zonda-m 27.08.16, 12:39 Co teraz lubią dziewczynki w przedziale wiekowym 6-9 lat? Potrzebuję pomyslu na drobny upominek dla dwoch nieznanych mi blizej dziewczynek w tym wieku, a o dzieciach nie mam pojęcia. Myślałam może o jakiejś grze planszowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 12:47 Kuce (my little pony) lubią, petszopy (littlest petshop). Zależy od budżetu, jest na przykład kucykowe "zgadnij kto to", o którym sama skrycie marzę Odpowiedz Link Zgłoś
wydramarlenka Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 15:19 Nie wiem czy kuce są atrakcyjne dla 9-latki. Planszówki - u nas największym powodzeniem cieszą się - 5 sekund junior - Super farmer - Zgadnij kto to Torebeczki i laleczki filcowe do uszycia (w zestawie z tępą plastikową igłą) Torebki, kosmetyczki, plecaczki, piórniki. Zestawy kosmetyków z lakierem do paznokci zmywalnym wodą. Dla 9 - latki fajny piórnik Dziewczynkowate lego - friends, elfs Zestawy "naukowe" np. do produkcji perfum, hodowli kryształów. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 13:08 Zestaw Lego City, np. samochód wyścigowy, zestaw startowy kosmos, strażacy, morskie głębiny itd. Moja wnuczka bardzo lubi. Lalek, kucyków itd. nie toleruje. Więc jak nie znasz dzieci, lepiej kup Lego Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 16:04 Nie wszystkie dzieci lubia lego Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 16:08 A czy ja twierdzę, że jest uniwersalna zabawka dla dzieci? Moim zdaniem, nie ma. Chyba że piłka... Odpowiedz Link Zgłoś
maja0026 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 13:09 6-9 lat to juz nie koniecznie kucyki i petshopy. moja córka - 7lat na pewno ucieszyłaby się z zestawu lego friends, monster high, zestaw playmobil,takie dziewczynki lubia już torebki i kosmetyki Jeśli chodzi o planszówke to na pewno monoply (moja ma junior), karty -uno-super! Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 14:37 W moim otoczeniu kucyponami interesują się osoby od 5 do 40 lat A moja jedenastolatka kręci filmy z petszopami, gromadzi takie miniaturowe akcesoria wyszperane w szmateksie... Za to playmobile dla takiej starszej dziewczynki? No nie wydaje mi się. Monsterhaje są passe, teraz Everafter High i Descendants, o Equestria Girls nie wspomnę. Monopoly nie poleciłabym natomiast nikomu, znam jedną jedyną osobę, która w ogóle lubi tę grę, wszyscy inni twierdzą, że jest nudna. Uno tak, jest z kucyponami Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 17:41 A no widzisz moja 7-latka i jej 9-letnia przyjaciółka bardzo lubią się bawić Playmobil, ale tylko serią ze stajnią i końmi, poza tym u nas sprawdza się wszystko co jest związane z jeździectwem tj. seria miss melody, figurki koni Scheleich'a. Za to lego friends właśnie spakowałam i chowam bo na razie zero zainteresowania. Trudno znaleźć coś uniwersalnego chyba najlepiej sprawdzą się gry u nas oprócz wyżej już polecanych młoda bardzo lubi Carcassone, Małego księcia, Dubble i Takenoko, ale też uciszyłaby się z książek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 18:56 A moja jedenastolatka czyta tylko książki. Nie toleruje już żadnych zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 28.08.16, 08:11 No właśnie wszystko zależy od konkretnego modelu dziecka. Uniwersalny prezent to można kupować w przypadku dziecka 0-3 lata. W przypadku starszych dzieci radzę zawsze konsultować się z rodzicami. Jeśli moje dziecko jest zaproszone na urodziny to zawsze przy potwierdzeniu zaproszenia dopytuję o preferencje prezentowe jubilata. To, że mam dziecko w podobnym wieku, absolutnie nie znaczy, że w ciemno trafię z prezentem dla równolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 16:20 Dziękuję za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 18:10 Jeśli lubi rysować to polecam Hirameki. ksiegarnia.pwn.pl/Hirameki,394363050,p.html Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 18:35 U mnie najlepszym prezentem dla tej grupy wiekowej to zestawy Top Model ze Smyka.Ubieranki różnego rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 19:19 Duża różnica wieku. Co innego dla 6-latki, co innego dla 9-latki. Najlepiej zapytać rodziców, co dzieci lubią. Koleżanka mojej córki (wiek 11 lat) uwielbia Little Pet Shop, moja córka nie może na to patrzeć. Moja córka w wieku 9 lat uwielbiała Monster High, jej koleżanka Ever After (czy jakoś tak), czego moja córka w ogóle na oczy widzieć nie chciała... Klocki Lego lubiła, ale nie pasjami. Pasjami za to lubiła wszystko, co nazwać można rękodziełem: jakieś bransoletki z koralików, potem bransoletki i inne cuda z gumek, potem jakieś sklejane żelazkiem koraliki, z których zbudowała mnóstwo zabawek (nazywało się to perler beads), teraz biżuteria ze szkła). A przede wszystkim lubi książki (tak od 8 roku życia pochłania książki). Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: OT - skąd twój nick? 27.08.16, 23:01 Powiedzmy,że od nazwy szybkiego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: OT - skąd twój nick? 30.08.16, 16:01 Pagani czyżby? Coś tak kojarzę (syn wielbiciel Forza Horizon) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 21:40 6-9 to bardzo duzy przedzial, 6latka lubila wszelkie dlubaniny i rekodzielo pozniej sie znudzilo, 7-8 latka kocha lego friends, lego elves kucyki, pet shopy interesowaly ja w wieku 5 lat gry - w kazdym wieku sa dobrym pomyslem, zestawy do roznych eksperymentow tez Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 22:25 Fajne przybory do malowania- kredki, flamastry, notesy, itp. Moje by były zadowolone z pet- shopów. Ale tu jest ryzyko, żeby nie powtorzyly się figurki. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 27.08.16, 22:34 Moja ma 8 lat. Na urodziny poprosiła o wrotki Nie pogardzi Pet Shopami, Duplo, wszystko co ma koty (ma teraz obsesję na koty), książki, książki do rysowania o modzie, fajne kredki/mazaki, biżuteria. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 28.08.16, 09:21 Biżuterię Pet shopy i kucyki dla 6-latek tam, dla 8-9-latek raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 28.08.16, 09:51 Jesli ma byc dla obu to planszowka rodzinna. Wejdz na rebel.pl i wybierz cos z listy top 10. Albo cos na dwór: badminton, skakanki Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 28.08.16, 11:48 A może książeczki do projektowania mody/makijażu plus kredki/pisaki/długopisy żelowe? Odpowiedz Link Zgłoś
vvipp Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 28.08.16, 15:06 Gry: Dixit, Dobble. Książki: Neli podróżniczki, cykl-Biuro detektywistyczne, 13-piętrowy domek. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: prezent dla dziewczynek 6-9lat 30.08.16, 16:02 Jakiś wysyp dziś... Odpowiedz Link Zgłoś