Dodaj do ulubionych

Musieliby mi dużo zaplacic

01.08.16, 09:24
Żebym tak "odpoczywała" :
bi.gazeta.pl/im/b9/9a/11/z18459833O,Gdynia-Plaza-miejska-fot-Kamil-Gozdan-Agencja.jpg
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:26
      Plaż "miejskich" nie rozpatruję w kategorii wypoczynku smile
    • lola211 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:27
      Mysle, ze spokojnie da sie znalec mniej oblegane miejsca.
    • dyzurny_troll_forum Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:28

Ależ piękne nagromadzenie suwerena w jednym miejscu.....
    • default Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:51
      O, to podobnie jak nad Zalewem Zegrzyńskim:
      www.rmf24.pl/foto/zdjecie,iId,1162102
      Na zdjęciach nie widać zapchanej na full jezdni, która przechodzi zaraz za plecami plażowiczów. Oprócz jazgotu współopalaczy, dochodzi hałas silników i smród spalin. I co - chętnych nie brakuje, wylotowa ulica Płochocińska w każdą letnią sobotę stoi w korku, wszyscy walą nas Zalew.
      • vessss Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 23:56
        Jest kilka miejscówek, gdzie nie ma tłumów, nawet w upały. Tylko korzystający zazwyczaj nie rozgłaszają wszem i wobec ich położenia.
      • riki_i Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 00:06
        Warto dodać, że ciecz w zalewie jest koloru czarnego o zerowej przejrzystości. Dopuszczenie jej do kąpieli przez sanepid rozpatruję jako żart ( w latach 70-tych woda była przezroczysta i bytowały w niej raki)
      • thea19 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:06
        w latach 80tych czesto jezdzilam z rodzicami nad zegrze. wtedy bylo fajnie. w 2010 roku w tej wodzie (w czasie zdjec plenerowych) zatrul mi sie pies po pogoni za kaczka. dodam, ze ludzie pozwalali taplac sie w tej wodzie wiekszym niemowlakom.
        • kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:16
          Nie bada się wody? Tu gdzie mieszkam prawie co tydzień jest badana woda i na tablicach informacyjnych jest jasno opisany jej stan i przydatność do kąpieli. To, że komuś wydaje się, że się nie nadaje to mało. Trudno też od ludzi wymagać aby sami to wiedzieli.
          • zawsze-w-drodze Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:37
            W Polsce? Badanie wody? No weź... Przeciez my sto lat za cywilizacja.
            sk.gis.gov.pl/index.php/strona/content/7
            Niby codziennie aktualizowany ale ja bym nie wierzyła... W tym kraju wszystko jest gorsze. No wszystko. Ludzie, plaże, jedzenie, pogoda...
            • kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:56
              No jak tak nie twierdzę. Bo niby gdzie? Tylko skąd pretensje, ze ludzie się kąpią?
          • thea19 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 14:11
            Wtedy wisialy w tym miejscu antyczne tabliczki o zakazie kapieli. Bardzo czesto nad zegrzem sa info o zakazie z powodu sinic ale ludziom to nie przeszkadza.
            • kropkacom Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 15:09
              No skoro nie przeszkadza a wiedzą to już ich problem. Chodziło mi tylko o to czy ta wiedza jest dostępna na miejscu.
      • heca7 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:51
        Zupełnie tego nie rozumiem. Zalew jest po prostu brudny. Ani to się nie nadaje do pływania ani do odpoczynku. Wiem, jest blisko Wawy ale jakby się wysilić to w okolicy są inne miejsca gdzie można pomoczyć nogi w mniejszym tłumie.
    • woman_in_love oni nie mają klimatyzacji jak my, bo to szeroka 01.08.16, 09:53
      elita a nie wąska.
      Gdyby mieli klimatyzację, to woleliby siedzieć w domu i czytać książkę, albo hejtować na ematce.
      A że nie mają, to muszą ochłodzić się gdziekolwiek, nawet w takim miejscu.
    • niktmadry Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 09:57
      Ale gdzie to jest? Przy samej wodzie nie ma pubu z zielonymi parasolkami a dalej w stronę Redłowa nie ma takich tłumów. Tłum może być jedynie za basenem jachtowym. Coś mi to zdjęcie zgrzyta.
    • cydrowa Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 13:57
      Po pierwsze - zdjęcie sfotoszopowane. Chodzimy na plaże miejskie w Gdańsku, Sopocie i w Gdyni i w życiu nie widziałam takiego obrazka. Są bardziej oblegane plaże (i nie wiem czemu te i tu, skoro 20 m dalej jest luz) i takie gdzie w promieniu 50 m są 2 "stanowiska".
      Po drugie - naprawdę nie wiem jak jest zamysł spindoctorow tego czarnego bałtyckiego piaru.
      • azja001 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:25
        Byłam w tym roku w Gdyni i to w czasie openera i spodziewałam sie własnie takich obrazków ale byłam mile zaskoczona niezatłoczona plażą więc teraz jestem zaskoczona tym zdjęciem. dziwne
      • quilte Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:55
        Też pomyślałam, że coś tu nie gra, ale że fotoszop - to mi do głowy nie przyszło smile Byłam w Trójmieście w czasie openera, jak azja, tej plaży było daleko do takiego stanu, a w Sopocie, na wysokości wejścia nr 31 było L U Ź N O. Codziennie szliśmy na plażę z duszą na ramieniu oczekujące tłumów z parawanami, aleśmy się nie doczekali.
    • lauren6 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:27
      Zdjęcie zostało sfałszowane. Przecież nie da się znaleźć polskiej plaży bez parawanów.
      • aamarzena Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 14:14
        O to to
    • fraudes Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 15:30
      Zdjęcie jest wyfotoszopowane, niektóre postaci nie rzucaja cieni smile))
      • aamarzena Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 14:17
        I są dziwnie ostre, podczas, gdy wszystko wokoło niejest tak wyostrzone.
    • angeika89 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 01.08.16, 23:32
      :-0
      Mi też musieli by dużo zapłacić za taki "odpoczynek"...
      Btw Co kieruje ludźmi którzy się tam pchają na trzeciego?
      To już nie ma innych miejsc gdzie można odpocząć.
    • aurinko Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 09:31
      To zdjęcie nie jest prawdziwe smile
    • julita165 Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 11:58
      Ja w tym roku byłam na plaży w Sopocie i to dosłownie rzut beretem od molo i byłam bardzo miło zaskoczona. Oprócz jakis koszmarnych zawodów w poblizu wielkich namiotów z napisem "nivea" już 100 m dalej było wręcz luźno, no i parawanów jak na lekarstwo.
    • aagnes Re: Musieliby mi dużo zaplacic 02.08.16, 12:57
      W ogole wakacje w trójmieście to jakies nieporozumienie - spaliny, bełt nie woda, plaże to śmietnik i to co na załączonym zdjęciu - po prostu piekło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka