR TO ja nie chcę widzieć co się będzie działo zNiemcami....mam nadzieję, że dostaną jakiegoś kopa....
            • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:01
              Na szczęście z Niemcami nie muszą wygrać za wszelką cenę. Nawet jeśli przegrają, to wciąż mają szansę na bezproblemowe wyjście z grupy.
              • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:03
                morekac napisała:

> Na szczęście z Niemcami nie muszą wygrać za wszelką cenę. Nawet jeśli przegrają
                > , to wciąż mają szansę na bezproblemowe wyjście z grupy.
                >

czyli znowu-albo Szczęsny albo szczęscie...a,liczyłam na emocje...sad
      • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:16
        Irlandia Pn wcale nie jest takim słabym rywalem. w tej chwili w Europie łatwo jest wygrać z San Marino czy z Gibraltarem, bo już na Wyspach Owczych można się przejechać.
      • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 16.06.16, 19:48
        Odszczekuje,ze Irlandia P gra parafutbol. Ukraińcy to dopiero sa piłkarskie kaleki sad sad sad
    • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:12
      ależ to było wymęczone....uncertain
      • aurinko Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:14
        No było, było wymęczone. Ale rozkręcą się przecież smile (muszą, nie?)
        • karme-lowa Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:16
          Eee tam, nie było źle.
          • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:24
            karme-lowa napisała:

> Eee tam, nie było źle.

było źle-mimo zwycięcsta i mam nadzieje ,że się rozkręcą....oby.....
            • karme-lowa Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:24
              Nie byłowink
      • amoreska Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:17
        Lepsze wymęczone zwycięstwo niż zasłużona przegrana wink
        • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:24
          Tego sie trzymajmy wink
          • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:32
            I pierwsze, historyczne zwycięstwo w Euro
    • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:31
      Wymęczyliśmy. Ja się ciesze że to nie Lewandowski strzelił gola. Stawiałam na młodego Kapustkę.
      • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:43
        Kapustka spoko. Bez tremy i aktywny. Komentator cos marudzil,ze często zwalnial akcje ale ja się nie znam to nie wiem wink
        • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:46
          Ja go po krakowsku wspieram. Mlody, moze dużo wygrac dla siebie na tych mistrzostwach.
          • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:52
            co było "wymęczone"?
            • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:54
              Wynik. Mało brakowało a Irlandczycy jedna akcja zepsuliby humory polskich kibiców.
              • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 20:56
                przeciwcialo napisała:

> Wynik. Mało brakowało a Irlandczycy jedna akcja zepsuliby humory polskich kibic
                > ów.

znasz się na piłce? mam na myśli coś więcej ile jest bramek i piłkarzy w każdej drużynie.....
                • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:00
                  Tak. Znam sie. Ogladalam vcały mecz i zdanie podtrzymuję. Mistrzowie zmarnowanych akcji wink
                  • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:04
                    nie nie znasz się

nie oglądałaś komentarzy pomeczowych ludzi, którzy zęby na piłce zjedli

blisko 70% piłka w naszym posiadaniu, ponad 70% naszych sytuacji podbramkowych, kontrola akcji i brak słaniania się na nogach pod koniec meczu, znanego z poprzednich mistrzostw

końcówka nie była rozpaczliwą obrona zdobytego gola przed irlandzką nawałą

mamy 3 punkty, w pełni zasłużone i widać było, że ten mecz nie był szczytem naszych możliwości....
                    • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:13
                      No i co. Mało brakowało a byłby remis.
                      • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:18
                        zawsze "mało brakuje"

liczy się wynik i sposób jego zdobycia, nasz gol nie był "wymęczony"

Francja też wymęczyła 2:1 Z Rumunią?
                        • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:20
                          Gol był piekny, co nie zmienia faktu że nie wykorzystali jeszcze kilku okazji i niewiele brakło aby był remis.
                        • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:22
                          Francja też musiała się nieźle namęczyć, żeby wygrać z Rumunią...picem im się udało i całe szczęście, że to nie my graliśmy z Rumunią, bo bida by była....niestety..
                          • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:38
                            dlaczego byłaby "bida"?
                            • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:41
                              Ogladasz mecz Niemcy- Ukraina?
                              • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:49
                                przeciwcialo napisała:

> Ogladasz mecz Niemcy- Ukraina?

gdzie oglądasz??? jaki wynik?? jak grają??
                                • nickbezznaczenia Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:52
                                  Niemcy-Ukraina 1:0

Taki sobie mecz.

• przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:58
                                  Das Erste - jakis niemiecki program. Teraz jest przerwa, Niemcy prowadza ale Ukraina walczy.
                              • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:26
                                przeciwcialo napisała:

> Ogladasz mecz Niemcy- Ukraina?

70 minuta 1:0 dla Niemiec

strasznie się ci Niemcy męczą big_grin
                    • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:19
                      A swoja drogą, ty musisz komentarze pomeczowe czytac żeby napisac swoja opinie o obejrzanym meczu?
                    • morekac Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:24
                      <blisko 70% piłka w naszym posiadaniu, ponad 70% naszych sytuacji

I z tego wszystkiego tylko jedna bramka. Na szczęście dla nas, bo wprawdzie Irlandczycy nie atakowali bardzo bramki, ale przy odrobinie szczęścia mogli zremisować.
                      Wiesz, w meczu eliminacyjnym Polska -Niemcy w Warszawie to Niemcy byli statystycznie lepszą drużyną. Nasi wyprowadzili 2 strzały na niemiecką bramkę i zdobyli 2 gole.I to Polacy wygrali. Statystki nie mają znaczenie, znaczenie ma tylko i wyłącznie piłka w bramce.
                      • eliszka25 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:43
                        amen. w szwajcarskim studio komentator podsumowal pierwsza polowe, podal statystyki i na koniec powiedzial "ale statystyka niestety nie strzela goli". licza sie tylko strzelone bramki, a nie kto byl wiecej przy pilce. na szczescie bramka byla tylko jedna i to dla polski wink
                        • beata985 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 07:52
                          eliszka25 napisała:

> amen. w szwajcarskim studio komentator podsumowal pierwsza polowe, podal statys
                          > tyki i na koniec powiedzial "ale statystyka niestety nie strzela goli". licza s
                          > ie tylko strzelone bramki, a nie kto byl wiecej przy pilce. na szczescie bramka
                          > byla tylko jedna i to dla polski wink

e tam, on sie pewnie nie zna...co tam jakiś szwajcarski koleś bedzie podsuumowywał grę naszych wielkich piłkarzy....suspicious
                          • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 14:49
                            Na niemieckich kanałach mówili to samo. Oni pewnie tez na piłce sie nie znają.
                            • beata985 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 14:54
                              przeciwcialo napisała:

> Na niemieckich kanałach mówili to samo. Oni pewnie tez na piłce sie nie znają.

wiadomo....niemiec przecież...nie będzie pluł nam w twarz....suspicious
        • eliszka25 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:37
          eeee tam, ten komentator sie nie zna. szwajcarski komentator byl zachwycony i kilka razy w ciagu meczu powtarzal, ze mu sie kapustka podoba, w sensie jego gra, nie uroda wink. moim zdaniem jak sie mlody postara, to moze go jaki klub na tych mistrzostwach zauwazy.
          • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:55
            Kapustka dał się zauważyć, na 20 x wypowiedziane "kapustka" "lewandowski" tylko 1 x "P
            • eliszka25 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:59
              szwajcarzy go bardzo chwalili zarowno w trakcie meczu, jak i juz po. jesli podobnie pokaze sie w pozostalych meczach, to bez watpienia jakis klub go zgarnie. ja tam trzymam za niego kciuki.
        • czar_bajry Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:53
          Przecież Kapustka był najlepszy na boisku no dobra drugi po Krychowiaku...
          • przeciwcialo Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:59
            Błaszczykowski tez orał nieźle.
          • eliszka25 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:01
            byl bardzo aktywny i nie dalo sie go niezauwazyc. dobrze wystartowal mlody.
    • inguszetia_2006 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:18
      Witam
      No wygraliśmy, ale wymęczyliśmywink Irlandia Północna i Albania to najgorsze drużyny mistrzostw;-P Jestem zawiedziona, myślałam, że im wklepiemy 3:0. Mogłyby się przydać te bramki później, żeby z grupy wyjść, bo będą dobierać jeszcze z trzecich miejsc.
      Pzdr.
      Ing
      • kkalipso Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:29
        W meczu najważniejsza jest wygrana i obojętnie czy 1:0 czy 3:0 za to jest przyznawane 3 punkty nie więcej. Za remis 1 punkt. Co nam po ilości bramek?
        • inguszetia_2006 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:46
          Witam
          Przeczytaj regulamin Euro 2106. Nie chcę mi się wszystkiego streszczać, bo to jest wiedza dostępna. Szybciej przeczytasz, niż ja ci objaśnię.
          Pzdr.
          Ing
        • mdro Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:47
          Oj, całkiem często ma znaczenie...
    • a.va Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 21:38
      Super
    • vidy Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:05
      Mecz wymęczony z kilkoma fajnymi akcjami. A Lewandowski wcale sie nie pokazał, nie płacą mu, to słabo gra. A za to strzelec bramki niczego sobie.
      • beata985 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:12
        vidy napisała:

A Lewandowski wcale sie nie pokazał,

\jak zwykle zresztą...od dłuższego czasu Zastanawiam się nad jego fenomenem i jak tylko powątpiewam to od czci i wiary mnie odsądzają..uncertain

> nie płacą mu, to słabo gra.
        fakt...
        • kolpik124 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:28
          widocznie to reklama, ty wiesz najlepiej big_grin
        • czar_bajry Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 00:44
          serio nie zauważyłaś roli jaką odegrał Lewy?
          Przecież on brał na siebie krycie , Zawsze miał przy sobie dwóch obrońców z Irlandii.
          Chłopakami na boisku też dobrze "zarządzał"- to się taktyka nazywabig_grin
    • afro.ninja Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 22:30
      Niemcy się męczą z Ukrainą, a wy Polaków się czepiacie. Nieładnie!
    • mindtriper Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 23:23
      Zayebisty wątek!
      Czytam na głos mężowi.
      Grażynki (żony Januszowi) komentują mecze.
      Weźcie coś jeszcze napiszcie ?
      • bergamotka77 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 23:52
        :pieo:
        • bergamotka77 Re: Wygraliśmy! 12.06.16, 23:52
          piwo
      • mdro Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 10:13
        A co, mamy pokornie spuścić głowy, bo MĘŻCZYZNA (z racji płci mający wrodzoną znajomość piłki nożnej) się wypowiedział? Bez względu na to, czy podzielam opinie niektórych osób się tu wypowiadających (do której mają prawo) jakoś trudno mi a piori uznać, że Twój mąż jest w tej kwestii jakimkolwiek autorytetem, a powoływanie się na jego opinię jest, wybacz, dość żałosne - swojej nie masz?
        • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 11:30
          Nie,nie,nie! Jej chodzilo o to,ze tylko prostackie Janusze i Grazynki oglądają mecze. Kulturalni ludzie oddają sie w tym czasie lekturze Deco Morreno tongue_out
      • kkalipso Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 10:23
        Sama jesteś Grażynka!
        • beata985 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 10:56
          kkalipso napisała:

> Sama jesteś Grażynka!
          >
          zastanawiałam się czy to pisać, dobrze, że mnie uprzedziłaś wink
          piwo
          • karme-lowa Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 11:33
            piwo
      • nenia1 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 11:33
        > Grażynki (żony Januszowi) komentują mecze.
        > Weźcie coś jeszcze napiszcie ?

Zaraz Grażynki, toż to kwiat narodu polskiego - któż jeszcze tak pięknie potrafi zawsze narzekać...

Wygraliśmy mecz. No niby tak, ale... w jakim słabym stylu, tyle szans niewykorzystanych, Lewandowski słaby, wymuszony wynik, wymęczony mecz, wygraliśmy tylko dlatego, że mieliśmy szczęście, i tak z tego nic nie będzie, co z nudy, nie dało się oglądać, Polacy słabiutko - co tam statystyki, i tak zaraz odpadniemy, nie wyjdziemy z grupy, nigdy nie wyszliśmy, nie ma co się cieszyć itd. itd.
        • snakelilith Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 12:48
          No właśnie, że nie. Można otwarcie powiedzieć, że szczęście nie dopisało. Oglądałam ten mecz z niemieckiem komentatorem i kiedy wpadała bramka dla Polski, to powiedział, że wreszcie potwierdzenie stanu gry, bo Polacy są zdecydowanie lepszą drużyną na boisku. Jak dodał, dla niego jest już wyczuwalne 3:0 i wynik nie oddaje tego co się dzieje. Więc w jakiś sposób brakowało Polakom szczęścia. Lewandowski nie był słaby, tylko taki jak zawsze. To tzw. niedzielny piłkarz, wyróżnia się swoją strzelecką finezją na boisku tylko, gdy gra z równie dobrymi finezyjnymi pomocnikami, ktoś mu tą piłkę musi wypracować i podać na nogę. To nie jest zawodnik od grubej roboty i taktycznych przemyśleń. Dlatego bryluje w pierwszej niemieckiej lidze, w polskiej kadrze ma inne warunki. Milk był w tym meczu o wiele skuteczniejszy i zauważalny, bo lepiej wpisuje się w styl gry polskiej drużyny. A Kapustka zachwycił, bo znawcy piłki wiedzą, że nie królowie strzelców jak Lewandowski rozstrzygają mecz, a pomocnicy, co ciężko pracują i latają cały mecz od bramki do bramki. Wygrana z Irlandią Północną może cieszyć, ale niestety niewiele znaczy, bo Irlandczycy grali słabo, prymitywnie, wręcz nieudolnie. Polska obrona nie musiała się w ogóle sprawdzać, to może się zemścić w następnym meczu z Niemcami, którzy grają bardziej ofensywnie i zwykle z taktycznym planem. Także Ukrainy nie należy skreślać, to twarda konkurencja, grają podobnie siłową piłkę jak Polacy i są bardzo niebezpieczeni. Kto wyjdzie z grupy nie wiadomo. Niemcy pewnie tak, bo takiego wstydu nikt by im nie wybaczył, ale dla reszty wszystkie opcje są jeszcze otwarte.
        • kaz_nodzieja Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 20:02
          A poza tym czeka nas załamanie pogody, burze i gradobicie.
      • cydrowa Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 17:44
        Rany, fakt.
        A już po tekście, że ilość bramek nie ma znaczenia, a Lewandowski nic nie zdziałał (w domyśle - nie strzelił gola) myślę, że z dużą częścia tutejszych pań tylko o sukience na wesele i zółtych piętach można merytorycznie porozmawiać...
        P.S. U nas żoną Janusza jest Bożenka wink
        • fornitta69 Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 19:34
          Oj nie nadymajcie sie tak,to tylko pilka. Po co o niej rozmawiać merytorycznie jak można emocjonalnie tongue_out Jedne sie znają lepiej,inne gorzej ale przeciez chodzi o to ze nas to bawi i tyle.
    • kandyzowana3x Re: Wygraliśmy! 13.06.16, 20:02
      a ja przyznam, ze jestem milo zaskoczona przemyslana i rozsadna gra Polakow. Defensywa irlandczykow tez zrobila na mnie niezle wrazenie, nie bez powodu nie przegrali do tej pory 12 meczowz rzedu. I Lewy mi zaimponowal, calkowitym graniem pod druzyne i brakiem gwiazdorzenia. Nawalka niezle to przemyslal.
      Ogolnie na plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka