Dodaj do ulubionych

samochód - brak dokumentów

26.06.16, 09:55
Ostatnio jechałam na spotkanie ok 100 km i w połowie drogi zorientowałam się, że nie wzięłam żadnych dokumentów (nie ta torebka smile ). Objechałam szczęśliwie w obie strony, ale mam pytanie, gdyby tak zatrzymała mnie policja a ja bez dokumentów to co wtedy? Macie takie doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 10:18
      mandat za brak.
    • kfugktru23 Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 10:21
      taryfikatormandatow.pl/l/kierujacy i chyba powrót piechotą...
      • jola-kotka Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 11:04
        Na zadane pytanie w tym linku odpowiedzia jest tylko jeden punkt i nie nie wracasz piechota.
    • princy-mincy Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 10:30
      Mój maz kiedyś pojechal na siatkę bez dokumentów.
      Policja zatrzymala go do rutynowej kontroli, wtedy się zorientowal, ze nie zabral dokumentów.
      Chcieli, zebym ja przywiozła, ale maz im wytlumaczyl, ze dziecko male w domu spi i nie zostawię corki samej. Umowili się, ze przyjedzie w ciągu godziny (miał ok 20 min jazdy w jedna strone) na komendę i pokaze dokumenty. Wyrobil się na czas, mandatu za brak dokumentów nie dostal.
      • kfugktru23 Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 10:33
        Wyjątkowo wyrozumiały policjant.
        • jola-kotka Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 11:08
          Wyjatkowo upierdliwy a nie wyrozumialy,zamieszania narobil zamiast zwyczajnie wypisac mandat i po sprawie,no ale to tez kto co woli jeden woli wozic sie po komendach i okazywac dokumenty drugi zaplacic i miec z glowy wiec dla jednego to byl dobry policjant dla drugiego nie. Ja bym powiedziala zeby pisal mandat i dal mi spokoj.
    • jola-kotka Re: samochód - brak dokumentów 26.06.16, 10:57
      Mamy. Placisz mandat piec dych od kazdego dokumentu czyli np,prawko ,dowod rejestracyjny,polisa razem 150zl. Z tym ze czy masz ubezpieczenie sprawdza w bazie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka