shell.erka 01.08.16, 09:24 Żebym tak "odpoczywała" : bi.gazeta.pl/im/b9/9a/11/z18459833O,Gdynia-Plaza-miejska-fot-Kamil-Gozdan-Agencja.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:26 Plaż "miejskich" nie rozpatruję w kategorii wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:27 Mysle, ze spokojnie da sie znalec mniej oblegane miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:28 Ależ piękne nagromadzenie suwerena w jednym miejscu..... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:51 O, to podobnie jak nad Zalewem Zegrzyńskim: www.rmf24.pl/foto/zdjecie,iId,1162102 Na zdjęciach nie widać zapchanej na full jezdni, która przechodzi zaraz za plecami plażowiczów. Oprócz jazgotu współopalaczy, dochodzi hałas silników i smród spalin. I co - chętnych nie brakuje, wylotowa ulica Płochocińska w każdą letnią sobotę stoi w korku, wszyscy walą nas Zalew. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 23:56 Jest kilka miejscówek, gdzie nie ma tłumów, nawet w upały. Tylko korzystający zazwyczaj nie rozgłaszają wszem i wobec ich położenia. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 00:06 Warto dodać, że ciecz w zalewie jest koloru czarnego o zerowej przejrzystości. Dopuszczenie jej do kąpieli przez sanepid rozpatruję jako żart ( w latach 70-tych woda była przezroczysta i bytowały w niej raki) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:06 w latach 80tych czesto jezdzilam z rodzicami nad zegrze. wtedy bylo fajnie. w 2010 roku w tej wodzie (w czasie zdjec plenerowych) zatrul mi sie pies po pogoni za kaczka. dodam, ze ludzie pozwalali taplac sie w tej wodzie wiekszym niemowlakom. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:16 Nie bada się wody? Tu gdzie mieszkam prawie co tydzień jest badana woda i na tablicach informacyjnych jest jasno opisany jej stan i przydatność do kąpieli. To, że komuś wydaje się, że się nie nadaje to mało. Trudno też od ludzi wymagać aby sami to wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:37 W Polsce? Badanie wody? No weź... Przeciez my sto lat za cywilizacja. sk.gis.gov.pl/index.php/strona/content/7 Niby codziennie aktualizowany ale ja bym nie wierzyła... W tym kraju wszystko jest gorsze. No wszystko. Ludzie, plaże, jedzenie, pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:56 No jak tak nie twierdzę. Bo niby gdzie? Tylko skąd pretensje, ze ludzie się kąpią? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 14:11 Wtedy wisialy w tym miejscu antyczne tabliczki o zakazie kapieli. Bardzo czesto nad zegrzem sa info o zakazie z powodu sinic ale ludziom to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 15:09 No skoro nie przeszkadza a wiedzą to już ich problem. Chodziło mi tylko o to czy ta wiedza jest dostępna na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:51 Zupełnie tego nie rozumiem. Zalew jest po prostu brudny. Ani to się nie nadaje do pływania ani do odpoczynku. Wiem, jest blisko Wawy ale jakby się wysilić to w okolicy są inne miejsca gdzie można pomoczyć nogi w mniejszym tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love oni nie mają klimatyzacji jak my, bo to szeroka 01.08.16, 09:53 elita a nie wąska. Gdyby mieli klimatyzację, to woleliby siedzieć w domu i czytać książkę, albo hejtować na ematce. A że nie mają, to muszą ochłodzić się gdziekolwiek, nawet w takim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:57 Ale gdzie to jest? Przy samej wodzie nie ma pubu z zielonymi parasolkami a dalej w stronę Redłowa nie ma takich tłumów. Tłum może być jedynie za basenem jachtowym. Coś mi to zdjęcie zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
cydrowa Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 13:57 Po pierwsze - zdjęcie sfotoszopowane. Chodzimy na plaże miejskie w Gdańsku, Sopocie i w Gdyni i w życiu nie widziałam takiego obrazka. Są bardziej oblegane plaże (i nie wiem czemu te i tu, skoro 20 m dalej jest luz) i takie gdzie w promieniu 50 m są 2 "stanowiska". Po drugie - naprawdę nie wiem jak jest zamysł spindoctorow tego czarnego bałtyckiego piaru. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:25 Byłam w tym roku w Gdyni i to w czasie openera i spodziewałam sie własnie takich obrazków ale byłam mile zaskoczona niezatłoczona plażą więc teraz jestem zaskoczona tym zdjęciem. dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:55 Też pomyślałam, że coś tu nie gra, ale że fotoszop - to mi do głowy nie przyszło Byłam w Trójmieście w czasie openera, jak azja, tej plaży było daleko do takiego stanu, a w Sopocie, na wysokości wejścia nr 31 było L U Ź N O. Codziennie szliśmy na plażę z duszą na ramieniu oczekujące tłumów z parawanami, aleśmy się nie doczekali. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:27 Zdjęcie zostało sfałszowane. Przecież nie da się znaleźć polskiej plaży bez parawanów. Odpowiedz Link Zgłoś
fraudes Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:30 Zdjęcie jest wyfotoszopowane, niektóre postaci nie rzucaja cieni )) Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 14:17 I są dziwnie ostre, podczas, gdy wszystko wokoło niejest tak wyostrzone. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 23:32 :-0 Mi też musieli by dużo zapłacić za taki "odpoczynek"... Btw Co kieruje ludźmi którzy się tam pchają na trzeciego? To już nie ma innych miejsc gdzie można odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 09:31 To zdjęcie nie jest prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 11:58 Ja w tym roku byłam na plaży w Sopocie i to dosłownie rzut beretem od molo i byłam bardzo miło zaskoczona. Oprócz jakis koszmarnych zawodów w poblizu wielkich namiotów z napisem "nivea" już 100 m dalej było wręcz luźno, no i parawanów jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:57 W ogole wakacje w trójmieście to jakies nieporozumienie - spaliny, bełt nie woda, plaże to śmietnik i to co na załączonym zdjęciu - po prostu piekło. Odpowiedz Link Zgłoś