Dodaj do ulubionych

Czepek na basen

02.09.16, 22:33
dla 7letniej dziewczynki z długimi włosami? Gdzie i jaki?

Kupiłam coś z linii H&M Sport i teraz zastanawiam się czy wzorem ludycznych zabaw naciągać to na stopę i podciągać do kolana, bo o wejściu na głowę na razie nie ma mowy.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Czepek na basen 02.09.16, 22:41
      Od razu daj go psu do zabawy i kup coś takiego

www.sporti.pl/pol_pl_Fashy-czepek-dlugie-wlosy-3473-navy-54-53837_1.jpg

chyba że córka zaprotestuje przeciwko fasonowi.
    • amoreska Re: Czepek na basen 02.09.16, 23:12
      Może kup czepek w dorosłym rozmiarze - wtedy długie włosy mają szansę schować się pod nim w całości.
    • makahopsa Re: Czepek na basen 03.09.16, 00:01
      kup klasyczny, niemateriałowy czepek w sklepie SPORTOWYM. niech córka przymierzy. najpierw zakłada czepek na głowę, później upycha włosy. u moich córek (włosy gęste, poniżej pasa) się sprawdziło.
    • julita165 Re: Czepek na basen 03.09.16, 00:07
      Ja ostatnio wybrałam się z synem na basen i przeżyłam szok jak zobaczyłam wymagania dotyczące czepkow bo od stu lat się z tym nie spotkałam. Poważnie obawiałam się ze młody nijak nie da sobie wcisnąć tej gumy na głowę ale w basenowej sklepie kupiłam super modele z czegoś takiegojak kostium kapielowy - zakłada się łatwo, nic nie ciągnie, po prostu jest skoro ma być. Super
      • taki-sobie-nick Jakie, jakie??? 03.09.16, 21:00
        julita165 napisała:

> Ja ostatnio wybrałam się z synem na basen i przeżyłam szok jak zobaczyłam wyma
        > gania dotyczące czepkow

Mam na myśli te wymagania
        • julita165 Re: Jakie, jakie??? 03.09.16, 23:05
          No ze w ogóle wymagany jest czepek. Ostatnio spotkałam się z tym chyba na studiach.
    • sayyida Re: Czepek na basen 03.09.16, 00:08
      Możesz kupić zwykły szmaciany czepek w dorosłym rozmiarze. Utrzyma włosy, ale będą mokre. Możesz znaleźć taki miękki, nie gumowy, ale nie przepuszczający wody, jakaś szansa, że nie będą AŻ TAK mokre. Gumowych nie lubię, ale jeśli włosy są dobrze związane, to zakładanie i zdejmowanie nie boli. Kupuj w sklepie sportowym albo przy basenie.
    • wapaha Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:22
      są świetne i mieszczą grube włosy prawie do pasa ( wieeelki kok )

www.decathlon.pl/czepek-pywacki-silikonowy-fioletowy-id_8307946.html
      • karme-lowa Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:26
        Taki ma córka. Włosy długie. Zawsze mokre pod tym czepkiem.
        • taki-sobie-nick Re: Czepek na basen 03.09.16, 21:02
          karme-lowa napisała:

> Taki ma córka. Włosy długie. Zawsze mokre pod tym czepkiem.

Czepek nie chroni przed zmoczeniem wlosów.
    • ichi51e Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:23
      Materialowy z opaska mi sie najlepiej sprawdza - tu akurat silikonowy ale ja wole materialowy allegro.pl/czepek-arena-smart-cap-silikonowy-na-dlugie-wlosy-i5980364880.html
      • ichi51e Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:27
        https://allegro.asport.pl/img/marta/czepek.jpg
        • karme-lowa Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:40
          Dobre! Ten córce kupię.
          To się zakłada jak zwykłą opaskę, a potem tylko "rozwija"?
          • ichi51e Re: Czepek na basen 03.09.16, 09:41
            Tak. To jest zszyte z tylu. Najpierw zakladasz jak opaske a potem sobie naciagasz reszte
            • memphis90 Re: Czepek na basen 03.09.16, 10:59
              Fajny! A woda się nie wlewa?
            • anilka Re: Czepek na basen 03.09.16, 23:00
              świetne to jest! szkoda że nie wiedziałam wcześniej, a ja z suchoscią włosów?
    • memphis90 Re: Czepek na basen 03.09.16, 10:58
      Kupiłam silikonowy, mocno rozciągliwy w decathlonie. Włosy córki splatam w warkocz i upinam do góry, aż do czoła. Przy zakładaniu naciągam go na rękach maksymalnie na boki, a ona wkłada głowę do otworu zaczynając od potylicy- ja naciągam na czoło. I już. U nas opcja "czepek na głowę a potem upychamy włosy" się nie sprawdziła, bo ją podobne manipulacje bolały, włosy ciągnęły, a efekt był kiepski.
    • ga-ti Re: Czepek na basen 03.09.16, 21:42
      Moja młoda używała różnych czepków gumowych, silikonowych, ze sklepów sportowych i ze zwykłych marketów, włosy ma długie i zawsze po pływaniu mokre. Używała też zwykłych materiałowych (jeśli włosy i tak mokre), ale albo mają mocną gumkę dookoła, która wbija się w czoło, albo są za słabe i się zsuwają z głowy.
      Co do gumowych/silikonowych, kupuję dorosłe rozmiary, sprawdzam czy są elastyczne, 'uciągliwe', młoda zakłada sobie sama, ale jeśli ja to robię to rozszerzam mocno obiema rękami (wkładam ręce w środek) i nakładam od tyłu głowy, włosy w warkocz, który zarzuca do przodu, później upycha tylko jakieś niesforne kosmyki i odkrywa lekko uszy.
    • danaide Re: Czepek na basen 03.09.16, 21:58
      Dzięki! Czyli zaczynamy od wizyt w sklepie i przymiarek... Smart Cap Areny nawet fajny, ale łudzę się, że skoro to nie afro to jednak 5 dych nie pójdzie w gumęwink.
    • aagnes Re: Czepek na basen 03.09.16, 22:37
      Kup taki z materialową wyściółką w środku, sa w decathlonie, za jakies 15 zl. zdejmowanie z glowy zwyklego ogumienia doprowadza mnie i corke do szału.
    • lidek0 Re: Czepek na basen 03.09.16, 22:41
      www.decathlon.pl/czepek-dzianina-silikon-shark-id_8361707.html z zewnątrz silikon, w środku dzianina i nie kosztuje majątku, używam regularnie od kilku lat sama nawet na długie włosy, wszystko jest kwestią rozmiaru.
      • danaide Re: Czepek na basen 03.09.16, 22:47
        Decathlon wyguglowany.
    • anorektycznazdzira Re: Czepek na basen 03.09.16, 23:15
      kupie sobie okulary.
      "czOpek na basen" przeczytałam.
      i pomyślałam: no tak, czasem może się i do czegoś przyda...?
    • beatazet Re: Czepek na basen 04.09.16, 08:11
      Dorosły.
      Wpisz w wyszukiwarce - czepek do długich włosów.
      Zapytaj w sklepie sportowym czy przy basenie o czepek do długich włosów jest kilka.
      Mierzyliśmy kiedyś z opaską, ale źle się córce nakładało ( 2 klasa - sami ubierają się na basenie).

My od wielu lat mamy z napisem shepa.

One ( ale i kilka innych) mają wykrojony kształt na uszy i dziecko włosy się mieszczą.
      Jak dobrze założony to nawet czasem ma suche włosy w koczku.
      • mysz1978 Re: Czepek na basen 04.09.16, 13:35
        ale cuda teraz robia... ja zatrzymalam sie na zwyklym gumowym, ktory posypywalo sie talkiem lub mąką zimniaczaną zeby dalo sie go założyc big_grin
        Mam dwoch synow krotkimi wlosami, wiec u nas dylematu nie ma, bo maja zwykle materialowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka