Dodaj do ulubionych

studia podyplomowe

14.09.16, 09:44
Czy któras z was konczyła wycene nieruchomości i zdawała egzamin na rzeczoznawcę majątkowego?
Mam kilka pytań jak bardzo jest trudno. Jestem po studiach prawniczych i interesuję się tym tematem, więc napewno bedzie mi lżej z przyswojenia wiedzy z zakresu prawa, bo częsc wiedzy posiadam.
Może ktoś jest tutaj na forum?
Obserwuj wątek
    • kuma213 Re: studia podyplomowe 10.05.17, 11:18
      Ukończyłem studia z wyceny na AGH w Krakowie i po 4 próbach w końcu udało mi się zdać egz na uprawnienia. Egzamin jest bardzo ciężki do zdania a jeszcze 2 lata temu był jeszcze trudniejszy bo teraz nie zdaje się części z rozwiązaniem zadania. Mogę Cię zapewnić że jest to egzamin trudniejszy niż egzamin adwokacki czy na radcę prawnego bo tutaj masz do ogarnięcia nie tylko kwestie prawne ale również masę innych zagadnień np. z rolnictwa, ekonomii, budownictwa, leśnictwa, gospodarki nieruchomościami i o wiele więcej w tym z wyceny. Z pracą jest tak jak w każdym innym wolnym zawodzie. Jeśli masz znajomego komornika czy kogokolwiek innego kto podzieli się z tobą zleceniami to możesz zaryzykować, jeśli nie to szkoda czasu i pieniędzy bo miej na uwadze to że rzeczoznawców jest coraz więcej i bardzo ciężko jest się wybić w tym zawodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka