Dodaj do ulubionych

Krztuszenie

01.07.16, 08:07
Nie mogę się do końca doleczyć z przeziębienia czy czegoś podobnego. Od jakiegoś czasu zdarza mi się zakrztusić jedzeniem/piciem, niespodziewanie. Co poradzić i czy w ogóle się da? Bo przyznam ,że mnie to niepokoi..
Obserwuj wątek
    • alsk9 Re: Krztuszenie 01.07.16, 09:32
      iść do laryngologa, niech obejrzy co tam masz.
    • saszanasza Re: Krztuszenie 01.07.16, 11:35
      hedna, ja ostatno odkryam, że przestaję się krztusić, jak próbuję "się uspokoić" i głęboko oddycham, powoli i miarowo. tylko raz nie pomogło, musiałam się wykaszleć. generalnie w takich chwilach zalecam odwrotność paniki, cxyli spokój i głęboki powolny oddech.
      inna sprawa, że nigdy pijąc czy popijając nie odchylam głowy do tyłu, raczej do przodu.
    • saszanasza Re: Krztuszenie 01.07.16, 11:35
      hedna, ja ostatno odkryam, że przestaję się krztusić, jak próbuję "się uspokoić" i głęboko oddycham, powoli i miarowo. tylko raz nie pomogło, musiałam się wykaszleć. generalnie w takich chwilach zalecam odwrotność paniki, cxyli spokój i głęboki powolny oddech.
      inna sprawa, że nigdy pijąc czy popijając nie odchylam głowy do tyłu, raczej do przodu. q
    • dziennik-niecodziennik Re: Krztuszenie 01.07.16, 12:04
      hedna, przepraszam, czy Ty przypadkiem nie jestes hipochondryczką?... w tym roku było juz serce, nerwica, przeziębienie, ból gardła, ból ucha, kaszel, drętwienie palców u nóg, nerki, rotawirus, niskie ciśnienie...
      • hedna Re: Krztuszenie 01.07.16, 12:37
        jestem smile
      • hedna Re: Krztuszenie 01.07.16, 12:37
        jeszcze tylko prostaty nie było, pozdrawiam
    • hedna Re: Krztuszenie 03.07.16, 23:16
      a jakby to podpiąć pod nerwicę..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka