Dodaj do ulubionych

Która godzina? 2.0

• kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 17:38
      mój przyszły pracodawca grzebie mi... wszędzie. muszę wrócić do przeszłości i dostarczyć dokładne dane pracodawców z ostatnich pięciu lat, ranyboskie. na szczęście nie wszystkich, wybrali losowo. zaczynam wątpić czy kiedykolwiek uda mi się rozpocząć tam pracę. ja się poddaję. ja już nie chcę. ja chcę być księżniczką benefitów i panować mamusiom żłopiącym kawkę w starbaksie przed południem.
      • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 17:41
        aha, z jesiennym spleenem, niedocukrzeniem i dodupną pogodą walczę za pomocą miętowych laseczek na choinkę. pierwsza paczka już pękła. niedługo pęknie guma w spodniach od dresu.

16.41
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 17:43
        Chryste Panie! A ja ostatnio wyraziłam pogląd, że "teraz to już na pewno nie wnikają tak bardzo w przeszłość zawodową". To było w kontekście zwolnień dyscyplinarnych i urlopów.
        Zaczynam idealizować ojczysty kraj jak przystało na emigranta big_grin
        17:43
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 17:45
          Ach, OK, teraz widzę, że i Ty jesteś emigrant.
          Popatrz, jak to podawanie godziny potrafi życie ułatwić. Chyba już zawsze będę podawać godzinę big_grin
          17:45
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 18:11
            Tu też grzebią. Ostatnio musiałam nieść cały segregator świadectw pracy i umów na rozmowę kwalifikacyjną. Poza tym miał miesjce telefon do ostatniego pracodawcy co w moim przypadku jest pogrzebem zawodowym. Najchetniej wyciełabym te firmę z cv ale poszłoby mi 7 lat z życiorysu i sporo kompetencji. Już zaczynam myśleć czy od razu w CV nie wpisać numeru telefonu do ostatniego przełożonego i podać numer do koleżanki...
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 18:11
              z wrażenia zapomniałam 18;11
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 20:43
              Możesz podać adres tego wątku. Wystawimy ci doskonałe referencje (jestem w tym dobra, naprawdę big_grin).

20.43
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 21:13
                O widzisz, to genialny pomysł jest. Księżniczki to jak prezeski, a nawet lepiej!
                21:13
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 21:36
                  Ja też się dopiszę w referencjach.
                  I preferencjach w warunkach zatrudnienia - tron ma być, ewentualnie aksamitny szezlążek. Wachlarze i inne bibelotki.
                  Kciuki trzymam.
                  Zasię też.

Lecytynę tanio kupię - jakiś czas temu zakupiłam dla mamy w prezencie urodzinowym cudny kaszmirowy szal. Boski, aż zazdrościłam wink. Czekoladowy w kolorze, miętki i milusi. I schowałam.
                  Nigdzie ni ma. No kurde, okazja nadchodzi a szal poszedł w długą. Mąż mnie oskarża o przebiegłą defraudację a ja jak ta lelija.
                  Gdzie jest szal ? Czy muszę zapłacić św. Antoniemu ? Ile i w jakiej walucie ?

21.36 bałagan w głowie i bałagan w domu
                  • klamkas Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 21:43
                    Ja bym wymieniła wachlarz na atrakcyjnego służącego z wachlarzem (tak w egipskim stylu, co by stał, dobrze wyglądał i wachlował). Może powinnyśmy założyć własną agencję HR?

W kwestii szala - kup coś innego. Jak przyniesiesz to nowe coś do domu, to stare samo wyskoczy z zakamarków, żeby ci pokazać ile wydałaś i jaka jesteś zapominalska i niegospodarna.

21.43
                    • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 22:17
                      U mnie działa św. Antoni i kubek Jandy.

22.17
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 08:30
                        Kubek Jandy? Rozwin!
                        8:30
                        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 10:40
                          cauliflowerpl napisała:

> Kubek Jandy? Rozwin!
                          > 8:30

--------------> krystynajanda.natemat.pl/66483,kubek-czy-sw-antoni

Ostatnio moja bratowa zgubiła Bardzo Ważne Okulary i kubek pomógł.Co do Antoniego to jak jestem w kraju to wrzucam Mu w kościele jakiś datek do Jego puszki.Wiem że będąc agnostyczką postępowanie takie to bez sensu ale strzeżonego Pan Bog strzeże.Poza tym ogólnie lubię tego świętego.
                          10.40
                          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 11:07
                            Hehe, dobre smile
                            11:07
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 22:26
                    Ha mnie już lecytyna nie uratuje. Pobiłam rekord kupując tacie dwa razy ta sama książkę na dwie różne okazje. Tata przeczytał raz, po jakimś roku kolejny raz i stwierdził: wiesz córcia ja chyba film widziałem na tej książce robiony, bo jak czytałem to cały czas miałem uczucie, że już to znam.
                    Cała rodzina taka...
                    22:25
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 22:32
                      Mam roztrzepanego domowo męża
                      A to kurde okazało się zaraźliwe, drogą płciową.
                      Jak szala do jutra nie znajdę, idę po coś nowego.
                      22. 32 ogladam to o ślubach, jaka ta Ewa wredna......
                    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 22:40
                      siostry!!!!! Kupuję dziecku czasem wieksze ciuchy jak jest okazja cenowa. I chowam. Na ogół do góry w szafie u córki w pokoju, ale wkładam tam tez rzeczy mało używane, sezonowe. Znalazłam niedawno za mały, nieużywany dres, i ze 3 koszulki letnie. Też nieużywane i za małe.
                      A kasy mało.
                      Na co mi Antoni w takich przypadkach, jak ja tego nawet nie szukałam, bo zapomniałam, że kupiłam.
                • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 22:46
                  ej, ja wam mogę swój numer podać, niech dzwoni kto chce,mogę stworzyć takie referencje, że pracodawca oniemieje ze szczęcia że cię ma. A za rok mi się zrewanżujecie
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 14.11.16, 23:35
      Ale był dzisiaj mróz. Przeprosiłam wszystkie okrycia zimowe, skoro jest tak zimno to mógłby chociaż śnieg spaść, to dzieć mój miałby radochę...
      Pogodziłam się z moim księciem, przeprosił i przyznał mi rację. Wszak księżniczka ma zawsze rację(nawet jak jej nie ma wink) smile
      23:35
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 07:33
        U mnie dziś za oknem wszystko oszronione a na liczniku 0 stopni.

Chciałabym taki drugi tron - siadałabym na nim po godzinach
        www.facebook.com/thisisinsiderdesign/videos/374702756204693/

7:32
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 07:58
          Tron cudownie zimowy. I ten kocyk, koniecznie w pakiecie z kocykiem.

7.58
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 15:44
          o błagam. ten tron wygląda jak odbyt, a człowiek w kocyku jak wypadnięty hemoroid. nie nie nie.
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 16:26
            Tron wygląda tak przytulaśnie i mięciuśko, że mogę być hemoroidem wink

16:26
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 17:05
              ja nie mam powołania żeby być hemoroidem, ale sypialenkę królewny śnieżki na wywczasie u krasnoludków to bym poprosiła:

https://41.media.tumblr.com/781ff564bf63458a7caee2b9edb10717/tumblr_n2ys71cl3L1ttdef4o1_500.jpg

16.05
              • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 17:16
                kup mi !!!!!

17:16
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 17:15
              Trzeba by mu kolor zmienić. Na wściekle czerwony, albo ciemnoniebieski.
              Szary faktycznie lekko odbytniczy.
              Ale poleżałby.
              17:15
              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 21:18
                czerwony z białym kocem wyglądałby też jak odbyt, z owsikiem dla odmiany
        • zla.m Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 19:03
          Heh, jak byłam w ciąży, to sobie zażyczyłam coś takiego (tylko mniejsze), taką pufę miękką. Miałam wizję, że tak z brzuchem sobie odpocznę, a potem będę maluszka karmić... Więc tak. Całkiem miło się w to zapada, ale wstać - z brzuchem! - to wyższa szkoła jazdy. Oraz całkowita utrata godności, gdyż najbardziej efektywne jest wyczołgiwanie się z tego na czworakach. Z noworodkiem nawet nie próbowałam używać. smile

19:03
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 19:27
            Bo to tron dla księżniczki (a widać wtedy jeszcze nie odkryłaś swojej prawdziwej natury), a księżniczka ma ludzi do podnoszenia się z takiego tronu, podobnie jak do innych czynności. Kilku dworzan załatwiłoby sprawę bez mrugnięcia okiem, a jakby akurat ich nie było, to mogłabyś wydać dekret, że nie ma nic niegodnego w wyczołgiwaniu się z tronu. Zły moment wybrałaś.

19.27
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:14
              Jak dla mnie to taki tron do buduaru, gdzie wstęp mają nieliczni. Księzniczka sobie w takim zalega i odpoczywa od trudów rządzenia królestwem. Leży i przełacza kanały w swoim ogromnym telewizorze, popijając kakao i chrupiąc marchewkę. I nikt nie widzi, że jest wrzodem i że się wyczołguje.
              20:14
              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:33
                Każde zamczysko rządzi się swoimi prawami. A i księżniczka powinna rozporządzać swoją władzą stosownie do potrzeb i okazji.

smile

20.33
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 08:32
        O i dobrze. Nie ma co w krolestwie drzec kotow.
        Ksiezniczki zawsze maja racje.
        Rano byl piekny ksiezyc smile
        8:32
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 10:43
          cauliflowerpl napisała:

> O i dobrze. Nie ma co w krolestwie drzec kotow.
          > Ksiezniczki zawsze maja racje.
          > Rano byl piekny ksiezyc smile
          > 8:32

-----------> Zgadzam się z Księżniczką Kalafiorową.I się cieszę Angeika że zgoda w pałacu zapanowałasmile
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 23:05
            Dziękuję Ci Niewiasto smile
            23:05
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 23:04
          A ja wczoraj w nocy księżyc podziwiała, wraz z mym księciem, co by romantycznie było smile
          Wszak zgadzam się, że był bardzo urokliwy i następny taki za jakieś 17 lat...
          23:04
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 19:30
      Dzisiaj mam dzień zaklinania rzeczywistości, w ramach którego m.in. zamierzałam sprowadzić wiosnę smakiem zupy szczawiowej. Wiosna nie przyszła, ale przynajmniej obiad był smaczny wink.

19.30
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:22
        Ja zrobiłam bigos. Wyszedł mi wielki garnek jutro będę obdarowywała dwór.

Zobaczcie nowy domek Baracka i Michelle:
        spws.homevisit.com/hvid/57970

20:22
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:35
          ja udoskonalilam fasolowke
          jezdem mistrzynią vege fasolówki
          20:35
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:40
            Dawaj przepis!

20.40
            • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 21:06
              na 3 l gar:

-około pol opakowania ( op ma 500g ) drobnej fasolki namoczonej na noc
              -2 średnie ziemniaki ( pokrojone w kostke)
              -2 małe marchewki (jw.)
              - po malym kawałku selera i pietruchy starte na tartce
              - 2 listki laurowe i 2 kulki ziela
              - duzy ząb czosnku
              - kostka bulionu warzywnego ( bo nie mialam bulionku zamrozonego )
              - można dodac lyzeczke jarzynki najlepiej bez soli

gotujemy az fasola będzie miekka a w tym czasie przygotowujemy sekrenty składnik czyli zasmazka!!! big_grinbig_grinbig_grin

zasmażka :

- jedna wielgachna cebula - kroimy w kosteczke i porządnie solimy i niech sobie siusia na deseczce
              - tofu wędzone z lidla ( koniecznie wędzone!!!) 1 i pol opakowania - kroimy w kostke i smażymy na oleju trochę mieszając

jak się zaczyna rumienic dodajemy posiusiana cebulke , smażymy az cebulka będzie zeszklona
              dodajemy 2 porządne lyzki maki pełnoziarnistej

prazymy to ze 2-3 minuty ciagle mieszając

wrzucamy do zupki, dodajemy lyzke majeranku i pieprz ( ja lubie dużo), razem się pobulgota z 5 minut i gotowe smile

21:06
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 21:26
          tego bigosu od wczoraj mi się chce, a dzisiaj późno wróciłam i nie było jak zrobić. Jaka to szkoda, że nie mam na zamku urządzenia do teleportowania, księżniczko Midweek moglabyś mi przysłać trochę.
          O ile dobrze pamiętam gdzie mieszkasz, to z twojego miasta do mojego zamku jest 157 kilometrów, wlasnie sprawdziłam. Jak dobrze rzucisz , to doleci.
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 23:07
        U mnie dzis były pierogi ruskie(wybaczcie że tak nie patriotycznie), a dla dziecia mego(księcia małego) ziemniaki z jajem sadzonym, gdyż z racji wieku swego do pierogów jeszcze nie przekonany smile
        23:07
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:27
      Okej, niedobrze. Mam 37,5 stopnia gorączki, od dwóch dni boli mnie gardło i ogóle chodzę podminowana, w złym humorze sad A do szkoły iść trzeba... bo seminarium się samo nie przeniesie...

Ale dziergam też nową czapkę na szydełku. Skończyła mi się włóczka sad I nie mam filcu, żeby zrobić uroczy znaczek na nią.

Nie mam już słoików, muszę na jutro zrobić zapiekankę. A mi się nie chce. Nie chce mi się też zrobić minutników do wywiadów, a muszę owe przestawić w czwartek, nie mogę przełożyć, bo już raz przełożyłam i to o całkiem słuszny kawał czasu.

Wszystkie leki mi się już przeterminowały, łykłam tylko Gripex (pół roku po terminie, ale co tam).

Mądrości Kobiety-Ślimaka względem prawidłowego chorowania:

https://chatolandia.pl/wp-content/uploads/2014/03/chorowanie.png
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:34
        popłakałam się big_grin

20:34
      • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 20:38
        Aż zapomniałam godziny - 20:38.
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 23:09
        Cudeńko big_grin
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 15.11.16, 23:10
          Ach i ja się zaczytałam i godziny zapomniałam wink
          23:10
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 06:14
            6:14 zimno i ciemno sad
    • feniks_z_popiolu Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 06:22
      6:21 środa deszcz za oknem słychać wstać się nie chce😔
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 09:22
        1500smile

9.22
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 10:38
          https://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/383f331fa4f060656d2d6e119a360bce_L.jpg

10:38
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 22:40
            Znalazłam dziś coś takiego wink

img.joemonster.org/images/vad/img_32787/65eb19fc550b0082da75844faa33d99d.jpg

22:40
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 16.11.16, 23:04
        Miałam dziś takiego globusa, że głowa mała.
        Przeszło, ale przeszło w lenistwo i całe popołudnie i wieczór marnowałam na kanapie. No, ale w końcu od czego są kanapy.
        23.03 byle do soboty
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 00:09
          byle do!
          być może to podzwonne pamiętnego wątku, ale już sobie zaczynam planować co przygotuję na wigilię big_grin
          pełna dowolność, stary wszystko zje a nikogo więcej się nie spodziewamy smile
          w głowie mam teraz wielki biały stół, a po nim biega korowód trzymających się za rączki: kociołek kapusty z grzybami, salaterka pierogów, śledzik w oleju z cebulką, barszczyk na domowym zakwasie, kutia, piernik staropolski, smażone dzwonka karpia... tak myślę, kto tam jeszcze pląsa, chyba kilka pierniczków w czekoladzie, muszę znaleźć jakiś przepis dobry, albo jeszcze lepiej, domowe zrobię z lukrem i jeszcze kupię Katarzynki w ilości hurtowej, to jedyne kupne ciastka jakie uwielbiam smile
          wychodzi że na tym stole trwa zaiste królewski bal!

23.09
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 00:30
            Ale ambitnie podchodzisz do tematu !
            Normalnie przerosłaś mistrzynię - założycielkę tamtego wątku.
            Ja co roku skracam menu i co roku wytaczamy się od stołu. W tym roku - grzybowy barszcz z uszkami, dla marud nieletnich barszcz czerwony. Pierogi z kapustą i grzybami. Karp smażony/łosoś dla marud. Kapusta z grochem dla dwóch niewyobrażających sobie wigilii bez tego aromatycznego ciapciarapcia. Makówki. Kompot z suszu. I to wsio. Sernik i makowiec do wrzucania przez całe święta. Na resztę dni przewiduję bigos na bogato, plus kaczkę/gęś pieczone, plus lekkie sałatki. Mama przytacha sałatkę śledziową. Wystarczy do przejedzenia i zapasów do mrożenia.
            Pod choinką bym chętnie znalazła coś z brylantów, suknię balową, ewentualnie torebkę.
            A najchętniej spokojną atmosferę i luz wewnętrzny. I urządzenie do zwalniania czasu, żeby nie leciała tak jak głupi do przodu
            00.30 dobranoc

• mid.week Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 06:47
              O to ja jestem jeszcze dalej bo bigos już mam. Dzwonek w telefonie też mam dopasowany na okazję. W sumie to mogę uznac, że juz po świętach.
              6:47
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 10:01
              żeby być uczciwym, to lista się pewnie skróci, na razie w wyobraźni mieści się wszystko a jak przyjdzie co do czego to wygra lenistwo.
              teraz mi przyszło do głowy, że w sumie chrzanić karpia, halibut smażony lepszy i świeższy bo kupiony od rybaka (połowcy? jak kto mieszka na południe od Londynu, jeździ sobie nad morze i zainteresowany to podłubię za adresem).

weekendzik nadchodzi! a to oznacza że najpierw potrolluję wieczorem na forum do oporu, a potem w sobotę rano również będę spać do oporu. zamawiam na sobotę rano szarą pogodę z deszczem, coby się lepiej spało. i tak od 11tej słońce. jak się nie da, to może być samo słońce ostatecznie.

09.01
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 10:19
            Bosz, ja zaplanowalam na wigilie ogladanie filmow.
            Kolezanka zaproponowala polska wigilie i wcale mi sie nie chce nic przygotowywac big_grin
            Len jestem potworny i nieswiateczny.
            Ciesze sie, ze jest piatek.
            10:19
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 16:10
              ja się jaram jak dzika pochodnia własnoręcznie ukiszonym barszczykiem, własnoręcznie zrobionym piernikiem staropolskim i własnoręcznie sklejonymi uszkami. filmy to swoją drogą. ale coś trzeba do tych filmów spożywać. na przykład górę podsmażonych pierogów z grzybami.
              • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 16:15
                >na przykład górę podsmażonych pierogów z grzybami.

tak wygląda moja wersja raju, rzeki barszczyku wijące się miedzy gorami pierogów

16:15
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 19:58
                  Oj tak! - powiedziałam ja, ocierając z brody tłuszczyk po ruskich. Z tym, że wolę akurat wszystkie inne poza grzybowymi. Ja bym mogła je jeść i jeść i jeść. I też bym pewnie zgubiła pochwę i macicę w tym nadmiarze brzucha. Może to jest przyczyna niewiedzy o anatomii...?
                  19:58
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 06:23
      Przez całą noc domalowywałam nowe święta do kalendarza na przyszły rok. Teraz to już mi się nie opłaca kłaść, więc tego... przynajmniej zjem śniadanko. Porządne, a nie bułkę złapaną w biegu.

06:23
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 07:21
        Ach zazdroszczę tej młodości smile.
        Po nieprzespanej nocy - teraz muszę na kartce spisywać swoje podstawowe dane osobowe i chwiejnym krokiem przewegetować do wieczora wink. A kiedyś - dwa, trzy ziewnięcia i leciało się na wykłady.......

Ze starości to człowiek kapcanieje, na zużytej baterii jedzie.
        07.20 czwartek
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 09:07
          Ano, pięknie, fajnie, ale już zaliczyłam pierwszy dzisiaj freak-out, czyli - znowu ubzdurałam sobie, że pieprzyk, co go mam zwykle ukrytego pod włosami, jest jakiś dziwny. A, i krostka na kolanie. Też dziwna. I plamka na udzie.
          W związku z czym za tydzień wydam ponad stówę, żeby tylko pani doktor dermatolog stwierdziła, że wszystko jest w porządku - tak, jak jakiś czas temu zrobiłam z panią doktor ginekolog.

Ja naprawdę jestem panikarą.

09:07, idę do szkoły.
    • zla.m Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 09:13
      Dziś Dzień Bez Długów i Dzień Studenta. Nie wiem, jak się obchodzi dzień bez długów... tego dnia nie wlicza się  w odsetki,czy jak? Czy też może można dziś wypowiedzieć umowę kredytową bez żadnych konsekwencji...

Ale wiem jak połączyć te święta: bierzemy Studenta z długami (czyli randomowy student) i uiszczamy za niego należności. Dłużnik szczęśliwy, Student szczęśliwy idzie w miasto narobić kolejnych długów, my wychodzimy na frajera.... Ech, chędożyć. Nie obchodzę!

09:13
      • zla.m Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 09:40
        errata: Wierzyciel szczęśliwy, Student szczęśliwy....

09:39

tak, mam lepsze zajęcia tongue_out
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 09:50
          Zaliczylm dzis w nocy ulge stulecia. Snily mi sie wojny, katastrofy, ale nawet powtarzajacy sie "sen emigranta" (jestem w Polsce i musze dokonczyc studia i mysle "co ja tu robie, przeciez powinnam byc w Hiszpanii, co ja powiem szeeofwi?") nie wywolal we mnie takiej ulgi po przebudzeniu.

Otoz w moim miejscu pracy uprawialam pijana i naga cos w stylu gimnastyki artystycznej. I wszedl znajomy. I wtedy zaczelam sie wyglupiac skakac i takie tam. Potem wytrzezwialam i myslalam o tym, jakbardzi mi wstyd. Ucieklam z pracy wczesniej i nie poszlam na zebranie.
          I wtedy sie obudzilam.
          I pomyslalam: "Nie mam kaca. Wiec nic nie pilam. Czyli to byl tylko sen" big_grin
          Oczywiscie pierwsza z osob, ktora zobaczylam po przyjsciu do pracy byl wlasnie ten znajomy ze snu, wiec ponownie oczulam ulge.

9:50
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 15:19
          Ja jestem cała za! Daj mie swój hajs big_grin

15:19
    • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 09:48
      kocham moja nowa zmywarke

09:48
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 10:29
        Nie mam męża ani zmywarki, moje zycie jest takie puste...

10:29
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 11:10
          kup ( zmywarke , nie meza)
          można jednocześnie myc naczynia i rozmrazac pierogi smile
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 13:11
            Cholewka, znow kasting do filmu w moim miescie surprised
            Korci, pewnie za pare dni wysle big_grin
            13:11
            • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 13:30
              ic
              zostaniesz slawna

13:30
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 13:49
                Nie chce byc slawna, bo beda o mnie na Pudelku pisac.
                Ale doswiadczenie mogloby byc fajne.
                13:49
                • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 13:56
                  musisz!!!
                  jak będziesz slawna to pojedziesz do holiłudu i będziesz imprezować z gwiazdami
                  weźmiesz mnie jako osobe towarzyszaca na jakies party i tam alexander skarsgard mnie zobaczy i zakocha się we mnie od pierwszego wejzenia

pomysl o mojej przyszłości !!!

13:56
                  • zla.m Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 14:54
                    Ale że co? Że wtedy tak zostawisz i męża, i zmywarkę?

14:54
                    • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 14:56
                      a tam meza
                      konkubent zwykly big_grin
                      a zmywarke mi Alex kupi nastepna
                      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 14:57
                        14:56 oczywiscie
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 14:53
      Zrobiłam zupę brokułową i mam chwile czasu na dopicie kawy. Dzieć śpi i chwila spokoju.
      Cały dzień pada deszcz i jest szaro, buro i ponuro. Lepiej jakby spadł śnieg smile
      14:53
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 17.11.16, 15:32
        Ja miałam pomidorową. I bigos. Znowu bigos. Zamroziłam 3 porcje obiadowe, nakarmiłam koleżanki córki a ta cholera dalej jest. Teraz mi się chce fasolki po bretońsku.
        Kawa! to jest to o czym dziś zapomniałam.
        Jak już porzucicie swoje zmywarki dla hollywoodzkich aktorów to ja chętnie je przygarnę. No przynajmniej jedną...
        Lady Kalafior - trzymam kciuki za twoją karierę (nie tylko z podowu zmywarki!)
        15:32

• jan.kran Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 01:08
          Jakośc mojego życia poprawiła się znacznie od kilku miesięcy od kiedy mam
          zmywarkę.

1.08
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 07:28
            To może jak kupię zmywarkę dostanę fajną pracę i ozdrowieję...

Dziś Dzień Wiedzy o Antybiotykach.
            "Naukowcom, dzięki badaniom nad 9 gatunkami żab, udało się zidentyfikować do tej pory aż 700 różnych peptydów o działaniu przeciwbakteryjnym." Dlatego pocałunek księca-żaby ma właściwości lecznicze, należy jednak uważac aby nie przedawkować!

7:28
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 08:15
      Czas to jednak ma niebywałe znaczenie. Np okazuje się, że godzina narodzina wplywa na osobowość, temperament i nasze zdolności. Niebywałe. Szkoda, że nie urodziłam się w godzinie dającej jakieś intratniejsze umiejętności niż empatia, ale cóż - zegara nie oszukam:

www.lolmania.pl/lol/30362/odkryj-jaki-wplyw-na-twoja-osobowosc-ma-godzina-urodzenia.html

8:15
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 16:23
        a jak ja się urodziłam równo o 4 to co mam kliknąć ?
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 19:51
          No to masz do wyboru albo do 4, albo po 4 i wybierasz fajniejsze smile
          19:51
          • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 20:52
            przed bardziej pasuje
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 16:23
        Strach czytać.
        Ten czas to wszystko może. Jak chce to goi rany, pieniądz niektórym daje. Innych nadgryza zębem.
        Żywioł biegnący.

W związku z mijającym czasem i z okazji piątku chciałam zaprezentować księżniczkom swoje przemyślenia. Dziś wyjątkowo mądre.
        Otóż nasz wątek przetrwał plagiatujący go chwilowo wątek konkurencyjny. Czyli można domniemywać, że jesteśmy bezkonkurencyjne.
        Bo że wyjątkowe, jedyne i niepowtarzalne to ustaliłyśmu dawno.

16.23 piątek i mogłoby tak zostać

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 16:45
          Jesteśmy. Jak na prawdziwe księżniczki przystało.
          Tylko mógłby ten czas wolniej płynąć, bo mam kupę rzeczy do zrobienia (między innymi herbatkę wypić), a o szóstej muszę zacząć ładować rower do auta.
          16:45.
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 19:27
            Jak kiedyś dojdziemy do level master w temacie czasu to go sobie zatrzymamy w piątek po południu wink Zawsze mi się marzyło, że mam maszynkę do wstrzymywania czasu i jest tak jak na filmach - wszyscy zastygnięci, a ja sobie chodze po mieście i robię co chcę. I jem co chcę bez konsekwencji, bo przecież czas stoi i kalorie nie maja kiedy się wchłonąć.

19:27
            • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 21:07
              big_grin

19:27
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 22:37
      Melduję się i ja drogie Księżniczki.
      Jutro jadę z synem na pierwszy z serii zabieg laserem, na poprawienie wyglądu tej blizny pooparzeniowej i mocno się denerwuje. Musiałam umówić go na wizytę prywatną bo na nfz najbliższy termin we wrześniu, ale trudno. Mam nadzieję, że nie będzie go bolało i że mu to pomoże. Trzymajcie jutro o 14 stej mocno kciuki, żeby mocno nie płakał.
      22:37
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 18.11.16, 22:38
        Tzn trzymajcie kciuki od jutra do poniedziałku smile
        O 14-stej mamy zabieg...
        22:38
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 00:53
          Będę trzymać !!!
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 02:05
            ja też!
            2:05
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 12:11
              Ja też !
              Trzymam za dzielnego chłopaczka !
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 11:46
      Byłam wczoraj na imprezie i zamiast zrelaksowana i wybawiona wróciłam zdołowana - czy rocznikom 40+ na mózg padło z tymi rozwodami? (kolejne dwie osoby trafiają właśnie na "rynek wtórny"). W ciągu roku to już chyba 5 par. Też powinnam się rozwieść, żeby mieścić się w normie? ;p

Szukam dobrego pretekstu do powrotu do łóżka...

11.46
      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 13:10
        Robię obiad i też myślę o łóżku, źle się czuję, zimno mi i boli mnie gardło. Na dworze ciemno, zimno i kropi. Nastrój do d.... A na dodatek dzisiaj święto toalet, wena mnie opuściła, za dużo tych świąt i już nie wiem jak je obchodzić. Przychodzi mi do głowy chyba najbardziej oczywista rzecz, ale chciałabym jakoś bardziej finezyjnie.
        13.10
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 13:33
          toaleta :
          1. «ubikacja z umywalnią w lokalu publicznym»
          2. «czynności wykonywane w celu utrzymania czystości i ładnego wyglądu»
          3. «elegancka suknia przeznaczona na specjalne uroczystości»

kup se fajna kiecke

13:33
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 13:33
          a ja ciągle w łóżku, z przerwą na przygotowanie śniadania - właśnie opchnęłam ogromną michę kaszki manny i czuję jak mnie od środka grzeje.
          za oknem polatuje szybowiec.
          12.33
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 16:59
            Amante zabrał mnie na rowerowy "spacer".
            Spacer był level master.
            Bo i amante jest level master smile
            16:59
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 17:42
              No toć poniżej level master nie wydałybyśmy cię za mąż.

17.42
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 17:43
              Dostałam gołabki mamusine. Ino dwa ale zawsze coś.
              17:42 i juz ciemno. I leje.

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:30
                Też chcę, ale ze dwa garnki! U mnie wspólne rodzicielskie (tata kisi kapustę, mama robi z niej gołąbki). Jak żyć?!

19.30

• ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:09
              to i dobrze, ale może trzeba go poddać jakimś dodatkowym testom? Może by jakiś test czy ankietę dla niego ułożyć.Jakby co, to jesteśmy do dyspozycji. W końcu nie zawsze jest księżniczka do wzięcia.
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:39
                Ech, lepiej nie, bo wyjdzie kiepsko big_grin Ale lubię mojego amante mimo wszystkich jego wad.
                A poza tym ma dwa koty i piękne nogi, co przyćmiewa absolutnie wszystko.
                Pokażę Wam, gdzie byliśmy: a byliśmy w opuszczonym tartaku i przy wiszącym moście. Oba miejsca robią wrażenie i bardzo mi szkoda, że most jest w fatalnym stanie, bo chociaż prowadzi donikąd, jest piękny.
                Komin tartaku ma 40 metrów wysokości!
                19:39
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/aAxRhhIzWorQ6D3vCB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/JvDi1gNcabiUztsy1B.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/mADrNnQiWGKONjYIkB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/4RgSTJxaC18obRPJhB.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/BSfZQ0bQBBzHyayl9B.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/11clGxWfjE3xJ9Bb4B.jpg
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/TSaiAWb7MQoWEKCk5B.jpg
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:42
                  Może pytanie durne, ale po co komin w tartaku?!

19.42
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:44
                    Ha! Wcale nie durne.
                    Albowiem oprócz tartaku była tam też wytwórnia węgla drzewnego oraz destylarnia substancji chemicznych wszelakich.
                    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:46
                      Destylarnia substancji wszelakich brzmi interesująco...

19.47

• gama2003 Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:58
                      Most niepokojąco romantyczny.
                      Poszłabym na jaką randkę, ale mąż dziś odmówił współpracy. Śpi z poduszką na głowie, wcześniej zagroził karalnie, że zabije, jak ktoś go obudzi. Niby mówił do psa.....

Zjadłabym gołąbków, mamine najlepsze....
                      Trzeba rodzicielkę namówić na hurtową ilość. Bo tylko taka mnie nasycie.
                      Jestem gołąbkowym- hurtowym-skrypożercą smile
                      19.57 sobota
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 20:15
                        Ja mu się nie dziwię. Sama padam na pysk, miałam ambitny plan posprzątania kuchni ale chyba nic z tego dziś nie będzie...
                        Poczytam chwilkę i palulu.
                        20:15
                        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 20.11.16, 07:47
                          Wcale nie poczytałam, od razu padłam.
                          Za to dziś od szóstej jestem na nogach. Lubię się budzić w weekend po ciemku, piję sobie kawkę i czekam, aż się dzień zrobi.
                          Dziś dzień będzie zachmurzony a w południe spotkam się z przyjaciółkami.
                          Potem posprzątam kuchnię big_grin I zrobię falafele.
                          7:47
                          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 20.11.16, 16:32
                            moje jestestwo zaatakowane przez katar i kaszel.
                            mleko z miodem, imbirem i czosnkiem wypite. teraz jestem czosnkowym burrito zawiniętym w koc, zaraz założę słuchawki na uszy i będę słuchać fal theta 7Hz. niedzielna lewitacja to jest to.
                            15.32
    • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:40
      laboratorium pieśni w końcu wydalo plyte big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 19:50
        a w Madrycie była biba z królem i królowa, a nas nie zaproszono sad
        www.plotek.pl/plotek/7,78649,21001202,krolowa-letizia-jak-zawsze-wygladala-cudownie-zapomnicie-o.html

19:50
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 20:07
          biednemu wiatr zawsze w oczy
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 19.11.16, 20:13
          Ale to na tygodniu było.
          Ja na tygodniu nie baluję big_grin
          20:13
    • zla.m Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 14:15
      Chciałam poinformować, że dziś imieniny obchodzą Janusz, Twardosław i Maria. Z tego miejsca życzę wszystkim księżniczkom, by ich książęta (mężowie, partnerzy, amantes, konkubini, FF i tak dalej) nie byli Januszami biznesu, ale w pewnych okolicznościach przyrody zawsze nosili dumne miano Twardosława.

14:15
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 16:22
        Dziękuję za życzenia.
        Ja chciałam powiedzieć, że nadejszła wiekopomna chwila, w której - natchniona piątkowym wykładem i książką - postanowiłam wziąć się solidnie za zorganizowane i przemyślane treningi.
        Idę więc na Amazona kupić sobie mój pierwszy pulsometr.
        I zobaczymy co się uda z tego ciałka wycisnąć big_grin
        16:22
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 17:24
          życzę powodzenia.
          po powrocie z pracy wpadłam w szał sprzątania. kuchnia błyszczy.
          bawię się (jak kot myszą) myślą o pójściu najpierw na siłownię, a potem do sauny. odświeżyłby człowiek swój karnecik, ale w ziąb wyspowy nie chce mi się wyjść. z drugiej strony, skoro mnie ciągnie żeby sobie potruchtać na bieżni albo pocisnąć na rowerku, to szkoda marnować potencjał chęci. zobaczymy, daję sobie jeszcze chwilę.
          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 00:06
            byłam... w saunie. na siłownię to już mi się nie chciało wracać do domu po ciuchy i buty, chociaż okazało się że wcale ziąbu nie ma, tylko ciepławym wiatrem podwiewa... brytyjski halny... jasne... podobno mają być albo już są jakieś wichury...
            nadużywam wielokropków aby wyrazić słabość i ledwodychanie. nadużyłam sauny... i tak zawsze stamtąd wychodzę czerwona na gębie jak solidny tankowiec... a dziś jeszcze jakieś takie pogodzicho, wietrzne, ocieplone z nagła popołudniu... lokalny halny... cholera wie, może jakiś klifny... i tak se leżę i dyszę jak ryba wyjęta z wody... zasadźcie orchidee na moim grobie smile

co zaskakujące, dalej mam ochotę iść na siłownię. bardzo mnie korci chodzenie/truchtanie/jazda na maszynach, bo w tym cholernym zadupiewie nie bardzo jest gdzie pójść na żywo, a zresztą nie lubię tego miejsca, więc nawet się szukać nie chce. a na siłowni proszę ja was jest takie ustrojstwo pt. ruchome schody - i już można z audiobookiem pomykać na szczyt Wieży Eiffla na przykład! spróbuję się zmobilizować jutro, nie lza opuścić, z gęby cholewę robić, skoro się tak postanowiło wobec gremium księżniczkowego!

23.06
            23.05
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 10:26
              Tak jest! Ksiezniczka moze wszystko. Ja do sauny pojde dzis, moze tez poplywam, ale cwiczenia silowe odwalilam z rana z amante. Nie byl to dziki seks. Niestety.
              A wkurzyli mnie w pracy.
              Bo ja sie po jajkach drapie czasem, jak mamy malo roboty.
              Ale nasi pracownicy fizyczni zapomnieli, ze jak trzeba, to kalafior zapier**lac potrafi.
              I dzis mi wyskoczyli, ze zadanie X robi sie w 20 minut i kropka, i "sprawdz i zobaczysz".
              Zapomnieli, ze zadanie X zrobilam w zyciu kilka tysiecy razy. W minut 9.
              Moge im dac 13.
              Ja duzo zniese, ale nie jak sie mnie w bambuko robi.
              10:26
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 19:39
                albo spać do 13:00... dziś pobiłam wszelkie światowe rekordy w spaniu na czas!

19:39
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 19:56
        Dziś też (jeszcze) trwa Dzień Życzliwości. W ramach świętowania pomogłam tacie i pstryknęłam dwóm młodym damom foty do dowodów i przy okazji kilka portrecików. Od życzliwych dostałam czekoladę i masaż.
        19:56
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 16:58
      Dziś zbombardowano, poza kolejnymi dziesiątkami celów, schrobisko dla kotków w Aleppo. Bomby zabiły... nie wiem ile, ale pewnie większość, jak nie wszystkie. Nie wiem, co z tym panem, co to prowadził. Mam nadzieję, że żyje, otrząśnie się i będzie działał dalej sad wkładał w to pewnie całe serce...

Tak, zdaję sobie sprawę, że zginęły też dziesiątki kobiet i dzieci. Ich też żal.

Mogliby się wszyscy wreszcie opamiętać, po co im to wszystko, ta cała krew...

16:56
      • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 00:10
        a weź, człowiek to istota autodestrukcyjna jest i zagładę ma wpisaną w życiorys.
        słyszałaś o małpie i hidżabie? małpa nie żyje, i kilkadziesiąt osób też. jesteśmy zakałą świata. Lennona sobie posłuchajmy, Imagine.
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 23:36
      Witam Drogie Księżniczki.
      Melduję, że zabiegi laserem dla mojego syna to więcej strachu niż to warte. Ale oczywiście na widok Pani fizjoterapeutki syn wpadł w histerię, gdyż ma traumę po szpitalną. Tak biedny płakał aż prawie gardło sobie zdarł, a gdzie to jeszcze cały tydzień z nim chodzić, albo i dłużej.
      Twierdzi, że go nie boli, bo się pytałam ale i tak strasznie płacze i wszelkie zabawianie nie skutkuje. Serce mi się kraja, ale muszę być twarda bo to dla jego dobra. Całe naświetlanie trwa 3 minuty i cały czas jest płacz...
      O tyle dobrze, że mąż może wejść ze mną i wspólnie go trzymamy etc. Także chociaż o tyle mam lżej, że tym razem wszystko rozkłada się na dwoje. Od razu mąż sobie machnął magnetronik na swój bark i też ma mieć 10 serii.
      Jak on juz tam sobie leży to my z synem spacerujemy.
      Mam nadzieję, że z wizyty na wizytę będzie coraz mniej spanikowany i że mu to pomoże.
      Poza tym mieliśmy z mężem "dzień dziecka" i kupiliśmy sobie pizzę na obiad(synuś miał rosołek smile)
      Moja pierwsza pizza od nie wiem jakiego czasu. Ale należało nam się wink
      Pogoda dopisuje, ciągle powyżej zera i słoneczko.
      Kupiłam kalendarze adwentowe ze słodyczami i wielkiego 500g Mikołaja z czekolady(póki co będzie jako dekoracja smile). Żeby nie było, synek dostanie...
      Dobrej nocy Księżniczki
      Księżniczka Angeika udaje się na spoczynek wink
      23:36
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 21.11.16, 23:54
        A niech krzyczy bidulinek.
        Pewnie by chciał inwektywami porzucać, ale dobrze wychowany jest to sobie ciutkę powrzeszczy. Jest bardzo dzielny, naprawdę szacun dla młodego książątka.
        Należy mu się za to czekoladowych Mikołajów, reniferów, bałwanków i co tylko.
        Czekolada na tajne właściwości przeciwbólowe - wiem po sobie.
        23.53 pora spać....
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 00:00
        Dzielni jesteście wszyscy troje. Czytam co piszesz i od razu mój paskudny dzień wydaje się mniej paskudny, bo moje całodzienne trudności bledną w porównaniu z uzasadnionym strachem twojego malucha i twoimi przeżyciami z tym związanymi. Grunt to odpowiednia perspektywa smile.

00.00 (idę się przespać na chwilę, bo zaraz trzeba wstawać)
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 22.11.16, 10:23
        Jestescie bardzo dzielni!! Oby sie synek szybko przyzwyczail do zabiegow.
        10:22
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 13:51
          Dziękuję Wam bardzo Księżniczki. Wzruszyłam się Twoim postem Klamkas. Miło czytać, że moje przeżycia wychodzą komuś "na dobre".
          Ostatnio rozmawiałam z moją mamą i powiedziałam jej, że to wszystko co przytrafiło się mojej rodzinie to jakiś kataklizm. Za dobrze mi się układało, zdrowi dopisywało etc, wiec w końcu musiało się wydarzyć coś złego i to z potężną siłą.
          Najgorsze za Nami, chociaż wciąż mam w głowie ten wypadek, płacz syna i nie wiem czy kiedykolwiek zapomnę. Skupiam się na synku, żeby nie miał blizn i całej tej kosmetycznej sprawie. Serce mi się kraja jak on płacze podczas tego naświetlania, ale Panie fizjo powiedziała że jest to koniecznie bo w jednym miejscu wytworzył się niewielki bliznowiec i jak mały będzie rósł, to będzie mu to ściągać i go boleć. Więc to nie tylko kwestia jego przeszłego wyglądu, ale także i zdrowia. Więc zaciskamy zęby i naświetlamy. Wczoraj chociaż szybciej się uspokoił po wszystkim i mam nadzieję, że dziś będzie w ogóle mniej płakał. Dziś będzie czwarty zabieg, a ma mieć 10. Jak skóra będzie dobrze reagować to wydłużymy zabiegi. Na koniec Pani Fizjo to oceni...
          Idę wstawić obiad, póki syn śpi. Dziś mam rybkę i surówkę z własnoręcznie robionej kiszonej kapusty smile
          13:51
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 01:20
      Nie wiem co to Angel Ball ale Księżniczki tam bywają:

www.pudelek.pl/artykul/101056/zobaczcie_wszystkie_kreacje_z_angel_ball_2016_zdjecia_s/foto_1#s1

01:20
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 14:27
        Zrobilam w pracy dzihad.
        14:27
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 14:33
          i tak trzymać

14:33
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 16:34
          O, ty też? big_grin

16.34
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 16:50
            Ja też.
            No qwa. Wczoraj stoczyłam batalię pod tytułem "pracę fizyczną X robi się w 13 minut (ja robię w 8) a nie w 20" i sprawa stanęła na 16, bo tak było logicznie biorąc pod uwagę przerwy w pracy i zmęczenie. Oraz drugą batalię o kolejność wykonywania operacji pod hasłem "ale mi jest tak wygodniej/lepiej/fajniej/szybciej"
            A dziś cały dzień obserwuję, jak się pracownik, pardon maj frencz, opier**la.
            Więc się wściekłam i powiedziałam, że jak tak, to obniżamy czas do minut 13.
            A oni mi na to, że "w 13 się nie da".
            No to pierdyknęłam pięścią w stół i powiedziałam, że skoro zostało już mało pracy, to ja zrobię to sama.
            I pokazałam, że się da. Z uśmiechem na ustach i bez szczególnego zmęczenia.

Przy następnej pracy dla moich klientów będą zapierniczać moim rytmem. Ciekawe co wtedy powiedzą? "Aaaa, bo Ty nie palisz to możesz pracować wydajniej?" Hłe hłe.

Ja mam wielką cierpliwość, ale jak mi się skończy to nadawałabym się na kapo.
            16:50
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:28
              Już ciiiii.... chlapnij sobie kielich białego wina (czy coś) na ukojenie nerwów. Ja tak zrobiłam i już mi lepiej wink.

A moich otentegowałam za głupie ściemnianie w imię nie wiadomo czego. Od dwóch tygodni ich pytam jak im idzie robota, co 2 dzień słyszę, że już prawie są gotowi. Dzisiaj zażądałam prezentacji tego co mają, żeby wiedzieć co to za "prawie". No i prawie nic nie mają ;p. Nie mogliby powiedzieć normalnie "nie wyrabiamy się, musimy najpierw skończyć to i tamto, a potem weźmiemy się za sramto, a w ogóle zamiast się nudzić w biurze chooo nam pomóc"?
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:47
                Ludzie naprawdę wdupiemają własne obowiązki.
                Nie chlapnę se, ale se popedałuję.
                Bo jakby tego było mało, mój pulsometr leży w punkcie odbioru ale odebrać go nei mogę bo mają błąd w systemie. Albo pani obsługująca ma błąd w głowie, bo tak się zachowuje.
                18:47.
                Zamykają o 20.
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:59
                  Ja im trochę zazdroszczę. Tym co wdupiemają. Jestem na przeciwnym biegunie, przejmuję się za cały dwór.
                  Królewna puszcza na youtube Justina Biebera i śpiewa z nim na głos. Mam chyba głuchych sąsiadów bo nikt mi jeszcze się do drzwi nie dobija.

18:59
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 20:00
                  >Ludzie naprawdę wdupiemają własne obowiązki.

A, nie nawet nie to, bo oni naprawdę są zarobieni. Tylko powiedzieliby jak ludzie, że jeszcze nie mieli czasu się tym zająć, szczególnie, że mi informacja o terminie zakończenia prac była potrzebna bardziej do zaplanowania kiedy wpłynie kasa za zamówienie i żeby podać orientacyjny termin realizacji, a nie dlatego, że terminy nas gonią. Ale nie, ściemniają licho wie po co. I jeszcze obrażeni, że oni zarobieni, a ja się ich czepiam. Nie mogą powiedzieć jak ludzie, że potrzebują pomocy? Co ja wróżka, jestem? ;p

20.00
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 20:23
                    Dziwni jacyś faktycznie.
                    Ja też bym chciała mieć w dupie. Stwierdziłam dziś, że w przyszłym życiu nie będę się uczyć, zostanę pracownikiem fizycznym i będę wku...ać przełożonych narzekaniem, że mi każą pracować.
                    Paczki mi nie wydano.
                    Amazon odrzuca mój numer telefonu jak chcę aktywować powiadomienia.
                    Jak pedałowałam na rowerze to zadzwonił do mnie telefon a potem dzwonek do drzwi.
                    Potrzebuję dnia na bezludnej wyspie.
                    Wiem, ludzie mają większe problemy sad
                    20:23, idę do łózka poczytać.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:30
      Automat do kawy zżarł mi 2 złote sad

18:30
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:50
        a to uj sad z kopa chociaż mu dalas ?

18:50
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 19:47
          Nie, bo obok jest portier i by mnie ochrzanił sad

Ale aktualnie wpycham w siebie pyszne naleśniki w syropem klonowym <3

19:47
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 18:50
        Dzisiejszy dzień zżarł mi znacznie więcej.
        Odkryłam w drogerii całą serię rosyjskich kosmetyków babuszki agafii. Byłam dzielna i kupiłam tylko mydło, bo stare już się kończy. I tusz do rzęs, tak przy okazji, bo promocję mieli. W ostatniej chwili przypomniałam sobie o urodzinach rodzicielki - popędziłam po tort i prezent. Mloda ze szkoły przyniosła wiadomość, że na jakiś występ potrzebuje strój. Biegałysmy po sklepach i oczywiście wybłagała dodatkowe bluzeczki... Skarbiec opustoszał sad
        18:50
    • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 21:11
      no więc jest 21:11
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 21:39
      Niby królowa jest tylko jedna, ale drogie księżniczki, w wątku o wątkach nominują nas na wątek roku, co chyba oznacza, że możemy stać się królowymi forum. Chyba na wszelki wypadek sprawię sobie nową suknię i koronę, jak myślicie?

21.39
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:04
        Sama mialam zglosic, bo - nie oszukujmy sie - to nie jest jakis tam watek. To jest THE watek.
        Ale ja jestem skromna wiec nie zglosilam.
        22:04 kotka mi chrapie wiec i ja gasze swiatlo.
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:17
          No właśnie. Dlatego żal go na wątek roku. Wątek stulecia byłby dobry. Skromność dobra rzecz, ale swoją wartość trzeba znać...

22.17
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 01:08
            Wątkodawczyni zaproponowała abyśmy nosiły tytuł wątku Tysiąclecia smile
            Oj, to ja też pomyślę o nowej suki na tę okazje.
            1:08
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 21:39
      Mam jakąś depresję chyba. Co się robi ,żeby przegonić księżniczkowy dół?
      Wszystko mnie jakoś przytłacza, jakby zamkowy sufit miał się zawalić.
      21.39
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 21:47
        Sufit podeprzyj księciem, jak za niski, to podstaw mu krzesełko...

21.48
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:00
          Niestety, sufit muszę podpierać ja. Za ciężki się robi.
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:13
            Mozemy Cie zamknac w wiezy z widokiem na penisowa skale i bedziesz miala wszystko w dupie.
            Trzymajcie sie mocno! I sufit niech jaj nie robi!
            22:13
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:19
              Jesteś geniuszem radzenia sobie z kryzysami. Zapamiętam na przyszłość. Żeby jeszcze dojazd do penisowego zamku był łatwiejszy, to mknęłabym do niego co chwilę.

22.19
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:16
            To faktycznie kaplica.

Na dół najlepsze sen/wino/koty w dowolnej kolejności i/lub konfiguracji. Ale węszę u ciebie nie dół, a kryzys/problemy we dworze. Jak to drugie to nie podpowiem, ale pamiętaj, że jesteśmy dobre w napinaniu różnych mięśni w każdej możliwej intencji (nawet nieznanej).

22.16

• mid.week Re: Która godzina? 2.0 23.11.16, 22:19
            Te sufity coś słabej są konstrukcji, lecą jeden po drugim. Może niech się walą, strop wyżej odsłoną, teraz są modne takie wnętrza przestrzenne do góry.
            22:19
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 16:29
        Klamkas poleca na doła wino, ale koniecznie musi być w specjalnej karafce:
        lh3.googleusercontent.com/RIO1kLa6QQR36PHJq-zOutnH6fZSTznxhfw3OQQVhYNXNxMjIgxyCQK8ckthYTlBKc70vZfT_Q0SVcQJrTNSDcEiHnVkrRcUtgIr9jq-zenJ7HCJKeMyDj4NvRDuAXk8l-WvnSz0TsKLdVzhvfTn9xsLHr3YbNM1_tyyV8kMvnNV7VYacHNHk7Biqa_wRWn8MCL4Zmq3JJBe3hsQrlHIvdtUekhgoYGSfhhImO5SyV-T-L8OMsvHeAKtb5lEgeMOc0EbB9wmPuEBUA9AErg2WI_3BkhmuE41xIwksSy3ObIAQxVm1MSkTdW2n7hzN5Y5vk8MxJV90vWz0djAxpCXSENNqjE0eYK5brK96m4c1zUi2yzVVtvhfrSA_cCxZGjuh_1eFtd_Upm76rB2Hv7xbnNtJs5tH3RFVGEcNvBS-d395zaK2Td_RDuUW0RVwNdoKrbQlCwjxY5dflIWhtVzaqE6bpjoQQrqnLL2gvCJxSZwVtSM3sP4vmgRHn059gxCfMnKqW132IDJVhe8THIjwhSP9gotfZKaigP6JYVDlw=w908-h681-no
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 16:31
          Doły mijają. Wiem po sobie. Trzymam kciuki smile
          16:30
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 16:36
          Piękna!!
          Z takiej karafki to bym całą butlę tego wine, nomen omen, obciągnęła.
          16:36
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 16:48
            A'propos picia, właśnie czytam, że "piwo izotoniczne", w reklamie kórego PRAWIE wystąpiłam, zostało uznane za "ani to piwo, ani izotoniczne" przez Narodową Radę Kolegiów Medycznych.
            Nie jestem zaskoczona, ale z drugiej strony za reklamę płacili pięć stów, a pyska i tak by mi nie było widać, bo kask i okulary.
            I nie wiem, czy to dobrze, czy źle że się nie sprzedałam (niezależnie od moich chęci) big_grin
            16:48
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 22:48
            Obciągnąć wino. Cudeńko big_grin
            Aż sama nabrałam ochoty na obciąganie...
            Tego wina big_grin
            22:48
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 17:54
          To już wiemy w czym podać wino na weselu Lady Kalafiorowej z amante amigo big_grin
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 20:35
          No i powiedzenie "obciągnąc wino" nabrało nowego znaczenia...
          Swoją drogą nie wiedziałam, że asortyment penisowy jest aż tak bogaty. Ogrom dodatków do zamku można znaleźć.
          20:35

• hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 20:48
            obciągam wino ze swoja dziewczyna lalala

20:48
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 21:10
            No to macie jeszcze patelnię do smażenia jajek od pani Wachowicz do kompletu.
            Do przygotowania śniadania na zamku jak znalazł.
            https://e5.pudelek.pl/039f6b113098247464391035f75201d932b1b765
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 01:06
      1:06 Idę w końcu spać. Dobranoc Królewny...
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 07:04
      Dziś Dzień Buraka.
      Muszę zrobić barszczyk!

https://static.rmf.pl/rmf_maxxx/content/00359/2bef9-d5114b0764.jpg

7:04
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 07:10
        O, mamy klienta o imieniu Burak.
        Bo Burak to imię tureckie big_grin
        Zdrowie buraków zatem!
        7:10
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 08:16
          https://media.realitatea.ro/multimedia/image/201301/w728/burak_ozcivit_73289200.jpg

takim buraczkiem bym nie pogardziła wink
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 16:22
            A ja nie wiem która wersja buraczka gorsza. W wersji PL, gdzie wiadomo jak jest, czy tureckiej gdzie Cię w szmaty zawinie i tylko oczy będą Ci wystawać big_grin
            Ja tam wolę tradycyjnie, o tak:
            grazynagotuje.pl/wp-content/uploads/2011/10/salaburorze.jpg
            Taki burak mi wystarczy wink

O 17-stej jadę z małym na kolejny zabieg laserem, mam nadzieję, że dziś będzie mniej krzyku.
            16:22
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 20:29
              z orzechami, fetą i słonecznikiem. Mniam tongue_out

20:29
              • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 20:50
                ja lubie pieczone podane z kozim serkiem

i tak się sklada ze mam w domu cala siate wiec jutro będą na obiadek big_grinbig_grinbig_grin

20:50
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 21:26
                  Księżniczki to jednak mają jakieś porozumienie dusz - u mnie jutro barszcz ukraiński smile.
                  • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 21:46
                    Mimo że nie mam specjalnie powodów , bywało o wiele gorzej w moim życiu , to lekka chandra mnie tłucze.Jakoś nie mogę dojść do siebie po ostatnim pobycie we Wrocławiu.Do tego w Oslo zaczyna się ciemność , śniegu do tej pory nie było i zimy nie są ciężkie ale za to dni krótkie i trwa to długo.
                    Książe pisze ostatni egzamin w poniedziałek i zaczyna pisać pracę licencjacką i pytanie co dalej.
              • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 22:50
                Nie jest takie złe na jakie wygląda, tylko zamiast fety daję kozi ser i same orzechy, do tego dobry sos, może być winegrette i już smile
                22:50
                • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 23:00
                  kolejny tydzień przeleciał jak z piczy strzelił, jutro o tej porze weekend królewski będzie w toku!
                  ależ bym się dobrego białego wina napiła. może jutro się uda. wina, wina, wina dajcie...
                  22.00
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 09:52
                    Ja bede dzis z przyjaciolka skajpowac.
                    Wczoraj odkrylam, ze zalewa z buraczkow marynowanych sklepowych smakuje jak barszczyk big_grin
                    9:52
                    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 23:33
                      A ja jutro idę na urodziny przyjaciółki i winem nie pogardzę smile
                      23:33
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 18:30
      Poszłam na Fantastyczne Zwierzęta i mi się nie podobały sad to nie fair, że film z uniwersum Pottera mi się nie podobał...

18:30
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 24.11.16, 20:31
        Chciałam na to iść, bo zajawka w tv bardzo smakowicie wygląda. Co z nim nie tak?

Jestem najgorszą matką na świecie - ustawiłam blokadę czasową na komputerze królewny czym cyt. zniszczyłam jej życie.

20:31
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 00:51
          A ja się przeziębiłam koncertowo.
          Nie wiem gdzie, bo nigdzie się ostatnio nie szlajałam. Musi ktoś mi sprzedał bakcyla.
          Czuję ogólne wypatroszenie, oczki czerwone, katar XXXL, jak spać z czymś takim ?
          To czytam ematkę kaprawymi oczętami, księżniczki ( chwilowo, mam nadzieję) nie przypominając...
          00.51 piątek, wreszcie
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 02:45
          Wiesz, wydawało się, że film nie może się zdecydować, czy ma być na śmiesznie, czy na poważnie, więc w efekcie wyszło... niezręcznie. Po prostu.
          Plus wybitnie stereotypowi bohaterowie i to, czego akurat w Potterze nie szukam - brak happy endu. Kurka, to Potter, tu MA BYĆ happy end, za to wam płacę!

Przyszłam do domu i uskuteczniłam wieeeelkie sprzątanie. Jutro jeszcze tylko odkurzę, pomyję podłogi i wypiorę pościel tongue_out ale książki już ułożone, te, co wracają do mamy albo idą do biblioteki - wybrane, więc znów się mieszczę na półkach, plus - zrobiłam sobie ładną wystawkę literatury gwiezdnowojennej big_grin

Jem spaghetti i idę spać...

02:45
        • zla.m Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 18:55
          E tam, powiedz księżniczce, że teraz, aby być rodzicem, co nie ma dziecka w dupiu, to trzeba mu przetrzepać pamiętniki, notatki, telefon i komputer oraz przeczytać rozmowy na komunikatorze, jak zaśnie. I niech ci dziękuje, że tylko ustawiłaś tę blokadę.

18:55
    • zla.m Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 18:59
      Dziś dzień pluszowego misia, moja córka targała do przedszkola misiaczka, który ma głowę większą niż jej własna big_grin

Specjalna informacja dla PAD-a:
      nie, to nie jest pana święto tongue_out

18:59
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 19:41
        I dzień przecen. Kupiłam sobie 6 ebooków na woblinku, spędzę zimę z czytnikiem smile
        19:40
      • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 20:12
        Jest też dzień zwalczania przemocy wobec kobiet. Oraz tramwajrza i kolejarza. W związku z czym namalowałam obrazek, na którym to pociąg, który prowadzi pluszowy miś, kieruje się prosto w związanego drechola tongue_out

Dosprzątałam!

20:12
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 20:43
          big_grin
          pokaz!!!!

20:44
          • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 20:49
            Kalendarza ze sobą nie wzięłam :< w poniedziałek pokażę big_grin

Jakiś żłób usiadł siedzenie obok (jadę do domu) i zaczepia kierowcę, klnąc co drugie słowo. Ale mam ochotę go wrzucić na miejsce wspomnianego dresa...

20:49
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 21:26
              No i nie pogadałam z przyjaciółką i mam wyrzuty.
              Otóż po pracy pojechałam do ubezpieczalni, a potem odwiedzić kolegę w szpitalu i w tym szpitalu zrobiło się coś takiego z czasem, że nagle była 20.
              A teraz jest 21;26.
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 21:43
                A w ogóle to se piwko machnę.
                Ktoś się przyłączy?
                21:42
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 21:48
                  Ja chętnie. W intencji dobrego weekendu i lepszego kolejnego tygodnia, o! Dla wszystkich księżniczek oczywiście.

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 21:52
                    To zdrówko księżniczek.
                    Jutro szykuje mi się spokojny dzień, deszcz i zimno, dobre jedzenie, a potem mam kolację z klubem rowerowym i przygotowałyśmy dla szefowej prezenty. Będzie podsumowanie sezonu i takie tam. A potem usnę przy stole, nie z upicia tylko ze zmęczenia, bo zwykle koło 23 jestem już trup.
                    21:52
          • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:17
            Masz na poczcie tongue_out

19:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka