d.o.s.i.a 15.06.16, 22:07 Robię właśnie pierwsze podejscie. Zrobiłam bazę, wlozylam rękę pod lampę i... nic. Trzymam juz 3 minuty a baza ciągle lepka. Co jest nie tak? Lampa Abody, baza Shellac. Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nottymoni Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:09 Baza i lakier zawsze będzie lepka. Dopiero top coat twardnieje Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:10 Aaaaaa. Czemu nikt o tym nie mówi? Czyli 5-10 sekund wystarczy na bazę i jadę dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
nottymoni Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:12 5 sekund to chyba za mało. Ja trzymam 30. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:16 Ok. Dzieki. Troche dziwnie sie czuje malując druga warstwę po niewyschnietej pierwszej... Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:19 dosia przede wszystkim nie stukaj w telefon malując paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:24 Narazie robię lewa rękę. Ciągle sie lepi. Top coat 2,minuty i ciągle sie lepi!!! Co jest grane?? Odpowiedz Link Zgłoś
nottymoni Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:32 A przetarlas top coat odtluszczaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:34 >>> A przetarlas top coat odtluszczaczem? Cud!!!! Rzeczywiście trzeba przetrzeć. Matko Boska, jaki stres. Czemu nikt o tym nie mówi w tutorialach?? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 16.06.16, 07:13 d.o.s.i.a napisała: > Cud!!!! Rzeczywiście trzeba przetrzeć. Matko Boska, jaki stres. Czemu nikt o ty > m nie mówi w tutorialach?? EEEE... w każdym tutorialu pokazują. Chyba, że używasz topu 'no wipe' to wtedy nie Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 16.06.16, 09:38 O przetarciu na koniec mówią, ale o tym ze wszystko ma byc lepkie, jakby niewyschniete to w żadnym nie powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:32 Nie, to jest dramat jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:34 to przetrzyj i podziwiaj Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 16.06.16, 07:12 nottymoni napisała: > 5 sekund to chyba za mało. Ja trzymam 30. Zależy jaka lampa. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:13 po wszystkim możesz przetrzeć wacikiem namoczonym w spirytusie. powinno być ok Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:15 Bazy i kolorów sie nie przeciera. Przebierasz odtłuszczaczem na końcu jak juz utwardzisz top. Nie pisałam o tym hmmm? Zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 22:18 dokładnie to miałam na myśli pisząc po wszystkim . dzięki za uscislenie Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 23:21 Dosiu to sie robi tak: malujesz baze, wkladasz lapke pod lampe i czekasz (ja czekam "ustawowe" fabrycznie ustawione w lampie 2 minty), wyciagasz przemywasz wacikiem ze zmywaczem (bezacetonowym). Potem kolor - lampa - kolor - lampa (juz bez zmywania) i na koniec delikatnie TOP - lampa i przemywasz zmywaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
schat-be Re: Ekspertki od hybrydy - help!!!! 15.06.16, 23:38 Bazy też nie trzeba przemywać. Ja robię bazę, dwie warstwy lakieru (ewentualnie jakaś ozdóbk na drugą warstwę), top coat. Po każdej warstwie 2 min. pod lampą - każda warstwa się lepi, przemywam cleanerem dopiero po potraktowaniu top coata lampą. Używam Shellaka, trzyma się nawet trzy tygodnie (choć po trzech to już są b. duże odrosty). Odpowiedz Link Zgłoś