fraudes 10.08.16, 12:05 ... takiego blisko 11 Potrzebuję, bo zaczął się mocniej pocić pod pachami. Oczywiście się myje, ale "zarządał" dezodorantu. Poradźcie coś delikatnego dla chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiezynka77 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 12:11 Rossmann Alterra, bez aluminium Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 13:23 Syn jest alergikiem i szukałam czegoś właśnie na początek. I też trafiłam na ten z Rossmanna, bez zapachu (wszelkie zapachowe odpadają) z niebieską nakrętką. Jest ok. Problemem jest wyrobienie nawyku używania Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 13:47 No to na początek musisz synowi przypominać codziennie rano,żeby używał deo zanim koledzy i koleżanki z klasy smród wyczują i zaczną się komentarze A po co mu to.Lepiej ,że Ty mu powiesz niż ktoś inny miałby sobie pomyśleć o nim,że fleja i brudas. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 14:40 u mnie jest problem, syn jak nie przypomnę to nie użyje ma 10,5r, musi używać od roku bo już zapach intensywny. kompletnie nie zależy mu. mam nadzieję że najdalej za rok poczuje sam potrzebę 'upiększania się' Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 14:50 Dzięki za rady, ale zupełnie niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 16:15 Alterra jest do niczego. Isana Young jest lepsza i skuteczniejsza, Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 12:55 Dałam nienapoczety mężowy adidas. Taki żelowy. U nas zaczęło się 3 mce przed 10 urodzinami Weszłam pewnego dnia do sypialni, gdzie syn siedział i skamieniałam od aromatu byłam pewna, że to Mąż tak dawał i aromat po nim się unosił, ale coś mię tknęlo i powachalam syna Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 13:50 mój syn w podobnym wieku w podobnej sytuacji odpowiedział mi, że lubi swój zapach Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 13:56 zosia_1 napisała: > mój syn w podobnym wieku w podobnej sytuacji odpowiedział mi, że lubi swój zapa > ch I później są posty o śmierdzących potem ludziach w tramwajach,autobusach i urzędach.Może On lubi Swój zapach,ale innych będzie skręcało ze smrodu i w efekcie ludzie będą się towarzysko odsuwać od niego.No ale co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 14:32 k1234561 trochę dystansu, o powiedziało dziecko,było szczere, każdy raczej preferuje swój zapach, rolą matki, czyli moją było wytłumaczenie dziecku, jak powstaje ten zapach, i że to zwyczajnie śmierdzi. u takich nastolatków powodem nie jest brak mycia, ale hormony spowodowane dojrzewaniem i ten zapach jest bardziej intensywny. Dzieci nie amsz? ale przecież na pewno sama dojrzewałaś Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 11.08.16, 10:28 zosia_1 napisała: > k1234561 trochę dystansu, o powiedziało dziecko,było szczere, każdy raczej pref > eruje swój zapach, rolą matki, czyli moją było wytłumaczenie dziecku, jak powst > aje ten zapach, i że to zwyczajnie śmierdzi. u takich nastolatków powodem nie j > est brak mycia, ale hormony spowodowane dojrzewaniem i ten zapach jest bardziej > intensywny. Dzieci nie amsz? ale przecież na pewno sama dojrzewałaś I dzieci mam i sama dojrzewałam. Piszesz, że :u takich nastolatków powodem nie j > est brak mycia, ale hormony spowodowane dojrzewaniem i ten zapach jest bardziej > intensywny. Owszem zgadzam się.Ale wiedz jedno, jak ktoś capi potem, to wszyscy wokół myślą,że się nie umył,że to brak higieny i dbania o siebie i tyle.Nieważne czy to 13-latek,30 -latek czy 85-letnia babcia.Myślenie jest takie,że pod pachami się nie umył,albo w ogóle nie korzystał z prysznica i ciuchów nie pierze.Burza hormonów nie tłumaczy smrodu potu.Jak ma taki intensywny pot,to trzeba 3 razy dziennie się sprayować,koszulki,bluzki zmieniać w ciągu dnia.Serio,serio można.Koleżanka mojej córki z klasy miała taki problem i właśnie tak sobie radziła.Dziewczyna wiedziała,że ma zapach intensywny i nie chciała aby ktoś to wyczuł i bardzo dbała o siebie.Wymaga to trochę zachodu,ale przynajmniej zawsze była i jest czysta i pachnąca i to pomimo szalejącej burzy hormonalnej i wieku nastoletniego. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 14:03 U nas zaczęło się po 12 urodzinach. Dziecko dało się przekonać i po chwilowym fochu sam pamięta, już od kilku lat. Wspolczuję nauczycielom - wejscie do klasy po wuefie śródlekcyjnym to coś nie dla mnie . Powinny byc w kazdej szkole prysznice i strefa odwaniania. Moj nastolatek uzywa nivea, tych przezroczystych, w kulce. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 12:57 cokolwiek bez aluminium Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 13:54 Czy jest mowa o antypesrspirantach? Też potrzebuję dla 11latka. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 15:18 Ja mam prawie 8 latkę. Pod pachami na bluzce są duże, mokre plamy. Na razie bezwonne. Dawać jej już dezodorant czy to za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 15:47 Mój ma 10,5 roku i od 6 mcy używa . Najpierw z Forevera aloesowy ale teraz chciał jakiś męski i kupił sobie sam adidasa. Używa bez przypominania. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 16:06 Isana Young z Rossmana jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 16:40 Z tego co widziałam w drogerii internetowej to z tej serii young są same dziewczęce. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 16:45 Nie, jest wersja chłopieca. Uzywa ja syn. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 16:54 OK, sprawdzę sobie przy najbliższej wizycie. A ma jakiś zapach? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 17:47 Taki mydlano- męski, nienachalny. Dobry dla chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 20:00 No z moim synem jest o tyle problem, że on różnie na zapachy reaguje i najlepiej jak dezodorant wcale nie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 18:42 Moze alun? Taki krysztal jest bardzo wydajny i nie pachnie niczym zupelnie,. (Chyba ze mlodzian wlasnie chce pachniec deo? Wtedy najlepiej wybrac sie z nim na zakupy, zeby sobie sam cos wybral. Odpowiedz Link Zgłoś
warcabkae Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 20:03 Moja ma 10 i niestety zapach potu juz czuć. Nawet w ej pokoju. Ma specyficzny, ''moj'' pot, zaczęło sie tez dojrzewanie, chyba dla ładnego zapachu dam jej dezodorant, potem i tak pewnie przejdzie na blokera, bo anty jest slaby.. ale to duuuuzo później. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 20:06 a mało tego w sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 22:02 Jak ktoś ma delikatną i/lub alergiczną skórę, można spróbować wodę magnezową i psikanie z atomizera. Eksperyment w cenie butelki piwa, a jak się przyjmie, to i niedobory magnezu się przy okazji uzupełni Odpowiedz Link Zgłoś
morwa23 Re: dezodorant dla młodego nastolatka 10.08.16, 22:07 Crystal w kamieniu , w rossmann Odpowiedz Link Zgłoś